Moje gryzdoły;)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Moje gryzdoły;)
Edyta |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 25.07.2003 ![]() |
Tak, bardzo często ostrzę ołówek, ale tylko przy wykańczaniu rysunku ![]() Dam mangę, jak dokończę rastry, ale szkoła pokrzyżowała mi plany i idzie mi to strasznie wolno ![]() Aha, i co do pytania Zedi o papier, to to jest zwyczajny, nie pamiętam jakiej firmy, ale na jedno jest pewne - nie z bloku rysunkowego ![]() |
||
Edyta |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 25.07.2003 ![]() |
No dobra, nie mogłam się powstrzymać -
pierwsze 4 strony...
Na razie toto nieciekawie wygląda, trochę przymulane itd., ale później się rozkręca (gdzieś tak w 2. rozdziale) =='' Uwaga: Jedna strona zajmuje ponad 200 Kb!! Więc miłego oglądania=D Str. 1 -najwcześniejsza, a jednocześnie jedna z niewielu, które nie przechodziły modyfikacji^^ str. 2 str. 3 - kolejna z niewielu, które nie były zmieniane str. 4 - a tam taka sobie W dalszych częściach pojawiają się wampiry, potwory różnej maści^^, sekta nekromantów ![]() |
Draco |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 346 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zasadnicza sprawa: Jaką techniką zrobiłaś
tą mangę?
Ręcznie? ![]() |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Boshe.....dobre rysunki...naprawde piekne
to niebywale ale widziala akie co mna bardziej zachwycily..alw te tesh sa
boske *_*
-------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Sybilka |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 22.08.2003 Skąd: Leszno ![]() |
Gryfik ogolnie super... Jak zywy, o malo
co nie wyskoczy z monitora
![]() ![]() ![]() -------------------- Bo wszyscy LSM-owicze to jedna Rodzina...
|
Psychopatka |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
No rysunki ładne, a konkretnei ten
trewor... bo dlugouche mi sie mniej podobaja, tylko ciuszki ladne maja =) i
oczy. Ale fabula heh... ja mam to samo, jak rysuje komiks to zawsze
przyklladam sie do obrazkow i nie zwazam ze to co przedstawiaj moze ukladac
sie w banalna opowiesc =) Ale tak z mangami bywa.
-------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
...::Trynity::... |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 07.09.2003 Skąd: Avalon ![]() |
siemka!! moj first poscik na
forum...^^ nie wogole, bo moshe paru z was pamieta mnie z elisy=) tak czy
siak mowie syckim: czesc!!
i tak wogole to chcialabym sie zapytac Edysi...bo ja troche nie w temacie i nie chce mi sie czytac poprznich stron:P jakim sposobem rysowalas te rysunki?? czy one sa obrabiane na kompie, czy po prostu narysowane i zeskanowane....bo zastanawiaja mnie te wszechobecne kropeczki.... ![]() -------------------- " Imagination sets the spirit free,
into distant land of fantasy, close you eyes and you will see within your mind there lies the key... " (all rights reserved:) ) |
Edyta |
![]()
|
Już wcześniej pisałam na ten temat, ale nie
obcykanym powtórzę
![]() 1. Szkic ołówkiem. 2. Obrys cienkopisem. 3. Skanowanie. 4. Dodawanie rastrów na kompie. To na tyle. |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 07.09.2003 Skąd: Avalon ![]() |
nie chcialam denerwowac...ale od
pytania jeszcze nikt nie zabladzil:) ja to troche nie obeznanach w takich
technikach, ale teraz bedzie jush git...=P
-------------------- " Imagination sets the spirit free,
into distant land of fantasy, close you eyes and you will see within your mind there lies the key... " (all rights reserved:) ) |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Edysiu, to jest po prostu super. Szczęka
mi opadła. Na podłogę. Zbierałam przez kilka chwil... Rysunki są piękne...
Masz już zrobione następne strony mangi? Czy mamy poczekać?
-------------------- |
Psychopatka |
![]()
|
||
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
EEE misiek, co ja widze, powrot na forum ... ha, i od razu taka milutka? Gdzie dusza wilka =) Tutaj mamy za duzo milutkich ludzi... tarda badz! Jaaa.... achaa... a co do obrazkow to masz szczescei wybitne Edyto ze umiesz obrabiac na kompie, ja za cholere tego nie potrafie, co mi przysparza klopotow nielichych. -------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
||
![]()
|
||||
taki dzien Misq...przeciez i mi zdarzaja sie dni dobroci...taki jest dzis np...ooo nawet dzis panna ode mnie z klasy ladnie podlizywala sie do mnie, ze nie chce miec we mnie wroga (a juz doswiadczyla co to znaczy...nagrabila sobie panna u mnie) a ja jej na to: oczywiscie!!....wszystko jest spoko....dzisiaj....>:] tak wiec nie mam zamiaru sie zmieniac...ale i mi dobre dni nie zaszkodza....dooobra ide, bo jeszcze mi angol zostal, a kiedys by wypadalo sobie pospac:/ -------------------- " Imagination sets the spirit free,
||||
Edyta |
![]()
|
||
Heh, co do następnych stron to tak trochę dziwnie mi wyszło bo nie mam 5, a zrobiłam już 6, 7 i 8, w części, 17, 18 (chyba) i 37 ![]() 5. jest na wykończeniu, tylko jeden obrazek ![]() Na pociechę mogę dać arta Aliele - znaczy się, to jest po prostu jeden obrazek z mangi przerobiony na kolor ![]() |
||
Sol z Ludzi Lodu |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 42 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
A jak się dodaje te rastry? I co to
jest:P, bo ja nieobeznana siestem^^'' A Twoje obraki są naprawde
genialne, jak powiedzieli już wcześniej, także ten post i taak niczego nei
zmieni ani nie sprawi Ci przyjemności
![]() -------------------- ![]() |
Elen |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: z najczarniejszej z czarnych dziur ![]() |
naprawdę świetne rysunki, miom skromnym
zdaniem jedne z najlepszych (jeśli nie najlepsze) w całej Galerii.
Zaryzykuję mówiąc, że wielu ludzi chciałoby umieć tak rysować (wcale się nie
podlizuję). Niecierpliwie czekam na następne dzieła
![]() |
Edyta |
![]()
|
|
Bieta |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 15.08.2003 ![]() |
ehh...chcialabym tak rysowac :/ I ten
gryff...rysowalas to wszystko z pamięci? Dziwie sie ze dopiero teraz tu
zajrzalam. I jeszcze foroom długo mi nie wchodzillo...Boszee mamga jest
cacy. Postacie jak zywe
![]() I kiedy dasz dalszą cz.? (wiem ze to potrafi byc wqurzające ![]() Pozdrawiam ![]() |
Edyta |
![]()
|
||
Co do dalszej części mangi, to muszę poprosić o cierpliwośś^^'' Mam dopiero zrobione 2 następne strony ![]() Ale niech ktoś coś skrytykuje, bo tak ciągle same pochwały czytać... Buehehe, chociaż z drugiej strony to nie takie złe ![]() |
||
Bieta |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 15.08.2003 ![]() |
nie no moge jeszcze troche
poczekać...lepiej troche poczekać na lepsze niz teraz sie rwac na rysowane
tak na odczep
![]() ...ale jak to mas tylko dwa rysunki? Przecies to wcale nie jest tylko...tak w sam raz.... No i zostaje jeszcze ta krytyczka...no coz...nie jestem w tym za dopra. A zresztą wogole nie jestem dopra w komentarzach ![]() ![]() Pozdrawiam Ten post był edytowany przez Bieta: 19.11.2003 19:24 |
Alisia |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 60 Dołączył: 30.06.2003 ![]() |
Miała być krytyka, będzie krytyka:
a) w rysunku 11 główna bohaterka ma za duże ręce (wiesz o tym na 100 procent, ale dłonie powinny zakrywać prawie całą twarz, a tu jest niepropolcjonalnie) ale to oczywiście minus znikomy ![]() ![]() c) mangi czytam bardzo żadko, anime oglądam sporadycznie, a każdy pojedyńczy wypadek jest surowo krytykowany przez rodziców, więc mogę się hm... tyćkę nie znać:) d) jestem zwolenniczka proporcji Fidiasza, albo głowy ala Walt Disney, więc tu mi to trochę nie pasi ![]() O jeku, jakie to ładne - szczególnie elementy zbroi... Wszystkie plusy są już wymienione, więc się powstrzymam od wypisywania ![]() Cierpliwości mam za to dużo, i chętnie poczekam na następne części:) -------------------- "Jest taka jedna komnata, w której panują wieczne ciemnosci; mrok pęznie po kamiennych ścianach, jak strach, który nawiedza nagle zbrodniarza, by zmiażdżyć go w sidłach przestępstwa. Nie ma początka, ani konca, a jednak wejście do komanty istnieje; jak światło w ciemności rozjaśnia początek drogi, prowadzacej do kresu. A na środku tego lochu płynie woda i jak wszystko inne nie zobaczysz jej źródła, ani wylewu - niknie w otchłani nie zbadanych miejsc, do których nikt nie wazy się zajrzeć. Na wodzie tej nie jest cicho: wśród wzburzonych fal płyną zapalone świece; zdarzy sie, ze jakaś się przewróci, a wtedy płomyk gasnie, zduszony przez jego dawcę. Woda bowiem daje życie, a także je odbira. Zgaszone światła życie wyznaczają kres nadzieji na nieśmiertelność. (...)"
Powiedziałabym. jakiego to jest autora, ale zapomniałam, a możliwości sprawdzenia nie mam:)) |
sasilla |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 125 Dołączył: 09.08.2003 Skąd: Grodzisk Maz. ![]() |
Ad a)
Alisia, a słyszałaś o czymś takim jak skrót perspektywiczny? Jak coś jest bliżej to sie wydaje większe... -------------------- Spotkałem panią pośród łąk.
Przecudną panią, dziecko wróżki: Włos miała długi, dzikie oczy. Leciutkie nóżki. John Keats La belle Dame sans merci |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Zajebiste te twoje rysunki. szczegolnie
podoba mi sie hipogryf i velociraptor
![]() ![]() |
Edyta |
![]()
|
Proporcje Fidiasza to to są te
1:7?
Głowy a'la Disney - nie lubię bajek Disneya, tylko "Króla Lwa" Trochę sobie poczekacie na następne strony, bo muszę to jakoś rozłożyć na logiczne części... Ale mam bonusa ![]() Anielica^^ |
sasilla |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 125 Dołączył: 09.08.2003 Skąd: Grodzisk Maz. ![]() |
Przykro mi ale co do tego rysunku jestem
na nie... nie podoba mi się... taki jakis nienaturalny... może właśnie jest
coś nie tak z tymi proporcjami... za duża twarz?? Sama nie wiem, ale jestem
na nie...
(to co mi się podoba to "zbroja". Fajnie metalicznie błyszczy ^^) -------------------- Spotkałem panią pośród łąk.
Przecudną panią, dziecko wróżki: Włos miała długi, dzikie oczy. Leciutkie nóżki. John Keats La belle Dame sans merci |
Edyta |
![]()
|
Niedawno założyłam sobie galerię na
DeviantArt:
Galeria Zachęcam też lud z tego forum do założenia swoich własnych galerii^^, a szczególnie Psycho. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:52 |