Ilość Stron "deathly Hallows", dużo? mało?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Ilość Stron "deathly Hallows", dużo? mało?
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja "swojej" listy nie wymyśliłem, ale absolutnie w nią nie wierzę. Skoro wcześniej nie było takich przecieków to i przy okazji 7-emki nie będzie.
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam nadzieje,ze przy siódemce tym bardziej nie powinno być w ogóle.
Nie chce się natknąć na taki spoiler. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
ewamarchewa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 19.02.2006 Skąd: Z krzesła:P Płeć: Kobieta ![]() |
O ja też nie, ja też nie! Propozycje Przemka przeczytałam dopiero, jak się okazało, że je wymyślił, bo się boję. Za to Patix nie czytałam.
|
Forhir |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 13.04.2005 Skąd: Kielce ![]() |
Moim zdaniem jesli juz mialby sie pojawic jakis spojler to bedzie on po angielsku. Zreszta mozliwe, ze Jo cos poda na swojej stronie w formie zagadki(Jak bywalo w przypadku wczesniejszych czesci.
Ps. Alez mnie tu dawno nie bylo ![]() -------------------- H/Her shipper!
|
Zodius |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 20.07.2007 ![]() |
Hp 7 niema 784stron tylko 606
![]() |
Ginnusia |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 ![]() |
Ma i tyle, i tyle, w zależności od tego, czy to wydanie z UK, czy z USA.
![]() |
Zodius |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 20.07.2007 ![]() |
Hmm, a dlaczego taka duża różnica jest?
|
Ginnusia |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 ![]() |
Chyba kwestia czcionki i marginesów.
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
I obrazków na początku każdego rozdziału.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
O własnie, macie jeszcze gdzieś te linki do obrazków przed rozdziałami? Teraz mogę je sobie bezpiecznie pooglądać.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Nie cierpię ilustracji! Niestety za łatwo wpływają na moją wyobraźnię, a wole sama sobie wyobrazić co i jak. Dlatego wolę brytyjskie wydanie (oraz BrE). A tekst w tym wydaniu kończy się na stronie 607. O!
-------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Identycznie jak w brytyjskim HBP.
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
ja sobie te obrazki obejrzałam własnie i szczerze powiem, że chyba by mnie szlag trafił, jakbym najpierw czytała amerykańską wersję. rzut oka na obrazek i w zasadzie wiesz połowę z tego, co właśnie miałeś przeczytać.
brytyjska wersja rulez ![]() -------------------- |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Czy ja wiem. na początku też tak pomyślałam, ale w sumie to teraz łatwo jest odnieść do treści, bo już ją znamy. Ale tak, to mogą dawać jedynie jakieś bardzo mgliste i w połączeniu z tytułami rozdziałów, nierzadko mylne wrażenie.
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
I dlatego brytyjska wersja rlz.
Zresztą, lubię ten żółtawy, gruby papier w brytyjskiej wersji. I zapach. I w moim wydaniu nie ma spisu rozdziałów, więc nie ma jak sobie zaspoilerować treści (chociaż ja spis treści nieststety już z internetu znałam). Ten post był edytowany przez Pszczola: 26.07.2007 16:46 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
hazel |
![]()
|
Nie ma, nie ma, więc nie byłam w stanie nawet sprawdzic, czy spis treści z neta jest autentyczny, a wolałam nie przeglądac książki, żeby przypadkiem nic mi się w oczy nie rzuciło.
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:54 |