VII Film 7 tom
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
VII Film 7 tom
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Mnie ciekawi, czy na epilog dadzą innych aktorów, czy Daniela, Ruperta i Emmę postarzą o kilkanaście lat. Chyba byłoby to lepsze niż jacyś nowi. W końcu jak będzie ekranizacja 7 tomu to aktorzy będą mieli pewnie z jakieś dwadzieścia lat, wiec chyba dodanie im kilkunastu lat nie będzie takie trudne...
-------------------- |
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
20 lat, a 36 to taka tyci - tyci różnica jednak jest. Ale zobaczymy:)
-------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
no oni już pod 20 podchodzą, a dokładnie Rupert ma 20, Daniel 19 i Emma 18. Mam nadzieję, że ich postarzą, w końcu płacą od groma kasy charakteryzatorom
![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Zdjęcia do Insygniów Śmierci rozpoczną się za rok, póki co podzielenie filmu na dwie części jest w dalszym ciągu brane pod rozwagę.
Zdaniem producentów, takie rozwiązanie ma oczywiście i dobre, i złe strony. Zła strona jest taka, że prawdopodobnie część widzów może taki zabieg postrzegać jako chęć zarobienia jeszcze większej kwoty pieniędzy, wyciśnięcia z tego ostatniego filmu ile się da. Plusy zaś są takie, że wreszcie nie trzeba by bić się z kompromisem jak też wcisnąć taką książkę w dwugodzinny film. Można by sobie pozwolić na dosłownie minimalne cięcia, i to jest zdaniem twórców niezwykle kuszące. Na razie jeszcze żadne decyzje nie zostały podjęte, aczkolwiek prawdopodobnie niedługo wreszcie coś się okaże. W sprawie osoby reżysera rozmowy również cały czas jeszcze trwają, bo chętnych - jak się okazuje - jest wielu. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Z jednej strony jestem przeciwko podzieleniu siódemki na dwie części. Jednak co siedem to siedem. Siedem książek i siedem filmów. Tak powinno być.
Ale z drugiej strony, wszystko w ostatniej książce jest tak ważne że ekstremalnie trudno byłoby stworzyć jeden film, który wszystko obejmuje... -------------------- |
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja bym bardzo chciała epilog. Ciekawa jestem w jaki sposób by go zrobili, tzn. chodzi mi o główną trójkę.
-------------------- she wolf.
|
aGuTeK |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 183 Dołączył: 28.12.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Tak. Ja też jestem za epilogiem. Mogłoby to nawet nieźle wyjść
![]() |
Ginnusia |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 ![]() |
W sumie widziałam parę filmów, gdzie dwudziestolatkom zrobiono bardzo wiarygodną charakteryzację na osoby dwukrotnie starsze, więc epilog ma szanse powodzenia. I byłby dość zabawny.
I nadal - mimo zdania Abstrakcji - uważam, że Gringott spokojnie może wylecieć (tak, jak stosowne rozdziały mogłyby dla mnie wylecieć z książki...). |
aGuTeK |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 183 Dołączył: 28.12.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
jak dla mnie nie powinny być wycinane sceny dotyczące znalezienia horkruksów i ich zniszczenia. Czyli opowieść Stworka,ministerstwo (można by je trochę okroić),odejście i powrót Rona,znalezienie miecza,potem bank,wspomnienia Snape'a (może nie wszystkie ale na pewno te mówiące o tym,że Harry jest horkruksem itp.),zabicie węża...
![]() |
Golden Phoenix |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 351 Dołączył: 16.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Toruń Płeć: Kobieta ![]() |
@ aGuTeK
To właściwie cała książka musiała by zostać ;P Co w zasadzie jest prawie niemożliwie. Z przykrością stwierdzam, że na pewno coś wytną. Chociaż nie obraziłabym się gdyby wycieli bank Gringotta. Cała ta historia z Gryfkiem strasznie działała mi na nerwy. -------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
Ginnusia |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 ![]() |
O, ktoś mnie rozumie.
![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
A mnie się podobało. Cholernie to filmowe, powinno zostać choćby z tego względu.
I wcale nie było aż tak nierealistyczne - odrobinę, ale nie przesadnie. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Ginnusia |
![]()
|
Przemek, ja się właśnie cholernie boję, że to zostanie, bo takie filmowe i zrobią z tego powtórkę ze smoka w CO - czyli 10 minut bezsensownego ganiania pt. Mieliśmy duży bużet na efekty specjalne!
|
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Ale oni muszą patrzeć pamiętaj, nie tylko na fanów takich jak my, ale przeważnie na widzów neutralnych, którzy pójdą bo "o, chyba jakiś Harry będzie leciał w kinach... Która to część? Druga? Trzecia?"
![]() Więc będą starać trzymać się książki (salwa śmiechu), ale na pewno dla nas będzie tragedią. -------------------- she wolf.
|
aGuTeK |
![]()
|
Jak dla mnie mogliby wyciąć wesele i sekret bathildy
![]() |
anagda |
![]()
|
QUOTE(aGuTeK @ 14.02.2008 18:26) Nom. To fakt. Sekret Bathildy i wesele nie wnoszą zbytnio nic do fabuły. Też bym się nie obraziła za wycięcie Gringotta. -------------------- |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Guzik się tam znacie
![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 14.02.2008 19:48 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
anagda |
![]()
|
QUOTE(owczarnia @ 14.02.2008 20:46) Guzik się tam znacie ![]() Orgią mówisz.... Hm... Nie wiem co masz do orgii. Efektów specjalnych oczywiście ![]() Oj no fajny byłby klimat. Ale jakby były 2 filmy. A jeden? To umieszczą np. wesele a zamiast tego utną cały rozdział "bitwa o hogwart" (czy jak tam było). Super po prostu ![]() -------------------- |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Jeżeli usłyszę, że wycinają bitwę o Hogwart to normalnie barykadę zrobię! Zwołam znajomych ze wsi, kilka ciągników, brony i coś z tego będzie
![]() ![]() A tak na serio - mogliby wyciąć Bank, wesele w sumie też, no i bathildę też-choć scena mhroczna i super by było obejrzeć ją w kinie. I podzielam zdanie kObry - fajnie by było zobaczyć epilog... chociażby już po napisach, jak to w niektórych filmach robią ![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
owczarnia |
![]()
|
Czytam sobie właśnie siódmy tom i tak myślę, że każda jedna scena jest w tej książce na wagę złota
![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Ginnusia |
![]()
|
Bitwy o Hogwart nie wytną, bo to właśnie będą efekty specjalne.
![]() Sekret Bathildy - problem jest taki, że trzeba by wytłumaczyć, kim jest Bathilda i dlaczego, nie wiem, czy im się będzie chciało. No i ew. ograniczenia wiekowe, wszak sceny z tamtego rozdziału to istny horror, dzieci (a przecież HP jest dla dzieci, nieprawdaż? ![]() EDIT: Powinny być dwie wersje filmu - dla fanów i dla całej reszty. O. Ten post był edytowany przez Ginnusia: 14.02.2008 20:24 |
Golden Phoenix |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 351 Dołączył: 16.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Toruń Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Powinny być dwie wersje filmu - dla fanów i dla całej reszty. O. Marzycielka ![]() ![]() -------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
aGuTeK |
![]() ![]()
|
Ja bym nie wycinała banku. Bo jak pokazać znalezienie czarki?
|
Golden Phoenix |
![]()
|
Dla chcącego nic trudnego. Ile to już razy przeinaczyli jakieś fakty z książki. Czarkę można znaleźć gdzie indziej, łącząc jakieś sceny razem, żeby było krócej, np. czarka była schowana w dworze Malfoy'ów czy coś na ten kształt.
-------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
owczarnia |
![]()
|
Ja nie chcę w dworze Malfoyów
![]() *foch* *tupie nogą* -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 04:01 |