Matura 2007, temat tymczasowy
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Matura 2007, temat tymczasowy
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Dziwne. Podejrzewam, że to jakaś część reformy edukacyjnej, która mnie na szczęście ominęła.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
bo to tak zeby było jak w Unii ;P
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Taaa, prawie jak Europa.
Swoją drogą, w Polsce mamy stosunkowo wysoki poziom nauczania. Nie rozumiem tylko, dlaczego wszystkie siły z kochanym ministrem edukacji na czele (tak, wiem, że nie ma on w mocy uczelni wyższych, mówię ogólnie), dążą do osiagnięcia poziomu unijnego własnie w zakresie, w którym ten poziom przewyższamy. -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ejno. Niektore kierunki maja przewidywanego magistra, jak sie uzbiera ilustam ludzi. Tak czytalem w ulotkach propaga... informacyjnych ;p
-------------------- |
hazel |
![]()
|
A co komu przeszkadzał stary system? W ogóle tego nie rozumiem. Mnoży się tylko kolejne instytucje - jakby szkoły podstawowe to było za mało - należało stworzyć gimnazja, każde z nowym dyrektorem, obsadą sekretariatu, woźnymi, bibliotekarką, konserwatorem i kto tam wie jeszcze kim, a potem się cieszą, że bezrobocie spada i dziwią, że dziura budżetowa osiąga rozmiary obrotów międzynarodowego koncernu.
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
jesli chodzi o system boloński (Iszego stopnia = licencjat, II - sum, uzupełniające magisterskie) to ma on być docelowo na wszystkich kierunkach na wszystkich uczelniach. To że się jeszcze jakieś jednolite ostały to tylko kwestia czasu
![]() najbardziej poryte jest jednak wprowadzenie bolońskiego na MISHU - weź tu człowieku przez trzy lata kręć po różnych kierunkach i wydziałach jak to mish przewiduje, a potem nagle nie z gruchy ni z pietruchy pisz licencjat. Jeszcze chwila i MISH nie będzie się zasadniczo różnił od studiowania na dwóch kierunkach jednocześnie. -------------------- |
hazel |
![]()
|
Są kierunki, na których naprawdę ciężko wydzielić zakres materiału, nadający się do takiego licencjatu. Weźmy takie budownictwo nieszczęsne - z pięciu lat ciężkiej nauki (powiedzmy) i kupy materiału, który należy opanować, żeby mniej więcej wiedzieć o co biega rapem zostaje tylko trzy piąte. I co, taki inżynier będzie umiał zaprojektować fundamenty ale więźby dachowej już nie, bo konstrukcje drewniane są na czwartym roku? Rozwiązanie - upchnąć więcej materiału w trzech latach, przy okazji rezygnując z niektórych przedmiotów i zagadnień do tej pory omawianych, bo przecież nie można mieć 50 godzin w tygodniu zamiast dotychczasowych 30. Efekt - ogólny spadek poziomu i wykształcenie armii niedouczonych pseudoinżynierów z licencjatem, który nic nie daje, poza możliwością kontynuowania studiów.
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dawac wyniki. posmiejemy sie. najpierw z moich ;C
polak 68 matma 46/54 fiza 52/59 angol 84/86 -------------------- |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
rozsz/podst/ustny:
polski 100/100/100 angielski 84/86/100 wos 76/79 :/ damy rade. /pono historia wyszla tragicznie - dobrze, ze nie zdawalam. a moja kolezanka mastah zdala polski na 100 o.O/ -------------------- |
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Czuję się zakompleksiona Waszymi wynikami.
Powiem, więc tylko że zdałam. I przy okazji jestem już pełnoprawną studentką WSB xD -------------------- she wolf.
|
Anet |
![]()
|
![]() mała księżniczka Grupa: czysta krew.. Postów: 144 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: raz w lewo, raz w prawo i prosto. Płeć: Mężczyzna ![]() |
pisemne wio!
polski 76p/72r angielski 94 wos 81 historia 74/78 -------------------- Straceni jak Romeo i Julia, bez szansy na lepsze jutro.
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cześć i czołem.
Nie podam podstawowych gdy pisałem rozszerzone, bo przelicznik to glupota. Polski podstawa - 71 Niemiec podstawa - 98 Matma rozszerzona - 92 Gegra rozszerzona - 88 Angol rozszerzony - 75 Ustne jak pisalem polak 100, angol roz 100, niemiec podstawa 95. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Child |
![]()
|
a jutro na polibude oddac papiery. Misiek oprowadzisz wycieczke? xD
-------------------- |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
No. Dostalem sie na studia.
Co sie w takim wypadku robi? -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Idzie się najebać.
Czeka na list z papierami. Szuka pokoju/mieszkania/składa papiery o akademik. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Anet |
![]()
|
![]() mała księżniczka Grupa: czysta krew.. Postów: 144 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: raz w lewo, raz w prawo i prosto. Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja tez się dostałam, narazie w dwa miejsca, jak się dopstane w to trzecie to tam pójdę.
no. -------------------- Straceni jak Romeo i Julia, bez szansy na lepsze jutro.
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Ej, a ja mam takiego jednego małego pytanka...
Ile tak pi razy drzwi trzeba mieć na maturze z matmy (lub fizy) i jezyka obcego by sie dostać na polibude warszawską? -------------------- |
MisieK |
![]()
|
lol, zależy na co
![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
informatyka
wydział matmy lub elektroniki Ten post był edytowany przez anagda: 16.07.2007 18:49 -------------------- |
Child |
![]()
|
na gdanskiej - po 80% i sie dostaniesz [;
-------------------- |
anagda |
![]()
|
z rozszerzonej czy podst?
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
z podstawową to na uniwerek xD
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
lol.
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
oj misiek ale zes dowalil
![]() ALBO W WAWIE LOL xD Ten post był edytowany przez Eva: 16.07.2007 21:26 -------------------- |
MisieK |
![]()
|
o matmie mowie ciućmoki XDDDDD
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.07.2025 22:16 |