Znalezione W Internecie... 7 tom, potterowo-spoilerowo
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Znalezione W Internecie... 7 tom, potterowo-spoilerowo
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Psychopatka @ 05.08.2007 19:32) no wiesz, mi by depp o wiel bardziej na snapea pasowal niz rickman.... i badz co badz to depp jest w sumie od snapea starszy ![]() z tego co wiemy w pierwszym tomie pottera severus ma 31 lat... Czy ja wiem... No wiadomo, że bliżej wiekowo jest to pierwowzoru książkowego, ale jednak Snape to dla mnie zawsze Rickman. Ale Depp mógłby młodego zagrać. Takiego po szkole, jak tworzy horkruksy itp. Albo samego Voldzia też... Eh... Zgłupiałam już do reszty ![]() -------------------- |
Ginnusia |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 ![]() |
To, że artdungeon wrócił, jest dla mnie wisienką na torcie tego potterowego lata. Wypisałam sobie sceny, które Marta "powinna" narysować i na razie mam farta.
![]() Depp na Snape'a? No nie wiem. Rickman jest perfekcyjny, choć dwa razy od Snape'a starszy i to mi wystarcza. |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Ginnusia @ 05.08.2007 19:56) Depp na Snape'a? No nie wiem. Rickman jest perfekcyjny, choć dwa razy od Snape'a starszy i to mi wystarcza. Na młodego Snape`a ![]() Ten post był edytowany przez anagda: 05.08.2007 19:00 -------------------- |
Psychopatka |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
no wlasnie moim zdaniem Rickman nie jest perfekcyjny... Rickman to nie jest Snape, ja Snape'a widze totalnie inaczej... jako dziwnego, złosliwego, zamknietego w sobie kolesia, podobnego do nietoperza i miotajacego sie troche bardziej... Rickman jest strasznie "statyczny" w wielu scenach... i kojarzy mi sie bardzeij z ponurym wujkiem... nie ze Snapem...
-------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
Ginnusia |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 ![]() |
|
anagda |
![]()
|
QUOTE(Psychopatka @ 05.08.2007 20:05) no wlasnie moim zdaniem Rickman nie jest perfekcyjny... Rickman to nie jest Snape, ja Snape'a widze totalnie inaczej... jako dziwnego, złosliwego, zamknietego w sobie kolesia, podobnego do nietoperza i miotajacego sie troche bardziej... Rickman jest strasznie "statyczny" w wielu scenach... i kojarzy mi sie bardzeij z ponurym wujkiem... nie ze Snapem... Hm... Czy ja wiem... No jak dla mnie, to Snape powinien być tylko chudszy. Z całym szacuneczkiem dla Rickmana, ale mógłby trochę schudnąć do roli ![]() Snape to zawsze w moich wyobrażeniach (przed filmem) był taki bardziej hm... może nie kościotrup, ale taki chudszy bardziej... -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Luna wygląda uroczo ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Bardzo fajny quiz z treści DH:
część 1 część 2 część 3 część 4 część 5 część 6. Każda część składa się z dziesięciu pytań. Mój wynik - 59/60 ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Ginnusia |
![]()
|
Aż taka dobra nie jestem, tylko 55/60.
![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
52/60
Mój ęgilski niezbyt dobry -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
55/60 ostatnie pytanie o Teda mnie zupełnie zaskoczyło
![]() -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
59/60
Pomyliłem się w pytaniu siódmym w ostatnim quizie. Bó. ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
55/60 z jednym głupim błędem. Nienajgorzej.
-------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Ginnusia @ 07.08.2007 16:38) Część trzecia, pytanie dziesiąte. Kompletnie nie pamiętałam co to było. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
59/60
![]() |
Mione |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 141 Dołączył: 17.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Dwa nowe Caladan d: Dumbledore i Grindewald w młodości i Albus w całej swej męskiej krasie
![]() http://caladan-dd.livejournal.com/19057.html#cutid1 I Mudblood- urodzinowy pocałunek Harry'ego i Ginny. http://mudblood428.livejournal.com/83445.html -------------------- ![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
QUOTE A ja polecę jeden filmik o Severusie i Lily. Gorąco polecam. Po obejrzeniu tego fanowskiego video, dochodzę do wniosku, że nie obraziłabym sie, gdyby Snape w jakiś młodszych latach zagrał Johnny Depp tongue.gif I drugi filmik równie dobry. Za Lily zrobili narzeczoną Spidermana, ale i tak filmik świetny Drugi filmik mi się nie podoba. Ale pierwszy... wbrew sobie zaczęłam ryczeć. Rickman jest idealny w roli Snape'a (61 lat). To zimny drań, dobrze, że nie okazuje emocji. Jego oczy grają. Chociaż Depp w "Sleepy Hollow" naprawdę go przypominał O_o. Nie wolno jednak zapominać, że to Syriusz i James uchodzili za tych cool&handsome, a nie Severus. Nie przepadam za Kidman, ale tutaj pasowała. Zupełnie zapomniałam, że grała kiedyś rudą czarownicę. A quiz wypełnię, jak drugi raz przeczytam VII tom (tej chwili kończę IV ![]() BTW, właśnie słuchałam sobie starego dobrego "Placebo" i "My sweet Prince". Nie wiedzieć czemu naszła mnie ochota na robie fanvideo XD. Sorry, że tak post pod postem (potem połączę w jeden), ale w obecnych czasach, kiedy wszyscy popadają w otchłań rozpaczy po zakończeniu serii potterowej, odrobina śmiechu każdemu się przyda: Scorpious+Rose Ten post był edytowany przez Pszczola: 09.08.2007 00:15 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
owczarnia |
![]()
|
Lily/Snape
I dwa filmiki. Podobnie jak Pszczoła z trudem trawię fanowskie wideoklipy, ale te dwa są wyjątkowe. Pierwszy pochodzi jeszcze z 2004 roku, ale po dziś dzień jest w światku HP legendą, i chyba nic dziwnego, bo to prawdopodobnie najlepszy klip HP jaki kiedykolwiek powstał. A już na pewno najlepszy z tych, które ja widziałam. No i jakże inaczej ogląda się go po siódmym tomie... Panie i Panowie: The Battles of Harry Potter. Drugi filmik zaś jest świetny przede wszystkim dlatego, że pochodzi od tego samego twórcy ![]() ![]() Unfaithful. PS Tak, zdaję sobie w pełni sprawę, że żadne z powyższych nie zawiera spojlerów, ale tutaj mi to najbardziej pasowało, no. PS2 Jakby kto chciał, to to drugie wideo jest dostępne (tym razem w ślicznej wysokiej rozdzielczości) także tutaj. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Znam te filmiki, przyzwoicie zrobione, ale specjalnie mnie powaliły.
Ach, Harry i Hermiona... żegnajcie nadzieje ;) Ale nic nie mam przeciwko parze Hermiona-Ron. -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Dobre są... chociaż muzyka z Requiem jest już trochę wyeksploatowana, bym powiedziała. Ale doceniam starania autora, bo nie użył piosenek Kelly Clarkson i tego podobnej szmiry. Szczerze mówiąc, nie znoszę piosenek w AMV, poza kilkoma wyjątkami... Instrumentalne są o niebo leprze.
Oto jeden wyjątek... nie jest powalający, ale muzyka mnie urzekła. Never have -------------------- ![]() |
Pszczola |
![]()
|
To jak już do filmików linki podajemy...
Cóż, nie jestem fanką yaoi, ale TEN filmik jest naprawdę udany. Nie wiem, czy już kiedyś nie dawałam tego linka? Mniejsza z tym. Kto by pomyślał? To ich głosy. -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Pszczola @ 10.08.2007 14:54) To jak już do filmików linki podajemy... Cóż, nie jestem fanką yaoi, ale TEN filmik jest naprawdę udany. Nie wiem, czy już kiedyś nie dawałam tego linka? Mniejsza z tym. Kto by pomyślał? To ich głosy. XDDD What the bloody hell was that?! - umarłam na tym... -------------------- ![]() |
Pszczola |
![]()
|
Prawda? W ogóle dziewczyna, mimo małej manii yaoicowej, robi dobre filmiki.
Właśnie obejrzałam i się zakochałam: What's This? Ta sama autorka. EDIT: A dla wytrwałych Harry/Snape Ale zapewniam, że nie robi się niedobrze podczas oglądania ;) EDIT 2 (się żem wciągła): Dobre, ale ostrzegam, dużo "f-word" ^^" EDIT 3: TO też fajne. Koniec z edycjami! Ten post był edytowany przez Pszczola: 10.08.2007 14:46 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Arwen |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Lothlorien/Rivendell ![]() |
QUOTE(Gem @ 10.08.2007 14:39) Ooo tak, muzyka... Przecież to Nine Inch Nails - Something I Can Never Have i urzekło mnie już jakiś czas temu, genialne. Co do fanowskich video na temat Snape'a i Lily to obejrzałam już całkiem sporo, ale może ze 3, 4 były warte uwagi... Jedno było tu wcześniej podane z Deppem itd (chociaż wątpię, żeby Snape był aż taki przystojny w młodosci...;p), drugie: Snape/Lily Memories... Trzeci: I'm not good enough for you... Tutaj są to co prawda prace w dużej mierze z deviantart, ale bardzo ładnie zestawione, no i z tą muzyką... mi się podoba. Ogólnie przy takich wideo bardzo ważną rolę (przynajmniej dla mnie) odgrywa muzyka. I dzięki owczarnia za linka do quizu - 60/60 ![]() -------------------- "Nie każde złoto blask okrywa,
ani wędrowiec myli drogi, starość dojrzała siłą bywa, korzeni mróz nie sięga srogi..." Remembering Sirius |
Pszczola |
![]()
|
Hmm... ciekawe dlaczego naszła mnie nagła ochota na oglądanie "Sleepy Hollow"? ;)
Widziałam "Snape/Lily Memories" i rzeczywiście niezły, ale jakoś ten od Anagdy zapadł mi w serce i ucho (ugghh... nieapetycznie brzmi). A tak w ogóle, idę spać, bo mi źle na tym świecie. Ten post był edytowany przez Pszczola: 10.08.2007 15:16 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 09:25 |