Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
Margot |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Ooo długo by pisać XD ![]() |
Ja tam tydzień temu byłam na
"Gotice" i hmmm muszę powiedzieć że mi się podobało... Chociaż w
niektórych momentach to miałam dosyć
![]() -------------------- ![]() ![]() "Nie bój się cieni... oznaczają one , że gdzieś obok jest jakieś świateło" "To, że ktoś umarł nie znaczy wcale ,że odszedł" Come come my lady be my butterfly... SUGAR XD "Wszystko co ma poczatek ma także i koniec" Moje życie... porozrzucane w nieładzie kartki papieru Moje szablony... |
Agrado |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 112 Dołączył: 16.01.2004 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Tylko o rozmach mi chodzi. W sumie jedna
kategoria bo i to i to to filmy historyczne. Chodzi mi o rozmach z jakim
kręcono, o wywarcie wpływu na widzu itp., ale tak myślę, że
"Troja" się przy tych kategoriach chowa przy "Pasji"
-------------------- "300 Minut" - Amatorski Serial Sensacyjny
Me llaman la Agrado, porque he intentado siempre hacer cada uno ojos formados una almendra más agradable de la vida (...), 80 miles, silicón en labios, frente, mejillas, caderas y el asno... el litro cuesta sesenta mil Pesetas... que usted lo agrega para arriba, porque paré el contar... Tits? Dos. No soy ningún monstruo. Setenta por cada uno, pero éstos se han despreciado completamente. Me costó mucho para ser auténtico. Pero no debemos ser baratos en respeto a la manera que miramos. Porque una mujer es más auténtica más ella mira como qué ella ha sońado para se. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
jak sądze, to patos nad patosami,
'Troja' ? na przełomie tamtego i tego roku sporo patosów było ;]
'WP:PK' 'Ostatni Samuraj', założe się, że to też
|
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Przy Gothice dosyć? E tam, takie straszne
to to nie było.
W sumie to nie przypominam sobie żadnego horroru, który przestraszyłby mnie tak na maxa. Pamiętam, że po obejrzeniu Blair Witch Project wyszłam z psem, było już koło północy. Wychodzę z klatki i drzwi się za mną zatrzasnęły, aż mi serce zamarło. A tak poza tym to chyba żaden. Przedwczoraj oglądałam, chyba na TVN "Mutanta", w sumie to nic specjalnego. Kolejny film z cyklu: mutanci (w tym przypadku zmutowane robale) zagrażają ludziom. -------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Texas Chainsaw Massacre, House of 1000
corpses, Canibal Holocaust.
nie wiem czy to bradziej strach, czy obrzydzenie. między jednym a drugim. |
Margot |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Ooo długo by pisać XD ![]() |
Chodziło mi o to , że jak ta babka
wyskakiwała nagle to aż podskakiwałam na krzesle... ale tak to jak wyszłam
z sali to mi przeszło... Hmmm ja się tak jakoś to nigdy nie bałam po
obejrzeniu filmu... Że np no nie wiem bałam sie z pokoju wyjść czy coś
takiego...
-------------------- ![]() ![]() "Nie bój się cieni... oznaczają one , że gdzieś obok jest jakieś świateło" "To, że ktoś umarł nie znaczy wcale ,że odszedł" Come come my lady be my butterfly... SUGAR XD "Wszystko co ma poczatek ma także i koniec" Moje życie... porozrzucane w nieładzie kartki papieru Moje szablony... |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Już Troja?? Słyszałem, że ma być w maju...
skąd dorwałeś??
No i raczej tego filmu sie z "Pasją" porównywać nie da, bo to nie ten sam gatunek... -------------------- ![]() |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
dziś byłem na giełdzie i już można było
zakupić Troję. ale po co kinówkę, pewnie ?
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
![]() ![]() I jak, fajna?? Jak gra Pitta, Blooma i O'toola?? -------------------- ![]() |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
nie no przecież zajebiście musi oglądać
się taki film, na kompie... jeszcze pewnie wersja kinowa, bo jaka inna
mogłaby teraz być.
|
Ludwisarz |
![]()
|
||
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tylko Canibala z z tych 3 nie ogladalem. Ale za to obie czesci Maskary... Zdecydowanie obrzydzenie, zero strachu. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
||
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
no w sumie. a Lśnienie to strach. na
prawdę. bałem się ;]
|
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Lśnienie mi się podobało, poza tym genialna
rola Jacka Nicholsona. No na tym to się trochę bałam. i ta babka z
wanny.
Czytałam książkę, też świetna. -------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
Sayaka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 194 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
O tak książka jest genialna.
Chyba z 4 razy czytałam, a filmu obejrzeć mi się nigdy nie udało... Obecnosc Nicholsona mowi za siebie=) Kiedys mam zamiar to zrobic, ale, rozumiecie, brak czasu. |
Syriusz_Black |
![]()
|
King pisze świetne książki ...
A "Lśnienie" było świetne... mi również bardzo się podobał... Nicholson jest stworzony do takich ról - to diabelskie spojrzenie ![]() -------------------- ![]() |
Moongirl |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 45 Dołączył: 03.02.2004 ![]() |
Ostatnio widziałam i szczerze
polecam:
1) Gothica (fajny thrillerek) 2) Pasja( no comments po prostu trzeba samemu zobaczyc) 3) Między słowami (troche trudny do zrozumienia film, ale genilany; poza tym japoński to taki śmieszny język ![]() 4) Nigdy w życiu (feministyczny, ale bardzo prawdziwy) Dosyć często chadzam do kina ![]() ![]() -------------------- I'm not like them but I can pretend!
|
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
co jest w tym filmie 'genialnego ? ja uważam, że jest bardzo dobry. aktorstwo Murray'a, scenariuesz też ciekawy. ukazanie życia japończyków. miłość Ten post był edytowany przez voldius: 08.03.2004 15:05 |
||
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hmm
Dobry byl motyw w Lsnieniu... Szczegolnie te dwie dziewczynki jak tak w oddaleniu staly... Ale nie balem sie. Balem sie, ale to z powodu dzwieku 5.1 na dvd 13 Duchow. Bop co chwila cos wyskakiwalo i czlowike ze strachu az podskawiwal ![]() -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Hmm no więc ja wrócę do
"Pasji".
Przeczytałam dwie ostatnie strony tematu, więc nie wiem czy jestem jedyna, w każdym razie filmu oglądać nie zamierzam. I aż słuchać mi się nie chce tych wszystkich bredni o nawracającej mocy filmu. Nie wydaje mi się, żebym musiała oglądać brutalne morderstwo, pastwienie się nad ludźmi i żądzę krwi w oczach tłumu, żeby zrozumieć, jakie to okrutne i złe, a także, że Jezus i inni ukrzyżowani cierpieli. Film typowo dla "niewiernych Tomaszy", którzy muszą zobaczyć na własne oczy. Słyszałam, że jakaś starsza kobieta podczas oglądania go w kinie, dostała zawału serca. Niewątpliwie cud spowodowany natchnioną wizją Gibsona. Rozumiem, że ludzie potrzebują mocnych wrażeń, szoków. Kiedyś takim szokiem był film "Kuszenie Jezusa" z Willemem Dafoe, w którym Jezus został pokazany bardzo ludzko, ze wszystkimi problemami, chęcią grzechu i potrzebami seksualnymi. W "Pasji" stawia się na szokującą formę. Jest to dla mnie jednak przeżycie na krótką metę. Za kilka lat pewnie powstanie połączenie "Kuszenia" z "Pasją" i znowu się ludzie będą zachwycać. Cóż, kontrowersja się podoba, a jakże. Nie mówiąc już o tym, jakie z niej pieniążki przychodzą. Bo nie chce mi się wierzyć, że pan Gibson w swojej genialnej wizji nie uwzględnił brzęczenia w kieszeni. Ja tam wierzę i bez filmu, a jak ktoś nie wierzył, to przez film i tak nie uwierzy. Ot co. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
mi się ogółem 13 Duchów niezbyt podobało :/
taki sobie horrorek. nawet nie był najgorszy pomysł. stojąc przy horrorach,
uwielbiam '28 Dni później'... niesamowity film z niesamowitym
klimatem. oby kręcili więcej takich filmów, niskobudżetowych. 'Dog
Soldiers', z tego typu było też dobre. nie jakiś świetny horror, ale da
się na luziku obejrzeć.
zgadzam się w 100% z Cat. Ten post był edytowany przez voldius: 08.03.2004 15:11 |
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
esz, ja dzisiaj sobie oglądałąm gothickę,
przy okazji gadałam z paroma ludźmi i mi jakoś umknęło - co było w tych
butelkach w tym pomieszczeniu gdzie oni gwałcili te laski?
-------------------- ![]() yeah. |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Litości, nie mówcie jej, ja chcę jeszcze
oberzeć ten film...
Lepiej napiszcie gdzieś na blogu jakimś albo co i dajcie jej linka... Syri, proszę, bez takich no... -------------------- |
Agrado |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 112 Dołączył: 16.01.2004 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Z www.suprnova.org (Troi.DVDRip.13994MB.123MIN ==> czy jakos tak), ale zeby ściągać z tej stronki to trzeba mieć program NovaTorrent. DO zdobycia ze strony www.novatorrent.com (lub .pl) -------------------- "300 Minut" - Amatorski Serial Sensacyjny
Me llaman la Agrado, porque he intentado siempre hacer cada uno ojos formados una almendra más agradable de la vida (...), 80 miles, silicón en labios, frente, mejillas, caderas y el asno... el litro cuesta sesenta mil Pesetas... que usted lo agrega para arriba, porque paré el contar... Tits? Dos. No soy ningún monstruo. Setenta por cada uno, pero éstos se han despreciado completamente. Me costó mucho para ser auténtico. Pero no debemos ser baratos en respeto a la manera que miramos. Porque una mujer es más auténtica más ella mira como qué ella ha sońado para se. |
||
Moongirl |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 45 Dołączył: 03.02.2004 ![]() |
prostota, fabuła, gra aktorska, oryginaloność w porównaniu z innymi filmami, no i że z takimi niskim nakładem finansowym można było wyczarowac taki film a co do 13 duchów to mi się podobało, śmiesznie że był tam ten aktor z Krzyku I ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Moongirl: 09.03.2004 22:06 -------------------- I'm not like them but I can pretend!
|
||
Brenda |
![]()
|
||
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
e, ja w ogóle nie rozumiem, jak można się bać wyjść z pokoju po obejrzeniu jakiegokolwiek filmu... jeśli ktoś się boi, to raczej będzie bał się WEJŚĆ do ciemnego, pustego pokoju, albo zostać sam w pokoju.. ale wyjść? hm. ![]() -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 21:32 |