Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
hm...?
Lśnienie, Nie oglądaj sie teraz, The beyond, Carrie, Blair Witch Project [1 czesc]. cos tam jeszcze moze. nie wiem co widziałes, a czego nie. Ten post był edytowany przez Kira: 25.08.2004 23:39 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
Dentysta? XP
-------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
oglądałam kiedyś ten film... w zasadzie to nic nowego. typowy horror traktujący o świrze ;D idealny dla osób strachliwych przed wizytą u dentysty. oraz wielbicieli humorystycznych scen.
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
Kira,
a) boje się dentysty ![]() c) po obejrzeniu "Thr Ring" przez dwie noce spałam z zapalona lampką XP A dentysty nigdy nie widziałam i nie mam zamiaru widzieć. -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Moze nie najstraszniejsze, ale najlepsze:
Lsnienie Psychoza Carrie -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Obejrzałam wczoraj "Dziewczynę z perłą". I jestem wstrząśnięta. Bo niezwykłym jest dla mnie wyrażenie takich emocji, poprzez nieistniejący gest, niewypowiedziane słowo. Po takich właśnie filmach poznaje się prawdziwości twierdzenia, że cisza w aktorstwie może być potężniejsza niż słowo.
Jeszcze nie mogę się otrząsnąć, jeszcze żyję tym filmem... Polecam każdemu. Gorąco. -------------------- |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
A ja bylam na Spidermanie 2.
I nie wiem czemu, ale bardzo, ale to bardzo chcialam zobaczyc ten film. I musze przyznać, że chetnie bym poszla na niego jeszcze raz. Trochę miłości, trochę przyjazni, troche tego troche tamtego. Powiem jedno. Nie zawiodlam sie dlatego polecam. -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
najpesze horrory: Lśnienie, Carrie, głównie klasyki, bo teraz już nie robią takich horrorów, jak kiedyś.
Ja wczoraj widziałam Shreka 2. Wrażenia- dobry, śmieszny, niektóre momenty były zabójcze, ale nie ma to jak pierwsza część mimo wszystko. I jeszcze wieczorkiem sobie obejrzałam "Efekt motyla". Film, który daje do myślenia. Bo ile razy każdy z nas żałował, że nie da się cofnąć do przeszłości i zmienić jakiegoś wydarzenia. Ogólnie podobał mi się, chociaż nie takiego końca się spodziewałam. -------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
GrimmY |
![]()
|
||
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
z tego co napisalas nie ogladalem tylko "nie ogladaj sie teraz", co tez uczynie dzisiaj, bo tak sie smiesznie sklada, ze posiadam ten film.... takie klasyki jak "carrie" czy "lsnienie" mozecie sobie darowac, az tak do tylu z horrorkami nie jestem (:, chodzi mi o horrory w stylu "dark water" albo "the ring" (dziwne,ze obydwa tego samego rezysera:D) -------------------- |
||
Kira |
![]()
|
ale do tego filmu potrzebne jest stworzenie specyficznego nastroju ^^ obejrzyj o zmierzchu, w samotnosci, z zasuniętymi oknami i zgaszonym światłem ^^
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Wczoraj na TVNie klasyka - 2
filmy:
Okup (Ransom) Porywacze uprowadzają syna wpływowego businessmana. Ojciec dziecka decyduje się na ryzykowne posunięcie: rezygnuje z wypłacenia okupu i wyznacza nagrodę za ujęcie kidnaperów... Siedem (Seven) W mieście ma miejsce seria dziwnych morderstw. Każda kolejna ofiara to swego rodzaju "ucieleśnienie" jednego z siedmiu grzechów głównych: obżarstwa, chciwości, lenistwa, lubieżności, pychy, zazdrości i gniewu. Dwaj policjanci pracujący w wydziale zabójstw podążają śladami mordercy. -------------------- ![]() |
Zanthia |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 130 Dołączył: 07.04.2003 ![]() |
cholera ,wczoraj było Siedem ? O-o Obejrzałąm tylko Okup , bo dla mnie to film kutowy [ no , może to złe wyrażenie , ale bardzo go lubie ^^ ] . Jeny , czemu nie czytam programu telewizyjnego :_; ....
-------------------- ;D
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Ja wczoraj tez oglądałam Okup! Jeja, ja uwielbiam takie filmy. Akcja, napiecie, ujea. a ja od razu wiedzialam, ze tom dobrze robi, nie placac temu calemu szefowi okupu. no!
|
Mellisa |
![]()
|
||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
przed chwila wrocilam z Osady i powiem szczerze, że ubawiłam sie niezle... tez przewidywalam kazda scene i jestem w tym calkiem dobra, albo poprostu film byl do granic przewidywalny... heh... ale podobaly mi sie dwa ujecia... niespodziewane wbicie noza i moment, gdy Ivy znalazla sie w lesie otoczona czerwonymi jagodami... ogolnie kiepsko tyle -------------------- |
||
Enaj |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Boat ;) ![]() |
Widziałam był super stary co prawda i polski tytuł brzmiał FANTASY to był horror o staruchu który miał władzę nad morderczymi metalowymi kulkami (koleś był chyba z kosmosu ![]() ![]() Byął tam też grupa przyjaciół i puste ciche cmentarze,,, brr to stray film i nigdy nie widzłaam go w -polskiej tv a szkoda u nas z tego co wiem ukaząła sie tylko 2ga częśc ![]() ![]() A z tych które są dobre to jeszcze BASTION polecam na podstawie Kinga (wogóle koleś kiedys dobrze pisał teraz nie idzie mu tak dobrze...) Wg mnie najlepszym horrorem jest ALIEN ![]() ![]() -------------------- ![]() Dwie dinozaurzyce wybrały się na basen kąpielowy. Jedna kąpie się a druga tylko moczy nogi: - Czemu się nie kąpiesz? - Bo mam okres. - A nie używasz owiec? |
||
Sunlight Priestess |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 97 Dołączył: 26.06.2004 Skąd: Privet Drive, Surrey ![]() |
Podobały mi siem Rose Red i Ghost Ship. niebyły jakies super straszne, ale były o duchach.
![]() ![]() -------------------- Nieśmiertelność. Nie ufam. Nie wierzę. Nie toleruję. To nie istnieje.
![]() |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
przed chwila obejrzalam film "Oszukac przeznaczenie". film bardzo mi sie podobal. jak to horror trzyma w napieciu. zaskakuje. czasami robi ci sie niedobrze. na niektore sceny nie patrzysz =P, ale jest naparwde warty polecenia.
-------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Kira |
![]()
|
dla mnie ten cały Ghost Ship to bieda totalna. brak klimatu, muzyka marna. zgrzyta w nim duzo, no ale jakoś obejrzec się daje. jednym słowem taka masowka robiona na fali popularnosci gatunku. owszem, dosc sprawna rzemieślnicza robota, ale brak w tym jakiegoś klimatu, ducha. po prostu przerost formy nad treścią. takie "wszystko w jednym", a w rezultacie NIC. a scena z linką to już tak zużyty i przereklamowany motyw, że słabo się robi. ble.
|
Enaj |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Boat ;) ![]() |
Jedyna dobra scena w Ghost Ship to ta scena na poczatku z stalową liną na balu
![]() ![]() Ale wydaje mi sie że królem horrorów jest Koszmar z ulicy wiazów od jedynki do piatki bo reszta to prawdziwy "shit" Hellraiser nasze polskie tłumaczenie to wywoływacz piekieł to też film przy którym nie można sie nudzic wieczorami ![]() -------------------- ![]() Dwie dinozaurzyce wybrały się na basen kąpielowy. Jedna kąpie się a druga tylko moczy nogi: - Czemu się nie kąpiesz? - Bo mam okres. - A nie używasz owiec? |
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W ten piątek leciał w TVN niezły hit kinowy -"siedem"z Bradem Pittem,
- filmik zajebioza, zwłaszcza ofiazry były super ucharakteryzowane. Poprostu film miodzio - robi wrażenie ![]() -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
Neonai |
![]()
|
||
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
a ja tam ogladałam obie części, i oczu nie zamykałam =P poza tym to nie był taki horror z prawdziwego zdarzenia, bardziej thriller, ale tak ogolnie to blizej nieokreslony. |
||
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Zgadzam się z Neonai, to taki bardziej thriller.
A co do Ghost Ship- zupełnie, ale to zupełnie mi się nie podobał. Film o niczym. Beznadziejne zakończenie, w ogóle mnie nie ruszył, ani przez chwilę się nie bałam, a scenka z linką banalna. Ot, kolejny film, który miał być filmem grozy, ale wyszła z tego zgroza, jak taki film może nosić miano horroru. -------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
Kira |
![]()
|
||
zgodnie z tą definicją, Oszukać Przeznaczenie JEST horrorem. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
a ja obejrzalem wczoraj alien vs. predator, film na ktory czekalem z wielkimi nadziejami . jak wyszlo? hm...trudno powiedziec:/ najbardziej brakowalo mi tego co napedzalo poprzednie filmy o alienach i predatorze - element zagrozenia. kto nie widzial poprzednich czesci, temu nie zrobi to wiekszej roznicy , fani serii beda raczej rozczarowani. co ponad to? w sumie mamy pojedynek 2 legend historii kina , a efekty specjalne robia wrazenie, jest nawet motyw z pred-alienem, ale to juz sami zobaczycie. slowem : fanatykom serii odradzam, ale jesli podejdzie sie do tego na luzie i nie bedziemy co chwile porowynwac ,ze tam jest zle, a to jest smieszne itd. to efekt koncowy bardzo mily.
Ten post był edytowany przez GrimmY: 30.08.2004 12:11 -------------------- |
Janiska |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: posen. ![]() |
też ostatnio widziałam 'to właśnie miłość'. krzepiące i dobrze zrealizowane.
więc jakbyście chcieli zobaczyć jakiś nie-horror to polecam :> trainspotting obejrzyjcie, trainspotting. o. /związki opierają się na osobowości. heroina - ta to ma osobowość./ -------------------- i'm not here
this isn't happening i'm not here |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 08:08 |