Magia Kłamstwa, psychologia czy hochsztaplerka?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Magia Kłamstwa, psychologia czy hochsztaplerka?
Guardian |
![]()
|
![]() Guardian Outdoor Grupa: wiecznie żywi... Postów: 144 Dołączył: 06.04.2005 Skąd: www.harrypotter.org.pl Płeć: Mężczyzna ![]() |
"Magia kłamstwa (ang. Lie to me) – amerykański serial telewizyjny pokazujący życie zawodowe dr. Cala Lightmana i jego kolegów z "The Lightman Group". Mają za zadanie "rozszyfrowywać" uczucia ludzi, wyrażane mową ciała."
Serial wciągający, choć główny bohater czasem mnie irytuje, ale sam łapię się czasami (jak kłamię ![]() Leci już 3 sezon na Fox Lifie! ![]() -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Dość ciekawe, ale jak dla mnie mocno zerżnięte z "House'a" - nielubiany geniusz obrażający ludzi, odkrywanie prawdy, gadżety, mam chwilami wrażenie, że nawet muzyka i oświetlenie są podobne. Dopiero zaczynam pierwszy sezon, na razie ogląda się miło, zobaczymy, co będzie dalej.
Jeśli chodzi o samo wykrywanie kłamstw, nie wiem, wygląda dość wiarygodnie, choć pewnie jest przerysowane, jak to zwykle takie umiejętności w serialach. Z kursu o kłamstwie i mowie ciała (gdzie nam nawet pokazano fragment pierwszego odcinka) rozpoznaję niektóre gesty, więc przynajmniej te są prawdziwe. Bardzo mi się podoba pokazywanie fotografii znanych ludzi z konkretną miną - łatwiej uwierzyć w powszechność pewnych wyrazów emocji. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 08.05.2025 02:15 |