Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
z tymi kontynuacjami to wszystko zależy od
reżysera. taki, który lubi swoją pracę, pomysłowy i inteligentny poprawi
błędy poprzedniej części, a dodatkowo nie zanudzi podobnymi wątkami. a inny,
który leci na kasę- zbzikuje od pieniędzy przeznaczonych na film, naładuje
efektów i będzie się cieszył, że zarobił [zero pasji].
nie oceniajmy wszystkich jedną miarką o nazwie ''kontynuacje-są-na-siłę-i-dla-kasy-napewno-wyjdę-z-kina-niezadowolo ny/a''. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Mira |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
no właśnie kontynuuacje musza mieć
pomysła, a nie stanowić tło do pierworodnych
takim filmem jest napewno trylogia matrix.... pierwszy był suuper, ale kontynuacje jush nie takie... skopali je totalnie, jedynie uratowały je efekty specjalne |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Ja widziałem ostatnio "List w butelce" troszkę takie romansidło... ale ogólnie dało się obejrzeć... Poza tym uważam, że COstner nie jest złym aktorem
![]() Historia faceta, któremu umarła żona, on wysłał jej list po śmierci i na plaży znalazła go dziennikarka.. On ajedzie zobaczyć kim jest ten facet, zakochuje się w nim itp itd... -------------------- ![]() |
Sevilia |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 62 Dołączył: 24.02.2004 Skąd: ze wsi? -_-" Płeć: Mężczyzna ![]() |
film w którym jak zwykle można wszystko
przewidzieć XD
-------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() Waiting for the worms to come, Waiting to cut out the dead wood, Waiting to clean up the city, Waiting to follow the worms, Waiting to put on a black shirt, Waiting to weed out the weaklings... /Pink Floyd/ |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Evil Dead 'Martwe Zło'. muah.
kocham klasyke horroru, który jest jeszcze w tak zajebisty sposób zrobiony
;> studenci, domek w środku lasu, zabójcza księga. potrzeba czegoś
jeszcze? no może zombie, siekiery, strzelby, braku przyjaciół. ;> 9/10
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
['] za Marlona Brando. cholera nie wiedziałem. świetny aktor.
|
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
jesli chodzi o tak zwane dreszczowce to ja najbardziej lubie takie w ktorych nic sie nie dzieje (mysle o tym ze przez ekran nie przewija sie tuzin facetow w gomowych kostiumach ani nie leja sie chektolitry krwi)a jednak sie boimy poleca "Cube" i "Zdjecie w godzinę "
-------------------- szkoła :( :( :(
|
Khamul |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 198 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Skwierzyna (13267 mieszkańców) ![]() |
Obejrzałem ostatnio 'Hellboya' -
powiem tylko tyle, że kolejna tandeta i chybiona próba zekranizowania
kolejnego komiksu.
-------------------- |
Sędzia Dred |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 29.06.2004 Skąd: Pcim Dolny ![]() |
to tak jak Paniszer.
nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać. Trailer ten film miał ładny. I plakat. chociaż... podobał mi sięn film. Tak. Podobał. Oczywiście, jeśli był to pastisz filmów akcji. -------------------- Nie jestem konsumentem mieszczącym się w standardzie
Nie jestem gatunkiem skazanym na wymarcie Nie jestem obiektem medialnego hałasu Jestem nielegalnym zabójcą czasu /Dezerter/ |
Khamul |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 198 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Skwierzyna (13267 mieszkańców) ![]() |
Dla mnie 'Punisher' był kolejnym
monotonnym filmem - do takie 'Punishera' możnaby nakręcić
nieskończoną ilość koeljnych części. Fabuła - zero orginalności - kolejna
zemsta na mafii za zabitą rodzinę.
Teraz czekam na "Alien versus Predator" i "The Village" -------------------- |
Zusia =) |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici ![]() |
A ja czekam na "Terminal" z Tomem
Hanksem. Tom jest tak genialnym aktorem, któremu udaje się w pełni
odzwierciedlić postać którą gra, że film będzie na pewno na "+". A
poza tym lotniska to fascynujące miejsca ^__^
A teraz oglądam "Volpone". Film o zachłanności i pazerności. Opowiada o bogaczu, który osiedla się w Neapolu w tamtejszym najlepszym zamku i udaje umierającego. W ciągu miesiąca całe miasto go uwielbia- oczywiście z powodu pieniędzy. każdy pragnie być jego spadkobiercą- i każdy robi wszystko, żeby się nim stać. A Volpone (tytułowy bohater-ten umierający) tylko 'delektuje się' ich głupotą... ![]() -------------------- borufki
|
Karolcia |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 24.04.2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Co do 'listu w butelece' to nie jest on filmem zbyt przewidywalnym. Jesli ktos ogladal to wie. Ja rowniez ogladalam, bo jest on utworzony na podstawie ksiazki napisanej prez Nicholasa Sparksa (autora 'A walk to remember"). Uwazam ze jest niezly, ale "A walk to remember" jest o niebo lepszy ![]() A ostatnim filmem jaki obejrzalam jest "Van Helsing". Mi ten film kompletenie się nie podobał, taka bajka która nie pozostanie w mojej głowie na długo. -------------------- http://www.walktoremember.prv.pl <--- polska nieoficjalna strona mojego ulubionego filmu
|
||
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
chłopcze, czytałeś komiks ? Hellboy'a nie widziałem, muszę przyznać [btw się chyba na premierę wybiorę]. widziałem natomiast trailery. świetnie zrobione postacie. Hellboy jest miodny. no i ma swój zajebisty czarny humorek. to tez jest miodne. we'll see. hmm wczoraj byłem na 'Świcie Żywych Trupów'. pierwsze wrażenie - świetne. tak, jestem fanem kina klasy be, ce, de, czy ee. film o tym martwych, którzy powstają na ziemię, bo w piekle nie ma już miejsca. grupka ludzi chowa się w hipermarkecie, czekając na pomo. SPOILER [sorry muszę troche ujawnić] jednak pomocy nie ma. po pewnym czasie przybywają nowi ludzie. pomoc również nie przybywa. trzeba się samemu ratować. hmm film dość dziwny. wstawki komediowe, łączone z makabrą. lubię ten styl. mam nadzieję, że będą jeszcze żywe trupy chodziły po kinach. to takie troche ulepszone 28dni później. Ten post był edytowany przez voldius: 07.07.2004 12:29 |
||
Sędzia Dred |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 29.06.2004 Skąd: Pcim Dolny ![]() |
taaa... obawiam się, że nakręcą... sądząc po zakończeniu... ![]() po tym Paniszerze boję się chodzić na filmy, które mają fajne trailery. a już parę takich widziałam. np. "Cube 2". o! podobało mi się jeszcze "I, Robot". na pewno pójdę. sądząc po zapowiedzi, to będzie takie bifor de Mejtriks. może być ciekawie... -------------------- Nie jestem konsumentem mieszczącym się w standardzie
Nie jestem gatunkiem skazanym na wymarcie Nie jestem obiektem medialnego hałasu Jestem nielegalnym zabójcą czasu /Dezerter/ |
||
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
o, zapomniałam. ostatnio byłam na
Ladykillers. i wcale tego nie planowałam, ani nie chciałam... po prostu
chciało mi się iść do kina kiedy byłam na zakupach z kumpelą, a nic innego o
tej porze nie grali.
mogło być gorzej. nie jakieś super śmieszne arcydzieło, ale miało swój klimat i humor. pozatym uwielbiam Marlona Wayansa [Requiem dla snu...], o Hanksie nie wspominając =) -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Khamul |
![]()
|
||||
więc misiu-patysiu komiksu nie czytałem. Oceniam film a nie komiks i nie polemizuj ze mną w ocenie filmu skoro go nie oglądałeś - najpierw pobiegnij do kina a potem się sprzeczaj. BTW trochę sobie poczekasz, bo premiera dopiero zdaje się w listopadzie. No ale w necie już jest. -------------------- |
||||
voldius |
![]()
|
||||||
Unregistered ![]() |
te misiu ptysiu, weź idź sobie komiks poczytaj. ok? |
||||||
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
oldius jak zwyole warriorujesz
![]() ![]() -------------------- ![]() |
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
no czymam się swego. |
||
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
vold, ta strona w Twoim podpisie to twoja?
-------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
nie nie, jam trochę ładniejszy. to strona do polskiego kultowego komiksu WILQ, który każdemu polecam. a imo bardzo ładna strona. kiedyś na podstawie wilq'a nakręcą film! zobaczycie. jak hellboy ;> |
||
Khamul |
![]()
|
||
Powtórzę po raz drugi: Oceniam film nie komiks, i patrzę na to jako film a ni komiks! czy mam to napisać po raz trzeci, czy może zrozumiesz, skoro nawet tego filmu nie widziałeś, jak mówisz? -------------------- |
||
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
jednak komiks jest ważnym elementem.
polecam.
|
Khamul |
![]()
|
To tylko element, na którym ten film
BAZUJE.
-------------------- |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
jednak bardzo ważny element.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 07:13 |