Miłość Młoda
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Miłość Młoda
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Takie, ot, bez rewelacji jakieś. Ale żem napisała, to się chwalę.
Miłość młoda Ulepię sobie ciebie z dymu papierosa Szarosiną kredką umaluję ci skroń Będziesz w pudełku czekał na zaklęcie W złotej szkatułce ułożę Cię do snu. (Nie gniewaj się, Boże, na mnie Bo to nie moja wina mój uśmiech słodki jak poziomki nie moja to wina, że chcę!) Ulepię sobie ciebie z dymu papierosa Będziesz szczęśliwy w klatce moich snów Zapomnisz co było, jest i będzie. Ulepię sobie ciebie… -------------------- |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
fajnie sie zaczyna, zwrotka w nawiasie super, ale zakończenie słabe.
"Zapomnisz co było, jest i będzie." - zgrzyta okropnie. ale początek i nawias bardzo mi się podoba. -------------------- ![]() ha! |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Fajne. Naprawdę. A mi na razie coś do kitu wyszło, więc nawet nie zamieszczę
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Lilith, zgadzam się z Tobą co do joty. Wers "Zapomnisz co było, jest i będzie" zmieniałam z sześć razy, w końcu się poddałam i poszłam na banał. Zamieściłam wiersz głównie ze względu na sentyment do nawiasu
![]() -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Fakt, końcówka słabsza. Ale również pasuje, nadając temu wierszowi pewien bajkowy klimat.
Nawias rozbrajający, ale pierwsza zwrotka wg mnie najlepsza. Po prostu snuje się i płynie w słowach jak ten szary dym w powietrzu. Zresztą, Sihajo, nigdy nie schodzisz poniżej pewnego wysokiego poziomu. Chwała Ci za to. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Nesta |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 89 Dołączył: 20.10.2006 Skąd: Lublin Płeć: Kobieta ![]() |
Nie jestem dobra w pisaniu wierszy, ale jak mi się jakiś podoba- to się podoba. I tak właśnie jest tutaj. ;p Podziwiam.
![]() A że końcówka trochę nie-taka-ten nic nie szkodzi. I tak jest ładnie. Czyta się lekko i przyjemnie. ![]() Pozdrawiam, N. -------------------- "Najpiękniejszy uśmiech ma osoba, która najwięcej przecierpiała."
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:18 |