Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

43 Strony « < 32 33 34 35 36 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Filmy, które ostatnio obejrzeliście

Vlary
post 27.07.2004 23:16
Post #826 

Iluzjonista

Grupa: Magiczni Forumowicze

Co do Shreka 2, to wydaje mi się, że jest przereklamowany.
Wg mnie to jedno wielkie badziewne i szmirne gówno. Drugą część stworzyli tylko dlatego, bo pierwsza okazała się sukcesem.
Pieprzona komercja! Po prostu zarobić chcieli. Niczym mnie ten film na kolana nie powalił, chociaż utwór Frou frou podczas napisów końcowych był cudowny...

--------------------
user posted image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
MisieK
post 27.07.2004 23:22
Post #827 

Chrapiący Mesjasz New Age

Grupa: czysta krew..

Kira, zapytaj sie lepiej kto psychozy nie ogladal... mniam... Hitchcock RLZ, rzadzi i wymiata:D

--------------------
MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.]
PrZeMeK_Z.: Tak trochę.
+Quote Post
GrimmY
post 27.07.2004 23:44
Post #828 

Potężny Mag

QUOTE (Kira @ 27.07.2004 20:22)
a ktoś tu oglądał moze z szanownego Towarzystwa "Psychoze" [która swoją drogą leciała niedawno w telewizji na Polsacie bodajże] Mistrza Hitchocka? jesli nie, to niech w ogole sie nie przyznaje : S to jedno z największych arcydziel tego reżysera. niesamowita ścieżka dźwiękowa, czarno - białe zdjęcia, niepokojąca fabuła i zakończenie, znakomite aktorstwo... "Psychoza" to nie zwykły thriller, film zagląda w mroczne zakamarki metafizyki, choroby psychicznej, schizofrenii. klasyk! klasyk! i jeszcze raz klasyk!
Hitchcock gra na emocjach widza jak na pianinie =)

wlasnie, wlasnie ,wlasnie , gdzie sie podziali tacy rezyserzy? grzechem byloby stwierdzic,ze w dzisiejszych czasach takich nie mamy,choc na filmy wyklada sie tyle pieniedzy,ze nasz pkb by pokrywal (tak mi sie napisalo, nie oceniam filmu po tym ile na niego pieniedzy wylozyli bron boze), ale zawsze przy okazji przypomnienia przez telewzije arcydziel kinematografii zastanawiam sie nad poziomem dzisiejszego kina
ech, zeby tak jeszcze "czlowieka, ktory wiedzial za duzo powtorzyli", albo jakies filmy gdy alfred tworzyl jeszcze w kinie niemym, bo filmow z tego okresu nigdy nie mialem (i pewnie nie bede mial) okazji ogladac

--------------------
user posted image
+Quote Post
MisieK
post 27.07.2004 23:57
Post #829 

a juz szczytem sa ekranizacje ksiazek... wszystkie prawie robione dla pieniedzy i bez pasji... eh

--------------------
+Quote Post
+ Warrior +
post 28.07.2004 00:05
Post #830 

Tłuczek

A widzial ktos "Rrrrr"?? Calkiem fajny film smile.gif taki glupi miejscami ale fajny. najlepszy byl moment z Carrefourem cool.gif

--------------------
+Quote Post
MisieK
post 28.07.2004 00:07
Post #831 

slyszalem tylko fragment z opowiesci kolegi... ale z tego fragmentu sie strasznie zbijalem:D

--------------------
+Quote Post
ren.Asiek
post 28.07.2004 21:19
Post #832 

Prefekt Naczelny

Hmm ja filmu RRRrrr nie widziałam, chociaż miałam zamiar na niego iść.<-- juz nie mam:-P. Znajomi mowili ze całkowicie zrypany film, a niekiedy głupi do tego stopnia ze aż smieszny. Po takiej reklamie jakos do końca odechciało mi sie iść biggrin.gif I czekam na Garffield'a biggrin.gif<-- dobrze napisałam? <lol2> biggrin.gif:D:D

--------------------
Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
+Quote Post
GrimmY
post 28.07.2004 23:36
Post #833 

Potężny Mag

tak, dobrze napisalas...choc moze pelna nazwa to garfield the movie tongue.gif chetnych wrazen odsylam do trailera, a komu sie spieszy odsylam do supernovej gdzie film jest dostepny od kilku dni
tak na marginesie to w angielskiej wersji jezykowej glosu kochanemu kocisku udziela bill murray, wiec czem predzej zachecam do sciagania/ogladania

--------------------
user posted image
+Quote Post
Hermiona13
post 28.07.2004 23:37
Post #834 

Iluzjonista

A ja wczoraj dopiero obejrzałam na kompie Shreka 2 i bardzo,bardzo mi się podobał biggrin.gif star.gif

--------------------
user posted imageuser posted imageuser posted image

Let's go the library! Let's go crazy and omit words to show off how good our English really is! Also, let's put a lot of shiny pictures to irritate the s... out of modem users.
+Quote Post
Zusia =)
post 29.07.2004 09:25
Post #835 

Ścigający

Ja za niecałą godzinę idę na RRRrrr! . Nie wiem, czy fajne. Wczoraj byłam na Ladykillers. Trochę głupawe, ale śmieszne. Tom Hanks w roli fałszywego profesorka był po prostu bomba. No i ta gruba pani, Korniszon i Othar... biggrin.gif jak dla mnie zabawna komedia.

--------------------
borufki
+Quote Post
Hermiona13
post 29.07.2004 14:01
Post #836 

Iluzjonista

Ja właśnie obejrzałam Ghotikę i bardzo mi się podobała, a dzisiaj mam zamiar obejrzeć zgromadzenie mam nadzieję że to fajny film

--------------------
user posted imageuser posted imageuser posted image

Let's go the library! Let's go crazy and omit words to show off how good our English really is! Also, let's put a lot of shiny pictures to irritate the s... out of modem users.
+Quote Post
kubik
post 29.07.2004 14:09
Post #837 

Mistrz Różdżki

film przewidywalny powiedziałbym... no XP

--------------------
...
+Quote Post
Katon
post 29.07.2004 14:40
Post #838 

YOU WON!!

Ja się za ambitnego kinomana nie uwarzam. Traktuję kino jako sztukę PLASTYCZNĄ, toteż kino tzw."problemowe" jeśli nie jest zaopatrzone w dobre zdjęcia, nudzi mnie okrutnie. A szczególnie europejskie. Problemy w nim poruszane są naprawdę ciekawe, ale nie w formie obrazu. Nudzi mnie Bergman, nudzi mnie Fellini, nudzi mnie nawet Hitchock, wyobraźcie sobie. Kubrick już mnie nie nudzi, bo plastyczna strona jego filmów nie jest w tle "problemowej". A już polskie kino offowe to jest dla mnie katorga wyczynowa. A ludzie chodzą i lubią. I Bóg z nimi, widocznie to rozrywka nie dla mnie...
+Quote Post
voldius
post 29.07.2004 14:57
Post #839 

Unregistered

Katon masz dużo racji. mnie wszystkie filmy Felliniego nie zachwycają, jednak oglądam je do końca, żeby być ozeznany z kinem. a co do polskiego kina offowego, to też mnie nudzi.
+Quote Post
Katon
post 29.07.2004 15:01
Post #840 

YOU WON!!

Napisałem w poprzedni poscie UWAŻAM, przez RZ, więc ja już lepiej nic nie będę uważał....
+Quote Post
ren.Asiek
post 29.07.2004 15:06
Post #841 

Prefekt Naczelny

Hmm...wczoraj obejrzałam American Pie 3: Wedding<-- mniejsza o to jak sie pisze biggrin.gif:D:D. Filmik prześmieszny,role aktorów takie zidiociałe że aż zabawne, a jagodowe trufle wprost obleśne. Niektóre sceny po prostu powalają ze śmiechu, a Michelle to totalna idiotka jak to określił ojciec pana młodego<lol2> :-].

edit:Pay to płacić.

Ten post był edytowany przez voldius: 29.07.2004 15:11

--------------------
Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
+Quote Post
Kira
post 29.07.2004 20:20
Post #842 

Mistrz Różdżki

QUOTE (MisieK @ 28.07.2004 00:22)
Kira, zapytaj sie lepiej kto psychozy nie ogladal...

oj moge sie załozyc, ze 90% ludzi stad nie widziało =) takie zycie. klasyków [i to jeszcze na dodatek czarno-białych!] (prawie) nikt w dzisiejszych czasach nie ogląda. większosci woli cos.. na czasie.

--------------------
ogni giorno sempre faccio qualche lotta
+Quote Post
Golden Phoenix
post 29.07.2004 20:36
Post #843 

Prefekt

Myślę, że problem leży nie w tym, że ludzie wolą coś na czasie, ale w tym, że filmy klasyki takie jak np. Psychoza trudno gdziekolwiek dostać / obejrzeć.
Obejrzałam ten film niedawno z zapartym tchem. Naprawdę super !!!!
Szkoda tylko, że takie filmy lecą tak późno - myślałam, że zasnę ok. 23, afilm zaczynał się dopiero o 0.00.
Ja wiem, że takie filmy muszą lecieć późno biggrin.gif Ale dlaczego aż tak późno ?

--------------------
"Nightingale in a golden cage..."
+Quote Post
snape'rka
post 29.07.2004 20:44
Post #844 

Tłuczek

A ja wczoraj oglądałam "Od zmierzchu do świtu" (From dusk till dawn) z Clooney'em i ogólnie rzecz biorąc nie podobało mi się . thumbdown.gif Nie chodzi nawet o to, że główną rolę grał Clooney, którego nie wiem czemu po prostu nie lubię. Od początku miałam wrażenie jakby twórcy nie mogli się do końca zdecydować, czy chcą zrobić horror czy komedię, w rezultacie nie wyszło ani to ani to. Humor był wymuszony, a cała groza polegała na triku:" podziurawmy wszystkich, niech się leją hektolitry krwi i będzie dobrze". Akcja strasznie dziwnie nakreślona za długi wstęp, a punkt kulminacyjny nie zajął nawet 1/5 filmu (a trwał coś kolo 1,5 godziny) no i zupełnie bezsensowne zakończenie. Po prostu straciłam 1,5 godziny, które mogłam wykorzystać w jakiś bardziej konstruktywny sposób wink.gif

--------------------
Proszę się nie bać i nie regulować odbiorników. To tylko ja.
Life is a waterfall
we're one in the river
and one again after the fall
swimming through the void
we hear the word
we lose ourselves
but we find it all....
cause we are the ones that want to play
always want to go
but you never want to stay
and we are the ones that want to choose
always want to play
but you never want to lose
aerials, in the sky
when you lose small mind
you free your life
+Quote Post
Potti
post 29.07.2004 21:50
Post #845 

Plotkara

a ja przeglądam sobie dzisiaj program telewizyjny na najbliższy tydzień. tzn. tą stronę z niby najlepszymi filmami. patrzę i stwierdzam ogromną różnorodność:
komedia. komedia. komedia. komedia. komedia. komedia. komediodramat. przygodówka. przygodówka. gdzieś tam chyba jeden thiller i fantastyka.
=='

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
MisieK
post 29.07.2004 23:50
Post #846 

Oj tak... to i tak dobrze... kiedyś leciały same westerny... umówili się czy co...

--------------------
+Quote Post
Ludwisarz
post 30.07.2004 00:34
Post #847 

Roland Deschain

Przed chwila.
Az ide do pokoju, bo tytul zapomnialem.

MALICE.

W czasopismie Viva! bylo to to dodane, a ze ciocia z matka chcialy obejrzec, i cobym przy kompie nie siedzial - obejrzalem z nimi.

Obsada dobra.
Alec Baldwin.
Nicole Kidman.
Gwyneth Paltrow lacznie przez okolo poltorej minuty z czego 20 sekund jako trup =)

Mozna obejrzec film, ale jesli sie go pozyczy od kogos, ew. prenumeruje ktos Vive. Taki, no ... dobry.

--------------------
CODE
srimi (20:20)
ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu?

Gryffindor

Let's shake some dust, people.
+Quote Post
Marionetka
post 30.07.2004 11:44
Post #848 

Kandydat na Maga

Ja obejrzałam przedwczoraj film pt." RRRrrrr!". Był przezabawny. Np. facet wychodzi z zarośli, a przed nim...... stoi Carfeur! Wchodzi do niego. Jest zupełnie pusty. Ogląda pralkę (facet jest z czasów kamienia łupanego). Nagle pojawia się sprzedawca z Carfeura. Zachwala pralkę i....... jaskiniowiec zaczyna wrzeszczeć. Budzi się. mówi, że miał okropny sen do swojego kolegi i znowu pojawie się ten facet z Carfeura i pyta się : "Czy już pan się zdecydował?" i jaskiniowiec znowu się budzi.
Film jest super śmieszny! Polecam! laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif holiday.gif holiday.gif holiday.gif cheess.gif cheess.gif laugh.gif

--------------------
"... no body is perfect... "

LSM 2003 III Gniew (Animus)
ZSP 2004 (Czerwoni)
LSM 2004 III Gniew (Consilium)
LSM 2005 II Gniew (Animus <winner! :D>)
ZSP 2006

scenka z naszej prezentacji mitologicznej, ten w różowym (hera) to Guziczek xD
+Quote Post
MisieK
post 30.07.2004 12:46
Post #849 

QUOTE (Kira @ 29.07.2004 19:20)
QUOTE (MisieK @ 28.07.2004 00:22)
Kira, zapytaj sie lepiej kto psychozy nie ogladal...

oj moge sie załozyc, ze 90% ludzi stad nie widziało =) takie zycie. klasyków [i to jeszcze na dodatek czarno-białych!] (prawie) nikt w dzisiejszych czasach nie ogląda. większosci woli cos.. na czasie.

Razem z Dzieckiem Rosmery i Lsniem to dla mnie najlepsze horrory. No ale tak... ludzie tacy sa...

--------------------
+Quote Post
Kira
post 30.07.2004 18:57
Post #850 

Mistrz Różdżki

moje fanatyczne uwielbienie dla "Lśnienia" jest tu powszechnie znane=) tak, to naprawde wyśmienity film... Kubrick 'zbudował' go przede wszystkim na wzorcowej, niepowtarzalnej atmosfrze... "Dziecko..." to takze arcydzieło.
+ atmosfera
+ muzyka
+ fabuła
+ zdjęcia
+ zakończenie
+ film jako całość
+ po prostu arcydzieło

- brak ;D

w ogóle ja generalnie bardzo lubie filmy Polańskiego.

zgadzam sie z Golden Phoenix'em, ze na starsze filmy nie ma popytu po częsci ze wzgledu na to, ze sa trudnodostępne, ale moge sie załozyc, ze nawet jesli byłby powszechnie dostępne, to i tak oglądaliby je tylko ci zainteresowani. do filmów sprzed poł wieku ma sie chyba z zasady uprzedzenia... wydają sie przestarzałe i ogólnie godne mniejszej uwagi niz te powstające aktualnie. moze do tego dochodzi fakt, ze obecnie lepsze sa np. efekty specjalne itp.?

snape'rka - "od zmierzchu do świtu"? to te pierdoły o wampirach? uh, nie podobał mi sie ten film.

Potti - dzisiaj [nie pamiętam na którym kanale] jest "Piątek 13". horror. warto obejrzec. w koncu to tez w pewnym sensie klasyk...

--------------------
ogni giorno sempre faccio qualche lotta
+Quote Post

43 Strony « < 32 33 34 35 36 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 16.05.2025 09:10