Bez Tytułu, A Z Treścią, Mam Nadzieję
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Bez Tytułu, A Z Treścią, Mam Nadzieję
Hizashi |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 06.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
ty chyba wcale nie widzisz że pod okapem twych dłoni wiję gniazdo na stałe może i nic dziwnego w trzepocie skrzydeł i pisku jaskółek nie można przeoczyć a ja zupełnie cicho tulę się pod twój dach *** rozpiętą na poduszkach trzymam cię jak motyla na szpilce ostatni trzepot i zamierasz bez skargi Ładnie proszę o komentarze. Niekoniecznie ładne. -------------------- ...W nią jestem ubrana. Przez nią jestem zamieszkana. (Colette)
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
drugie bardziej mi sie podoba
i zdecydowanie erotyk, całkiem dobry pierwszy raczej nastolatkowy, ale bezpretensjonalny no i fajnie, dawaj jeszcze -------------------- ![]() ha! |
Hizashi |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 06.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
poza uśmiechem
nade mną pochylonym - tak bardzo naga na mojej skórze najpiękniejsze liryki końcem języka -------------------- ...W nią jestem ubrana. Przez nią jestem zamieszkana. (Colette)
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
końcówka jest zgrzytającą
ale fajnie, że taki temat podejmujesz -------------------- ![]() ha! |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
No i co ja mam napisać? Przecież ja nie potrafię być obiektywna w tym przypadku, zupełnie nie potrafię...
Z Estiejem się zgodzić muszę co do słodkości pierwszego wiersza, tyle że dla mnie to jest atut - pisaniu o miłości metodą krwawych metafor mówię stanowcze nie;) Cały się wiersz roztrzepotał i rozkwilił, zupełnie jak zakochane serce... Drugi - gęsia skórka przez te 'międzywierszem' treści. Potem już tylko się ta gęsia skórka utrwalała. Zawsze byłam pełna podziwu dla potrafiących napisać dobre haiku, a te tutaj to takie piękne perełki w oceanie dennych, które ostatnio czytałam. Lekkie i tak bardzo bardzo niewinne w tej lekkości, ale... Hmm. Napisałabym, że erotycznie rozbuchane:P gdyby nie były tak delikatne. A, i nic mi tu nie zgrzyta, absolutnie nic, tym bardziej jestem... zagubiona. Człowiek sobie chciał pobluzgać, kulturalnie zmieszać kogoś z błotem czy coś, a tu się nie da, po prostu nie da;) Kocie, nie zmuszaj mnie już, proszę. Jestem bezradna przy Twojej poezji... -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Hizashi |
![]()
|
Dziękuję... po japońsku, z bardzo niskim ukłonem dziękuję za to, że mi nie zwymyślano tych koślawych pociech. Cailith, Ty miałaś, draniu, komentować w sposób oficjalny, a nie prosto z mostu! Nie postarałaś się ani ani. Zapamiętam to sobie...
Noc nie słucham krzyków świerszcza próbuję sobie przypomnieć jak powinna pachnieć pościel o tej porze i ze wspomnień wyławiam wiersz niezgrabny Szczerze mówiąc, nie jestem pewna co do tego koślawiątka, ale polegam (polegnę?^^) na opiniach krytyków. Ten post był edytowany przez Hizashi: 16.07.2007 13:13 -------------------- ...W nią jestem ubrana. Przez nią jestem zamieszkana. (Colette)
|
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Jak to się nie starałam, jak się starałam, no!
I wreszcie się mam do czego przyczepić ![]() Na moje skromne, niewprawne oko krótkowidza 'krzyków świerszcza' jest nie-takie. 'Świerszczy' brzmiałoby lepiej, no chyba że chodzi o świerszcza zapiecowego;) A resztę wiesz już przecież:* Głowa mnie boli, nie mam siły myśleć, wybacz... -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Hizashi |
![]()
|
Nic nie poradzę na to, że świerszcz był jeden, wyraźnie słyszałam. Przyczepiaj się do czego innego, za każdą konstruktywna krytykę jestem gotowa całować po rękach. Każdego. Metaforycznie:P
-------------------- ...W nią jestem ubrana. Przez nią jestem zamieszkana. (Colette)
|
Cailith |
![]()
|
No popatrz, zero litości dla mojej główki biednej bolącej:P
Teraz przyszło mi do głowy, że w życiu nie słyszałam krzyczącego świerszcza:P Cykający, grający, pocierający odnóżami o odwłok - jak najbardziej, ale krzyczący? ![]() Wiem, czepiam się, ale ja po prostu nie mogę tego oceniać, i dobrze wiesz dlaczego. No. -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Hizashi |
![]()
|
Afcależenie, krzyczał! Być może zamierzał tylko skromnie pocierać odnóżami o odwłok - Boże drogi, jaka ty jesteś prozaiczna - ale mu nie wyszło. Efekt pocierania odbijał się od ścian bloków i wierz mi, nic innego nie było słychać w pokoju.
-------------------- ...W nią jestem ubrana. Przez nią jestem zamieszkana. (Colette)
|
Eulalia_Cloak |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 09.08.2005 Skąd: espagne!! :D Płeć: Kobieta ![]() |
Drugi z dwoch pierwszych jest przenajgenialniejszy. Na zadnym innym nie moglam juz skupic uwagi. Cudny. Bezwzglednie dziala na wyobraznie
![]() -------------------- "-nigdy bowiem nie pozwalał sobie na nieuprzejmość wobec drugiej osoby, jeśli nie było ku temu bezpośredniej przyczyny."
|
Lilith |
![]()
|
ciężko wydobyć wiersze z tych czułości sypanych autorce
![]() Noc mi się bardzo podoba (zwłaszcza fragment z pościelą), z wyjątkiem drugiego członu, który imo jest tu zupełnie niepotrzebny. -------------------- ![]() ha! |
Hizashi |
![]()
|
Zmiana repertuaru, ale tylko chwilowa. Zresztą to haiku jest o wiele starsze.
mój kot przed oknem nienagannie ubrany rozmawia z nocą -------------------- ...W nią jestem ubrana. Przez nią jestem zamieszkana. (Colette)
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Łe, no mnie się podoba. Ja tam nigdy nie umiałam tak w jednym zdaniu elegancko wszystkiego streścić.
Przede wszystkim: subtelne. Nie wali po oczach "krwią serca mego krzyku" ani innymi kwiaciskami. A to się ceni. Bardzo, bardzo. -------------------- |
Hizashi |
![]()
|
bure i czarne
prężą się grzbiety dachów w słońcu południa -------------------- ...W nią jestem ubrana. Przez nią jestem zamieszkana. (Colette)
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Ponumeruję sobie dla łatwiejszego komentowania.
I - uroczy, zwłaszcza pierwsza zwrotka urzekająca. Już ten wiersz przekonał mnie do Twojego stylu. Jeśli pozwolisz, być może użyję go kiedyś niecnie w celu wysłania go komuś (z zaznaczeniem autorki, rzecz jasna ![]() II - króciutkie i zapewne dlatego takie dobre. Bardzo plastycznie malujesz sytuację, a przy tym bardzo poetycko. III - wydaje mi się słabszy, ale trzymasz poziom. Może po prostu nie mam nastroju na tematykę? W każdym razie z pewnością ma "sypialniany" nastroj. Ładne. IV - jak pisała Lilith, końcówka trochę psuje ogólne wrażenie. Ale czuć tęsknotę i to jest ładne. Być może dzięki formie haiku, ale czytając Twoje wiersze ciągle mam przed oczami japońską chatkę z przejrzystymi zasłonami i płonącym na kominku ogniem, a za oknem kwitnące wiśnie. Bardzo przyjemnie tak sobie odpłynąć. V - ma inną, ale równie ładną atmosferę. Przywodzi mi na myśl kota przebranego w cylinder i frak ![]() VI - a tu tylko ładna metafora (animizacja? Wszystko jedno), bo nie przemówił do mnie. Ładna scenka, ale już tak nie porusza. http://forum.freeware.info.pl/gry/dirt.html Cóż mogę rzec - ogólne wrażenia jak najbardziej pozytywne. Uroczy styl i miłe wiersze. Gratuluję. Ten post był edytowany przez vampirka: 09.05.2019 16:33 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Hizashi |
![]()
|
Dziekuję bardzo
![]() Co do nr 1, obawiam się, że nie mam prawa sama dysponować tym wierszem - niech się wypowie ta, dla której był pisany, o ile się raczy pojawić ![]() -------------------- ...W nią jestem ubrana. Przez nią jestem zamieszkana. (Colette)
|
Cailith |
![]()
|
A co ja mam do Twojego dysponowania, hmm...? Ja jestem tylko wdzięczną adresatką
![]() ![]() Kotko, haiku mi się strasznie podobają, te dwa ostatnie, i konkretniej Ci nie napiszę, bo ja konkretnie o poezji nie umiem... :* -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Fajne. Podobają mi się
mój kot przed oknem nienagannie ubrany rozmawia z nocą Najfajniejsze. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:21 |