Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

43 Strony « < 8 9 10 11 12 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Filmy, które ostatnio obejrzeliście

..::Black Beauty::..
post 14.03.2004 19:45
Post #226 

KAFEL

Grupa: Magiczni Forumowicze

Ktos ogladal juz Straszny Film 3? Bo zastanawiam sie czy warto sie wybrac wink.gif Podobno sa nawiazania do Kregu, Znakow i Innych...

--------------------
I luv P.O.D.! =)

user posted image

"The Truth is love and The Truth is peace kid!"

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
voldius
post 14.03.2004 19:48
Post #227 

Unregistered

nie opłaca się. lepiej na kompie obejrzeć. do Innych jest mało nawiązań. jest też kilka innych filmów, wkręconych w to. jak dla mnie gorszy od wcześniejszych części. pojechana scena z Matką Teresą.
+Quote Post
matoos
post 14.03.2004 19:49
Post #228 

Wytyczający Ścieżki

Grupa: czysta krew..

QUOTE (Hagrid @ 14-03-2004 13:30)
Ja nie zamierzam oglądać "Pasji" a już napewno nie w kinie. Ten film jest tylko "biblijnym horrorem". W perspektywie życia Jezusa to za mało na dobry film.

A ja juz byłem i mogę Ci drogi Hagridzie polecić - naprawdę dobry film. Pomimo brutalności, która rzeczywiście miejscami jest lekko przesadzona nie brakuje mu niczego.

Chociaż po dłuższym zastanowieniu przydałaby się na pcozątku filmu notka że powstał nie tylko na podstawie Biblii ale także widzeń pewnej kobiety, nie pamiętam dziś kogo, ale to kwestia poszukania w sieci.

--------------------
+Quote Post
Brenda
post 14.03.2004 21:26
Post #229 

realistka

QUOTE (..::Black Beauty::.. @ 14-03-2004 19:45)
Ktos ogladal juz Straszny Film 3? Bo zastanawiam sie czy warto sie wybrac wink.gif Podobno sa nawiazania do Kregu, Znakow i Innych...

wybrać się? ale premiera jest chyba 19marca...

ja tam nie lubię filmów na komputerze oglądać. wolę iść do kina. wink.gif

--------------------
Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem
Nie wierzę w to, że kochać umiem...
+Quote Post
Juliet C.
post 14.03.2004 21:29
Post #230 

Mugol

Mielismy isc na "Pasje" do kina z klasa, ale niektorzy rodzice podniesli krzyk.
Dziwie sie tym, ktorzy uwazaja ten film za brutalny. A takie "Rambo" i temi podobne?

--------------------
... bo ze mnie już ludzi nie będzie.
+Quote Post
..::Black Beauty::..
post 14.03.2004 21:42
Post #231 

KAFEL

My też chcieliśmy iśc z klasą ale wychowawczyni się nie zgodziła, powiedziała że jeszcze nie dorośliśmy żeby oglądac takie filmy, w szczególności chłopacy... I dobrze bo założe się że oni by sie nieźle uśmiali na tym filmie... dry.gif jeszcze lepiej niż na Pianiście... tak sie wszyscy nabijali z puszki z ogórkami...
Lepiej iść samemu.

--------------------
I luv P.O.D.! =)

user posted image

"The Truth is love and The Truth is peace kid!"

+Quote Post
voldius
post 14.03.2004 21:46
Post #232 

Unregistered

QUOTE (Juliet C. @ 14-03-2004 21:29)
Mielismy isc na "Pasje" do kina z klasa, ale niektorzy rodzice podniesli krzyk.
Dziwie sie tym, ktorzy uwazaja ten film za brutalny. A takie "Rambo" i temi podobne?

w jakiej Ty klasie porównujesz ?
poza tym Rambo wbrew pozorom, taki krwawy nie był

Bren: ja też, jednak takie filmy opłaca się tylko na kompie oglądać.
+Quote Post
Juliet C.
post 14.03.2004 22:04
Post #233 

Mugol

Och, wybaczcie. Porównuje tylko dwa amerykanskie, komercjalne giganty. Wiem, że "Pasja" jest o wiele bardziej ambitniejsza.

--------------------
... bo ze mnie już ludzi nie będzie.
+Quote Post
Sihaja
post 14.03.2004 22:09
Post #234 

Członek Zakonu Feniksa

Wałaśnie wróciłam z "Pasji"... Na przemian płakałam, zamierałam w bezruchu i zamykałam oczy. Film wstrząsający.

Hagrid, nie zgadzam się, że to "biblijny horror". Okrutne, ale myślę, że tak naprawdę było. W scenie biczowania przesadzili. Ale tak poza tym, to raczej prawdziwie wyglądało. Szkoda tylko, że ten film stał się obrazem, który "wypada zobaczyć". Powinno się na niego iść z własnej woli, nastawionym na pewne przeżycia. A nie "bo inni widzieli". Wychodziłam z kina i obserwowałam. Teksty typu "No, to ten mamy zaliczony" były po prostu niesmaczne.

Voldius - Mulholand Drive strasznie mi się podobał. To rodzaj filmu - układanki. I nawet wysnułam pewną teorię o co w nim chodziło. Ale nie wszystko do niej pasuje, więc staram się rozeznać =)

--------------------
+Quote Post
voldius
post 15.03.2004 08:11
Post #235 

Unregistered

Sih, ale tego bólu i męk Jezusa Chrystusa, nie da się przedstawić.

co do Lyncha, to w ten sposób trzeba do jego filmów podchodzić.
+Quote Post
Syriusz_Black
post 15.03.2004 09:04
Post #236 

Cichociemny.

QUOTE (voldius @ 15-03-2004 08:11)
Sih, ale tego bólu i męk Jezusa Chrystusa, nie da się przedstawić.

Całkowicie się nie da - tu się po części zgadzam. Ale:
mimo, iż to jest próba, to jest ona udana - pozwala iektórym chociaż zdać sobie sprawę jak to mogło wyglądać i dlaczego Jezus postąpił tak, a nie inaczej...

--------------------
user posted image
+Quote Post
Sihaja
post 15.03.2004 15:04
Post #237 

Członek Zakonu Feniksa

Właśnie. To jest jedynie próba, ale zaskakująco realistyczna. I w miarę wierna, moim zdaniem.
Niektórzy nie wierzą, że to mogło być tak okrutne. Mówią, że nie, że to musiało być łagodniejsze, że to nie była taka krwawa jatka... Ale patrząc na ludzi i ich zachowania, to myślę, że rzeczywistość (i ludzie) są okrutniejsiniż się nam wszystkim wydaje.

--------------------
+Quote Post
Hagrid
post 15.03.2004 15:34
Post #238 

Historyk Forumowy

Może nie wszyscy zdają sobie z tego sprawę, ale biczowanie bardzo często doprowadzało do śmierci, czasem już po kilkudziesięciu ciosach. Z tego co pokazano w filmie, wyglądało, że Jezus nie byłby wstanie iść a może wogóle byłby bez przytomności. Za mało jest odniesień do historycznych realiów. Piłat to w rzeczywistości brutalny urzędas, który posyłał na śmierć z byle powodu.

--------------------
Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
+Quote Post
Brenda
post 15.03.2004 16:45
Post #239 

realistka

"Dziewiąte Wrota" wczoraj obejrzałam. I podobały mi się bardzo... Z nutką emocji, dużo akcji... i ogólnie film ciekawy, oryginalny. Tylko zakonczenie jakies dziwne...

No i Depp jak zwykle sliczny;D

--------------------
+Quote Post
Potti
post 15.03.2004 19:23
Post #240 

Plotkara

też wczoraj obejrzałam Dziewiąte Wrota, bo Depp tam grał;) inaczej bym pewnie w ogóle nie zwróciła uwagi na ten film. a szkoda by było. podobało mi się, że nie było bardzo szablonowo, podobał mi się pomysł z trzema książkami- interesujące, że mogły one wywołać takie zamieszanie, zmuszać do morderstw, pogoni, powodować zakładanie sekt. no i byłam ciekawa na początku jak to będzie z tą autentycznością. intrygowała mnie nieco ta dziewczyna, którą 'nie stać było na podróżowanie sypialnym'. kim ona właściwie była? bo dzisiaj słyszałam już kilka różnych opinii.
ale rzeczywiście zakończenie nietrafione.

a Johnny jak zwykle świetny.

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
voldius
post 15.03.2004 19:45
Post #241 

Unregistered

no cóż, książka lepsza, ale filmem pogardzić też nie można.
a ja 100ny raz oglądałem 'Dzień Świra' i wciąż jestem w podziwie, że tak dobre kino powstało w Polsce. zresztą w innym kraju, niż naszym psychicznym, nie byłoby sensu kręcić tego filmu. pycha. przemyślenia, schematy, dialogi.
+Quote Post
kubik
post 15.03.2004 19:45
Post #242 

Mistrz Różdżki

Potti alez zfruwanie ze schodów, zmiana koloru oczu, zmiana wygladu czy tez sztuczki kung fu czy wreszcie jej wiedza o tym wszystkim Toz to na klometr widac ze ona była... Lucyferem [zaznacz jak chcesz wiedziec]
Ale musze przynac ze myslałem ze jest zupełnie z przeciwnego obozu a ten co zlecił to diabel ach lubie byc zaskakiwany laugh.gif
A zakonczenie uwazam, ze zostawia nam pole do popisu co jest bardzo ok. - ale ze mnie lolek... składam publiczna skruche... <blush> Masz racje Cat.

Ten post był edytowany przez kubik: 15.03.2004 20:26

--------------------
...
+Quote Post
Cat
post 15.03.2004 20:01
Post #243 

Unregistered

Ależ w czymże ty tu widzisz pole do popisu? W jednoznacznej sytuacji?
Zakończenie JEST skopane, jak większość zakończeń w filmach Polańskiego. Już po "Dziecku Rosemary" zaczęłam wątpić w moralność jego bohaterów.
+Quote Post
mroffka
post 15.03.2004 20:04
Post #244 

Iluzjonista

QUOTE (Neonai @ 14-03-2004 00:27)
Ale nie, scena z dziewczyną czy tym czymś do dziewczyny podobnym wychodzącym ze studni byla troche straszna..sad.gif

Tia. Jak ta dziewczyna wychodziła ze studni to było wstrętne.

--------------------
Członkini KLL
Gryfonka

Boisz się śmierci?
Nie wiem, nigdy nie próbowałem .
Cobra Verde
+Quote Post
Paris
post 15.03.2004 20:08
Post #245 

Tłuczek

a ja zbytnio nie mam czym się chwalić, bo niedawno byłam na 'Mój brat niedźwiedź' XD ale szłam z klasą i omijało się parę lekcji, więc co mi tam - poszłam.
żeby ten film/bajka był zbyt oryginalny to nie powiem. jak zwykle ten sam motyw. ktoś gdzieś idzie i dołącza się do niego mniejsze coś, które początkowo zatruwa mu życie, ale i tak później jest happy end XD [shrek, epoka lodowcowa]
zdziwiło mnie trochę na końcu, że ten chłopak znów chciał być niedźwiedziem, ale najlepsze momenty były z reniferami =P
filmu w zasadzie nie oceniam najlepiej, bo... bo mi nie przypadł do gustu. zresztą nic dziwnego...

--------------------
Chciano za szczęściem rozpisać listy gończe, lecz nikt nie umiał podać rysopisu. - Wiesław Leon Brudziński
+Quote Post
Brenda
post 15.03.2004 22:27
Post #246 

realistka

no ale co do postaci tej dziewczyny... ja już od drugiego Jej spotkania z Deppem (biblioteka) domyślilam się, kim jest... podobnie z horrorami, prawie od poczatku wiem, kto zabija... nie wiem, albo już za duzo widziałam filmow tego typu, albo to banalnie proste, albo mam jakies 3oko ;P

--------------------
+Quote Post
Kira
post 17.03.2004 12:06
Post #247 

Mistrz Różdżki

oglądałam wczoraj film; "Wściekłość na Drodze" bodajże. sam film, fabuła i reszta dość średnia, o wiele bardziej interesująca jest jego problematyka, ta psychologiczna strona. film ukazuje do czego zdolny jest posunąć się człowiek w obliczu desperacji, jaką intrygę potrafi uknuć z żądzy zemsty. przeżycia bohatera mogą być drogą po własnym umyśle, duszy, sercu. ukazne jest, jak człowiek potrafi porzucić ludzkie uczucia, odruchy, 'jak pękają wszystkie wrzody bólu'.

ktoś tam wspominał o "Dziecku Rosmary" ( które notabene nie jest w całości dziełem Polańskiego, bo powstało na podstawie powieści Iry Levina ). wiecie, że niebawem po nakręceniu filmu żona Polańskiego, Sharon Tate, została brutalnie zamordowana przez satanistyczną, bandę podobno zainspirowaną właśnie filmem "Rosemary`s Baby"? nie bez znaczenia jest chyba fakt, że aktorka została zamordowana, będąc w ciąży, co być może miało być aluzja do narodzenia/nienarodzenia dziecka Rosemary. więc jak to ktoś napisał;

znajomość tych faktów pozwala odbierać film Polańskiego na nowym, jeszcze bardziej niepokojącym poziomie.

--------------------
ogni giorno sempre faccio qualche lotta
+Quote Post
voldius
post 17.03.2004 17:10
Post #248 

Unregistered

Kira, ona została zamordowana przez Charliego Mansona i jego psycholi. napisał coś krwią na ścianie, ale dokładnie nie pamiętam co. coś z 'Pigs'. wtedy prysnął czar hippisów, za którego na początku był podawany morderca. grupa Sharon Tate była pod wpływem LSD, jaki i Manson. później w tym domu, nagrane zostały płyty Marliyn'a Manson'a i jeszcze jednego metalowego zespołu.
+Quote Post
Kira
post 18.03.2004 12:03
Post #249 

Mistrz Różdżki

voldius -
wiem, czytałam o tym niedawno.

wczoraj oglądałam "Smakosza". i przyznam szczerze, że się zawiodłam. słyszałam, że to genialny film, tymczasem... ehm ;] zaczyna się fajnie, interesująco, początek trzyma w napięciu i może przestraszyć. Darry i Trisha podróżują samochodem. nagle dogania ich stary truck i zaczyna trąbić. Darry zjeżdża mu z drogi, ale ten nie chce wyprzedzić. w końcu mija ich. nieco dalej zauważają ten sam stojący na boku truck, który ich wystraszył. obok niego facet w czarnym płaszczu wyrzuca zwłoki do jakiejś rury. gość od razu za nimi rusza i rozwala im tył samochodu. udaje im się jednak umknąć na pole. truck odjeżdża sobie dalej. Darry namawia Trishe, aby wrócić w tamto miejsce i zobaczyć, czy ktoś tam jeszcze żyje. okazuje się, że tym budynkiem jest kościół. obok jest rura. Darry chcąc się bardziej przyjrzeć wpada do niej. i tu w zasadzie kończy się ta interesująca część. dalej film zaczyna przypominać horrory dla nastolatków typu "Krzyk" czy "Koszmar minionego lata" [patrz; scena w której Smakosz odrywa głowę policjantowi na masce samochodu]. potem zostają wplecione jakieś fantastyczne elementy.. tytułowy bohater okazuje się jakimś nadprzyrodzonym stworem rodem z krainy fantasy... reasumując; film na początku naprawdę jest niezły, potrafi wciągnąć i zainteresować, jednak później.. nie polecam w każdym razie =/
a tak swoją drogą , to dawno nie oglądałam już dobrego horroru ;]

Ten post był edytowany przez Kira: 18.03.2004 12:05

--------------------
ogni giorno sempre faccio qualche lotta
+Quote Post
Myśka
post 18.03.2004 17:16
Post #250 

nigeryjski chłopiec

re up

Smakosza widziałam jakiś rok temu i też byłam niezadowolona z tego filmu. Chciałam go obejrzeć ze względu na słyszane opinie, jaki to świetny i straszny horror. Tymczasem film wydał mi się jakiś śmieszny i pozbawiony grozy. Prędzej można było nazwać niektóre sceny obrzydliwymi, chociaż i to nie zawsze.
Miałam ochotę się pobać, a w rezultacie pozostał we mnie tylko niedosyt, zawód i zniesmaczenie. Niestety, zupełna klapa.

--------------------
she moved so easily all i could think of was sunlight
+Quote Post

43 Strony « < 8 9 10 11 12 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 16.05.2025 03:45