Co myślicie o Harrym?, Jako
postaci książkowej...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Co myślicie o Harrym?, Jako
postaci książkowej...
Maggie Potter |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Mroczny Zakątek ![]() |
no czasem to trochę przeszkadza, ale
ogólnie to nie mam nic do niego..
![]() -------------------- Zmieniam nicka bo wiecie ten taki ni jaki taki siaki, po prostu mi sie nie podoba....od teraz znacie mnie jako NEMHAIN czyli szalona po celtycku;)"Przewaga nierozwagi, jaką sprawuję w mojej rozwadze, tak osłabia równowagę mej uwagi, że nie bez wagi żalić się muszę na waszej piękności przewagę..."
"wysokie niebiosa, które w boskości waszej bosko was wraz z gwiazdami umacniają, czynią was zasługującymi na zasługę, na którą zasługuje wielkość wasza..." |
Blacky666 |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 23.05.2003 Skąd: Slytherin ![]() |
Ja go nie lubię
-------------------------------------------- Córcia Voldzia powróciła Blacky666 <--- Córcia Voldzia ![]() -------------------- "Chcę żeby mnie akceptowano. Muszę być akceptowany..." - Kurt Cobain
|
Green |
![]()
|
||||
KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 18.05.2003 ![]() |
Ok, zgadzam się, ale I rozdział IV tomu naprawdę mi się podobał, kiedy pierwszy raz go czytałem. Dlaczego? To była zupełna nowość. Całe trzy tomy wszystko działo się wokół niego, a tu nagle na początku czwartej części czarne charaktery umawają się, jak go dorwać. Wiem że Harry'emu to się śniło, ale nie pamiętał później tej rozmowy, bo "im mocniej starał sobie przypomnieć, tym bardziej oberaz znikał z jego pamięci". Uwierz też, nie w każdej książce akcja dzieje się cały czas wokół głównego bohatera. |
||||
Green |
![]()
|
||
Hm... widzę, że jesteś tutaj od dziasiaj... "Ja go nie lubię". CO ta ma być? Nie uważasz, że powinnaś to rozwinąć (tzn. podać uzasadnienie)? |
||
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Ekhm...
Klaud1: Jeśli o mnie chodzi, to nie lubię Pottera Klaud2: A co było rok temu? Klaud1: Zamknij się, popsujesz mi opinię wśród Ślizgonów Klaud2: Ale tak było Klaud1: Ale nie jest, co było a nie jest nie pisze się w rejestr! Klaud2: Pierwsze słowo do dziennika drugie słowo do śmietnika! Klaud1: Zamknij się na Helma! Klaud2: Ludzie! Niewzruszona Klaud lubiła kiedyś Pottera! (wydziera się po całym forum) Klaud1: Crucio! Klaud2: AAAAAAAAAAAAŁAAAAAAAAAAAAAA! Klaud1: Nie no sorry ale sama się prosiłaś Klaud2: AAAAAAAAAAAAŁAAAAAAAAAAAAAA! Klaud1: Nie lubie Pottera za to, że wszystko mu się udaje, nie mówię, że jest idealny bo tak nie jest. Klaud2: AAAAAAAAAAAAŁAAAAAAAAAAAAAA! Klaud1: Nie lubię go za to, bo pokonał Czarnego Pana Klaud2: AAAAAAAAAAAAŁAAAAAAAAAAAAAA! Klaud1: No dobra, Finite Incantatem! Klaud2: Dzięki Klaud1: Okej, nie lubię go też za to... Klaud2: Bo jest Gryfonem, tak? Klaud1: Nie ![]() Klaud2: Ale ja wiem że tak jest Klaud1: Och zamknij się, Crucio! (odchodzi pozostawiając Klaud2 zwijającą się w bólu) |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hehe, Claudi- Mam na kompie post sprzed
roku gdzie podałaś, że jesteś w Gryffindorze i jakieś hasełko z Harrym,
chwalebne, rzecz jasna=)
Ludzie się zmieniają. -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Ty wiesz czyichś postów masz szukać, nie
moich Gridku
![]() A jak juz bardzo chcesz te posty wychwalające Pottera publikwoac na forum to publikuj je w Prywatnych Wiadomościach do mnie ![]() A właśnie, jak opublikujesz chociaż jeden z tych postów na forum to, masz Cruciatusa zapewnionego, a Syriiuszka bedzie miala robote. Niom ![]() Hagrid masz podobno sporo starych postów u siebie na kompie, prześlij wszystko na mój E-mail Klaudiahp@poczta.onet.pl Jak sie w jednym nei zmiesci to przeslij w kilku, na moim kompie jest duzo miejsca ![]() |
Tara_Madrid |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
Nie przepadam za Potterem.Ze wszystkiego
wychodzi wkoncu obronna ręką wszytsko ma od razu , pamietacie może Nimbus
2000 rozpadl mu sie to oczywiscie dostal najlepsza miotle od Syriusza..i od
razu większośc szkoły mu zazdrosciła...wiem,jasne ze to główny bohater ale
bez przesady czy w większosci musi byc najwazniejsza personą? Nie wiem jakos
nie czuje do niego sympatii.Jasne pokonał Waldemarta ale czy z tego powodu
wszyscy zaraz mu musżą sie podlizywac i nadskakiwac?
![]() moze i sie powtarzam, ale chcialam po porostu wyarazic swą opinie na tematr głównego bohatera.. ![]() -------------------- |
AtA |
![]()
|
||
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 01.06.2003 ![]() |
nieprawda. a na przykład pierwszy rozdział IV tomu??? ![]() tam jest tylko na końcu zdanie, że Harry się obudził przeczytaj książkę dokładniej ![]() -------------------- ja ce na lsm... i sp... buu
(*) znicz dla Psora Włodka... Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą... |
||
Janet |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 25 Dołączył: 09.04.2003 ![]() |
Moją ulubioną postacią jest zdecydowanie
Draco Malfoy!!! Mówicie, że stoi w miejscu ale ja i tak się tym
nie przejmuje!!! Lubiłam go od razu gdy tylko przeczytałam o nim
pierwszy raz!!! A co do Harre'go...... no cóż nie lubie
zbytnio gościa ... jakiś taki sztywny... poprostu taki zbyt doskonały...
-------------------- I'm servent of Lord Voldemort.
http://s5.bitefight.pl/c.php?uid=69594 |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Oj, Klaudiuszku, Klaudiuszku...
Wszyscy prawie pamiętają starą, dobrą Gryfonkę, Klaudięhp(; (moja lista kontaktow gg swiadkiem, bo archiwum juz nie mam;P) Gridq, przeslij mi to Klaudii na pw, proszę. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Itilien |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 42 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z Manill ![]() |
Harry Potter, chłopiec sławny za nim
nauczył się mówić, chodzić, za nim praktycznie umiał co kolwiek. Niektórzy
go wielbią inni mieszają z błotem. Ja go nie wielbie ani nie olewam i
szczerze mówiąc to chyba dziwne skoro to on jest głównym bohaterem książki.
Ja zdecydowanie wole Rona miły, nieudacznik o przyjemnym usposobieniu i do
tego umiejący się pośmiać.
-------------------- "Nie mogę utrzymać duszy, która o wolność krzyczy"
|
Green |
![]()
|
||||
Ata, o co ci chodzi? Przecież napisałem, że z wyjątkiem I rozdziału Iv tomu! |
||||
AtA |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 01.06.2003 ![]() |
Sorry, to ja niedokładnie przeczytałam
![]() zdawało mi się, że napisałeś I tomu -------------------- ja ce na lsm... i sp... buu
(*) znicz dla Psora Włodka... Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą... |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może moja symapatia z tego, że jak to
powiedział Snaape- "Sława to nie wszystko"
A Lockhart wtóruje- "Sława to kapryśna przyjaciółka" -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
sneaky |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 08.05.2003 Skąd: daleko od wszystkiego ![]() |
ja Harry'ego i wszystkie "dobre
charaktery"kiedys lubilam...ale teraz juz nie.Teraz wole Malfoya (i
jego ojca), Snapea,Voldzia,Syriusza...ale nadal lubie Rona i bliźniakow
![]() -------------------- You can erase someone from your mind.
Getting them out of your heart is another story. nie_istnieje@wp.pl gg 5667803 ... ::: Dan R ::: ... |
Hagrid |
![]()
|
Jak to powiedział pewien psycholog we
wczorajszych wiadoościach " ....ta książka spełnia silne
zapotrzebowanie na brutalność istniejące we współczesnym
świecie"
Zresztą ja też "lubię" Voldzia, za to że sto razy przewyższa Saurona pod każdym względem. To nie jest tekturowa postać, a Snape już w szczególności. -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Vanessa |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 31 Dołączył: 23.04.2003 ![]() |
Co myślę o Hrrym Potterze, jako głównej postaci całej książki.
Harry ma wiele dobrych cech. Jest odważny, uczy się dobrze, świetnie gra w quidditcha, walczy ze złem, tyle razy uratował komuś życie. I przez to właśnie nie lubię Pottera. Jest zbyt świetny, zbyt idealny. Oczywiście ma swoje wady... Jego wrogami są same złe postacie. Jego przyjaciele to inteligentna dziewczyna i ubogi, wesoły chłopak. Zdecydowanie za Harrym zbytnio nie przepadam. Jak już wspomniałam, dla mnie ten jego ideał jest bardzo denerwujący... i jeszcze coś! Zawsze ze wszystkiego wychodzi cało... te cudowne wypadki... ![]() |
eSka |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 26.06.2003 ![]() |
hm...Harry..w sumie to b. mało skomplikowana postać
![]() kiedyś ksiądz kazał mi przeczytać całej klasie artykuł o HP....Było tam napisane że Harry jest chłopcem który myśli tylko o sobie. ..wcale sie nie martwi tym , że Voldemort zabija ludzi..on < czyli Harry> chce się na nim zemścić tylko za śmierć swoich rodziców...od tej pory zastanawiam się czy tak faktycznie jest ![]() -------------------- Stoję przy oknie
I widze. Wózek , dziecko uśmiechnięte. Płacz. To moje sumienie ©by eSka |
Lena |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 20.05.2003 Skąd: gdzieś tam błądze myślami ... ![]() |
Nom Harry jest zbytnio idealny !!
Z tym się zgodzę , a pozatym jest wszystkim naraz co też jest rarzące ( np.
Ron nie jest praktycznie nikim w porównaniu do Harry'ego ) . I chyba
zbytnio nie przepadam za Harrym , tym bardziej jakbym miała styczność z taką
osobą w rzeczywistości ( nie lubię ideałów ) , ale w książke jego postać mi
nie przeskadza ( wiem ,że jestem pomieszana i mało kto mnie rozumie ) .
-------------------- czarno mi i biało
uwierz w słowa z których szydzi wiatr uwierz w strach uwierz oczom i spragnionym dłonią obrazom pełnym barw i zaklętego milczenia uwierz w dotyk i głos w muzykę i ciszę uwierz w tysiące codziennych spraw któregoś dnia uwierz we mnie ... |
Kirke |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 25.06.2003 Skąd: Pokój Obok ![]() |
harry jest dla mnie super bohateram ksiazki.
gorje nad innymi z innych ksazek ...ale chyba tylko popularnoscia. bardzo go
lubie ale nie jest on moim "ideałem" . denerwuje mnie ze jest
wzorowy pod kazdym wzglenden - chodzi mi o to ze np wszysto umie , wszystko
ma , jest przez WSZYSTKICH pod niebiosa wychwalany , nio ale z drugiej
strony po to właśnie jest bohater ksiazki. juz chyba sama nie wiem co mam
mysles. moze po prostu Harry Potter jest ok
-------------------- Jestem czarodziejem !!!
|
Tita |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 47 Dołączył: 31.07.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Harry jest rewelacyjnym bohaterem
książkowym,a aktor który go gra jest straszliwie podobny do mojego
kumpla...niesamowite
-------------------- Yooo ziomale...
|
Stellina |
![]() ![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 02.08.2003 Skąd: jUnaJteD sTeJts oF aMerIkA - sZiKaGo ---- USA - Chicago ![]() |
... no i masz racje!!... -------------------- mieszkać w USA, ale sercem zawsze być w POLSCE... tęsknię Moja Ojczyzno...
"Kochana Polsko, dzięki za mądrość, choć idę pod prąd, za ludźmi, którzy nazbyt zaufali pieniądzom... " O.S.T.R. |
||
Tita |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 47 Dołączył: 31.07.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Popieram! Święta racja...ale nie
wszyscy kochają Harry'ego..m,oże uznają go za jakąś ofiare losu i wolą
Draca?Ja rzecz jasna wole Harry'ego,chociaż Tom Felton który gra Draca
jest przystojny i z nim szczególnie kojarze postać Draca,ale to Harry jest
tym lepszym...
![]() -------------------- Yooo ziomale...
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
ten temat jakoąs zanikł na forum..wiec
próbuję go przywołac
![]() ![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 20:51 |