Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja czekam na Salem's Lot. Podobno sie
za to zabieraja z calkiem niezla obasda:>
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Marian |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 17.08.2003 ![]() |
Z filmow Deppa lubie "Jezdzca Bez
Glowy", "Co Gryzie Gilberta Grape'a", "Z Piekla
Rodem", "Dziewiate Wrota", "Donnie Brasco",
"Truposz", "Blow" i teraz czekam na "Sekretne
Okno" na DVD! Lubie tego aktora! A co do 2 czesci pitatow z
Karaibow to juz ja kreca!
-------------------- Warm, warmer, DISCO!! :D:D:D:D
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co do Piratów... Keira.. mniam
![]() ![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ja tez lubie Depp'a. ale nie dlatego,
ze jest przystojny itd. [jesli mam byc szczera to w ogóle mi sie nie
podoba], ale dlatego, ze jest dobrym aktorem. dobrze i fajnie gra [wspmniany
"Jeździec bez Głowy", "Co Gryzie Gilberta Grape'a",
"Żona astronauty" etc.]
Syriuszu... "Gorzej być nie moze" z pozoru wydaje sie głupim i kompletnie idiotycznym filmem, nie mającym w sobie nic, nijakim, tępym i nudnym, jednak pod ta warstwa absordu i kiczu kryje sie cos więcej... ja osobiście b. lubie źle zrobione i kiczowate filmy, lubie w nich te zabawne do łez niedoskonałosci. nie znosze za to gdy film nic soba nie reprezentuje - ani w sensie pozytywnym ani w negatywnym. a "Gorzej być nie może" właśnie dzieki swojemu przejaskrawieniu i groteskowosci jest tak genialny. no i trzeba jeszcze dodac ze w tym wypadku kicz to zabieg zamierzony. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
Ostatnio oglądałam Shreka 2. Film był prześmieszny, prawie się popłakałam. Kilka dialogów mnie "powaliło", np. "Pij mleko będziesz wielki". Była to jedna z lepszych komedii, które kiedykolwiek oglądałam. Najlepsze jest to, że jest to film dla kazdego. W kinie widziałam małe dzieci płaczące ze śmiechu, ludzi dorosłych oraz tych, trochę starszych.
-------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
ren.Asiek |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Nio ja Shreka 2 oglądałam hmm 6
lipca! Ale fakt faktem film jest świetny! Boshe teksty i sceny są
powalające...a szczególnie Pinkio i jego stringi
![]() Wczoraj..dopiero...obejrzałam The Ring, Hakera..noi Króla Lwa<--ale moze to lepiej wyciąć<lol2> ![]() ![]() Ten post był edytowany przez ren.Asiek: 25.07.2004 22:06 -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
link, ktory mozesz kliknac,aczkowliek nie
musisz
przegladalem sobie dzisiaj wirtualna polke i natrafilem na takie info - pierwsze wrazenie - :o co o tym sadzicie? -------------------- |
Mira |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
a ja se ostatnio The Hole (Bunkier)
widziałam
to film na podstawie jakieś książki (nie pamiętam autora, ale chyba przeczytam ![]() film ma niezły klimacik co czyni z niego thriller psychologiczny, a to dla mnie miodzio ![]() dla nie wiedzących film opowiada o czterech nastolatkach uczacych się w elitarnej szkole, którzy na 3 dni dają się zamknąć w tutułowym bunkrze z dala od całego szolnego zamętu CENZURA Potti: skasowałam bardzo mocnego spoilera. nie zdradza się całej treści filmu łącznie z końcem! Ten post był edytowany przez Potti: 26.07.2004 11:33 |
_Tara-Madrid_ |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 25 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Head Office of Platinum Dragons, Hell ![]() |
widziałam niedawno film "Król
Artur" I powiem, że nie mam o nim dobrego zdania.
Zero jakieś skłaniającej do przemyślen fabuły. Przecież nawet ekranizacje legendy można wciągająco zekranizować,nie? a tu co? połowe filmu idą, drugą walczą. jedynie efektem czy rozmachem bitew możnaby sie zachwycić. I zbyt melodramatyczny, nie przepadam za takimi filmami. Gra aktorów do tego wszystkiego powalająca nie była. Już chyba wole Troje czy Piratów z Karaibów.. -------------------- |
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
co ten film ma do Piratów z Karaibów? |
||
_Tara-Madrid_ |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 25 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Head Office of Platinum Dragons, Hell ![]() |
może to i
nietrafione porównanie, chciałam tylko powiedzieć, że istnieją dużo lepsze
filmy
Ten post był edytowany przez _Tara-Madrid_: 26.07.2004 15:24 -------------------- |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
i znów sprawa krucha. pod jakim względem
filmy inne są lepsze? artystycznym? młodzież nie ogląda teraz
artystycznego, kina, bo albo nie chce, albo nawet okazji nie ma.
teraz powstaje cholernie mało kina, które jest dobre. młodych ludzi
trzeba zachęcać do oglądania starszych filmów.
|
GrimmY |
![]()
|
||
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
tzw. potrzeba edukacji?...jasne,ale zycie nie jest takie proste, wysoka kultura nie dotrze tam, gdzie ludzie maja prawdziwe problemy(lub tez po prostu beda mieli cala sprawe w dupie), gdzie nie czas sie zastanawiac nad zawilymi artystycznymi mambo-dżambo...znowu filozofuje, ide "misia" ogladac, bo kupilem na dvd jeee Ten post był edytowany przez GrimmY: 26.07.2004 22:24 -------------------- |
||
MisieK |
![]()
|
A wszystko zaczelo sie od... Bonda
![]() ![]() ![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
nie można powiedzieć, że od Bonda. hmm.
film jest tak cholernie rozwinięty. mi chodzi bardziej o filmy, które są
ważne artystycznie. Bond był wtedy i teraz dalej jest świetnym kinem akcji.
ja tu mówię o Fedrico Fellinim, Mike'u Nicholsie, czy o sławetnym
Franciscu Fordzie Coppoli. ten ostatni zrobił tyle wybitnych filmów,
że to jest niesamowite. trzeba pamiętać o wybitnych ludziach i o rzeczach,
które oni tworzyli. Denis Hopper, który wyreżyserował jeden film, ale
jakże ważny dla współczesnego kina. a zagrał w ponad 120u filmach. Marlon
Brando, który niedawno umarł. zagrał takie role, które żadko się
zdarzają teraz aktorom. ile jeszcze można wymieniać: Hoffman, Hackman,
Nicholson, Spielberg, Kassovitz, Kosturica, Robins, Peck, Penn, De Niro,
Pacino, Forman. cholera tyle jest wybitnych ludzi kina. o wielu młodzież
słyszy, ale co wie. co widziało. nie chce mi się wymieniać, jest jeszcze
pełno innych osób. a kino czeskie, radzieckie, francuskie, włoskie i
troche mniej ważne niemieckie i hiszpańskie, które teraz jest mało
zapamiętane. też świetne filmy powstawały. Blaszany Bębenek. ludzie
obejrzeli w życiu mało filmów i uważają, że mogą być recenzentami [nie
chodzi mi tu o forum]. ale trzeba znać kino.
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Właśnie =) Nie licząc kilku wyjątków w
kinach pokazywany jest sam chłam. Na "Monstera" nie zdążyłam
pójść, czego strasznie żałuję, "Rosyjską arkę" Sokurowa grali tak
krótko, że nawet nie zdążyłam się zorientować co jest grane. (Teraz jest w
Cieszynie, ale.... Kto mi fundnie Cieszyn? XD)
Popieram, Voldius, trzeba znać Kino, nie tylko kino. Ja się wlaśnie staram poznać jak najwięcej. P.S. Zapomniałeś napomknąć o moim kochanym Bergmanie ![]() -------------------- |
MisieK |
![]()
|
I Kubriku:D to tak btw.
Bond sie zjechal... strasznie... skonczyla sie era agenta 007. Cieszyn ![]() ![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
no tak Bergman jest też bardzo ważny. no i o Akirze Kurosawie, obaj są ważnymi częściami kina, tworzącymi historię |
||
Vlary |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katowice Płeć: Mężczyzna ![]() |
No to chyba jednak za prawdziwego Kinomana się uważać nie mogę.
Nawet Seagal'a w jakimś małoambitnym filmie wyświetlanym w autokarze powrotnym z LSM rozpoznać nie potrafiłem. Do kina chodzę tylko po to, żeby obejrzeć coś ciekawego, a potem mieć o czym rozmyślać. Raczej nie zastanawiam się, czyja gra była lepsza i nie staram się zapamiętać na pamięć wszystkich aktorów pierwszoplanowych, czy może w dół aż do statystów. Raczej mnie to nie obchodzi. Ważne, żeby film był ambitny, ciekawy, wciągający i z jakąś zastanawiającą puentą, a nie badziewnym zakończeniem, które i tak można było przewidzieć po 20 pierwszych minutach filmu. Zresztą teraz wakacje. Nic ciekawego w repertuarze Cinema City, bo do Multikina mam za daleko. Przyjadę, to wykorzystam sobie te cztery kupony na prawie darmowy seans i obejrze jakiś ciekawy horror, czy może jakąś komedię, która zaciekawi mnie swoim trailerem, ulotką, plakatem, czy obsadą. W moim przypadku ulotka liczy się najbardziej. Dobrze zaprojektowana i zrobiona ulotka kinowa, to dla mnie najlepsza zachęta. (Ostatnio najbardziej podobały mi się pocztówki reklamujące film "Złodziej życia". Wziąłem sobie ich chyba ze dwadzieścia, ale na film i tak nie poszedłem, bo nie miałem czasu...) -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
||||
juz cie chcialem zbesztac,zes nic o kinie dalekowschodnim nie wspomnial ;) wspomniany kurosawa, czy tsukamoto (czy mnie pamiec nie myli czy to on byl wyrozniony na ubieglorocznych "nowych horyzontach"?:o) a tak poza tym, to ja np. uwielbiam te stare kino kung-fu, z latajacymi po drzewach/scianach/wodzie/niebie ludkach okladajacych sie piesciami z taka gracja, ze caly zachod wysiada -------------------- |
||||
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
a ja dziś po raz 3 byłam na Shreku 2 w
Multikinie.... i pójdę jeszcze raz na pewno
![]() -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
ren.Asiek |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Wczoraj byłam na Królu Arturze- w
multikinie<lol> super kinko :]. Film mi się wprawdzie podobał, ale
jakoś nie wywołał we mnie większego zadowolenia. Gra aktorów...nie narzekam,
ale mogło być lepiej. Ogólnie jest ok, ale szerszego zdania o nim nie mam;].
-------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
a ktoś tu oglądał moze z szanownego
Towarzystwa "Psychoze" [która swoją drogą leciała niedawno w
telewizji na Polsacie bodajże] Mistrza Hitchocka? jesli nie, to niech w
ogole sie nie przyznaje : S to jedno z największych arcydziel tego reżysera.
niesamowita ścieżka dźwiękowa, czarno - białe zdjęcia, niepokojąca fabuła i
zakończenie, znakomite aktorstwo... "Psychoza" to nie zwykły
thriller, film zagląda w mroczne zakamarki metafizyki, choroby psychicznej,
schizofrenii. klasyk! klasyk! i jeszcze raz klasyk!
Hitchcock gra na emocjach widza jak na pianinie =) -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Sihaja |
![]()
|
||
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Damn, leciał? To jest ten z tym motywem królika - o schizofrenii... Jaaaaa... poluję już na ten film od kilku lat. Ale się wściekłam. -------------------- |
||
Kira |
![]()
|
nom, był, w sobote o 00:00 :}
poluj, Sihaja, poluj, ale [nie zniechęcając Cię:] chyba dosc ciezko bedzie znaleźć bo film jest naprawde stary [ale jary;], prawie sprzed pół wieku =) a tak poza tym to.. Hitchcock rlz! ;] hehe a własnie, jeszcze a propos pana Hitchcocka, to jakis czasu temu leciała w telewizji genialna parodia takich jego filmów jak wczesniej wspomniana Psychoza czy Ptaki. owa parodia nosiła tytuł Lek Wyskości i była przezabawna, chwilami troche ocierająca sie o kicz, naiwna i banalna, ale naprawde... humor genialny i momentami dosłownie rozwalający na kawałki. polecam : ) Ten post był edytowany przez Kira: 27.07.2004 21:21 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 09:49 |