Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

43 Strony « < 10 11 12 13 14 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Filmy, które ostatnio obejrzeliście

Pawelord2
post 24.03.2004 12:03
Post #276 

Prefekt Naczelny

Grupa: Magiczni Forumowicze

Straszny film 3 -> czuć brak tamtych rezyserów...
Film owszem, posiada trochę śmiesznych momentów, jednak od części pierwszej dzieli go niesamowita wręcz przepaść. Coś jak I a III Matrix ;]
Aktorzy niby grają tak samo, jednak nie potrafili mnie rozśmieszyć tak sktecznie jak dawniej. Dlaczego? nie wiem.. może za dużo już było tutaj dziwnych wypadków wyjętych niewiadomo skąd - to sprawiało że obraz robi sie miejscami shitny. Co więcej - niesamowita fabuła w złym tego słowa znaczeniu - tak dziwnie poplątana i złożona że aż się niedobrze robi :] Przenosi nas od jednej postaci do drugiej, jakoś się łączy w po prostu mało przekonujący sposób - mnie to zniechęcało podczas oglądania...
No ale cóż - Scary Movie IV nadciąga ;p może będzie lepiej... jednak ja nie czekam :] przerzucam sie na ambitniejsze komednie niż amerykańskie :]
"...P..."

--------------------
now everybody's praying, don't pray on me
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
voldius
post 24.03.2004 12:06
Post #277 

Unregistered

P, jednak to dalej jest toaletowy humor ;P dobra była scena z kulkami ;P bardziej zadowalająca była 1ka.
+Quote Post
Ellie
post 25.03.2004 13:25
Post #278 

Uczeń Hogwartu

"Blow"- bardzo mi się podobał. Mam w domu dvd i włączylam go, bo to film z Johny'm. Historia jest ciekawa, na końcu wręcz smutna. Nie będę zdradzała końca, bo może ktoś nie chce go znać, ale jak chcesz Potti, to ci w PW napiszę, jak się skończył. Nie podobała mi się rola Penelope Cruz, zresztą nie przepadam za nią, jako aktorką.

--------------------
As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment.
And sound stopped and movement stopped?
... for much, much more than a moment.
And then the moment was gone.
+Quote Post
voldius
post 25.03.2004 13:30
Post #279 

Unregistered

Naciągacze- świetny film Ridleya Scotta z Nicholasem Cagem w roli głóznej. fabuła dobra, ciekawy film, tylko pierwsze 20 minut dosyć denerwuje. jak się skołować part 1 ;] 8/10

Bumfights- napiszę nie radzę, dla ludzi o słabych nerwach. chore. nie da się sklasyfikować.
+Quote Post
Potti
post 25.03.2004 13:41
Post #280 

Plotkara

Grupa: czysta krew..

QUOTE (Ellie @ 25-03-2004 13:25)
"Blow"- bardzo mi się podobał. Mam w domu dvd i włączylam go, bo to film z Johny'm. Historia jest ciekawa, na końcu wręcz smutna. Nie będę zdradzała końca, bo może ktoś nie chce go znać, ale jak chcesz Potti, to ci w PW napiszę, jak się skończył. Nie podobała mi się rola Penelope Cruz, zresztą nie przepadam za nią, jako aktorką.

nie mów, muszę koniecznie obejrzeć ten film do końca =)
a rola Penelope Cruz była okropna, od początku wiedziałam, że to małżeństwo będzie nieudane. byłam pewna, że leci tylko na kasę. utwierdziło mnie w tym najbardziej jej spojrzenie, kiedy rzucił swoje bardzo dochodowe zajęcie. ale mimo wszystko jakieś tam ludzkie uczucia w niej były, miała czasami przebłyski. cóż 'oko za oko, ząb za ząb, ale dlaczego dupa za pieniądze'.
za to podobała mi się ta pierwsza, która umarła na raka.

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
Ellie
post 25.03.2004 15:23
Post #281 

Uczeń Hogwartu

No to ci nie powiem =)
Ja też wolałam tą pierwszą. Ta od Penelope- od razu było widać, że leci na kasę. A co do końca- powiem, że uroniłam łezkę, szkoda że tak to się musiało skończyć. Chyba wiesz, że film jest na faktach autentycznych?

W niedzieę oglądałam- "The Hot Chick". Komedia o głupiutkich blondyneczkach-cheerleaderkach, jedna z nich za pomoca starożytnej magii zamienia się ciałem z mężczyzną- złodziejem. Jak na komedie tego rodzaju, to film mi się nawet podobał.

--------------------
As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment.
And sound stopped and movement stopped?
... for much, much more than a moment.
And then the moment was gone.
+Quote Post
Sayaka
post 29.03.2004 16:07
Post #282 

Uczeń Hogwartu

Pasja..
Nie wiem zupełnie co o tym filmem myśleć.
Z jednej strony aż do przesady od tegoż filmu zionie zamiarem zwrócenia na niego uwagi, wstrząsniecia ludzmi, a co się z tego wiążę, zamieszaniem, aferą, i de facto pieniędzmi,
Ale staram się odrzucić od siebie takie zdanie o filmie.
Był niesamowity.
To trzeba przyznać.
Nie był fajny, nie był OK, nie był swietny, bo to są słowa za banalne i głupie, żeby nimi okreslac to dzieło.
Był dla mnie wstrząsający, okrutny, przerazająco okrutny.
I nawet nie przeraziły mnie najbardziej sceny obdzierania skóry, tortur.
Bo gdzież wokół nas nie ma przemocy?
Przeraziło mnie zachowanie ludzi, smiejących się podczas "zdejmowania" skóry z jezusa, obrzydził mnie ich smiech , obrzydzilo mnie ich obrzydzenie do człowieka , którego meczyli z zimną krwią, a który przecież nic złego im nie zrobił.
Bo to trzeba przyznac, nie było w jego czynach szeroko pojętego grzechu.
" Ukrzyzować, zabić, umęczyc"
Krzyczeli zbulwersowani, ze taki wyrok nie jest jasny.
Nie pozostawili na Jezusie ani skrawka zdrowego miejsca, ciągnąc go w takim stanie po brudnej ziemi, okladając patykami, kijami , nogami.
Ze smiechem.
I po co jeszcze krzyzowac?
Przeciez umarł by z zakazenia.
Ale nie.
Niech cierpi, niech cierpiąc zginie.
Ludzie są najgorszymi potworami jakie istnieją na tym świecie, to trzeba im przyznac.
Boimy się potworów, ciemnosci i pająków, a powinnismy bac się tylko siebie nawzajem.
Pasja to tez najcichszy film jaki istnieje.
Nikt sie nie odezwał, nawet szeptem, przez cały film.
A ja często nie moglam patrzec.
I przez conajmniej 5 minut po filmie zaden z moich znajomych nie potrafil wydusic slowa.
Jestesmy niektorzy wierzacy, niektórzy mniej, ale cośTkiego po prostu musi wywrzec okropne wrazenie, nawet jesli pomyslec, ze to nie działo się Jezusowi, ale jakiemukolwiek człowiekowi.
Film okropny i piękny w swojej wiarygodnosci
+Quote Post
MisieK
post 29.03.2004 16:37
Post #283 

Chrapiący Mesjasz New Age

Żadko chodze do kina bo na tym zadziurzu niedość że drogo to jeszcze ni wygodnie...
Pasja - film dobry, a ża krwawy to jeśli to sie w ogóle zdarzyło to pewnie tak było.
Gdzie Jest Nemo? - żłów był genialny, i ogranizacja rekinów ale ogólnie wole Epoke i Shreka...

--------------------
MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.]
PrZeMeK_Z.: Tak trochę.
+Quote Post
Kira
post 31.03.2004 12:56
Post #284 

Mistrz Różdżki

oglądałam niedawno "Szkołę uczuć". w zasadzie to sięgnęłam po ten film tylko dlatego, bo chciałam się przekonać czy rzeczywiście jest taki świetny, jak twierdzi większość. no i zawiodłam się. jakos w ogóle mnie nie poruszył. zabrakło mi klimatu, jakiejś takiej specyficznej, chwytającej za serce atmosfery.

natomiast co do "Pasji"... sama nie wiem, czy chcę isc na ten film. bardzo mi na tym zależało zanim zaczął się ten cały rozgłos, kiedy film nie był jeszcze tak znany, jednak teraz mam co do tego pewne wątpliwości... poza tym ponoć ta prawda, która miała byc rzekomo główną ideą filmu nie jest tak do konca hisotryczna.. ten film ma podobno wiele niedociągnięc, niezgodności.. czytałam niedawno wywiad z jakimś historykiem czy kimś od studiowania Biblii.

a teraz idę oglądac "28 dni później" ;)

--------------------
ogni giorno sempre faccio qualche lotta
+Quote Post
Bloodlust
post 31.03.2004 13:24
Post #285 

Kafel

"Pasja"- film tak przerażający w swej wymowie...To obraz przede wszystkim o okrucieństwie. Mentalnym. Nie odebrałam go jako "chrześcijańskiej masakry piła mechaniczną", jak wyczytała w którymś z "Wprost". Przeraziła mnie nienawiść, którą zionęli wrogowie Jezusa. Film poruszył mnie do głębi. Nie będę tu pisać o swoich przeżyciach wewnętrznych, ponieważ to zbyt osobiste.
Warto wiedzieć, że Gibson oprócz relacji biblijnej, opierał sie także na wyznaniach św.Katarzyny Emmerich, która była stygmatyczką i doznawała objawienień, w których Jezus ukazał jej całą swą Mękę.
Film niesie za sobą przesłanie. Osoby niewierzące będą wymawiać się niezgodnościa historyczną, hektolitrami krwi, katowaniem "zwykłego" człowieka, tylko w tym filmie nie o to chodzi. Trzeba uwierzyć.

Obejrzałam dziś "Księgę Diny". Wspaniały. Opowiada historię kobiety, która targana namiętnościami nie potrafi sobie poradzic z upiorami przeszłości.
Cudowne zdjęcia- przepiękne norweskie krajobrazy. Cudowna muzyka. Cudowna ekspresja aktorów. Wart polecenia.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Mordoklejka
post 31.03.2004 15:47
Post #286 

Kandydat na Maga

Pasji, Nemo, Szkoły Uczuć nie oglądałam (ale Szkołę Uczuć miałam kiedyś pozyczoną książki tylko nie przeczytałam [NIE BIĆ!!!] ).

Ja lubię komedie i sensacje (Ostatnio wiecej tych pierwszych).
Ostatnio ogladałam :

EPOKA LODOWCOWA (to tez film, tylko, że animowany) po raz enty!!! Po prostu uwielbiam Mańka, Sida i Diego, uwielbiam ich odzywki i kocham Scrata!!! TO WSZYSTKO PRZEZ RUDE WIEWIÓRKI!!!!

SHREK po raz dziesiąty - no comments. SUPER!

SEKSMISJA - Albercik wychodzimy!!! Świetna polska komedia!!!!

SZYBCY I WŚCIEKLI i ZA SZYBCY ZA WŚCIEKLI - nie lubię jak pod moim oknem słychac w nocy pisk opon, ale ten film mi się podobał!!! Tylko, że w przeciwieństwie do Briana mam puste kieszenie bo mi portwel wczoraj ukradli (MOJE 70 ZYLI!!!!)...

Oglądałam tez MATRIXA (obie części), Oszukać przeznaczenie (ale nie od początku), jakiś taki film o żołnierzach w obozie niemieckim, Katedrę (super po prostu), Miedzy Piekłem a Niebiem (albo Między Niebem a Piekłem, nie wiem), Asterix i Obelix - Misja Kleopatra, Agencie Podaj Łapę i jeszcze troche innych, nie chce mi się wymieniać!

SYSUNIE ŁĄCZMY SIĘ!!!!

Ten post był edytowany przez Mordoklejka: 31.03.2004 16:08

--------------------
Wczoraj wieczór myślałem o ratowaniu świata. (...) Dziś rano o ratowaniu ludzkości. Ale cóż, trzeba mierzyć siły na zamiary. I ratować to, co można.

A. Sapkowski "Narrenturm"
+Quote Post
..::Black Beauty::..
post 31.03.2004 16:55
Post #287 

KAFEL

Hehe Epoka Lodowcowa jest super biggrin.gif Dla mnie dużo lepsza i smieszniejsza od Shreka (chociaż motyw z Matrixa w Shreku wymiata! cool.gif )

--------------------
I luv P.O.D.! =)

user posted image

"The Truth is love and The Truth is peace kid!"

+Quote Post
MisieK
post 31.03.2004 17:25
Post #288 

motyw z Matrixa w Shreku wymiata!

Co fakt to fakt, i jeszcze te poprawienie włosów...

--------------------
+Quote Post
Syriiuszka
post 31.03.2004 18:31
Post #289 

Laska Szatana XD

o, miedzy Niebem a Piekłem było fajne

I tak najlepsza jest Droga do El Dorado =DDDD

--------------------
user posted image
yeah.
+Quote Post
MisieK
post 31.03.2004 18:34
Post #290 

I tak najlepsza jest Droga do El Dorado

Okropna bajka, nawet nie śmieszna, już lepszy jest krecik:)

--------------------
+Quote Post
Neonai
post 31.03.2004 19:39
Post #291 

Jolene

Wlasnie obejrzalam filmik 'Piraci z Karaibow. Klatwa Czarnej Perly'. Filmik lekki, przygodowy, niewymagający myślenia (; Jako dziecko lubiłam czytać książki przygodowe i chyba coś z tego mi zostało, bo filmik obejrzałam z przyjemnością (: Nie grzeszy oryginalnością fabuły, oczywiście nie mogło zabraknąć watku miłosnego. Z bohaterów najbardziej spodobał mi się kapitan Jack Sparrow, za swoją nietuzinkowosc, nieuczciwosc, wyrachowanie, poczucie humoru i gestykulację (; Dobrze, że nie było dużo scen miłosnych, bo film zamieniłby się w cukierek. Oceniam na 5- (:

P.S jutro jadę do kina na Pasję, zobaczymy co z tego wyniknie.
+Quote Post
Psychopatka
post 31.03.2004 20:21
Post #292 

Prefekt Naczelny

QUOTE (MisieK @ 31-03-2004 18:34)
I tak najlepsza jest Droga do El Dorado

Okropna bajka, nawet nie śmieszna, już lepszy jest krecik:)

Te! od krecika to sie odwaL! Krecik jest swietny! Kiedys go zawsze ogladałam.

--------------------
Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ?
They say that God is inside us all, and sometimes
He is not in the way that I have preached for to wish to
but God is my lover and I love him too

//F.Ribeiro//
+Quote Post
Syriiuszka
post 31.03.2004 20:26
Post #293 

Laska Szatana XD

Właśnie, krecik to typowo pacyfistyczna bajka. Ja tam się zawsze wczuwałam i fascynowałam i nie mogłam się doczekać kolejnego odcinka. Podobnie jak z Bolkiem i Lolkiem... I zaczarowanym ołówkiem. Reksia nie lubiłam.

--------------------
user posted image
yeah.
+Quote Post
Bitter
post 31.03.2004 21:13
Post #294 

Kandydat na Maga

a Sex is Zero ktos tu moze ogladal ?

--------------------

and he said 'I got to be honets - I've been waiting for you all my life.'
+Quote Post
Neonai
post 02.04.2004 13:03
Post #295 

Jolene

Bylam wczoraj w kinie na Pasji. Heh..tak naprawdę trudno mi cokolwiek powiedzieć. Film bardzo mnie poruszył..do tego stopnia że myślałam o nim całą drogę powrotną z wycieczki, wysnuwając kolejne wnioski. Fakt, byl realistyczny i drastyczny, ale nie aż tak bardzo. W każdym razie ja nie jestem wrażliwa na widok krwi. Najbardziej przeraziły mnie sceny z udziałem szatana. To bylo okropne...Zresztą, co ja będę opowiadać. Teraz zrozumiałam, że po prostu musiałam to zobaczyć.
+Quote Post
Sihaja
post 02.04.2004 16:45
Post #296 

Członek Zakonu Feniksa

QUOTE (voldius @ 24-03-2004 11:56)

Szkoła uczuć- no cóż dla mnie dość szmirowate... no ale dla mnie ;P 4/10

Hehe, zgadzam się. Właśnie jestem w trakcie oglądania "Szkoły uczuć", film niedługo się skończy, a nie wstrząsnął mną prawie wogóle. Jest przewidywalny (nio, chyba, że mi tu za chwilkę wypalą z jakimś haczykiem) i taki... zwykły. Po prostu amerykanckie nastolatki.

Z filmów opowiadających o miłości (w sumie nie tylko o niej - świetnie pokazana jest tam również zazdrość, zepsucie, nienawiść i pasja manipulacji ludźmi) uwielbiam, kocham, ubóstwiam "Niebezpieczne związki". Obsada - Glen Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer, Uma Thurman, Keanu Reeves (który wygląda jak chłopczyk). Aktorzy grają koncertowo, a sama historia - no, pełna napięcia. Polecam gorąco.
=)

A na "Pasji" byłam, pisałam o niej kilka stron wcześniej. Cóż mogę dodać? Wstrząsająca. Poruszająca do tego stopnia, że każdy nerw we mnie drgał. Niesamowita. Płakałam albo zakrywałam oczy rękoma....

Ten post był edytowany przez Sihaja: 02.04.2004 16:47

--------------------
+Quote Post
Potti
post 01.05.2004 23:15
Post #297 

Plotkara

obejrzałam niedawno Requiem dla snu. wiem, że film nie jest żadną nowością i pewnie kto miał go widzieć, to już zobaczył. ale nie mogę się powstrzymać od napisania.
bo był niesamowity. nie sądziłam, że film o narkomanach może być tak pomysłowo zrobiony i, że ogólnie ktoś kiedykolwiek tak ciekawie pokaże problematykę uzależnienia. reżyser mówi, że to ono było głównym bohaterem. ale mnie wcale nie zajęło tak bardzo... jak postacie z krwi i kości. ujęli mnie wrażliwością, marzeniami, płaczem w taksówce. nawet nie wiem czemu czułam do nich sympatię nawet kiedy robili wszystko jedynie dla 'odlotu' i nic pozatym się dla nich nie liczyło. strasznie przykro mi się zrobiło jak wszystko się spieprzyło. ostatnie dwadzieścia minut mną wstrząsnęło. chciałam żeby jak najszybciej się to skończyło.
ogólne wrażenie dopełniały efekty typu cięcia czy przyśpieszenia. czasem jakaś perełka pozwala uwierzyć, że film to też sztuka. i chyba nie tylko według mnie RFAD do nich należy, bo w jednym z artykułów Aranofsky został nazwany 'artystą'. rzadko zdarza mi się przeczytać takie określenie reżysera.

10/10 (nawiasem mówiąc, nie spotkałam się na innych forach i stronach z oceną poniżej 9).

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
ikar
post 02.05.2004 16:51
Post #298 

Mały człowieczek...

A ja ostatnio - Hidalgo (fajne - szczególnie same koniki ^^ i krajobrazy, mmm smile.gif ), Ich własną ligę (fajne - w sam raz na relaks biggrin.gif - baseballowe problemy pierwszej żeńskiej drużyny smile.gif ) i Starsza pani musi zniknąć (świetne, acz... czarny humor biggrin.gif)

[EDIT]No tak... oczywiście zapomniałem o Lilo i Stich biggrin.gif - wiecie, dopiero niedawno toten filmik obejrzałem po raz pierwszy ^^ - i wiecie... on ujmuje za serce... przy okazji powodując u nas niekontrolowany śmiech i skurcze ust, zwane popularnie "uśmiechem" biggrin.gif [/EDIT by Ikar]

Ten post był edytowany przez ikar: 02.05.2004 17:02

--------------------
"At least we had a chance to say... Goodbye"
Nie ma opowiadań doskonałych - są tylko takie, w których jeszcze nie znaleziono błędów... (albo już je poprawiono :D)
Tolerancja, Wolna wola, Miłość (:)), Optymizm :)
Największe polskie forum RPG by Forum: Strefa Forumowych RPG ^^
+Quote Post
Laura_
post 02.05.2004 18:29
Post #299 

Iluzjonista

ostatnio 'ostatni samuraj', nie wiem czy zgodny z tradycjami samurajow itd. bo sie tym nie interesuje, mniejsza o to, film sam w sobie mi sie nie podobal, zakonczenie najbardziej, jak dla mnie typowo 'holiludzki' film, ktory ma byc o czyms a jest o niczym. 3/10 za widoki =)

--------------------
a czubi czabi cziba a czubi czabi cziba a czubi a czaba a czubi czabi cziba
+Quote Post
Syriusz_Black
post 02.05.2004 19:06
Post #300 

Cichociemny.

i -10/10 za historyczne prawdopodobieństwo ... 0 realiów...

--------------------
user posted image
+Quote Post

43 Strony « < 10 11 12 13 14 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 16.05.2025 12:01