Wiersz
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wiersz
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
![]() Poetyckie stukanie w klawisze... wez, jeszcze mnie natchniesz i sama cos napisze... ^^ -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przychodzisz
I życie staje się piękniejsze Skupisko paranoi nie boli jak wtedy I patrząc w twe oczy znów czuję ból Bo wiem że kiedyś odejdziesz Zostajesz A ja obiecuję sobie Że zmienię się dla ciebie Że zmienie ciebie dla mnie Tak że nie będziesz chciała odejść Odchodzisz A ja zaczajony za twoimi plecami Z nożem w wyciągniętej ręce Obiecuję że nikt nie będzie cię miał Poza mną... -------------------- |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
wiesh co? to jest swietne... genialny ten wiersz... slow mi braqje...
Jask to sobie wyobrazilam... ten blysk w oku podobny do blysq na tym nozu... swietne. Na prafde wydaj to gdzies... -------------------- z podpisów pod postami:
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Efff... można ludziom tłumaczyć... podoba się wam, ale jak znam życie nikomu innemu... Czytałaś Pawlikowską-Jasnorzewską? Albo Różewicza czy Miłosza? To są wiersze... Te moje wypociny to nawet na miano wierszy nie zasługują...
-------------------- |
Egwadien |
![]()
|
Jak to nie? masz 21 lat, a nie po 50 i wiecej jak oni!
Ech... jest masa dobrych poetow, co nie znaczy, ze nie moze byc o 1 wiecej... Ale ja nie namawiam ^^ ?I tak sobie drukne Zrobie tomik foroomowiczow ![]() Jeszcze autografi na okladke by siem przydaly... -------------------- z podpisów pod postami:
matoos |
![]()
|
Wpadaj do wawy - autograf mój masz w kieszeni
![]() ![]() -------------------- |
Egwadien |
![]()
|
mala uwaga- jestem z wawy ^^
-------------------- z podpisów pod postami:
matoos |
![]()
|
Tym lepiej ^^ - będziesz miała bliżej. A tak na serio to masz następny wiersz - specjalnie dla ciebie:
Śmiecie Wypisywane na tylnych stronach zeszytów Śmigające po mej głowie Zderzające się w mych myślach Wdzięczne za chwilę wytchnienia Zabijają kartkę papieru Wypełniają wirujące dyski Zerojedynkowymi symbolami A później z szybkością światła Rozchodzą się po świecie Śmiecie Wracają do mnie powoli Ale skutecznie Przynosząc ze sobą powiew Tchnienie szukające duszy I miejsca Znajduje je w przygotowanym specjalnie do tego Gruncie mojego ego Klejnoty -------------------- |
Egwadien |
![]()
|
dzieki, czuje sie zaszczycona
![]() -------------------- z podpisów pod postami:
matoos |
![]()
|
Znów widziałem ją dziś widziałem
Szła przez zakurzoną ulicę pozostając czystą Pod zielononiebieskim spojrzeniem mych okularów Zarumieniła się lekko i idąc Podniosła nogę tylko na tyle nad chodnik Ile było konieczne Zresztą I tak nosi spodnie Znów widziałem ją dziś widziałem Pozostając samotną szła w grupie przyjaciół Spostrzegła mnie I na jej twarzy zagościł delikatny uśmiech Pięknie pasujący do jej czarnej bluzy Z przydługimi rękawami Zresztą Byłaby śliczna nawet w jutowym worku Znów widziałem ją dziś widziałem Jak jej warkocze podskakiwały radośnie Kiedy przy zielonym śmietniku Oddała się swemu mężczyźnie Trzymając w dłoni papierosa Nie spostrzegła mnie Zresztą Nie chciałem aby mnie zobaczyła Dziwny mam dzisiaj humor, oj dziwny... Pewnie będzie dziś więcej wierszy ![]() -------------------- |
matoos |
![]()
|
Umarłem
Znów wyzwoliłem się z ograniczeń Konwenansów ortografii gramatyki Umarłem I przeszedłem w stan czarmutślenia Zastanawiając się nad niesensem Umarłem A życie moje zatrzymało się W nieboskich pomyślnościach W niebieskookim natchnieniu Umarłem Aby nigdy nie powstać Aby rozpaść się w szary pył I stracić sens Pisania wierszy -------------------- |
Egwadien |
![]()
|
||||
Oj tak... nieszczesliwa milosc...
Ech... ![]()
Tym mnie powaliles... ![]()
Sensu pisania wierszy sie nigdy nie straci... -------------------- z podpisów pod postami:
||||
Nietoperka |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 10.04.2003 ![]() |
Matoos? To naprawdę Ty? Miło poznać Cię z
tej strony.
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- "Rozłąka osłabia mierne uczucia, a wzmaga wielkie,
jak wiatr gasi świecę, a rozpala ogień ... " ../-.-/.-/.-.// -.-/---/-.-./..../.-/--// -.-./.././// |
ikar |
![]()
|
![]() Mały człowieczek... Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Wawa :D Płeć: Mężczyzna ![]() |
...
to miał być mój pierwszy komentarz... ale nie taki po prostu pusty... tylko raczej wypełniony ciszą... i kipiący znaczeniem... pełen ekspresji i podziwu... ładnie piszesz... albo inaczej... nie wszystkie mi weszły do serca... ale ze dwa trzy wlazły tam z buciorami... i przetarły przeorując bruzdy... są momenty czytania magiczne... są wiersze twoje, które ominąłem bez żalu... ale są i takie, które mnie zawróciły... i nawet po krótkiej przerwie wróciły nastrój... i teraz... -------------------- "At least we had a chance to say... Goodbye"
Nie ma opowiadań doskonałych - są tylko takie, w których jeszcze nie znaleziono błędów... (albo już je poprawiono :D) Tolerancja, Wolna wola, Miłość (:)), Optymizm :) Największe polskie forum RPG by Forum: Strefa Forumowych RPG ^^ |
loonatyk |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: z manhattanu ![]() |
Gdy czytam Twoje wiersze to zapominam o wszytskim co jest do okoła. Masz wielki dar, że tak mocno przykułeś moją uwagę....
-------------------- yesterday i woke up sucking a lemon
|
matoos |
![]()
|
Rozstania
I powroty Czarnowłosa dziewczyna porusza płatkami kwiatów Lecz kiedy mnie mija przestaję czuć jej zapach Rozstania Delikatny dotyk rozpala mnie do czerwoności Robię wszystko aby powstrzymać się od złorzeczenia I powroty Czasowa przerwa przyprawia mnie o rozpacz Czuję radość na myśl o powrocie do zwykłego szarego Życia Bez rozstań Bez powrotów Bez łez Ale i bez radości Bez głupiego zapachu wakacyjnej miłości -------------------- |
matoos |
![]()
|
Jak bardzo przyzwyczaiłem się
Do wygody Gdy odkryłem sens pozostawania W objęciach tymczasowej przyjemności Jak bardzo ograniczało mnie Myślenie jednostronne Gdy zatrzymałem się na zawsze Zawisłem w bezimiennej przestrzeni Bardzo chciałbym ruszyć przed siebie Lecz nie mogę Jak bardzo znienawidziłem siebie -------------------- |
matoos |
![]()
|
Hehehe, dawno nic nie zamieszczałem w tym
dziale
![]() Pogoń za Błaznem Oto nadchodzi Amadan' na' Briona Rozstąpcie się gałęzie Przepuście pana i damę-demona Dziś zmiłowania nie będzie Gdzie lasu cisza trwała onegdaj Dziś słychać wrzask i krzyki I czuć w powietrzu ciężar pożegnań I żar przedwczesnej paniki Jak pożar wśród krzewów rozchodzą się wici Głoszące śmiech i zniewagę A ze swych domów strachem podszyci Ludzie wychodzą na trawę Bo dziś nadeszła noc jedna w roku Która się ciągnie niezwykle Noc gdy w pośpiesznym szalonym amoku Przez tłuszczę mkną Aen' Sidhe Oto nadchodzi Amadan' na' Briona Rozstąpcie się gałęzie Przepuście pana i damę-demona Dziś zmiłowania nie będzie Na niebie księżyc wielki jak dynia Głosi początek tej nocy Która jest końcem wszego istnienia I beznadziejnej niemocy Noc kiedy stwora warcząc pod nosem Pędzi przez krzaki i nuci Pieśń o zwycięstwie zwierza nad losem I polowaniu na ludzi A przewodzący gonitwie razem Z Matulą wszelakiej złości Oto na ośle prowadzi Błazen Prześmiewcza nuta miłości Oto nadchodzi Amadan' na' Briona Rozstąpcie się gałęzie Przepuście pana i damę-demona Dziś zmiłowania nie będzie I ty czytający te słowa wolno Nim włos siwy znajdziesz na skroni Odrzucisz w dal swą wolę niepomną I też się znajdziesz w pogoni By zrzucić z siebie ludzkie okowy Pełne głupiutkiej nadziei I ruszyć na wieczne i mroczne łowy Pośród zielonej kniei A tam wśród wiatru i głazów stuku Znajdziesz wnet swego króla Błazna � co królem jest wszystkich duchów I Śmierć � co wszędzie dziś hula Oto nadchodzi Amadan' na' Briona Rozstąpcie się gałęzie Przepuście pana i damę-demona Dziś zmiłowania nie będzie -------------------- |
Emylka |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 22.02.2004 ![]() |
Pisz koniecznie. Pokochałam twoją
twórczość. Wyraża mniej wiecej moje uczucia i poglądy na świat. Sama pisałam
kiedyś wiersze i nadal bym chciała, ale wena nie przychodzi więc cóż...
BŁAGAM PISZ!
|
matoos |
![]()
|
Ech, słonko, poczytaj sobie porządną
poezję, bo jeśli moja ci się podoba, to w Różewiczu zakochasz się na sto
procent... Ale tak czy inaczej miło że ktoś to czyta
![]() Wiersze są takie zmienne Piszę jeden i wychodzę z domu A kiedy wracam widzę Jak bardzo jest niedokończony Więc staram się go zmienić ale nic nie przychodzi mi Do głowy Lepiej napisać nowy Bo ze starego i tak już nic nie będzie A i jeszcze jeden - ten trochę starszy ![]() „Faust” Pieniądze są wszystkim Powie ci to głodujące dziecko Ojciec chcący wykarmić rodzinę Chory którego nie stać na leki A nawet zwykły człowiek Zatrzymany na ulicy Będzie wprawdzie próbował to ukryć Ale w jego oczach widać prawdę On pragnie tylko pieniędzy Dzisiaj nie ma miejsca dla Fausta Dzisiaj Nikt nie rozumie Fausta 2003-08-29 -------------------- |
Vlary |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katowice Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hm, a mi się one niezbyt podobają.
Dziwny styl, specyficzny. Tematyka też niecodzienna, a ja jednak gustuje w czymś szbalonowym, choć ubranym w trudne słowa i ciekawe metafory. To są dla mnie jedynie wyrażenia bez znaków interpunkcyjnych... Ale to tylko moje gusta. -------------------- |
matoos |
![]()
|
Oto moja muzyka
Marsz wygrywany talerzami dysku twardego Werbel deszczu na szybie Walc śniadania obiadu i kolacji Tango zapomnianych równań Jazz rozmów zza ściany Fandango liter na klawiaturze Twist bąbelków w wodzie mineralnej Improwizacja na kocie gardło Koncert skrzypcowy hamulców I mój ulubiony Błękitny blues samotności Oto moje życie -------------------- |
matoos |
![]()
|
Oto nadchodzi słońce
Otwieram oczy i unoszę rękę Aby przetrzeć zlepione snem powieki Czy wiesz kim jesteś kiedy budzisz się w szarym świetle poranka? Kogo winisz za swe bezużyteczne skrzydła? Jasnobrązowy płyn wypełnia po brzegi kubek Tylko na chwilę By opanować nieposłuszne gołębie mych myśli ( Bezowocny wysiłek ) Wstaję i ruszam w całodniowe poszukiwanie sensu Aby zapalić panu Bogu świeczkę ( i diabłu ogarek ) Aby nie dać się przygnieść nieskończonej iteracji świata Wygładzam pióra I zanurzam się w pokryte rzęsą jezioro Słuchając innych Tak jak ja wykrzykujących swoje pragnienia w niebo Czy jestem taki jak oni? Czemu miałbym być kimś specjalnym? ( Inny nie znaczy lepszy ) Wracam do ciepłych pieleszy Domu rodzinnego Nie spodziewając się odpoczynku od zewnętrznych wiatrów I przykładając głowę do poduszki Zasypiam z głową przepełnioną strachem Zalewanym przez niepowstrzymane fale snów Przeraża mnie brak kontroli Już niedługo czas Ponownie nadejdzie słońce -------------------- |
matoos |
![]()
|
Sorki Ikar, uszczknę sobie odrobinkę Twojej
legendy
![]() _____________________________________________________ _______ Czemu tego nie widzicie? Prawda pozbawiona skrzydeł Opada znad morza na tle błękitnego nieba rozsądku Pracująca kobiecina unosi na chwilę głowę Lecz zamglone kłamstwem oczy nie dostrzegają prawdy Każde wypowiedziane kłamstwo To śmierć dla kawałka świata Zmiana w postrzeganiu jest stratą Płaczę gdy widzę jak bardzo świat zmienił się Od czasu kiedy bawiłem się z innymi dziećmi Wtedy widziałem tylko prawdę A teraz W ogóle nie potrafię jej dostrzec Nigdy więcej nie ujrzę pięknej twarzy Prawdy Prawda nas wyzwoli -------------------- |
iskra |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 207 Dołączył: 06.06.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
No wiesz, ładne. Jakby się tak zagłebić,
to można sobie nawet pofilozofować (;
Wiesz, ja się nie znam na pezji. Podoba mi się, ale nie czuję nic ponad to. ps. "Super! Pisz dalej!" ;P -------------------- ...uuuu, powrót.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:26 |