Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

43 Strony « < 23 24 25 26 27 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Filmy, które ostatnio obejrzeliście

kubik
post 20.06.2004 22:45
Post #601 

Mistrz Różdżki

Grupa: Magiczni Forumowicze

Potwierdzam słowa Kiry. Zrobiono nawet taki eksperyment, przez 4 m-ce wmawiano ludziom, że w dziecinstwie zgubili sie w sklepie. I chociąz tego naprawde nie było, to ci ludzie zaczeli sobie przypominac ta sytuacje, mało tego zaczeli opisywac ludzi którzy ich znaleźli... niezbadane są sekrety ludzkiego umysłu smile.gif

--------------------
...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Zusia =)
post 21.06.2004 12:03
Post #602 

Ścigający

Z tego wynika, że jak się głęboko wierzy w coś co tak naprawdę nie miało miejsca, zaczyna się nam wydawać że to jest prawda.... ;]

A ja widziałam Pottera 3.
Naprawdę dobrze zrobiła mu zmiana reżysera. Co prawda przez cały film muzyka była taka trochę... nie pasująca do reszty... to mi się b. podobał. Nastawiona byłam na kichę, przyznaję. A naprawdę to kichą nie było.
Jedynie Syriusz.... no, nie byłam nim zachwycona. Do Oldmana nic nie mam, ale po prostu Syriusz to Syriusz, jego osoby nie da się w pełni odzwierciedlić, i tyle. Nawet przez genialnego aktora jakim jest Oldman.
A początek i koniec filmu był genialny.

--------------------
borufki
+Quote Post
Katon
post 21.06.2004 15:18
Post #603 

YOU WON!!

Grupa: czysta krew..

Pottera trójkę widziałem i się bardzo pozytywnie rozczarowałem. Kapitalny film. Żadne genialne dzieło, ale nikt go nie oczekiwał. Udało się Cuarnowi rewelacyjne rzemiosło ze świetnym klimatem i przepłyskami artyzmu(głownie wizualnego). No i Oldman. Tylko tak go zdabingowali, że zgrzytałem zębami za każdym razem jak się odzywał.

Łohoho, długo mnie nie było i jakieś inne gęby widze. Jestem w trakcie egzaminonastudiawego amoku i jeszcze jakiś czas będę tu ino z rzadka. Pozdrawiam.
+Quote Post
vigga
post 21.06.2004 16:50
Post #604 

Szukający

jesli wracamy do HP i WA to moze i ja sie wypowiem:
mam po filmie mieszane uczucia. z jednej stron film byl beznadziejnie glupi, ale z drugiej najlepszy z trzech dotychczas wyrezyserowanych. moze to ja jestem jakas dziwna [taaa, moze, no jasne ze jestem XP], ale przez pol filmu sie brechtalam. na wszystko. na dementorow, na Lupina, Malfoya, na romansiki H&H, H&R... po prostu wszystko. a teraz w przyblizeniu:

Lupin - PORAZKA!! po prostu jak go zobaczylam to myslalam, ze umre. to byl szok. moja kolezanka podsumowala go, ze wyglada jak alfons. potem zmienila na Hitlera.

dementorzy - PORAZKA!! po pierwsze: wygladaja identycznie jak Czarni Jezdzcy. po drugie: oni nie latali. szybowali troszke nad ziemia, a nie po niebie.

romansiki - o. to bylo fajne. Hermiona na Harrym, trzymanie sie za rence. takie urozmaicenie.

wilkolak - fajnie Lupin sie w niego przeobrazal. i ogolnie dobrze wygladal tylko moze troszke za bardzo przypominal dinozaura.

Syriusz - sam Oldman nawet fajny, choc mogl byc lepszy. ale jego gra... naprawde super.

baaaardzo wiele momentow zostalo pominiete. i zmienione. film byl bardzo krotki. dabbing... och, szkoda slow. jedynie muzyka byla naprawde fajna.

--------------------
mądrzejsi mówili nie rób
mówili
trzymaj się z daleka
nie pozwalali mi
sam się dowiedziałem
czym jest kłamstwo
zło i krzywda
dziękuje Wam
za okaleczenie mojej duszy...

all we see or seem is but a dream within a dream
nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka...
+Quote Post
Ellie
post 21.06.2004 21:16
Post #605 

Uczeń Hogwartu

Byłam dzisiaj na Więźniu Azkabanu. 40 min. jechałam do kina tramwajem po to, aby obejrzeć wersję z dubbingiem. Ale w sumie opłacało się. Myślałam, że będzie gorszy. Nowy temat muzyczny podobał mi się. Bez dubbingu oglądało się o wiele lepiej. I nawet to, że tak pozmieniali dało się przeżyć. Nie podobał mi się Syriusz, po prostu nie tak go sobie wyobrażałam. Oldman, świetny aktor, ale po prostu mi do tej roli nie pasował. Z Lupinem podobnie, takiego go ciapowatego zrobili. A przecież był bardzo inteligentny, a w filmie tego nie było widać. Ogólnie ze wszystkich części ta najbardziej mi się podobała, ale gdyby zrobili ją o te 20 min. dłuższą, to zrobiło by jej to na dobre.

A drugi film jaki dziś oglądałam to "Zielona mila". Widziałam ją chyba po raz trzeci i tak jak za pierwszym i drugim razem płakałam pod koniec filmu. I w trakcie. No po prostu piękny film. Nie da się go streścić w kilku zdaniach, trzeba go obejrzeć. A naprawdę warto. Po prostu dobra ekranizacja dzieła Kinga. I do tego role Hanksa, no i tego aktora, co grał Johna. Jak ktoś nie oglądał to bardzo zachęcam. I radzę mieć w pobliżu chusteczki, jeżeli ktoś się wzrusza na filmach.

--------------------
As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment.
And sound stopped and movement stopped?
... for much, much more than a moment.
And then the moment was gone.
+Quote Post
ren.Asiek
post 23.06.2004 13:43
Post #606 

Prefekt Naczelny

Ja ostatnio oglądnęłam sobie Troję, HPiWA i Po jutrze<--to dzisiaj=]
Nie wiem jak innym<nie czytałam tych wszystkich postów jeszcze> ale Troja mi sie badzio badzio podobała, świetna gra aktorów, ważne sceny odegrane były wg mnie super i całokształt jak dla mnie na dużym plusie. HPiWA...no cóż totalna klęska, pokładałam wielkie nadzieje ze nie zepsują tej ekranizacji, a jednak stało się odwrotnie. Wycięto za duzo fragmentów książki jak wg mnie, dodano za dużo własnych wątków, akcja toczy sie za szybko, wydarzenia nie mają miejsca w odpowiedniej kolejności..chodzi mi głównie o Błyskawice, do niektorych aktorów tez mam pewne uwagi bo nie pasują do odgrywanych postaci....tak ogółem to tyle---zeby sie nie rozpisywać z tąkrytyką biggrin.gif wink.gif . No a filmik Po jutrze..własnie wróćilam z niego. Bardzo a to bardzo mi się podobał, swietne efekty specjalne, gra aktorów...no w ogóle całkoształt swietny. Niesamowity film=]

--------------------
Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
+Quote Post
Eva
post 23.06.2004 15:43
Post #607 

nocturnal

A ja chwycilam za Fride. Nie jest to film, ktory mozna ogladac wielokrotnie, ale podobal mi sie. Mial swoisty klimat. Trzeba obejrzec, koniecznie. Zdjecia wg. mnie swietne.

--------------------
“You may be as vicious about me as you please. You will only do me justice."

deviantART
last.fm
+Quote Post
Kira
post 23.06.2004 17:40
Post #608 

Mistrz Różdżki

oglądałam ostatnio dwa filmy.

pierwszy z nich - "Droga bez powrotu" mówiąc najkrócej traktuje o grupie górskich ludzi - zdeformowanych mutantach-kanibalach ^^ z dosc nastrojowej czołówki mozna wyczuc przyszły klimat filmu, który wraz ze sposobem realizacji, scenariuszem i długością historii przypomina nieco "Z Archiwum X" ^^ co moge wiecej powiedziec... nie ma co sie oszukiwac, to raczej mało skomplikowana produkcja, nie bardzo rozbudowana.. zadnych niespodziewanych zwrotów akcji czy zawiłości historii. jednak mimo wszystko mozna uznac go - w swej kategorii of koz - za dobry film. nieszczególnie wybitny, ale dosc dobry. scenieria (las, który odcina bohaterów od reszy świata), odpowiednio obrzydliwa charakteryzacja (--> garbate mutanty), zdjęcia, gra aktorów, efekty specjalne, muzyka, to zdecydowane plusy. zakończenie jest typowe, teraz już nie ma filmów, które naprawdę się kończą, zawsze musi być możliwość nakręcenia kolejnych czesci... obejrzyjcie jesli macie ochotę na zwykły, prosty film, oparty tylko na akcji, acz jednak sprawnie zrealizowany i nawet wciągający. ale nie wymagajcie od niego zbyt wiele.

dobra, o drugim napisze kiedy indziej, bo juz mi sie nie chce teraz produkowac.

Ten post był edytowany przez Kira: 24.06.2004 07:58

--------------------
ogni giorno sempre faccio qualche lotta
+Quote Post
Ludwisarz
post 24.06.2004 22:18
Post #609 

Roland Deschain

Kira: Film ten taka rzeźnia nieprzeciętna, choć nie tak masakratyczny jak inne jakie widziałem.
A zauwazylas, ze aktorki sa dosc ladne? Czesto wlasnie bywa , ze mlode i ladne aktorki graja w horrorach klasy B lub C ;]

Dzieci z pola kukurydzy!
Świetne dementi.gif

--------------------
CODE
srimi (20:20)
ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu?

Gryffindor

Let's shake some dust, people.
+Quote Post
Syriusz_Black
post 25.06.2004 06:40
Post #610 

Cichociemny.

O przypomniał mi się film pewnien: "Droga do zatracenia" z Tomem Hanks'em i Judem Law'em.... jeśli jeszcze nikt nie widział to polecam z czystym sumieniem... bardzo fajny film z ciekawą koncepcją...

--------------------
user posted image
+Quote Post
Kira
post 25.06.2004 09:29
Post #611 

Mistrz Różdżki

TimmY,
wiesz, a ja mysle, ze pomysł był całkiem dobry ['killer' nie zawsze musi posiadac osobowosc i mentalnosc;], tylko - jak juz wspomniałam wcześniej - tresc i w ogóle wszystko za mało rozbudowane. ale z drugiej strony mysle, ze twórcy filmu nie mieli zamiaru stworzyc zadnego arcydzieła wielkiej klasy. ot, po prostu kolejny horror dla nastolatków. mozna czasami obejrzec, zeby odpocząc od trudniejszych rzeczy albo sprawdzic jak trzyma sie współczesne kino grozy rolleyes.gif
a co do aktorek to - hehe. no tak (patrz: Walentynki. choc tutaj sytuacja przedstawia sie bardzo podobnie, bo początek filmu jest znakomity, finał tez dosc zaskakujący, jednak to co pomiędzy nimi... marne po prostu. wprawdzie nawet te godne uwagi fragmenty przywodza na mysl Krzyk czy Koszmar minionego i następnego lata itp., ale to jest po prostu takie kino. nie bez powodu mówi sie, ze wszystko juz było:] teraz trzeba tylko umiejęnie posklejać to w róznych konfiguracjach, niestety nie wszyscy potrafią;] w wypadku "Walentynek" nie tylko sama fabuła jest słaba, ale takze wykonanie, zdjęcia itd.. i think. pomimo tych kilku [2 to kilka?;] niezłych fragmentow ten film sprawia wrazenie niezbyt udanego).

--------------------
+Quote Post
Kira
post 28.06.2004 19:30
Post #612 

Mistrz Różdżki

wszyscy pisza na tym topicu o filmach fabularnych, wiec ja sie wyłamię i napisze o filmie dokumentalnym.
ktos moze wczoraj oglądał na Discovery "O chłopcu, któremu odpadaa skóra"? pewnie nie (wiekszosc sie zapewne bała, ze sie porzyga ==" ohh, nie, wy przeciez Żygacie _-_), ale zreszta niewazne.
film opowiadał o strasznej chorobie polegającej na łuszczeniu sie i odpadaniu skóry. naprawde potworna choroba... prawie kazdy ruch sprawia niewyobrazalny ból... powoduje odkształcanie sie konczyn.. nie jestem w stanie wyrazic swojego podziwu dla tego człowieka.. który zył po prostu do konca, pełnią zycia, mimo ze nie było dla niego zadnej nadzei na poprawe ani tym bardziej nawet na częsciowe wyzdrowienie. po prostu wiedział ze umrze za kilka miesiecy i nic nie mógł zrobic. film zaczyna sie kiedy zostały mu 4 miesiące zycia, potem z miesiecy robia sie tygodnie, dni... dosłownie ryczałam jak to oglądałam. nadal nie moge sie pozbierac... smutne. ale ciesze, sie ze obejrzałam ten film. wiele mi uświadomił.
i przysięgam, ze od dzisiaj zabije smiechem kazdego kto mi powie, ze ma depresje z powodu krzywego palca u nogi, oczu bez wyrazu czy za grubych nóg.
ludzie, dajcie spokój, większosci z Was [w tym ja tez] nigdy nie przezyła i nie zdaje sobie sprawy z prawdziwych tragedii i cierpienia...

--------------------
+Quote Post
Mara
post 28.06.2004 19:41
Post #613 

Szukający

ja ogladalam niedawno dwa filmy "Pogoda na jutro" i "Symetria"

Pierwszy z nich opowiada o rodzinie, ktora porzucil ojciec. Żona znajduje go po 17 latach w klasztorze. Tym samym ojcec zostaje wyrzucony z klasztoru i przygarnia go jego 'stara' rodzina. Ma trójke doroslych dzieci. Najstarsza z nich jest 'telewizyjna prostutytka' i szuka sobie narzeczonego poprzez telewizje... rozbierajac sie itp. w telewizji. Syn prowadzi kampanie wyborcza jednego z poslow i zrobilby wszystko. Gdy kradna mu samochod, by dostac odszkodowanie postrzela sobie reke...ale jakos nie wychodzi potem wali glowa w kaloryfer. Mlodsza corka bierze narkotyki...pewnego dnia potraca ja samochod. Mogla stracic noge, ale jednak czekala ja dluga rehabilitacja. Poprzez rehabilitacje poznaje chlopaka w ktorym sie zakochuje. Najstarsza corka rowniez laduje w szpitalu, po czym w telewizji prowadzi pogode. Syn tez laduje w szpitalu i potem zeni sie z pewna dziewczyna. Wyglada na to, ze ich ojciec wszystkim pomogl smile.gif. On sam potem jest bezdomnym a nastepnie znowu trafia do jakiegos klasztoru.

"Symetria" opowiada o polskim wiezieniu, w ktorym wcale nie jest tak latwo. O dwoch grupach...grypsiarzy i frajerow. Najgorzej maja pedofile(szczerze powiedziawszy to sie nie dziwie) i klawisze. Powiedzialabym, ze jesli ktos ma dobre nerwy to niech oglada..bo wesoly to film na pewno nie jest.

--------------------
'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;*

Give me a whisper And give me sigh
Give me a kiss before you tell me godbye
Don't you take it so hard now
And please don't take it so bad
I'll still be thinking of you
And the times we had ... Baby

'Don't cry' Guns N'Roses

"Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym"
+Quote Post
Sevilia
post 28.06.2004 20:21
Post #614 

Kandydat na Maga

hmm.. w takim razie i ja się wypowiem.
Ostatnio oglądałam m.in. 'Czekoladę' z Juliette Binoche i Johnnym Deppem.
[Film jest na podstawie książki.]

Pewnego dnia do małego, francuskiego miasteczka przybywają Vianne i jej córka Anouk. Otwierają one sklep z czekoladą mimo, że jest czas postu.
Burmistrz pragnie zamknąć sklep i przepędzić je z miasta za wszelka cenę. Najpierw namawia młodego księdza, aby ten w swoich kazaniach oskarżał kobietę o stosowanie 'szatańskich' praktyk. Co gorsza Vianne nie chodzi do kościoła, a to jest potępiane wśród tamtejszych mieszkańców.
Następnie uparty burmistrz wraz z Caroline organizują bojkot.
Jednak Vianne nie daje za wygraną. Jej niesamowite czekoladki przysporzyły jej w miasteczku sporo sojuszników.
Wśród nich jest Josephine, która uciekła od męża i z pomaga Vianne w sklepie.
Jest też stara Armand, skłócona ze swoją córką - Caroline - która dopiero u Vianne odnajduje radość życia. Jest wreszcie młody Luc, który zamiast przebywać z surową matką Caroline, woli przebywac w towarzystwie Armand.
Naciski burmistrza nie ustają i Vianne ma zamiar poddać się i opuścić miasteczko. Ale sprawy zaczynają się komplikować, gdy do miasteczka przybywa grupa rybaków rzecznych, dowodzonych przez przystojnego Roux [Johnny =)]. Wkrótce między nim, a Vianne zaczyna kiełkować uczucie.

Nie będę opisywała całości, bo to nie ma sensu uprzedzać faktów =P
Dodam, że bardzo podobała mi się muzyka w tym filmie [Rachel Portman]. [Szukam włąśnie płyty i niestety nie umiem jej znaleźć ><]

Polecam =)

--------------------
user posted imageWE ARE ELITA user posted image LEAGUE OF SZYDERCY user posted image

user posted image

Waiting for the worms to come,
Waiting to cut out the dead wood,
Waiting to clean up the city,
Waiting to follow the worms,
Waiting to put on a black shirt,
Waiting to weed out the weaklings...

/Pink Floyd/
+Quote Post
Mara
post 29.06.2004 11:34
Post #615 

Szukający

A mi sie "czekolada' nie podobala.
Co najwyzej Johnny Depp smile.gif
Film taki...tandetny.

--------------------
'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;*

Give me a whisper And give me sigh
Give me a kiss before you tell me godbye
Don't you take it so hard now
And please don't take it so bad
I'll still be thinking of you
And the times we had ... Baby

'Don't cry' Guns N'Roses

"Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym"
+Quote Post
Sevilia
post 29.06.2004 11:49
Post #616 

Kandydat na Maga

QUOTE (_Marcia @ 29.06.2004 10:34)
A mi sie "czekolada' nie podobala.
Co najwyzej Johnny Depp smile.gif
Film taki...tandetny.

no wiesz.. mi w szczególności podobał się Depp =P

--------------------
user posted imageWE ARE ELITA user posted image LEAGUE OF SZYDERCY user posted image

user posted image

/Pink Floyd/
+Quote Post
Ellie
post 29.06.2004 21:13
Post #617 

Uczeń Hogwartu

Kira- skoro zaczęłaś o filmach dokumentalnych.
Jakiś miesiąc temu oglądaliśmy na biologii o chłopcu, kóry miał progerię. Straszna choroba genetyczna, sprawia, że z roku na rok człowiek starzeje się w zastraszającym tempie. Dzieci chorę na tą chorobę żyją dziewięć, dziesięć lat. Niektórym udaje się przezyć kilkanaście. W wieku kilku lat chłopiec, o którym był film, miał już zawał. Ci ludzie właściwie nie umierają na progerię, tylko na choroby wieku starczego, które jej towarzyszą. Są niziutcy, mają nieproporcjonalnie dużą głowę w stosunku do ciała. Kiedy patrzyłam, jaką ten chłopiec ma wolę życia, było mi strasznie smutno. A na koniec się popłakałam. Przy takich filmach człowiek zdaje sobie sprawę jak błahe są jego drobne schorzenia i niedoskonałości.

--------------------
As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment.
And sound stopped and movement stopped?
... for much, much more than a moment.
And then the moment was gone.
+Quote Post
Sevilia
post 29.06.2004 21:34
Post #618 

Kandydat na Maga

tak, a my na biologii oglądaliśmy film 'Od począcia do narodzin' i jedyne co pamiętam to to, że był nudny =P

--------------------

user posted image

/Pink Floyd/
+Quote Post
Szara Elfka
post 29.06.2004 22:02
Post #619 

Łuczniczka doskonała

Ja ogólnie kocham filmy... mogę je chłonąć i chłonąć.
Ostatnio ogromne wrażenie zrobił na mnie film pt. "21 gram".
Przesiąknięty psychodelią z bezpruderynją, enigmatyczną wiązką rzeczywistości.
Przerażającej rzecywistości.
Historia paru ludzi zmusza nas do zastanowienia się nad tym, czym, jest życie.
Polecam osobom mało wrażliwym.

...Człowiek zaraz po śmierci traci na wadze 21 gram... tyle waży dusza...

--------------------

Jaka twoja cena byś brata sprzedał?
Jaka twoja cena byś kupić się nie dał?
Fatalny dzisiaj czas, godnych reguł zagłada.
Brat sprzedaje brata, sąsiad sąsiada.
Jesteś normalny, ja zapewne szalony.
Jestem prawdziwy, ty dobrze ułożony.

Farben Lehre - Judasz
</b>

user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image
+Quote Post
Meave
post 30.06.2004 12:40
Post #620 

Iluzjonista

Wczoraj oglądałam "D'Artagnana". Do filmu podeszłam dość sceptycznie. Byłam jednak ciekawa o ile będzie odbiegać ta filmowa wersja przygód muszkietrów od wersji książkowej. Po obejrzeniu tego filmu stwierdziłam, że używanie w stosunku do niego słowa "ekranizacja" jest wielkim nadużyciem. Z powieścią Dumasa łączą "D'Artagnana" tylko imiona bohaterów, fakt rozwiązania muszkieterów. Brawurowe sceny walk miejscami drażniły mnie swoją nierealnością.
I pomyśleć, że ja narzekałam na "Trzech Muszkieterów" z 1993 r.

--------------------
"Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/

Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends!
+Quote Post
Myśka
post 30.06.2004 14:36
Post #621 

nigeryjski chłopiec

Sevilla wspomniała o Czekoladzie - film dobry na kino popołudniowe. Przyjemnie się go ogląda, fabuła nie jest oklepana. Ciekawie opowiada o manipulacji ludzi w małym miasteczku =)

--------------------
she moved so easily all i could think of was sunlight
+Quote Post
Sevilia
post 30.06.2004 15:29
Post #622 

Kandydat na Maga

Maeve - a zwróciłaś uwage na te cudowne hmm... efekty? Jak skakali po drabinach? Ja sikalam za esmiechu widząc to =P [Matrix XD]
Myśka - racja, mi się go własnie przyjemnie oglądało [Johnny?]

--------------------

user posted image

/Pink Floyd/
+Quote Post
Potti
post 30.06.2004 16:19
Post #623 

Plotkara

Potter i Więzień Azkabanu
[dopiero teraz, bo mnie jakoś nie ciągnęło]

i nie wciągnęło. zmiana reżysera wyszła na dobre, film nie jest totalną klęską, da się go oglądać. ale nie zostawił po sobie nic pozytywnego. wiem, że nie miałbyć żadnym fenomenem i się na to nie nadaje. ale mało mnie to obchodzi. nie potrafię być obiektywna. albo mi się podoba, albo nie.
a scena, która mi najbardziej [jako jedyna w sumie] zapadła w pamięć, to spotkanie starych przyjaciół we Wrzeszczącej Chacie. przypominała jakiś teatrzyk. Glizdozgon wyglądał jak nie-wiadomo-co i w życiu bym nie zgadła, że kiedykolwiek był człowiekiem. to, że się trochę zeszczurzył, chyba nie znaczy, że się zmienił w zwierzę. Lupin też przypominał gościa nie z tej bajki- jakąś ofiarę losu, którą wyśmiałabym gdyby miała mnie uczyć opcm. a już kompletnie nie uwierzyłabym, że zamienia się w wilkołaka. Oldmana pominę, bo to dobry aktor i trudno, że mi tu nie przypasował.
ogólnie- gdyby tak w trakcie oglądania tego urywka przypomnieć sobie, że to jeden z byłych popularnych i bardzo zdolnych uczniów oraz jego przyjaciele, to idzie się roześmiać. komedia =)

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
Vilanda
post 30.06.2004 18:31
Post #624 

Prefekt Naczelny

"Czekolada" - mieliście racje. Cudowny film.
"Czerwona Róża" - mmmm.....Stephan King jako roznosiciel pizzy XD
"Królowa potępionych" - Gościu który grał Lestata był wyjebisty. Poprostu miodzio^^
"Bunkier" - Nawet fajne. Jakoś mnie nie porwało.
"Efekt motyla" - dające do myślenia.

--------------------
jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy!
user posted image
+Quote Post
Sihaja
post 30.06.2004 20:54
Post #625 

Członek Zakonu Feniksa

Oglądał ktoś z Was "Przekleństwa niewinności" Sofii Coppolli? Jezus, ale wrażenie wywarł na mnie ten film! Jest niesamowity, ten klimat, muzyka ("Playground love"). Zrobiony po mistrzowsku, pełen napięcia, piękna, spokoju i niepokoju (tak, tak, w jednym). Już wiem jak to określić: film w którym teoretycznie nic się nie dzieje, a jednak dzieje sie bardzo dużo. Polecam baaardzo gorąco.

--------------------
+Quote Post

43 Strony « < 23 24 25 26 27 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 17.05.2025 13:49