Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
Sunlight Priestess |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 97 Dołączył: 26.06.2004 Skąd: Privet Drive, Surrey ![]() |
A ja
tam nie mogę siem doczekac Shreka
![]() ![]() ![]() -------------------- Nieśmiertelność. Nie ufam. Nie wierzę. Nie toleruję. To nie istnieje.
![]() |
Meave |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
Drabiny to nic. Niektórzy to nawet po suficie potrafili chodzić [Spiderman(?)] ![]() -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
||
Sevilia |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 62 Dołączył: 24.02.2004 Skąd: ze wsi? -_-" Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja tam całego nie widziałam, tylko
zaczęłam odglądać od momentu gdy D'Artagnan pojawił na koniu XD [no może
ciut wcześniej =P]
Sunlight... - ja tez nie mogę się doczekać, żeby iść do kina =) [wiesz że prawdopodobnie ma byc też 3 część? oO] -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() Waiting for the worms to come, Waiting to cut out the dead wood, Waiting to clean up the city, Waiting to follow the worms, Waiting to put on a black shirt, Waiting to weed out the weaklings... /Pink Floyd/ |
Marian |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 17.08.2003 ![]() |
Dla mnie horrory to kupa dobrej zabawy i
zazwyczaj smiechu typu "ty glupia cycasta idiotko idziesz w prost w
rece mordercy i on cie zabije ojej!!"
![]() The Ring (amer.)-wedlug mnie amer. wer. jest lepsza bo fabula sie wielce nie rozni od jap. wer. a jest o wiele wiecej duzo fajniejszych efektow specjalnych. Dracula-jezeli mozna to nazwac horrorem ale to byl jeden z pierwszych filmow "grozy" ktore obejrzalem i do tego jeszcze ta obsada. Bunkier-mi sie podobal bo mial taki klimacik. Blair Wich Project 1-jezu myslalem ze sie posram bo bylem sam w domu jak to ogladalem!! To jest typowy film o strachu w ktorym nic nie pokazuja a ty sie boisz. Oczywiscie Egzorcysta-przerazajacy!! Mam go nawet na DVD!! Dla mnie kultowy. Krzyk 1-bo 2 i 3 to juz mi sie tak nie podobaly!! Ale 1 miala taki klimat! I ten tekst "chce zobaczyc jak wygladaja twoje flaki" ach to dziecinstwo!! ![]() -------------------- Warm, warmer, DISCO!! :D:D:D:D
|
Kira |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
zjawisko kiczu polegające na deformacji cielesnej... polecam ten artykuł. prezentuje ciekawe spojrzenie na kicz w horrorze. Ten post był edytowany przez Kira: 01.07.2004 12:58 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
chyba Stefan Król
![]() kolejny film, o którym miałam napisac kilka postów wcześniej. więc jakis czas temu oglądałam Worek na Zwłoki. film, niestety, raczej niegodny polecenia. ale najpierw troche o tresci. pracownik kostnicy (i teraz uwaga, uwaga... w tej roli sam John Carpenter!! twórca takich znakomitosci jak na przykład "Halloween") opowiada widzom 3 historyjki. w pierwszej z nich nowa pracownica stacji benzynowej zostaja sama na nocną zmiane. z radia dowiaduje sie o grasującym w poblizu rytualnym mordercy dlatego w dosc podejrzliwy sposób traktuje pierwszych klientów (jednym z nich jest - tam damm, tam damm, prosze państwa, Wes Craven! jego charaktaryzacja jest naprawde sugestywna i moze przestraszyc. potargany włos, ten usmieszek, tylko sierkiere w rączke mu dac, a wyglądałby jak rasowy szaleniec niczym Jack T. z "Lśnienia"). potem zaczynaja sie dziac dosc dziwne rzeczy... Annie, poniewaz tak sie zwie niewiasta, postanawia telefonicznie skontaktowac sie ze swoim zmiennikiem. drugi historia dotyczy pana w starszym wieku, który za wszelka cene pragnie cos zrobic ze swoimi przerzedzającymi sie włosami. postanawia wybrac sie do pewnej kliniki [?], która reklamuje w telewizji swoje usługi . trzecia i zarazem ostatnia opowiastka jest o baseboliście [przeraszam z góry wszystkich basebolistów, ale nie wiem jak to sie pisze], który wracając do domu samochodem ulega wypadkowi i traci oko. jeden z chirurgów (którego notabene gra Roger Corman - Kruk, Maska Szkarłatnej Śmierci) proponuje przeszczepienie mu oka należącego do zmarłego mężczyzny. Brant (czyli główny bohater) zgadza się... więcej historyjek nie ma, bo do kostnicy wkracza dwóch mężczyzn i... zreszta, jesli jestecie ciekawi to sami obejrzyjcie. moze to wszystko brzmi dosc intrygująco, ale zaręczam, ze film nie jest niczym szczególnym. w zasadzie jedyną rzecza zasługująca na plus jest obecnosc tych wszystkich sław (Carpenter, Raimi etc.). ogólnie jest nudno, banalnie i mdło. bohaterowie zachowuja sie według stereotypowych wzorów, które - o ironio - urągają zdrowemu rozskądkowi. poza tym wykorzystany jest bardzo konwencjonalny sposób straszenia. moim zdaniem najciekawsza pod względem pomysłu jest ostatnia opowiesc, jednak bardzo słabo zrealizowana. najbardziej udana - choc zarazem najbanalniejsza - wydaje sie byc pierwsza. koniec względnie ciekawy i intrygujący. coz, według mnie jest bardzo źle. po Carpenterze spodziewałam sie czegos znacznie lepszego. nie jest to zadna pozycja obowiązkowa dla horroromaniaków, ale z nudów mozna obejrzec. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Marian |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 17.08.2003 ![]() |
Kira jak ty to fajnie ujelas
"zjawisko kiczu polegające na deformacji cielesnej..."
![]() Ten post był edytowany przez Marian: 01.07.2004 15:29 -------------------- Warm, warmer, DISCO!! :D:D:D:D
|
Kira |
![]()
|
tego jest mnóstwo w gore... na wesoło.
czarny humor, flaki, seks, te klimaty. a ekran wrecz opływa kiczem, ale to
celowy zabieg. klasyki to Martwica Mózgu, Zły Smak, Martwe Zło. wesołe, ale
i niesmaczne. miszczem w płodzeniu tego typu produkcji jest niejaka
wytwórnia TROMA. wiekszosc jej filmów ma kiczowate, długie i zabawne tytułu,
np. Maniakalne pielęgniarki w poszukiwaniu ekstazy, które zreszta mówia za
siebie. i genialnie kiczowate sceny typu wysysanie mózgu przez rurke...
a tak na marginesie, to zauwazyłam, ze wiele filmów robi sie kiczowatych po latach, gdy patrzy sie na nie z perspektywy czasu. Noc Żywych Trupów na przkład. klasyka horroru i gore, ale i kicz. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Ja wczoraj, nie zliczę już który raz,
oglądałąm "Dirty dancing". Mam do tego filmu sentyment. Właściwie
to mogłabym go i 100 razy obejrzeć i by mi się nie znudził.
-------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
Kira |
![]()
|
oooo tak, sa takie filmy. ja bym mogla
tysiące razy i więcej oglądac "Lśnienie".
uzależniłam sie od widoku Jacka Nicholsona z sierkierą ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
OOo, to jest kolejny film, który mogłabym
oglądać i oglądać, tylko kurcze w telewizji go nie pokazują :(
-------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
Kira |
![]()
|
no, niestety. kiedys był serial, ale moim
zdaniem nawet w 1% nie dorównywał kubrickowemu Lśnieniu. nie ma sensu
porównywac. kto widział ten wie, a ten kto niech widział, to niech zobaczy i
porówna. noł koments.
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Ellie |
![]()
|
Jeżeli dobrze pamiętam, to chyba był
australijkiej produkcji. Rzeczywiście, nie umywa się do "Lśnienia"
Kubricka. A Nicholson z siekierą w dłoni- cudny widok.
Kurczę, mogliby puscić w telewizji Lśnienie, a nie powtarzać po raz kolejny jakieś durne filmiki. -------------------- As happens sometimes a moment settled...
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
obejrzałam dzisiaj Shreka 2 i śmiało
mogę powiedzieć że podobał mi sie o wiele bardziej niż pierwsza
częśc...
mimo że ludzi było bardzo dużo i siedziałam w drugim rzędzie, bawiłam się świetnie... akcja z pinokiem była najlepsza ^__^ polecam bardzo serdecznie =) -------------------- |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
A dzisiaj o 20.10 na TVP1 jest przeciętna
komedia francuska "Taxi 2".. już to kiedyś oglądałem.. można, ale
po co...
-------------------- ![]() |
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
też widziałam Shreka 2 dziś... więcej
napiszę później...
ale bardzo, bardzo mi się podobało... dużo się smiałam, więcej, niz w 1 czesci ![]() ![]() -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
Lilly Lill |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Gliwice city Płeć: Kobieta ![]() |
Shrek 2 - że się tak wyrażę - full wypas
![]() -------------------- |
Mira |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
shreka 2 to jush dawno jakieś 2 tyg temu na
angolu widziałam
![]() chwała za to! ![]() a wczoraj to se z kumpelami wieczór horrorków urządziłyśmy hehe najpierw se dirty dancnig 2 luuknełyśmy - cóż mi sie za bardzo nie podobał, w pewnym momencie przysnęłam, za to kumpele były w 7 niebie... bleh potem szedł 'kręgosłup diabła' - tu se mira fajnie usadowiła myśląc ze super horrorka zobaczy, (po tytule) a tu duże rozczarowanie... bajka jakaś to była... kumpele oczywscie wystraszone... mira załamana ze nic fajnie jush nie zobaczy, a tu natka jakis film oferuje (horror) zdesperowana mira zgadza się okazuje się ze to 'zły skręt' (czy jakoś tak) mira ucieszona, wreszcie cosik się dzieje ![]() cała kacja sie w duuuuzym lesie dzieje, na dodatek mira na drugi dzień przez takowy lasek musi na rowerku przejeżdżac wieć full wypas ![]() w nocy oczywiscie nie spałam, bo dziewczyny jakieś wystraszone były... ![]() |
Blade |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 05.07.2003 Skąd: Bielsko-Biała and Jastrzębie Zdrój ![]() |
Ja ostarnio ogladałem "Harry'ego
Pottera i Wiezień Azkabanu".
-------------------- "Mezopotamia miedzy Eufratem i Tygrysem Mezo styl miedzy kartka a dlugopisem mezo styl miedzy forma i trescia moze ty wiesz cos na ten temat"
"Halo chcialbym nawiazac dialog przemowic do tych co mosty za soba pala" "maly i wielki smialy jak Frodo wchodze w ciemny Mordor i robie horror wrogom" |
Mira |
![]()
|
||
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
tego to mam na dvd kuzynek skądś go wytrzasł, rozrabiaka z niego ![]() ale w kinie też na tym byłam gdy go 1 raz widziałam to se myśle kurna co oni z tego zrobili... no ale tak se w domu siedzie i kuzynek HP przyniósł to se lookam i lookam, az w końcu spodobał sie mirci wszyscy twierdza ze Lupin jakiś taki nijaki, a mi się właśnie podobał te wąsiki ![]() ![]() kto powiedział, ze David Thewlis to brzydal? ![]() |
||
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
ja powiedziałam, bo dla mnie tak jest. nie
ma tego czegoś ;] a dla mnie wszyscy Huncwoci powinni to mieć.
zawsze wyobrażałam sobie, że owszem będzie umęczony, zniszczony itp., ale jego buźka nie będzie taka... gapowata. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
teraz , od 9:55 leci na TVN 'Ucieczka
do zwycięstwa' - świetny wojenny film , o więźniach z obozu i
żołnierzach z Wermachtu , którzy zgadzają się na rozegranie meczu
piłkarskiego 'o wolność' , lecz w tym samym czasie reszta więźniów
kopie tunel..
-------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
ta swietny film. phi. jak dla mnie
smieszny, ale jam bezguscie jest. nie ?
|
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
ty to powiedziałeś.
;-p -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
no ja ;>
ale Shrek 2 jest wypasem totalnym. hmm lepszy od 1 S i Nema. no poczekajmy, może jeszcze na srangsta, gangsta, dupangsta, czyli rybki z ferajny |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 11:27 |