VII Film 7 tom
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
VII Film 7 tom
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
WA była, jest, i pozostaje najlepszą częścią HP. No.
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Zgadzam się z Tobą Owca całkowicie. Z czwórki za wiele nie pamiętam, ale wiem, że nie za bardzo mi się podobała.
Ciekawe jaka będzie 7... ale jeżeli będzie Cauron ( z Sauronem, czy jak mu tak mi sie kojarzy) to powinno być dobrze. -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(owczarnia @ 20.02.2008 17:37) I dochodzimy do odwiecznego sporu która część jest najlepsza. Jak dla mnie najlepsza jest Czara. -------------------- |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
*zatyka uszy i śpiewa*
|
Ginnusia |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 ![]() |
Salomonowe rozwiązanie: najlepszą jest WA, najukochańszą zaś - CO.
![]() |
Absolution |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 264 Dołączył: 06.10.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
omg tylko nie D.Yates ! Czara mimo, że była bogata w efekty specjalnie była nudna jak cholera, a Zakon yh... akcja nieźle rozkręciła się pod koniec i tylko to miło zapamiętałam.
Co do Petera Jacksona - nie chciałabym widzieć stada elfów i orków w Harrym Potterze xD a Jackson tylko z tym mi się kojarzy, zaś Spielberg z Dinozaurami . Jak narazie Cuaron ma u mnie 1sze miejsce ![]() |
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Absolutnie WA był najlepiej nakręconą częścią.
-------------------- she wolf.
|
aGuTeK |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 183 Dołączył: 28.12.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Jak dla mnie dobrze były nakręcone KF i WA. No i może ZF
![]() |
kate711 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 27.10.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Najbardziej podobały się WA i CO. W Zakonie czegoś mi brakowało, byłam jakoś rozczarowana tym filmem...
![]() -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
Dajcie spokój. Ja na CO bym spała, gdyby nie fryzura Daniela Radcliffa. (Którego nie cierpię z całego serca, ale to nie znaczy, że nie może mi się podobać jego fryzura, co nie?)
WA było najlepszą częścią ogólnie. -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
aGuTeK |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 183 Dołączył: 28.12.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
No tak WA całkiem konkretnie był nakręcony.
![]() ![]() |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(kate711 @ 21.02.2008 14:48) Najbardziej podobały się WA i CO. W Zakonie czegoś mi brakowało, byłam jakoś rozczarowana tym filmem... ![]() Dokładnie. Podzielam zdanie koleżanki. do WA nic nie mam, ale jednak za dużo wycieli, za co wsadzili parę zbędnych fragmentów. a w CO jest wszystkiego w sam raz. No a tak na marginesie, to tak w gruncie rzeczy żadna ekranizacja mi się tak na prawdę nie spodobała, więc... -------------------- |
aGuTeK |
![]()
|
Nie no nie przesadzajmy
![]() ![]() |
anagda |
![]()
|
QUOTE(aGuTeK @ 22.02.2008 00:01) A czy ktokolwiek coś takiego stwierdził? ![]() -------------------- |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Nie, ale w gruncie rzeczy ani jedna idealna nie jest.
Mnie się wydawała 3 najodpowiedniejsza. Ale każdy ma swoje zdanie. 5 też była niezła ![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
W sumie, co książka to mogą sobie pozwolić na więcej jakiś efektów, bo jest po co.
Trzeba pamiętać, że kolejny to jest "mhroczniejszy" etc. Widać, np. że dwie pierwsze części nakręcił pan od typowo familijno-rodzinnych filmów. -------------------- she wolf.
|
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
Więc trzy filmy pod rząd jednego reżysera to trochę bez sensu rozwiązanie (Znaczy, że Yates odpada).
-------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
aGuTeK |
![]()
|
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
yhm, na popcornerze też o tym piszą.
-------------------- |
Miętówka |
![]()
|
Idę się powiesić na haku od paprotki.
Ten post był edytowany przez hazel: 22.02.2008 16:03 -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
aGuTeK |
![]() ![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ginnusia |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 ![]() |
Ale to wszystko jest w tonie "podobno". Uszy do góry, póki nie padnie "na pewno".
|
aGuTeK |
![]()
|
Oj oby nie padło
![]() ![]() ![]() |
owczarnia |
![]()
|
Matthew Lewis potwierdza plotkę o rozdzieleniu siódmego filmu na dwie części. Warner Bros póki co nadal milczy.
|
Ponury |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Ruda Śląska Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ostatni "Harry Potter" już oficjalnie w dwóch częściach
Potwierdziły się nasze informacje, jakie opublikowaliśmy w styczniu. Warner Bros. wprowadzi do kin nie siedem a osiem filmów o Harrym Potterze. Ostatni tom "Harry Potter i Insygnia Śmierci" zostanie podzielony na dwa filmy. Pierwszy pojawi się w kinach w listopadzie 2010 roku, następny pół roku później w maju 2011. Według studia powodem decyzji nie są 'kwestie finansowe' lecz artystyczne. Ostatni tom napisany przez J.K. Rowling jest dość gruby i studio stało przed wyborem albo zrobi jeden film rezygnując z dużej części literackiego materiału albo też zrobi dwa filmy. Wygrała ta druga opcja, choć wciąż nie wiadomo jak dokładnie książka zostanie podzielona. Podobnie jak "Zakon Feniksa" i "Księcia Półkrwi", także i "Insygnia Śmierci" wyreżyseruje David Yates. Autorem scenariusza będzie Steve Kloves, który pracował nad scenariuszem pięciu części Pottera, w tym "Księcia Półkrwi", który trafi do kin w listopadzie tego roku. "Harry Potter i Insygnia Śmierci" nie jest jedyną książką fantasy, którą w studio Warner Bros. wprowadzi do kin w dwóch częściach. Podobny los spotka "Hobbita", którego wytwórnia przejęła po wchłonięciu New Line Cinema w lutym bierzącego roku. źródło: filmweb.pl -------------------- ![]() Przed nami mroczne i niespokojnie czasy...trzeba będzie wybrać między tym co dobre a tym co łatwe... Save the cheerleader! Save the world! |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 16:24 |