Bloody Mary, wydzielone
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Bloody Mary, wydzielone
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Ja raczej nie mdleje, ja po prostu sie strasznie boje samego motywu wbijania mi igly w zgiecie. Brrr ciarki na sama mysl. Nie moge tego nawet na filmach ogladac a i wenflony wzbudzaja we mnie trwoge.
-------------------- |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() Jakies pytania? Tak, sciskam tygryska nie dalej jak rok temu. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
^^
urocze. -------------------- |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Ja tam nie rozumiem, jak można bać się zastrzyków, igieł i takich tam. Nie jest to może super przyjemne, ale jakoś niekoniecznie bolesne przecież.
(To powiedziała osoba, która jako dziecko panicznie bała się mleczy (takie żółte kwiatki) a do teraz boi się ciem i pająków) -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
k...z, co wy z tymi cmami i kwiatami?
Abstrakcja sie kwiatow boi, Katonski ciem.. Hazel jednego i drugiego ;P Ja sie nie boje zastrzykow. Po prostu nie sprawiaja mi one wymiernej przyjemnosci. A jedyne uprzedzenia jakie mam i fobie to chyba klasycznie zasypanie zywcem, wejscie do trumny z zamknieciem wieka, skorpiony, majaki, zmije/weze. Czyli fobie zwiazane z zagrozeniem zycia w sposob niemily. Co Wy z tymi cmami!?:P -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja też się boję ciem.
A igły i owszem, bardzo nawet lubię. Odkąd jakiekolwiek tabletki przestały mi pomagać na bolący łeb (głównie dlatego, że je, elegancko mówiąc, natychmiast wyrzyguję), pokochałam kroplóweczki. Nawet dużą trójkę pokochałam, pomimo (a może właśnie dlatego) iż zastrzyk sam boli tak, że zapomina się o bożym świecie (a i tyłek po tym boli rekordowo; ostatnio nie można mnie było dotknąć w miejsce po ukłuciu przez... półtora roku, nie zmyślam) ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
ja juz mialam tyle zastrzykow w zyciu, ze niejeden narkoman miał mniej :F
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja tez. za dzieciaka byłem nakłuwany jakiś raz w miesiącu. a teraz krew oddaję regularnie;p
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
krew z miska... to prawie jak krwawa mary xd
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jestem dawcą idealnym
![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Odkąd w sanatorium trzy razy mi nakłuwali żyłę, by pobrać krew (bo za pierwszym i drugim razem nie leciała), zbliżająca się igła nie robi na mnie żadnego wrażenia. Zresztą, co miesiąc chodzę do alergologa na odczulanie, więc już całkowicie przywykłem. Poza tym, to nawet nie zawsze jest bolesne, może i nieprzyjemne, ale jak ktoś, to robi umiejętnie, to idzie przeżyć.
A ciem też się boję. Może dlatego, że są większe od zwykłych motyli i w przeciwieństwie do nich nie odfruwają, gdy się do nich człowiek zbliży. Ten post był edytowany przez Ramzes: 23.06.2008 15:09 -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
jak ostatnio złapałam ćmę w palce i wyrzuciłam przez okno, aśka dostała ataku histerii, że się aż przestraszyłam
![]() mało apetyczna się zrobiła ta dyskusja -------------------- |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
No ale mogę się jeszcze pochwalić, mogę mogę mogę
![]() Ha! Top that ![]() Ćmy są okrrrropne. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
QUOTE Abstrakcja sie kwiatow boi, Katonski ciem.. Hazel jednego i drugiego ;P Jak byłam mała to się bałam mleczy, już mi przeszło całkowicie, przeszę bez nadinterpretacji ![]() -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
łooo, a ja takich zabawek co miały takie ruchome oczka, w sensie, że ziarenko w kulce takiej przezroczystej, wiecie o co chodzi? Bałem się tak okropnie i do dziś uważam, że to paskudne.
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Hihi.
Własną grupę krwi wypadałoby znać na wypadek, gdyby ktoś nam musiał udzielić pomocy po wypadku, a my jakimś cudem bylibyśmy przytomni. Koczownik jestem. Średnio się zgadza, bo alergii na kurczaka sobie nie przypominam, a za pomidorami po włosku przepadam. Za to trafili przy napojach gazowanych, które wywołują u mnie odruch wymiotny. Serio. A co do lęków, dzięki Bogu chyba mnie ominęły te dziwaczne ![]() Owco - z ciebie to normalnie jest pacjentka z koszmaru lekarza ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
em |
![]()
|
przem, z tą pomocą po wypadku to akurat bullshit, w żadnym szpitalu nie zrobią ci transfuzji tylko na podstawie twojego słowa. nawet, jak masz w książeczce wpisane czy na kartce w portfelu, ZAWSZE przed transfuzją muszą zrobić testy.
za to czynnik Rh warto znać, jak się starasz o dziecko - przy konflikcie serologicznym trzeba uważać. -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Tak czy owak lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Według tego niby Rolnik jestem.
I o ile czerwone wino to się zgadza, o tyle jak mogą wykluczać pomarańcze i sok z nich!! Pomarańczki to ja tonami mogę jeść. Ni że niby sera nie powinnam jeść i mleka unikać ![]() A ja mam taką naklejkę na dowód z moją grupa krwi ![]() Co do tych zastrzyków, igieł i innych - przeciwwskazań nie mam, nawet lubię, jak mnie pielęgniarki dziobią igłami. Już sie nie mogę doczekać, cobym mogła krew oddać ^^ -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
co do konfliktu serologicznego to ja bede miec big problemy zapewne.
ale spoko, jeszcze nie musze o tym myslec ;] -------------------- ![]() ha! |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Przyjmując czysto teoretycznie, że ewentualny ojciec a 0RH+, a ewentualna matka 0RH- to będzie ewentualnie ten problem sera, czy nie?
|
em |
![]()
|
tak, właśnie dokladnie w takim przypadku, jeśli dziecko odziedziczy po matce Rh-, to luz, nic się nie dzieje. ale jeśli odziedziczy po ojcu Rh+, a krwinki krwi dziecka przenikną do krwioobiegu matki, wówczas organizm matki zacznie wytwarzać przeciwciała przeciwko krwinkom dziecka.
rzadko pojawia się przy pierwszej ciąży, między kolejnymi dziećmi trzeba zachować odpowiedni "odstęp czasowy" (chyba 5 lat), no i lekarzowi prowadzącemu trzeba koniecznie powiedzieć, to wszystko będzie w porządku mam koleżankę z konfliktu serologicznego, to nam na biologii w liceum opowiadała ;) -------------------- |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
kazda matka z 0Rh- bedzie miec konflikt serologiczny, nie tylko z Rh ale i z glowna grupa A i B
-------------------- ![]() ha! |
em |
![]()
|
jesli ojciec bedzie 00, matka 00, to wtedy tylko ew czynnik rh moze powodowac problem, nie?
chociaz gen 0 jest recesywny, wystarczy jedna domieszka A lub B, zeby zwiekszyc szanse hmm that's tricky -------------------- |
Lilith |
![]()
|
tak, ale jezeli jest np matka 0Rh- i ojciec AlubBRh+ to mamy podwojny problem, tzn jest duze ryzyko utraty ciazy.
ale tam sie jakies zastrzyki bierze i ponoc jest spokoj. -------------------- ![]() ha! |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:52 |