Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
Eden_ka |
![]()
|
||||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 149 Dołączył: 08.05.2003 Skąd: Neverland ![]() |
a no tak, tez juz kojarze... "podaj dalej" - dawno ogldadalam, ale pamietam ze film byl fajny... zakonczenie wlasnie smutne, ale warto to obejrzec... jak w tytule jest girls to w naszym tyltule raczej nie bedzie "kobiety" chociaz z tlumaczeniami tytulow nigdy nic nie wiadomo ![]() Ten post był edytowany przez Eden_ka: 26.05.2004 20:53 -------------------- |
||||
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
film się nazywa 'o czym marzą
dziewczyny' dziewczyna jedzie do Londynu z USA, szukkać ojca. widziałem,
lepiej nie zawracać sobie głowy.
|
..::Black Beauty::.. |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Zion ![]() |
Oglądałąm "Podaj
Dalej" od mniejwięcej połowy... Zbytnio nie wiedziałam o co chodzi, ale
zakończenie było naprawde beznadziejnie smutne..
-------------------- |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
A ja właśnie obejrzałam 'Gdzie jest
Nemo'. Kolorowy, fajny filmik, uczący tolerancji dla kalekich ;D (no
Nemo mial jedna pletwe mniejsza;P). Ukazuje nam jakże wielkie cuda może
zdziałać miłość ojcowska i synowska. Aż się łezka kręci XD
A tak poważnie, to fajny ;D |
Eden_ka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 149 Dołączył: 08.05.2003 Skąd: Neverland ![]() |
Nu, Nemo jest superasny XD ostatnio wiekszosc
tych bajek co jest w kinach to jest takich smiesznych, do obejrzenia i dla
doroslego i dla dziecka...
-------------------- |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no bo ktos na górze poszedł po rozum do
głowy i stwierdził ze rodzice to tez jest źródło kasy za bilety
-------------------- ...
|
Kiniulka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Mocherowo ;-) Płeć: Kobieta ![]() |
Ja ostatnio oglądałam "Van
Helsing`a" i Troję ... Polecam
![]() -------------------- ![]() Wasilij Rozanow ![]() |
..::Black Beauty::.. |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Zion ![]() |
Oglądaliśmy "Gdzie
jest Nemo?" w autokarze jak wracaliśmy z wycieczki do Berlina... Mnie
sie tam nie podobała zbytnio ta bajka... Może dlatego że źle znosze jazde
autokarem
![]() ![]() -------------------- |
Yavanna |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Lubaczów/Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Dzisiaj na TVP 2 został wyemitowany film
"Armageddon". Oglądałam go już wcześniej, mam nawet nagrany ten
film na taśmie wideo. I po raz kolejny coś mnie w nim urzekło. Ale też i
zraziło.
Ciekawa fabuła, chociaż już oklepana w Hollywood. Wielka asteroida zbliża się ku Ziemi. NASA ma 18 dni na zadecydowanie o misji ratunkowej, a przede wszystkim o zniszczeniu zagrożenia. Wynajmuje Harry'ego Stampera, właściciela platformy wiertniczej. On i jego ludzie mają wywiercić na asteroidzie otwór, włożyć ładunek nuklearny i zdetonować. To tak pokrótce. Według mnie aktorzy dobrze zagrali swoje role. Czuć było od nich emocje. Efekty specjalne także świetnie zrobione, jak i zdjęcia. Ciekawe ujęcia w zwolnionym tempie. Dialogi średnie, ale nie przyprawiające o wymioty, czasami humorystyczne. Nie podobało mi się tempo w jakim działa się akcja. Scena goniła scenę. Wszystko działo się, jakby za szybko. I tak ledwo zmieścili się w 2,5 godzinach, więc nie dziwię się temu. Uraził mnie schemat ostatniej rozmowy ojca z córką: "Kocham cię, tatusiu", "Ja też cię kocham, Grace". Oklepany i stereotypowy. Ogólnie film dalej plasuje się w mojej filmowej liście przebojów. Ocena 8/10. Ten post był edytowany przez Yavanna: 28.05.2004 23:31 -------------------- "(...) Proszę tylko, żebyście raczyli uważnie przeczytać to, co piszę, zamiast, jak to jest w Polsce we zwyczaju, wydawać opinię nie skażoną znajomością rzeczy".
Rafał A. Ziemkiewicz - "Polactwo" Ot co. 'What this country really needs... right now... is a Doctor' (; |
...::Trynity::... |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 07.09.2003 Skąd: Avalon ![]() |
ja wczoraj widzialam Amelie...
ludzie maja do tego filmu rozne podejscie, nie jest to przecietny
film....ale naprawde mi sie podobal- polecam =)
-------------------- " Imagination sets the spirit free,
into distant land of fantasy, close you eyes and you will see within your mind there lies the key... " (all rights reserved:) ) |
![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 07.09.2003 Skąd: Avalon ![]() |
no to wczoraj czy pojutrze;) zartuje... slyszalam ze to dobry film...trza sie po prostu tesh na niego wybrac, a co tu bede siedziec;) -------------------- " Imagination sets the spirit free,
into distant land of fantasy, close you eyes and you will see within your mind there lies the key... " (all rights reserved:) ) |
||
Eden_ka |
![]()
|
Trinity - proponuje edytopwac pierwszy post
a nie dawac dwa po rzad...
____ Nu, ja tez ogladalam Armageddon na dwojce... oczywiscie na koniec sie poplakalam - jak by to moglo byc inaczej XD Plusem tego filmu jest ladna Liv Talyler XD Bylo nawet pare fajnych tekstow... juz nie pamietam dokladnie... A, i tej Rosjanin - Lew byl fajny XD -------------------- |
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Ja też oglądąłm wczoraj Armaggedon, nie
wiem już po raz który. Pamiętam, że pierwszy raz byłam w kinie i popłakałam
się na koniec. TEraz już mniej na mnie podziałał, chociaż też oglądałam bez
znudzenia. Niektóre filmy po prostu można oglądać po lika razy.
A tak w ogóle- widział ktoś zapowiedź HPiWA z dubbingiem? Znowu dali mierny dubbing. -------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
Eden_ka |
![]()
|
Bozee... znowu takie glosiki beda mieli...
fff...
![]() mam andzieje ze w niektorych kinach bedzie wersja z napisami... Moze jakby u nas tez wprowadzili ograczenia wiekowe na hp, to film byl by tylko z napisami...? Ten post był edytowany przez Eden_ka: 29.05.2004 16:32 -------------------- |
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Musze cię rozczarować, jest tylko
kilkanaście kopii z napisami całą Polske. Mało...
Ja bym tam też wolaała iść na film z napisami. A jaki beznadziejny głos ma Syriusz. -------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
mroffka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 111 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: tam ,gdzie rosną poziomki Płeć: Kobieta ![]() |
a Harry jak zwykle ma taki glos jak jakies
małe dziecko...
-------------------- Członkini KLL
Gryfonka Boisz się śmierci? Nie wiem, nigdy nie próbowałem . Cobra Verde |
![]()
|
dla tradycji do kina pojde i
przemecze ten dubbing....ale jak zeby uslyszec sycko w normie to trzeba
bedzie troche posciagac.... dziekuje Bogu za DC ++
![]() -------------------- " Imagination sets the spirit free,
Laura_ |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 157 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
przed chwila widzialam reklame hp i wa w
telewizji, myslalam, ze sie zalamie jak uslyszalam glos syriusza, wiecie
moze gdzie te kopie beda? czy w gdansku bedzie?
-------------------- a czubi czabi cziba a czubi czabi cziba a czubi a czaba a czubi czabi cziba
|
Avalon |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 360 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
a ja mam 2 piękne bilety na 1 czerwca na
godzine 19:00 na HP i WA
![]() i mam swietne miejsca na srodku na tyłach ![]() ![]() //Edit Ps. Laura ty jestes z Gda? ![]() Ten post był edytowany przez Avalon: 29.05.2004 20:57 -------------------- /pewnie znowu wpadlem na jednego posta/
|
cedrik_diggory |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: Mysłowice ![]() |
Ja chciałbym trochę odkurzyć ten topic
i zapytać kto widział Troję ??
Dlamnie cool filmik - 2,40 h (nie za krótki), Brad Pitt grał wyśmienicie, fajne scenki tam były ![]() Jednym słowem TSZA ZOBACZYĆ ![]() ![]() ![]() -------------------- "Z daleka, gdzieś sponad jego głowy, napłynął piskliwy, zimny głos:
- Zabij niepotrzebnego. Coś świsnęło i drugi głos zaskrzeczał w noc: - Avada kedavra! Harry miał zaciśnięte powieki, ale błysnęło przez nie zielone światło. Usłyszał, jak coś ciężkiego pada na ziemię tuż obok niego. Ból w czole osiągnął takie natężenie, że poczuł gwałtowne mdłości, a potem nagle ustąpił. Bojąc się tego, co zobaczy, otworzył piekące powieki. Tuż obok niego leżał z rospostartymi ramionami Cedrik. Był martwy." Pub TrZy MIOTŁY - REAKTYWACJA - Moja Super Stronka. ZZZapraszam. PO REAKTYWACJI. Forum - REAKTYWACJA |
Syriusz_Black |
![]()
|
||
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Obacz troszkę wstecz misiek.... Pełno było tam o Troii -------------------- ![]() |
||
Laura_ |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 157 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Avalon, w jakim kinie jest przedpremierowy
pokaz? i czemu ja o tym nic nie wiedzialam? XP
-------------------- a czubi czabi cziba a czubi czabi cziba a czubi a czaba a czubi czabi cziba
|
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
w Multikinie jest przedpremiera.
-------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
Avalon |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 360 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
i w krewetce
![]() -------------------- /pewnie znowu wpadlem na jednego posta/
|
loonatyk |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: z manhattanu ![]() |
bardzo lubię podaj dalej, z całego filmu najbardziej właśnie śmierć trevora, ciekawie zrobiona scena. no i muzykę robił thomas newman, ten sam,który komponaował do american beauty. dużym plusem filmu jest też rola k. spacey'a , który w american beauty też się pojawił ![]() -------------------- yesterday i woke up sucking a lemon
|
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 07:42 |