Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
..::Black Beauty::.. |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Zion ![]() |
Ktos ogladal juz
Straszny Film 3? Bo zastanawiam sie czy warto sie wybrac
![]() -------------------- |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
nie opłaca się. lepiej na kompie obejrzeć.
do Innych jest mało nawiązań. jest też kilka innych filmów, wkręconych w to.
jak dla mnie gorszy od wcześniejszych części. pojechana scena z Matką
Teresą.
|
matoos |
![]()
|
||
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja juz byłem i mogę Ci drogi Hagridzie polecić - naprawdę dobry film. Pomimo brutalności, która rzeczywiście miejscami jest lekko przesadzona nie brakuje mu niczego. Chociaż po dłuższym zastanowieniu przydałaby się na pcozątku filmu notka że powstał nie tylko na podstawie Biblii ale także widzeń pewnej kobiety, nie pamiętam dziś kogo, ale to kwestia poszukania w sieci. -------------------- |
||
Brenda |
![]()
|
||
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
wybrać się? ale premiera jest chyba 19marca... ja tam nie lubię filmów na komputerze oglądać. wolę iść do kina. ![]() -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
||
Juliet C. |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: z Nibylandii ![]() |
Mielismy isc na "Pasje" do kina
z klasa, ale niektorzy rodzice podniesli krzyk.
Dziwie sie tym, ktorzy uwazaja ten film za brutalny. A takie "Rambo" i temi podobne? -------------------- ... bo ze mnie już ludzi nie będzie.
|
..::Black Beauty::.. |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Zion ![]() |
My też chcieliśmy iśc z
klasą ale wychowawczyni się nie zgodziła, powiedziała że jeszcze nie
dorośliśmy żeby oglądac takie filmy, w szczególności chłopacy... I dobrze bo
założe się że oni by sie nieźle uśmiali na tym filmie...
![]() Lepiej iść samemu. -------------------- |
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
w jakiej Ty klasie porównujesz ? poza tym Rambo wbrew pozorom, taki krwawy nie był Bren: ja też, jednak takie filmy opłaca się tylko na kompie oglądać. |
||
Juliet C. |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: z Nibylandii ![]() |
Och, wybaczcie. Porównuje tylko dwa
amerykanskie, komercjalne giganty. Wiem, że "Pasja" jest o wiele
bardziej ambitniejsza.
-------------------- ... bo ze mnie już ludzi nie będzie.
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Wałaśnie wróciłam z "Pasji"... Na
przemian płakałam, zamierałam w bezruchu i zamykałam oczy. Film
wstrząsający.
Hagrid, nie zgadzam się, że to "biblijny horror". Okrutne, ale myślę, że tak naprawdę było. W scenie biczowania przesadzili. Ale tak poza tym, to raczej prawdziwie wyglądało. Szkoda tylko, że ten film stał się obrazem, który "wypada zobaczyć". Powinno się na niego iść z własnej woli, nastawionym na pewne przeżycia. A nie "bo inni widzieli". Wychodziłam z kina i obserwowałam. Teksty typu "No, to ten mamy zaliczony" były po prostu niesmaczne. Voldius - Mulholand Drive strasznie mi się podobał. To rodzaj filmu - układanki. I nawet wysnułam pewną teorię o co w nim chodziło. Ale nie wszystko do niej pasuje, więc staram się rozeznać =) -------------------- |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Sih, ale tego bólu i męk Jezusa Chrystusa,
nie da się przedstawić.
co do Lyncha, to w ten sposób trzeba do jego filmów podchodzić. |
Syriusz_Black |
![]()
|
||
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Całkowicie się nie da - tu się po części zgadzam. Ale: mimo, iż to jest próba, to jest ona udana - pozwala iektórym chociaż zdać sobie sprawę jak to mogło wyglądać i dlaczego Jezus postąpił tak, a nie inaczej... -------------------- ![]() |
||
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Właśnie. To jest jedynie próba, ale
zaskakująco realistyczna. I w miarę wierna, moim zdaniem.
Niektórzy nie wierzą, że to mogło być tak okrutne. Mówią, że nie, że to musiało być łagodniejsze, że to nie była taka krwawa jatka... Ale patrząc na ludzi i ich zachowania, to myślę, że rzeczywistość (i ludzie) są okrutniejsiniż się nam wszystkim wydaje. -------------------- |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może nie wszyscy zdają sobie z tego sprawę,
ale biczowanie bardzo często doprowadzało do śmierci, czasem już po
kilkudziesięciu ciosach. Z tego co pokazano w filmie, wyglądało, że Jezus
nie byłby wstanie iść a może wogóle byłby bez przytomności. Za mało jest
odniesień do historycznych realiów. Piłat to w rzeczywistości brutalny
urzędas, który posyłał na śmierć z byle powodu.
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
"Dziewiąte Wrota" wczoraj
obejrzałam. I podobały mi się bardzo... Z nutką emocji, dużo akcji... i
ogólnie film ciekawy, oryginalny. Tylko zakonczenie jakies
dziwne...
No i Depp jak zwykle sliczny;D -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
też wczoraj obejrzałam Dziewiąte Wrota, bo
Depp tam grał;) inaczej bym pewnie w ogóle nie zwróciła uwagi na ten film. a
szkoda by było. podobało mi się, że nie było bardzo szablonowo, podobał mi
się pomysł z trzema książkami- interesujące, że mogły one wywołać takie
zamieszanie, zmuszać do morderstw, pogoni, powodować zakładanie sekt. no i
byłam ciekawa na początku jak to będzie z tą autentycznością. intrygowała
mnie nieco ta dziewczyna, którą 'nie stać było na podróżowanie
sypialnym'. kim ona właściwie była? bo dzisiaj słyszałam już kilka
różnych opinii.
ale rzeczywiście zakończenie nietrafione. a Johnny jak zwykle świetny. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
no cóż, książka lepsza, ale filmem
pogardzić też nie można.
a ja 100ny raz oglądałem 'Dzień Świra' i wciąż jestem w podziwie, że tak dobre kino powstało w Polsce. zresztą w innym kraju, niż naszym psychicznym, nie byłoby sensu kręcić tego filmu. pycha. przemyślenia, schematy, dialogi. |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Potti alez zfruwanie ze schodów, zmiana
koloru oczu, zmiana wygladu czy tez sztuczki kung fu czy wreszcie jej wiedza
o tym wszystkim Toz to na klometr widac ze ona była... Lucyferem [zaznacz jak chcesz
wiedziec]
Ale musze przynac ze myslałem ze jest zupełnie z przeciwnego obozu a ten co zlecił to diabel ach lubie byc zaskakiwany ![]() A zakonczenie uwazam, ze zostawia nam pole do popisu co jest bardzo ok. - ale ze mnie lolek... składam publiczna skruche... <blush> Masz racje Cat. Ten post był edytowany przez kubik: 15.03.2004 20:26 -------------------- ...
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Ależ w czymże ty tu widzisz pole do
popisu? W jednoznacznej sytuacji?
Zakończenie JEST skopane, jak większość zakończeń w filmach Polańskiego. Już po "Dziecku Rosemary" zaczęłam wątpić w moralność jego bohaterów. |
mroffka |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 111 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: tam ,gdzie rosną poziomki Płeć: Kobieta ![]() |
Tia. Jak ta dziewczyna wychodziła ze studni to było wstrętne. -------------------- Członkini KLL
Gryfonka Boisz się śmierci? Nie wiem, nigdy nie próbowałem . Cobra Verde |
||
Paris |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 25 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
a ja zbytnio nie mam czym się chwalić, bo
niedawno byłam na 'Mój brat niedźwiedź' XD ale szłam z klasą i
omijało się parę lekcji, więc co mi tam - poszłam.
żeby ten film/bajka był zbyt oryginalny to nie powiem. jak zwykle ten sam motyw. ktoś gdzieś idzie i dołącza się do niego mniejsze coś, które początkowo zatruwa mu życie, ale i tak później jest happy end XD [shrek, epoka lodowcowa] zdziwiło mnie trochę na końcu, że ten chłopak znów chciał być niedźwiedziem, ale najlepsze momenty były z reniferami =P filmu w zasadzie nie oceniam najlepiej, bo... bo mi nie przypadł do gustu. zresztą nic dziwnego... -------------------- Chciano za szczęściem rozpisać listy gończe, lecz nikt nie umiał podać rysopisu. - Wiesław Leon Brudziński
|
Brenda |
![]()
|
no ale co do postaci tej dziewczyny... ja
już od drugiego Jej spotkania z Deppem (biblioteka) domyślilam się, kim
jest... podobnie z horrorami, prawie od poczatku wiem, kto zabija... nie
wiem, albo już za duzo widziałam filmow tego typu, albo to banalnie proste,
albo mam jakies 3oko ;P
-------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
oglądałam wczoraj film; "Wściekłość
na Drodze" bodajże. sam film, fabuła i reszta dość średnia, o wiele
bardziej interesująca jest jego problematyka, ta psychologiczna strona. film
ukazuje do czego zdolny jest posunąć się człowiek w obliczu desperacji, jaką
intrygę potrafi uknuć z żądzy zemsty. przeżycia bohatera mogą być drogą po
własnym umyśle, duszy, sercu. ukazne jest, jak człowiek potrafi porzucić
ludzkie uczucia, odruchy, 'jak pękają wszystkie wrzody bólu'.
ktoś tam wspominał o "Dziecku Rosmary" ( które notabene nie jest w całości dziełem Polańskiego, bo powstało na podstawie powieści Iry Levina ). wiecie, że niebawem po nakręceniu filmu żona Polańskiego, Sharon Tate, została brutalnie zamordowana przez satanistyczną, bandę podobno zainspirowaną właśnie filmem "Rosemary`s Baby"? nie bez znaczenia jest chyba fakt, że aktorka została zamordowana, będąc w ciąży, co być może miało być aluzja do narodzenia/nienarodzenia dziecka Rosemary. więc jak to ktoś napisał; znajomość tych faktów pozwala odbierać film Polańskiego na nowym, jeszcze bardziej niepokojącym poziomie. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Kira, ona została zamordowana przez
Charliego Mansona i jego psycholi. napisał coś krwią na ścianie, ale
dokładnie nie pamiętam co. coś z 'Pigs'. wtedy prysnął czar
hippisów, za którego na początku był podawany morderca. grupa Sharon Tate
była pod wpływem LSD, jaki i Manson. później w tym domu, nagrane zostały
płyty Marliyn'a Manson'a i jeszcze jednego metalowego zespołu.
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
voldius -
wiem, czytałam o tym niedawno. wczoraj oglądałam "Smakosza". i przyznam szczerze, że się zawiodłam. słyszałam, że to genialny film, tymczasem... ehm ;] zaczyna się fajnie, interesująco, początek trzyma w napięciu i może przestraszyć. Darry i Trisha podróżują samochodem. nagle dogania ich stary truck i zaczyna trąbić. Darry zjeżdża mu z drogi, ale ten nie chce wyprzedzić. w końcu mija ich. nieco dalej zauważają ten sam stojący na boku truck, który ich wystraszył. obok niego facet w czarnym płaszczu wyrzuca zwłoki do jakiejś rury. gość od razu za nimi rusza i rozwala im tył samochodu. udaje im się jednak umknąć na pole. truck odjeżdża sobie dalej. Darry namawia Trishe, aby wrócić w tamto miejsce i zobaczyć, czy ktoś tam jeszcze żyje. okazuje się, że tym budynkiem jest kościół. obok jest rura. Darry chcąc się bardziej przyjrzeć wpada do niej. i tu w zasadzie kończy się ta interesująca część. dalej film zaczyna przypominać horrory dla nastolatków typu "Krzyk" czy "Koszmar minionego lata" [patrz; scena w której Smakosz odrywa głowę policjantowi na masce samochodu]. potem zostają wplecione jakieś fantastyczne elementy.. tytułowy bohater okazuje się jakimś nadprzyrodzonym stworem rodem z krainy fantasy... reasumując; film na początku naprawdę jest niezły, potrafi wciągnąć i zainteresować, jednak później.. nie polecam w każdym razie =/ a tak swoją drogą , to dawno nie oglądałam już dobrego horroru ;] Ten post był edytowany przez Kira: 18.03.2004 12:05 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
re up
Smakosza widziałam jakiś rok temu i też byłam niezadowolona z tego filmu. Chciałam go obejrzeć ze względu na słyszane opinie, jaki to świetny i straszny horror. Tymczasem film wydał mi się jakiś śmieszny i pozbawiony grozy. Prędzej można było nazwać niektóre sceny obrzydliwymi, chociaż i to nie zawsze. Miałam ochotę się pobać, a w rezultacie pozostał we mnie tylko niedosyt, zawód i zniesmaczenie. Niestety, zupełna klapa. -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 03:45 |