Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
nie widziałam 'Ostatniego
Samuraja'.
ale co się tak czepnąłeś tych realiów, Syriusz? przecież nie o to w filmie chodzi. jeśli jest dobry pomysł, dobra obsada i dobry reżyser- to i tak wyjdzie dobrze, krytycy pochwalą etc. nawet jeśli dasz mu -10/10 za (nie)zgodność z historią. a jeśli wszystko będzie beznadziejnie rozplanowane i wykonane, ale za to stuprocentowo zgodne z faktami, to opinii mu to nie poprawi. zresztą nie sądzę, aby filmy, które nie mają nic od siebie tylko z historii by się sprzedały. ja bym nie poszła na to. ... a ostatnio byłam w kinie na Sekretnym Oknie. oglądałam z zainteresowaniem umiarkowanym, czyli powiedzmy, że fabuła mnie wciągnęła. a nawet bez tego 'powiedzmy', bo pomysł dobry, acz niekoniecznie odkrywczy. zwrotu akcji się nie spodziewałam, przypomniało mi to trochę Szósty Zmysł. smaczku dodał Johnny, który doskonale się sprawdza w rolach ludzi niekoniecznie-sprawnych-umysłowo. w ostatniej scenie po prostu mnie zaczarował, pogryzając kukurydzę w aparacie ortodontycznym. z bezczelnym uśmieszkiem, w niesmacznej sytuacji. 6,5/10 -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Blade |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 05.07.2003 Skąd: Bielsko-Biała and Jastrzębie Zdrój ![]() |
Ja ostatnio ogdaBem "Blade wieczny
lowca 2" i "telefon" filmy byBy fajne no ale widziaBem
lepsze.
![]() -------------------- "Mezopotamia miedzy Eufratem i Tygrysem Mezo styl miedzy kartka a dlugopisem mezo styl miedzy forma i trescia moze ty wiesz cos na ten temat"
"Halo chcialbym nawiazac dialog przemowic do tych co mosty za soba pala" "maly i wielki smialy jak Frodo wchodze w ciemny Mordor i robie horror wrogom" |
Rapsodia |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 28.07.2003 Skąd: Radom Płeć: Kobieta ![]() |
Wczoraj obejrzałam "Atak
Pająków". Film jest chory. Niby to miała być komedia, niby wydaje sie,
że powinnien to być horror. A tu troche tego, troche tego. Połączenie
niezbyt udane. Jedyne momenty, które mnie bawiły, to te, we których pająki
sie śmieją, cieszą, czy też krzyczą (takim śmiecznym głosikiem). Jeden z
lepszych momentów: Facet zjeżdża na linie i krzyczy, a za nim zjeżdża pająk
trzymając się dwoma odnóżami i też krzyczy XD
-------------------- ![]() ![]() |
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Ja wczoraj bylam w kinie na Sekretnym
Oknie. Oglądając go, zapomniałam że jest na podstawie Kinga i zwrot akcji
zaskoczył mnie. A zakończenie? Trochę niesmaczne, aczkolwiek pasowało do
całej fabuły. Ta kukurydza... No i Johnny. On nadaje się do grania
niezrównoważonych wariatów. Te jego rozmowy z psem i fukanie na
sprzątaczkę.
Zaciekawił mnie i teraz musze przeczytać tą książkę Kinga. Oceniam 7/10 -------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
Janiska |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: posen. ![]() |
abosolutne przerwanie błogiej nieświadomości. wszystkie jakieś plakaty, dokumenty, ulotki pestka w porównaniu z tym szokujące, szokujące. pozbawia nadziei. i polecam 'trainspotting'. o szkockich ćpunach. oba filmy stawiają na nogi. i bardzo dużo myśli kłębi się w głowie radykalnych myśli. ostanie minuty rfad przeżyłam maksymalnie wgłębiona w fotel. otoczenie zniknęło na chwilę. i póżniej było wszystko jakieś inne. nie wyolbrzymiam. -------------------- i'm not here
this isn't happening i'm not here |
||
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Janis.
dokładnie tak jak Ty myślę, z tymi kampaniami anty-narkotykowymi. Aranofsky krzyczy przesłaniem 'oni są na samym dnie! a widziałeś jacy byli kiedyś, jakie mieli marzenia i jak potrafili normalnie kochać ciesząc się życiem? chcesz skończyć tak jak oni?'. ale nie strofuje, nie narzuca swoich poglądów. każdy może zintepretować tą historię jak chce. choć trudno znaleźć w niej cokolwiek pozytywnego. biorąc pod uwagę zakończenie, te ostatnie minuty, które zaważyły na moim złym nastroju przez resztę dnia i moich refleksjach. a także na tym, że następnego dnia zrobiłam sobie dzień bez uzależnień (nie jestem narkomanką, ani nic... ale każdy ma jakieś szkodliwe nawyki). staram się ich wystrzegać dzięki rfad. pewnie to nie tylko moje odczucia. myślę, że ten film powinni puszczać w telewizji publicznej oraz specjalistycznych ośrodkach, zamiast trąbić o tym co każdy wie i co większość olewa, albo traktuje na opak 'buntując się'. a 'trainspotting' mam zamiar obejrzeć. napiszę, jak to zrobię. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Mordoklejka |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 83 Dołączył: 24.08.2003 Skąd: Wolsztyn ![]() |
BŁAGAM TYLKO BEZ PAJAKÓW!!! MAM ARACHNOFOBIĘ TRZECIEGO STOPNIA I TE NA SUFICIE MI WYSTARCZĄ!!! A tak w ogóle to ogladałam jeszcze "GDZIE JEST NEMO" ("Umiesz gadać po waleńsku???"), Matrix III i cośtam jeszcze... -------------------- Wczoraj wieczór myślałem o ratowaniu świata. (...) Dziś rano o ratowaniu ludzkości. Ale cóż, trzeba mierzyć siły na zamiary. I ratować to, co można.
A. Sapkowski "Narrenturm" |
||
Potti |
![]()
|
(spoileruję, więc nie czytajcie jeśli nie
oglądaliście, a macie zamiar obejrzeć)
dzisiaj obejrzałam 'Bunkier'. kolejny dobry pomysł i kolejny film nie typowo amerykański, a z fabułą. nie wiem w sumie co o nim napisać. jakoś tak mi nic, co wyjątkowo chciałabym przekazać nie przychodzi do głowy. największe wrażenie zrobił na mnie chyba moment, kiedy 'Mike zabił swojego najlepszego przyjaciela za puszkę coli'. wtedy jakoś do mnie dotarło o czym jest ten film, co ludzie w takich warunkach przeżywają. a konkretnie co oni przeżywali... widząc swoją nawzajem (jednych fizyczną, innych psychiczną) śmierć, oglądając załamanie bliskich osób i sami się załamując, odczuwając głód, umierając powolnie z pragnienia oraz zrezygnowania. a także skacząc sobie do oczu mimo więzi, które ich łączyły. so sad. reszta moich odczuć mnie zaskoczyła. a dokładniej to, że nie czułam niechęci do Liz. film zrobił na mnie jakieś tam wrażenie, powinnam więc jej bardzo nie lubić. a tymczasem współczułam jej tej desperackiej próby zdobycia miłości, związanych z tym wyrzutów sumienia. nie wiem dlaczego. i nie wiem na ile oceniam 'The hole'. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ten film został nakręcony na podstawie
książki... tylko nie pamiętam autora..
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Laura_ |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 157 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
ostatnio widzialam 'fight club'
(pol. podziemny krag) i sama nie wiem co mysle o tym filmie, schizowaty,
koncowka zaskakujaca, swietne role brada pitta i edwarda nortona, anarchia,
chaos, mydlo, tyle ;p
-------------------- a czubi czabi cziba a czubi czabi cziba a czubi a czaba a czubi czabi cziba
|
Brenda |
![]()
|
||
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
tytuł kojarzy mi się z piosenką Closterkeller'a ![]() a o czym to to jest? -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
||
Laura_ |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 157 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
'Celem ich życia stają się
cotygodniowe walki na pięści, które przyciągają coraz to nowych
zwolenników. Wkrótce zainicjowany przez nich "Podziemny
krąg" rośnie w siłę i obejmuje swym zasięgiem cały kraj, a
jego członkowie wyżywają się w kolejnych aktach anarchii, wandalizmu
i terroryzmu zagrażającym porządkowi publicznemu' onet.pl
-------------------- a czubi czabi cziba a czubi czabi cziba a czubi a czaba a czubi czabi cziba
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Ja 14 idę na "Troję"... już się
nie mogę doczekać....
Widziałem zwiastun i bardzo mi się podobał... Czy jest tu ktoś z Lublina, kto idzie na "Troję"?? -------------------- ![]() |
Laura_ |
![]()
|
A z Gdańska?
![]() ![]() Będąc na którymś tam Matrixie widziałam reklamę i obiecałam sobię, że pójdę, zapowiada się całkiem nieźle =) -------------------- a czubi czabi cziba a czubi czabi cziba a czubi a czaba a czubi czabi cziba
|
Cat |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
Ja idę, ale nie wiem czy cię to urządza =P Mam nadzieję, że duet Pitt&Bloom nie zniszczą filmu swoją cukierkowatością. |
||
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
A ja dziś oglądałam film "od drzwi do
drzwi'. nie wiem co ale cos mnie zaczarowalo w tym filmie. opowiada o
czlowieku niepełnosprawnym, ktory mimo wszystko chce miec jakas prace. udaje
mu sie zostac akwizytorem chodzi po domach jako tzw. 'domokrazca' po
prau latach wszyscy go rozpoznaja. wlasnie on zna wiekszosc problemow ludzi
z ktorymi sie zadaje. Film jakby opowiadal historie z zycia (bo to jest
historia prawdziwa). uczy nas ze nigdy nie wolno sie poddawac i mimo ze nie
zawsze wychodzi to trzeba sie podnosic i isc dalej. film z przeslaniem. mimo
ze ten czlowiek mial wiele wlasnych problemow musial jeszcze rozwiazywac
czyjes....moze nie musial, ale chcal. naprawde polecam
![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Amethyst |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Lublin ![]() |
Ja ostatnio oglądałam The Ring. Prawda jest ze
film powstal juz dawno ale jakos tak nigdy nie moglam zdobyc sie na to zeby
go obejrzec. Po prostu balam sie...I moj lek chyba byl uzasadniony.
"Krąg" zrobił na mnie ogromne wrazenie. Balam sie, naprawde sie
balam ogladajac go. Film ten gleboko przeszedl na moja psychike. Kilka nocy
po obejrzeniu go w snach ukazywala mi sie Samara hehe
![]() Kolejnym filmem ktory moge polecic jest pewnie rowniez znany Wam film : Requiem dla snu. Muzyka. Tak to ona najbardziej wplynela na niesamowity klimat tego filmu. Ponadto, swietna gra aktorow, glebokie przeslanie. Tak samo: 9/10 Nastepnym filmem godnym obejrzenia jest The Glass House. Jest to film niezbyt znany, ale warty obejrzenia. Taki thriller psychologiczny, wciagajacy. Przez caly film martwilam sie o losy glownych bohaterow, 2 dzieci -chlopca i dziewczynke osieroconych przez rodzicow. Dzieciaki zamieszkaly u znajomych rodzicow...a co tam sie dzialo? Facet molestowal dziewczynke, facetka cpunka...Zreszta sami obejrzyjcie. Oceniam 7/10 Kolejny film...Znaki. Fajny film, ciekawy, momentami straszny ![]() Hmmm co tam jeszcze widzialam ostatnio...Hot Chick. Smieszny, mozna sie posmiac. A zreszta ja lubie takie filmy o mlodych ludziach ![]() ![]() A i jakby co to ja tez jestem z Lublina ![]() ![]() -------------------- Without a soul
My spirit's sleeping somewhere cold Until you find it there and lead it back home... Moj blodzek : ...::Amethyst::... |
mroowka |
![]()
|
||
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Chędożewo Wielkie... ![]() |
Nie zebym chciala ranic czyjes uczucia albo ingerowac w gusta ale... 'Starsza pani' swietna? Nie no, bez przasady. Zwiastun byl swietnie zrobiony. Ale film... Po jego obejrzeniu powiem jedno o ludziach takich ja De Vito 'mam dosc... niskie mniemanie'. Film byl prymitywny. Te sceny... fabula,gra aktorska... Dobry byl tylko zwrot akcji na koncu. Najlepiej zagrala ta babcia. Wg mnie film jak nic zasluguje na... Złotą malinę. |
||
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
muhahaha... mroowka, Ty mówisz coś o grze
aktorskiej ? sorry, jednak ci aktorzy są na poziomie i u nich nie ma złej
gry aktorskiej. obejrz Wiedźmina, czy Szkołe Uwodzenia 2, to porozmaiwamy o
złej grze aktorów. poza tym fabuła, prawie nigy nie jest innowacyjna, ale
mniejsza z tym. aha poza tym jak możesz mieć niskie mniemanie o Dannym
DeVito, jeżeli widziałaś jeden film jego reżyserii, a on nakręcił narzie
tylko 6. jest świetnym aktorem i w reżyserii sprawdził się w Smoochiem z
Nortonem, z nim samym i Williams'em.
|
mroowka |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Chędożewo Wielkie... ![]() |
Ben i Drew aktorami na
poziomie?
ekhm Od kiedy to aktorzy na poziomie graja w takich inteligentnych filmach jak np: Aniolki, Nadchodzi Polly itp itd? Wiedzmina i Szkola Uwodzenia2 ogladalam. Ale to sa juz przypadki skrajne. Ok, widzialam jeden jego film, ale po tym jednym juz mam uraz. |
Ellie |
![]()
|
||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
No to obejrz sobie np.: Luzacy- film z Devonem Sawą, o przyjacielach, którzy robią różne przekręty, żeby dostać się na uczelnię. Cała ona- nie wiem czy widziałaś. Z Freddim Prinze Jr. Zack zakłada się, że z nieładnej, niepopularnej dziewczyny zrobi kólową balu. You drive me crazy- z tą, co grała Sabrinę, coś w stylu Cala ona. I jeszcze mi się przypomniało Crazy beautiful z Kirsten Dunst, o zbuntowanej nastolatce, która poznaje chłopaka, bodajże Latynosa. Ten post był edytowany przez Ellie: 09.05.2004 21:21 -------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
||
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
wiesz Drew grała w 48 filmach conajmniej, a
to oznacza że reżyerzy ją chcieli. poza tym widziałem niektóre z nich i na
przykład Donnie Darko, czy Niebezpieczny umysł. Ben Stiller nie grał w
najambitniejszych filmach, ale nawet na grającego w filmach swojej klasy,
pokazywał talent aktorski. Zakazany Owoc, czy Genialny Klan. poza tym filmy
grane świetnie: Układ Prawie Idealny, Szkoła Uwodzenia 2, Wiedźmin, Rejs w
nieznane, Za szybcy Za wściekli, Torque, Ostatni Bastion, Blair Witch
Project 2.
|
Amethyst |
![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Lublin ![]() |
A powiem ze tego You drive me crazy i Luzacy nie widzialam ![]() ![]() ![]() -------------------- Without a soul
My spirit's sleeping somewhere cold Until you find it there and lead it back home... Moj blodzek : ...::Amethyst::... |
||
..::Black Beauty::.. |
![]()
|
||
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Zion ![]() |
Eeee, przesadzasz troszke. ![]() -------------------- |
||
Amethyst |
![]()
|
Hehe Black Beauty wiesz cio moze masz racje
![]() ![]() -------------------- Without a soul
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 10:03 |