Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hm... wiesz tu nie chodzi filmy ulubione,
bo jakby tak kazdy cos pisal, jescze bysmy o tym rozmawiali to by byl niezly
syf... tu chodzi o ostatnio widziane...
Wiec ja ostatnio poraz nie wiem ktory widzialem South Parka pierwsza seria, a teraz obejze sobie jeszcze ktorys:) -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Szara Elfka |
![]()
|
![]() Łuczniczka doskonała Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 65 Dołączył: 12.04.2003 Skąd: Eriador ![]() |
Dwa dni temu obejrzałam zajebisty film
(naprawdę dobry) pt. "Cabin fever"
czyli "Śmiertelna gorączka".] Nie będę streszczać fabuły, na wypadek, gdyby ktoś zechciał obejrzeć ten film. Historia może nie jest zbyt oryginalna, ale nie ma w sobie nic z oklepanych horrorów. Jest to naprawdę coś innego, co potrafi zaskoczyć. W wątki tragedii i beznadziejności, powplatano momenty czarnego humoru i paranoicznej groteski. Polecam. ![]() ![]() -------------------- Jaka twoja cena byś brata sprzedał? Jaka twoja cena byś kupić się nie dał? Fatalny dzisiaj czas, godnych reguł zagłada. Brat sprzedaje brata, sąsiad sąsiada. Jesteś normalny, ja zapewne szalony. Jestem prawdziwy, ty dobrze ułożony. Farben Lehre - Judasz </b> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
jedynym slusznym odcinkiem south parku jaki
moge ogladac w kolko to "mr chankey the christmas poo" reszta tez
jest dobra, ale ten odcinek mi po prostu w pamiec zapadl (hm, bez skojarzen
,ze kreca mnie gadajace gowna:)
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A mi tam zapadlo na zawsze slynne "They
Kill Kenny!" "You Baster!"
![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
powiem tyle: ja odradzam. szit jakich mało horrorowatych. naprawdę gorąco nie polecam. starsznie głupie i bezsensowne. lepiej obejrzeżeć darkness. na cabin fever cholernie się napaliłem. a tu taki szit. nawet nie wiem co napisac. jedynie końcówka jakaś. rzyg totalny. polecam teksańską masakrę, czy darkness. ostatnio byłem po raz drugi na Shreku i stwierdzam, że za drugim razem mniej się śmiałe, ale dalej uważam, że lepsze od jedynki, która w sumie była bardziej 'wyrównana'. Król Artur- no cóż, gorszego rzygu[ah jak mi pasuje dziś to słowo, świetnie ;>] chyba nie mogli zrobić. syfiasty syf, zła opowieść, jedynie realizcja jako taka. ale pan Idziak, też się znowu jakoś nie popisał. jeżeli ktoś nie znający historii Artura i jego wiernych rycerzy i pomyśli, że to taka była historia, to jest w cholernie dużym błędzie. nawet te sceny batalistyczne mnie jakoś nie rajcowały. jedynie sceny w śniegu dawały jakąś satysfachę. nie wiem czy pisałem, że byłem na świcie żywych trupów. a tu miłe zaskoczenie. bardzo przyjemny horror, który ukazuje makabre, chodzących zmarłych. hyh, fabuła nie jest jakaś powalająca, ale w miarę filmu rozwija się i jakoś zaskakuje. piękna scena z Burtem Reynoldsem... czarny humor jak w cabin fever, ale na wyższym poziomie. chyba. mój masakryczny śmiech na sali w momencie rozjeżdżania zombi, udziom się bardzo spodobał ;] City of God. bożeszTymój. więcej takich filmów. film wyśmienicie zrealizowany, świetna fabuła, powalające zdjęcia, niezwykłe aktorstwo. tak mogę o nim napisać. polecam każdemu. nie jest jakąś głupawą historyjką, ale polecam podejść na luzie, bo jest dosyć długi, chociaż dla mnie nie był męczący. świetnyyy film. a widziałem go poraz drugi ;] Bufallo Soldiers. piękny film o amerykanach w Berlinie 89'. ciekawe przedstawienie zaplecza. bardzo słuszne zresztą, bo dosyć spoo było z tego prawdopodobnego. pierwsza połowa filmu bardzo zadowala, a później niestety trochę pomysł się skiepścił. jednak należy wytwać, nie jest jakiś męczący, doysć zabawny. Welcome to Collinwood. byłem ciekawy już po zapowiedzi w tv. no i się nie zawiodłem. śmieszna komedia w stylu coenowskim. czarny, ale nie makabrycznyhumor. naprawdę polecam, można obejrzeć bez wyrzutów sumienia. śmiesznie... SP. miałem stronę, jestem wiernym fanem. uwielbiam Kyle'a. no i odcinek 'Finger Bang' i 'How To Use A Condome' [nie jestem pewny tytułu]. polecam, ostre zgrzewy. inteligentny humor. |
||
ren.Asiek |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
SPOILER
Voldi ja na Świcie żywych trupów też nieźle się uśmiałam, ale jako horror to nie był aż taki straszny ten filmik. ![]() ![]() Ten post był edytowany przez voldius: 07.08.2004 17:27 -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
MisieK |
![]()
|
A teraz podobno kreca rimejka do
Teksykanskiej Masakry Pila Meczaniczna, to jest dopiero cos, niezle sie
usmiacz mozna:)
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Tam rozpoczynał swoją karierę boski Viggo
![]() Ciekawe czy zagra w remakeu ![]() -------------------- ![]() |
MisieK |
![]()
|
A .... okazalo sie... ze mam stare
wiaomosci film juz nakrecono, w 2003 roku zagrali: hm... w sumie z tych
bardziej znanych to tylko Jessica Biel, a reszty nie znam, z tego co pisza
na filmwebie to kompletna klapa...
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Syriusz_Black |
![]()
|
||
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
No to żeś strzelił... jak łysy grzywką o
kant kuli... ![]() Teraz na dniach ma wejść do kin film "Osada" 13.08 chyba
Obsada niezła: Joaquin Phoenix (Gladiator, Znaki) William Hurt (Świadek, Zagubieni w kosmosie) Adrien Brody (Pianista) Sigourney Weaver (Obcy x4) Bryce Howard -------------------- ![]() |
||
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
DELICATESSEN.
Film dolaczony do czasopisma Viva!. Coz. Mowiono o nim, ze jest strasznie kontrowersyjny i okropny. Film o rzezniku, jego corce i bylym klownie, ktorzy mieszkaja w odmu z wieloma ludzmi, a wszyscy jedza ludzkie mieso przygotowywane przez rzeznika, a clown jest kolejnym materialem na swieza porcje miesa. Dochodza troglodyci, niecodzienne sceny i ujecia - polecam. Za kilka zlotych - mozna obejrzec. Film...Dziwny. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
voldius |
![]()
|
||||||||
Unregistered ![]() |
Viggo też grał w remake'u.
widziałem tą wersję, dosyć ciekawa.
i Bufallo Soldiers. świetnie koleś gra, ale imho Osada będzie klapą.
widziałem, świetny klasyk. taki irytujący momentami. polecam kupić ViVĘ! |
||||||||
Syriusz_Black |
![]()
|
||||
Raczej pójdę to sprawdzić na własnej skórze... Czasem moje opinie nie zgadzają się z zamieszczanymi tu recenzjami... ![]() A tak właściwie, to dlaczego na wstępie zakładasz, że film będzie klapą?? -------------------- ![]() |
||||
Kira |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
no patrzcie... nikt, absolutnie nikt nie ogląda takich seriali i wszyscy sie z nich nabijają, ale jak przychodzi co do czego, to wszyscy wszystko wiedzą... ^^ nawet imiona znają [Rydż, Torn, Tejlor, te klimaty ![]() a ja ostatnio zaliczam wszystkie "Piątki" [dla ignorantów ^^ - seria "Piątek 13"] i stwierdzam, ze najbardziej podoba mi sie muzyka... tak, muzyka. jest po prostu fantastyczna, wywołuje rzeczywistą groze i ciary na plecach. wspaniale buduje i potęguje nastroj. same filmy... owszem, klasyki, jednak trzeba przzynac, ze sa troche naiwne, tendencyjne i ocierają sie niekiedy o kicz. niemniej trzeba to znac. [oczywiscie mówie o miłośnikach kina grozy lub takich którzy uważaja sie za fachowców w tej dziedzinie, a nie widzieli fimu] poza tym jutro [tj. w niedziele, 08.08] o o 13.15 na Polsacie lecą Ptaki ^^ Hitchcocka. kolejny klasyk! a 12 sierpnia [czwartek] na Ale Kino jest Psychoza. komunikat przeznaczony m.in dla Shinajii, bo ona chciała obejrzec, ale przegapila ostatnio =) [osz, czyz to nie jest ignorancja?! zarrt ![]() Ten post był edytowany przez Kira: 07.08.2004 18:58 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
MisieK |
![]()
|
no w koncu sobie psychoze na kasete
nagram=) Ptaki zreszta tez:)
A poza tym wiesz, moze Elvie sie babcia zwierza, bo tylko ona chce jej sluchadz w tych sprawach:) -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
voldius |
![]()
|
||||||
Unregistered ![]() |
bo widziałem zapowiedź. nie podobała mi się. nie twierdzę, że będzie klapą, chyba wręcz przeciwnie. hitem kasowym może być, chociaż po ilości osób, które ściągały go na torrencie, to może być różnie. właśnie, ściągnąć trzeba. |
||||||
Syriusz_Black |
![]()
|
Ja chcę pójść do kina... są wakacje.. raz na
jakiś czas przejść sie trzeba
![]() Niech tylko wróci.... -------------------- ![]() |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
z niektorymi filmami jestem do tylu (bez
skojarzen), takim filmem jest np. "Equilibrium". jakies
wrazenia?->jeden z najbardziej nieudanych, pelnych bledow, bezsensownie
kalkujacych stare wzorce filmow. dno i kaszana, jakich nie widzialem od lat.
widzialem kiepskie, nie mowie, ale z tego,co pamieta, to ten ten film
reklamowany byl jako cos "lepszego", nie z kategorii B. jedyne
zalety, niestety nie rekompensujace zalosci reszty, to scenografia
nawiazujaca do trendow z III rzeszy i calkowity brak piekych lasek. chociaz
to ostatnie akurat mogłoby (?) pomoc.
tal na marginesie to ostrzegam tez przed filmem "8 kobiet", ktory sadzac z obsady powinien miazdzyc. kit. kropka. -------------------- |
Syriusz_Black |
![]()
|
No a jak ma być?? Zawsze filmy reklamowane
są od jak najlepszej strony, popychane komerchą i dopychane efektami
specjalnymi, na których Hollywood się teraz opiera. Filmy ambitne są już
teraz wypierane przez filmy kasowe, kręcone na wielką skalę, z efektami
specjalnymi na kilogramy, z końcowym rezulatatem = liczyłem na coś
więcej...
Ostatnio nie przypominam sobie żadnego takiego filmu, który wywarłby na mnie jakieś głębsze wrażenie... ze względu na treść... wszystko teraz "będzie ciągnąć pod Władcę"... -------------------- ![]() |
Bitter |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: najbiedniejszy region UE. ![]() |
bylam na przygodach pewnego wrednego
rudego kota vel Garfielda.
film - zabawny i w ogole, mozna isc na poprawe humoru, z przyjaciolmi polecam, a z druga polowa tak srednio ;D -------------------- and he said 'I got to be honets - I've been waiting for you all my life.' |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Garfield? A tak, zamierzam mimo wszystko
obejrzeć, chociażby z obowiązku partyjnego ;D bo trailer mnie niezbyt
przekonał, a i czytałem niezbyt pochlebne opinie [ale co oni ...ekhem...
wiedzą o Garfieldzie?]
-------------------- |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Z racji wakacji i nudow kilka filmow
ostatnio obejrzalem.
Piątek Trzynastego - horror z roku 1980. W tamtych czasach moze i straszyl. To poczatek slynnej serii filmow o niejakim Jasonie, ktory jako dziecko utonal w jeziorze w Cristal Lake Camp, a teraz powraca by zabijac w kazdej czesci swa maczeta znaczna wiekszosc bohaterow. Jason nosi maske hokeisty. A w Piatku Trzynastego to-nie-on-zabija, przez co film jest jeszcze gorszy. Krąg - widziany przezemnie po raz 3 juz i po raz 3 juz wywarl na mnie wielkie wrazenie, ale ego filmu chyba opisywac nie trzeba ;] Znaki - co prawda refleksu nie mam, bo dopiero teraz obejrzalem znaki, ale pozycja zaliczona. Z jakim skutkiem? Podobal mi sie film i mimo tego, ze chodzily ufoki itd. mial swoj klimat. Scena w polu kukurydzy (gdzie upada mu latarka) oraz te wewnatrz domu sa naprawde dobre. Ptaki - pozycja istny klasyk - jak na tamte czasy niesamowity film, a i kiedy po raz pierwszy go widzialem bylem pod wielkim wrazeniem. I nawet sie balem, przeto malym dzieckiem bylem. Vanilla Sky - zazwyczaj filmy sa tak zrobione, ze pokazuja nam gotowe rozwiazanie. Ew. nad tym rozwiazeniem trzeba chwilke pomyslec i czlowiek zadowolony jest, ze wie o-co-tu-chodzilo. Niewiele jest jednak filmow (na jednej dloni moge je policzyc), po ktorych rozmawiam godzine o nim ze wspologladajacym. Wczoraj ok. 2:00 w nocy skonczyl sie film i do 3:00 dyskutowalem z ciocia na jego temat, rodzicow pobudzilsmy ale oni tez sie do dyskusjii wlaczyli. POLECAM i to bardzo - dobra obsada a przedewszystkim daje film do myslenia i kazda teoria jest dobra, bo tu nie ma jednej prawdziwej sciezki, ktora nalezy odnalezc. Podobnie jest np. z 'Mullholand Drive' Lyncha, ktory zaraz bede ogladal po raz drugi, a film ten by zrozumiec, trzeba obejrzec conajmniej kilkakrotnie. Wyscig Szczurow - tez dopiero teraz obejrzalem, momentami nawet sie smialem, generalnie film lekki i za pare zlotych z gazety mozna go kupic. Glupio, ze byl holywoodzki happy end. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Wyścig Szczurów - oglądałam, śmiałam się
przy tym jak głupia
![]() Mulholland Drive - do dziś nie wiem o co w nim naprawdę chodziło. I za to ten film uwielbiam. Niesamowity klimat. "Fortepian" - wreszcie nadrobiłam. Jestem wstrząśnięta nadal, mimo iż oglądałam już jakiś tydzień temu. Film - niesamowity, poruszający, pełen napięcia. Kreacja Holly Hunter - rewelacyjna - nie powiedziała ani słowa przez cały film, a w rzeczywistości przekazywała więcej od wszystkich pozostałych bohaterów. No i dziewczynka grająca jej córeczkę - bajka. Po prostu polecam gorąco. A teraz zabieram się za "Requiem dla snu". -------------------- |
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
A 'RRRrrr' widział ktoś? Bo idę z
Psycho jutro, zapowiedź jest tak głupia, że może być całkiem zabawnie...
-------------------- ![]() yeah. |
MisieK |
![]()
|
O ile sobie przypominam o RRRrrr... juz to
kuedys rozmawialismy... ja osobiscie wydzialem tylko fragment, ale ten
fragment mnie rozbroil:)
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 03:48 |