Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
..::Black Beauty::.. |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Zion ![]() |
Hyhy obejrzałam niedawno The Ring... kocham takie filmy!! Ciekawy od początku do końca... Dziś wieczorem mija tydzień od obejrzenia filmu!
![]() -------------------- |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
a którą wersję? ameryk. czy japońską?
ja widziałam obie; o amerykańskiej już gdzies pisałam, natomiast jeśli chodzi o japońską, to nic z niej nie zrozumiałam. nie no, może trochę przesadzam, ale niewiele wyniosłam z tego filmu. wszystko było takie... po prostu dziwne. cała ta akcja, to co się działo.. i w przeciwieństwie do amerykańskiego "Ringa" ten japoński był raczej jakimś dramatem psychologicznym, a nie thrillerem. generalnie nie podobał mi się ten film, ani w jednym ani w drugim 'wydaniu', według mnie nic nadzwyczajnego. jeśli lubicie "dziwne" filmy, to polecam "don't look now" [pol. tytuł - nie oglądaj się teraz], "Carrie" [na podstawie książki Kinga o tym samym tytule] czy "Bunkier". Ten post był edytowany przez Kira: 12.02.2004 15:28 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Kira chyba 'Nie oglądaj się za
siebie'. akcja rozgrywa się w Wenecji ?
Carrie jest świetnym filmem mistrza reżyserii- Briana De Palmy. świetny horror na początku oddziaływujący na psychikę. potem zaczyna się część gore, zrobiona w świetnym stylu. a 'Bunkier' to chyba ten z 4 osób zamkniętych w bunkrze ? Mi bardzo podobał się film 'Ręka Boga'- o rodzinie morderców. 'Siedem' też klasyk najbrudniejszego kina. aha polecam jeszcze 'American Psycho 1' i 'Teksańską Masakrę Piłą Mechaniczną'- byle jaką część. Darkness Falls- jestem zauroczony w pewnym sensie tym filmem. bardzo mi się podobał i na prawdę go polecam 28 dni później- końcówka może nie najlepsza ale 3/4 to dla mnie klasyka. z horrorowatych fimów odradzam ' The House Of The Dead'(kicha jakiej w życiu nie widziałem), 'Urban Legends 2' (jedynka jest świetna w porównaniu z 2-ką), Fear.dot.com(nie jestem pewny jak się pisze, ale nie polecam, taka podróbka 'Ring'a'). Widziałem 'Mecz Ostatniej Szansy'. niee. nie oglądajcie. marnotractwo czasu. tylko tyl że gra tam 'Tony' ze 'Snatch'a' ;] Czy ktoś widział 'Romper Stomper' ? Aha poza tym dalej 'Boondock Saints', 'Fight Club', 'Snatch', 'American HistoryX', 'Apocalypse Time Now', 'Kill Bill', 'Pulp Fiction' 'Jackie Brown' i 'Good Morning Vietnam' dalej wymiatają xDDDD Ten post był edytowany przez voldius: 12.02.2004 17:59 |
Kira |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
voldius - ja znam ten film właśnie pod
tytułem "nie oglądaj się teraz". może różnie podają w różnych
źródłach.. [i tak dla formalności: tak, zgadza się, akcja rozgrywa się w
Wenecji :] <= teraz przynajmniej jest pewność, że na 100% mówimy o tym
samym filmie =) co do "Bunkra", to tak, tak się zaczyna. "Amerykański Psychol" tez chyba powstał w oparcia o książkę Kinga, prawda? "Ulice Strachu 2" o ile dobrze pamiętam - oglądałam kilka lat temu - nie miały nic wspólnego z 1 częścią. "www.strach" [czyta się bez tej kropki ;] - zgadzam się. film jest bardzo słaby.. no, przynajmniej dla mnie. jedno wielkie - i to na dodatek nieudolne - żerowanie na "Ringu". dziwię się, że producenci nie oskrżyli twórców "fear..." o plagiat O_o bo niektóre sceny są jakby żywcem wyjąte z "Kręgu". aha.. przypomniał mi się pewien film, który kiedyś oglądałam.. "Zręczne rączki" [idle hand] - notabene główną rolę grał chłopak, który wcielił się w Alexa w 1 częsci "Final destination". słyszeliście? może nie jest to zbyt ambitne kino, ale takie ma być w założeniu. po prostu taki sobie horrorek, czarny humor, spora dawka śmiechu. sama nie wiem dlaczego, ale cholernie dobrze się bawiłam przy oglądaniu tego filmu. na pewno bardziej mi się podobał niż taki "Straszny film". a teraz trochę na temat treści:
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Oglądałem dwa filmy:
*"Dwóch Gniewnych Ludzi"- Sandler + Nicholson= dawka wybuchowa. filma, który można obejrzeć, trochę jak 'Analize This' z Deniro i Crystalem. śmieszny, niestety bardzo 'amerykański' !"Better Luck Tomorrow"- filmy, który zrobił na mnie dość spore wrażenie. lubię filmy w których wczuwam się w bohatera i nie chce żeby czegoś zrobił, a on to robi. i takie uczucie miałem przy tym filmie. Azjaci w Ameryce. taka grupka, która robi małe przekręty. kończy się można powiedzieć dość 'tragicznie'. -"Idle Hands" mnie też nieźle rozbawiło. śmieszny, czarny humor w połączeniu z takim sobie horrorem. można obejrzeć 'American Psycho" wydaje mi się, że nie jest na podstawie Kinga, ale głowy sobie nie dam uciąć. |
Brenda |
![]()
|
||
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
tez tak myslalam, dlatego poszlam na ten film, ale niestety, klapa XD a co do Meg Ryan, to rzeczywiscie nie pasuje do takich rol. wg mnie pasuje do komedii romantycznych. ![]() -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
||
voldius |
![]()
|
||||
Unregistered ![]() |
Może tak: Czy grała wcześniej w czymś innym poza romantycznymi koemdiami ? ;] |
||||
Kira |
![]()
|
tak, grała tez w wielu dramatach [Top gun,
Krew z krwi, kość z kości,
Dowód życia, Hurlyburly, The Doors]. a w "Tatuażu" było dużo stosunków, bo to był thriller erotyczny ;] -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
widziałem ją tylko w komediach
romantycznych, Top Gunie, Dowodzie Życia i The Doors. sorry za pomyłkę.
|
Brenda |
![]()
|
||
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
ambitny tytuł. a o czym to? w ogole o tym nie slyszałam. jutro ide na "Nigdy w zyciu". widział juz ktos? albo czytał recenzje? -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
||
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
ejj Texas Chainsaw Massacre, najnowsze,
choć pozostawia niedosyt, jest zajebiste. polecam. masakra xD
|
Evana |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 14.02.2004 ![]() |
W sobotę byłam na filmie
"Gothika". Polecam, ale ostrzegam, że nie jest to przyjemny film.
![]() Ten post był edytowany przez Evana: 16.02.2004 11:43 |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
A ja wczoraj obejrzałam film
"zakochana złośnica".
Fajny film lekki ![]() O ludziach młodych, którzy maja problemy i takie tam ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Kira |
![]()
|
||||
[orgynalny tytuł: Flesh and Bone] to jest coś pomiędzy dramatem a romansem. sama dokładnie nie wiem, do jakiego gatunku przypisać ten film. ja oglądałam ostatnio "Lepiej być nie może" z Jackiem Nicholsonem i Helen Hunt. całkiem przyjemny film. naprawdę. oraz "Jaskinię Strachu". film składa się z 3 odrębnych historii. pierwsza opowiada o parze autostopowiczów, która spotyka tajemniczego człowieka, druga o mężczyźnie napadniętego przez psy, który trafia do szpitala a trzecia o dziewczynie, niemogącej znaleźć sobie faceta. taki sobie przyjemny dreszczowiec. może nie jest to jakieś szczególnie ambitne kino, ale fajnie się ogląda. i może się wystraszyć. Marcia - tak; piękni, młodzi, zdolni ludzie, którzy mają problemy =) amerykański kanon. Evana - mnie jakoś odrzuca od tego filmu fakt, że obsadzono w jednej z głównych ról Penélope Cruz [czy jak to się tam odmienia], nie lubię po prostu sławnych aktorów w horrorach/thrillerach. poza tym słyszałam, że ten film zahacza trochę o "Co kryje prawda", a ten w ogóle mi się nie podobał. Ten post był edytowany przez Kira: 16.02.2004 16:45 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||||
Brenda |
![]()
|
||
eee tam. byłam w sobote na "Gothika", i.. mnie naprawde bardzo, bardzo łatwo przestraszyc. a na owym filmie prawie w ogole sie nie bałam. momentami był raczej.. smieszny, a nie straszny. i wrazenia po sobie pozostawił mi na jedynie 30minut po obejrzeniu. momentami przypominał mi gorszą kopie "the ring". ale ogolnie - widziałam gorsze filmy. napewno lepszy od "krzykow", "koszmarow minionego lata", "walentynek" etc. ma przynajmniej jakis klimat. i bardzo dobra gra aktorska. ogolnie - 4/10. -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
||
Bridget |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 10.02.2004 ![]() |
Jedynym plusem filmu
"Gothika" jest Robert Downey Jr. Ogólnie film jest beznadziejny,
do bólu przewidywalny i wtórny. Początek zapowiada coś ciekawego, niestety
takie złudzenie miałam tylko przez kilka pierwszych minut, później jest
coraz gorzej. Nie polecam.
Co do Meg Ryan - piszecie, że lepiej prezentuje się w komediach romantycznych. Tyle, że ona ma już koło 40, więc coraz trudniej uwierzyć jest w jej młode, głupiutkie kreacje, do takich ról wyrosło już następne pokolenie ![]() Pragnę jeszcze dodać, że na TVP2 trwa teraz II Festiwal Kina Niezależnego, więc jeżeli kogoś interesuje takie offowe, niekomercyjne kino to gorąco polecam ![]() Ten post był edytowany przez Bridget: 16.02.2004 23:42 |
Evana |
![]()
|
Mnie się "Gothika" podobała.
Może dlatego, że mam już dość romantycznych komedii, przewidywalnych filmów
z wyjątkowo kiepską grą aktorską. A takich filmów jest teraz wiele.
Wszystkie do siebie podobne. A "Gothika" (jak ktoś wspomniał
wcześniej) ma przynajmniej jakiś klimat.
-------------------- Dwie rzeczy nie mają granic: wszechświat i głupota ludzka.
Einstein Albo znajdziemy drogę, albo ją wytyczymy. Hannibal |
Brenda |
![]()
|
Ale "Gothika" też jest
przewidywalna. A filmy typu "Gothiki" tez wychodzą często. I ja
własnie mam już TAKICH filmów dość. ;P
-------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Kira |
![]()
|
oglądałam "Krąg 2" [w wersji
japońskiej oczywiście, bo amerykańska nie powstała :]. cóż, fabuła niczym
nie różni się od 1 części, to po prostu powielenie tego co już było
[odgrzewane kotlety ;]. nic ciekawego ani tym bardziej nowego,
zaskakującego, naprawdę. podejrzewam, że nawet dla tych, którym podobała się
pierwsza część, dwójka okazała się pomyłką. kontynuacje horrorów są
zazwyczaj słabe, bo bieg wydarzeń najczęściej nie różni się niczym od
poprzednich części. a wracając jeszcze do "Ringa"; oprócz kilku -
dosłownie kilku, bo mogłabym wyliczyć je na palcach jednej ręki - momentów,
w których można się wystraszyć, film w ogóle mi się nie podobał. w ogóle ten
cały pomysł z kasetą jakoś mnie nie przekonuje.. jak dla mnie ten film nie
ma klimatu i 'tego czegoś'.
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Evana |
![]()
|
Brenda, może wychodzą często, ale ja ich często nie oglądam. Po prostu wybieram niektóre, nie chodzę do kina na wszystkie. I być może dlatego nie mam jeszcze dość. "Gothika" nie jest może najwybitniejszym dziełem, ale trzeba przyznać, że jest lepsza od "The ring" czy innych filmów o podobnej fabule.
-------------------- Dwie rzeczy nie mają granic: wszechświat i głupota ludzka.
Einstein Albo znajdziemy drogę, albo ją wytyczymy. Hannibal |
Blade |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 05.07.2003 Skąd: Bielsko-Biała and Jastrzębie Zdrój ![]() |
Moj ostatni obejrzany film był
"Władca pierscieni powrot krola"
Leją sie co chwile .film był fantastyczny ocena moja od 1 do 6 6 plus. -------------------- "Mezopotamia miedzy Eufratem i Tygrysem Mezo styl miedzy kartka a dlugopisem mezo styl miedzy forma i trescia moze ty wiesz cos na ten temat"
"Halo chcialbym nawiazac dialog przemowic do tych co mosty za soba pala" "maly i wielki smialy jak Frodo wchodze w ciemny Mordor i robie horror wrogom" |
Black_omen |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 94 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Olsztyn :] ![]() |
ostatnio troche Monty Pythona sobie
obejrzalem ^^ od serii telewizyjnej po 2 filmy (Święty Gral i Sens
Życia wg. Monty Python) do tego jeszcze cala serja anime Trigun i mecze
teraz Hikaru no Go
![]() -------------------- ![]() |
Kasandra Black |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 05.02.2004 ![]() |
Ja ostatnio mam manię na
"Matrixa". Oglądałam to z parenaście razy.
-------------------- Niechaj to Niemcowie wżdy postronni znaja iż dresy nie gęsi iż swoje kije mają...
Jeżeli muszę wybrać, dajcie mi powód... Jestem jak jasny szczur... Nic mi nie wychodzi... |
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Jeżeli chodzi o "Zręczne
ręce" to bardziej się natym filmie uśmiałam
niż bałam. Podobnie zresztą jak z "13 duchami". A
"Final Destination" podobała mi się jedynka, dwójka
była już taka sobie.
Jeżeli chodzi o horrory to wolę "Carrie" albo coś w tym stylu. A Gothici jeszcze nie oglądałam więc nie mogę ocenić. A ostatnio oglądałam "Dziewiąte wrota" Polańskiego z Johnym Deepem. Film ciekawy, mroczny, ale koniec filmu mi się nie podobał. -------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
Brenda |
![]()
|
||
a to w ogóle miało być straszne? hm, ja myślałam, że to komedia. ;> -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 08:08 |