Wiersz
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wiersz
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
rymy
kotem-polotem-złotem-odwrotem-podmiotem strasznie denerwują. a Ziemkiewicz spoko gość, przeczytałam jedno opowiadanie jego za namową Katona. taaaakie. -------------------- ![]() ha! |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
"Opowieść o strzupacznym zakręspłosie"
Zachercnę dziś sztypak zerwnego sztormosu Przekącnę, zwiduję, zargnorzę, skrecieję, Przetoczę, strzekąszę wszertrądne wiercieje A krywak zatrębny poznawię patosu. Następnie stryguję przyczesny gręmatyk, Zgiermuję i strzyźnię, korwencją rozkminię, Zgrzegrzółczę i własnej zadufręcji kraczyk Osbębrzę a potem osgrugam przewryję. Na koniec rozdrwonię przetęcji chrydatek (Wszak zdręwi on śrąbnię wszezbrzędłym pierwącem), Wszębrzędnią zakrząsnę, zruździeję skarwnątrzem A średnię skrzormuję by świerdzić zadatek. To wszystko skręrzynem portętnym zagrządzę, Skrzomuję, źwiebniżdżę, zestrzugam i ztrządzę, Skorzgniezę, przez bierzbnię przetrząchnę i skrzątnę Dla śpięknej przaleczki, sam zaś odrzebmiążę. 30.03.2007 Późnym wieczorem. Ten wiersz jest na wskroś polski. I jestem z tego dumny. Ten post był edytowany przez matoos: 02.04.2007 00:05 -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Tylko maskę ma polską. Nie, nie lubię takich eksperyentów. Tu już nie ma mowy o przyjemności czytania. I całe ten skrzeczący gąszcz i grzęzawisko na marne.
|
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja tam jak czytam go na głos mam z tego wielką przyjemność
![]() Poza tym to nie tyle eksperyment co coś co chodziło mi po głowie od dawien dawna. Czuję się w obowiązku bronić tego ![]() -------------------- |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
osobiście nic z tego nie rozumiem, a chrzęszczące wersy dodatkowo mnie zniechęcają.
nie dobrnęłam do końca. -------------------- ![]() ha! |
barfso |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 159 Dołączył: 11.04.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja dobrnąłem! : D Ale to wszystko. Nie rozumiem, męczy przy czytaniu. Rozumiem, że mniej więcej taki był zamysł, ale mnie to nie ujmuje.
|
matoos |
![]()
|
Dziś całkiem samotnie
Ale nie samotny Zabieram serca westchnienia niepewne Wstrzymuję motyle Zamykam aorty Uciszam krwiobiegu melancholie rzewne Oddzielam dwutlenek Od hemoglobiny Strofuję endorfin niegrzeczne ogonki Rozkładam osocze I zza kofeiny Endemiczne płyny wysączam Z golonki. -------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Fajny, dziwny wiersz. Jak już estiej powiedział może trochę obrzydzać, ale co tam. podoba mi się.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
barfso |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 159 Dołączył: 11.04.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Super! Bardzo mi się podoba. Poza tym ostatnio mam fazę na tego typu wiersze, więc tym bardziej.
|
matoos |
![]()
|
QUOTE(estiej @ 18.08.2007 02:09) tego fragmentu z motylami nie do końca rozumiem, ale udany wiersz, trochę obrzydliwy jeśli spojrzeć na to w ten sposób. Bo motyle w żołądku ![]() -------------------- |
matoos |
![]()
|
Codziennie wspominam dzieciństwo.
Szalone tango liści jesienią, Leciutki charleston śniegu zimą, Wietrzne pogo drzew wiosną. I mroczne fandango dusz latem, Za zasłonką. Codziennie tęsknię za muzyką wsi. Tęsknym jazzem bezdzietnej kukułki, Mesmerycznym bluesem dzikiego kota, Cichym folkiem dojrzewającego zboża. Dziwię się, jak mogłem nie dostrzegać Tego piękna. Codziennie zauważam więcej. Boskości, fizyki, czegoś tam, nieważne - Wszystko to dla mnie, dla nas, dla nich. Cały ten niepokalany chaos... Kraciasta chusta pól, położona Do wyschnięcia. 7.12.2007 -------------------- |
Lilith |
![]()
|
nooo nie wiem
moim zdaniem trochę Cię ta forma przerosła -------------------- ![]() ha! |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Nie e.
Nie podoba mi się w ogóle. Ta chusta niezła. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Pierwsza część na 7.8 druga na 4.2. Straszna różnica poziomów wewnątrz wiersza.
|
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
...jeżeli o golonkę chodzi przepadam za takimi biologicznymi, teoretycznie mało poetyckimi formami i kontrastem właśnie nauki ze sztuką w ich treści. A ostatni taki jakiś...przewidywalny i monotonny jak dla mnie, ale racja, chusty mnie zgieły w pół myśli.
Ten post był edytowany przez NeMhAiN: 11.12.2007 16:50 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:24 |