Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Na "Rrrr" strasznie się
uśmiałam, choć po zajawkach myślałam, że będzie lepszy. No ale kasy wydanej
na bilet.
Właśnie skończyłam "Requiem dla snu". Nie wiem czy ten film trzeba komentować. Wiem, że trzeba obejrzec. Idę się uspokoić. -------------------- |
Neonai |
![]()
|
||
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
mówisz o ameryckiej czy japonskiej czesci? ja ogladalam japonska i zbytnio nie przypadła mi do gustu. Najbardziej zapadło mi w pamięć wołanie: Yoichi! Yoichi! i okropna postać w studni. chociaż może to był dobry horror..a może ja po prostu nie lubię się bać. wrażenie wywarł spore, ale z odległości czasu stwierdzam, że jednak film średni. ostatnio obejrzałam 'shreka 2' i 'starsza pani musi zniknąć' (or.'Duplex'). obie komedie. oglądając pierwszą nie mogłam powstrzymac się od ciągłego porównywania z pierwsza, a wiadomo, ze co pierwsze, to najlepsze. Po raz pierwszy z napisami, teksty mnie nie powaliły, ale polski dubbing zrobił swoje. Jednak brakowało mi tekstów typou 'Zainwestuj w tiktaki bo ci jedzie'. 'duplex' czy tez 'starsza pani musi zniknac' to komedia o wcale niegłupim humorze. niegłupim, czyli o niebo lepszym niż ze 'strasznego filmu'. można było się posmiać, ale film, jak to komedia, wysokich lotów nie był. |
||
Child |
![]()
|
||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
oj tik taki były =P ale i tak tłumaczenie przedniej jakości - "ten typ tak ma" "jest suchy chleb dla konia?" "pij mleko..." etc. co prawda mocno odtwórcze, ale sala się po nich niemal turlała w ostrych spazmach śmiechu. i nie sposób nie wspomnieć o księciuniu z bajki - taki słodziutki, wypieszczony przez mamusię, aż szkliwo na zębach pęka a cukier rośnie we krwi Ten post był edytowany przez Child of Bodom: 10.08.2004 15:51 -------------------- |
||
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Hm..ok, przeoczyłam tik taki, ale moim
zdaniem jedynka była lepsza, miała jakiś taki czar. Mam nadzieje ze nie
wezmą sie za 'Shreka 3' bo to już zupelnie nie bedzie to samo. Ale i
tak musze przyznac racje, ze tlumaczenie boskie. gosc musi miec przy tym
sporo smiechu..
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hm... sa juz podpisane umowy na Shreka 3 i
Shreka 4, a mysla nad oddzielnymi przygodami Kota w Butach:)
A Matka CHrzesta ala Al Capone? gadka Stuhra na widok zasiedmiogórogordu ... "Kraków?", Pinokio ze swoimi stringami... to jest cos mi sie 2 podobala rownie jak jedynka... nie trwali caly czas w wymyslaniu co nowych to grypsow, ale zmienili troche koncepcje, odwolali sie do filmow. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
a z jakiego filmu był ten motyw z
sakiewką rzucaną na stół? Nie potrafię sobie przypomnieć, a po głowie mi się
to kolebie...
-------------------- ![]() yeah. |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A wiesz ze nie wiem, nie zwrocilem na to
uwagi;)
"Kopciuszek, Spiaca krolewna, calineczka... niech mnie, same gwiazdy!" ![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wczoraj w nocy ogladalem 2 filmy - Vanilla
Sky i Helikopter w ogniu
TimmY pisal juz o Vanilce, ale ja nieco inne wrazenia po filmie mam -stwierdzam, ze film byl do...nie, do dupy to nie nie byl, to przesada, ale byl to zlepek oklepanych motywow dobrze juz znanych z filmow wczesniejszych (od Matrixa po Lost Highway), moze dlatego mi sie nie zabardzo podobal, ze juz w polowie filmu wiadomo bylo jak sie skonczy (?) panom zabraklo pomyslow i posklejali troche innych filmow w jeden, aczkolwiek nie mozna zaprzeczyc, ze zrobili to bardzo sprawnie, ale to juz wszystko gdzies juz bylo. wszystkiego mozna bylo sie sukcesywnie domyslac kozystajac z wiedzy z tych wczesniejszych filmow. bleh, moze tez zle podejscie mialem do filmu, ostatnio od wszystkich filmow oczekuje prawdziwych rewolucji, poza tym, cos mnie woczraj caly dzien glowa bolala:P tyle mam do powiedzenia w kwestii "vanilla sky". Helikopterek w ogniu - hm zrobiony taki "dokument" z prawdziwego wydarzenia w somalii, film ani mnie specjalnie nie zakoczyl, ani irytowal, dobrze zrobiony pod względem wizualnym. raczej lepiej obejrzec w porzadnym kinie z dts'em. aa i bylbym zapomnial - Zimmer znow zrobil zajebista muzyke !! -------------------- |
MisieK |
![]()
|
Black Howk Down, to jeden z najepszych
filmow wojennych, a napewno najlepszy wspolczesny(bo przecie Kompania Braci
to serial), bardzo deobrze zrobiony wizulanie, oparty na fakrach, prawdziwy.
Zakonczenie bylo dobre precierz.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Ludwisarz |
![]()
|
||
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
GrimmY: Dla mnie film kozak. I nie wiem co
rozumiesz przez
, bo byly przeciez zwroty akcji a i po
filmie trudno powiedziec co bylo prawda a co nie.
Pozatym nie dopatrzylem sie podobienstw do Matrixa. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
||
loonatyk |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: z manhattanu ![]() |
Film "Vanilla Sky" jest
remakeiem hiszpańskiego "Abre Los Ojos", którego premiera miała
miejsce w 1997 roku. Premiera pierwszej częsci Matrixa odbyła się w
1999! O jakim zlepianiu motywów tu wyjeżdżasz. Nie rozumiem jak można
wypowiadać się o jakimś filmie nie mając elementarnej, czy chociażby
podstawowej wiedzy na jego temat
![]() ![]() -------------------- yesterday i woke up sucking a lemon
|
Psychopatka |
![]()
|
||
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
ha ha ja nie wiem z jakiego to bylo filmu, ale wiem czemy Ci sie to po glowie kolebie W Vampire Hunterze byla taka scena =D =D =D widac ogladalas zapasjonowana. -------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
||
MeGi_16 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 137 Dołączył: 31.12.2003 Skąd: Poznan ![]() |
A ja byłam 2 dni temu na
"Garfieldzie" i szczerze powiem-nie polecam.Są śmieszne
momenty,ale w wersji polskiej to ejst kompletna klapa.Uważam,że można było
dodać do niego więcej humoru.Strasznie szybko przeleciał i nic mi po nim w
głowie nie zostało.
CO do dobrych horrorów,to znaki ![]() ![]() A drugie to "Ostatni zakręt",czy coś takiego.O trzech mutantach,którzy mordują ludzi.Mieszkają w lesie,rozkladają na drodze różne ostrza,żeby rozwalać ludziom auta,a później ich mordują.TO było na jakiejś imprezie,na kompie,troche alkoholu,ciemność i straszący kumple,spotęgowały strach.Polecam ![]() A najgorszym filmem,znaczy się najnudniejszym jaki widziałam,nie był wbrew pozorm Pan tadzio,ale inna polsku "super produkcja",czyli....Stara Baśń...To ejst poprostu masakra.Byłam na tym z klasą,co by nie było,że idziemy na głupoty poszliśmy na to.Dawno w kinie nie robiłam takich głupot jak tam.Po 20 minutch fil stał się nie do zniesienia,ciekawszy był popcorn,telefon,czolganie sie pod fotelami i inne takie.Polecam to na spanko ![]() -------------------- "Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień." George Bernard Shaw (1856 - 1950)
--- "Dla Ciebie mógłbym zrobić wszystko co zechcesz powiedz tylko... Naprawdę na dużo mnie stać" Myslovitz Dla Ciebie warto żyć =* Hej Kolejorz,hej Kolejorz,heja heja hej Kolejorz!!! |
Kira |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
chodzi o film "Wrong Turn". w Polsce istnieje pod tytułami "Droga bez powrotu" albo "Zły Skręt". -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
MeGi_16 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 137 Dołączył: 31.12.2003 Skąd: Poznan ![]() |
ooo dzięki
![]() ![]() a przyznam,że Shreka2 jeszcze nie widziałam.... -------------------- "Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień." George Bernard Shaw (1856 - 1950)
--- "Dla Ciebie mógłbym zrobić wszystko co zechcesz powiedz tylko... Naprawdę na dużo mnie stać" Myslovitz Dla Ciebie warto żyć =* Hej Kolejorz,hej Kolejorz,heja heja hej Kolejorz!!! |
MisieK |
![]()
|
Zly skret, co za bluzniercza nazwa!
![]() Ludzie, nie ogladajcie czegos co sie nazywa "Agent Cody Banks" ogladalem bo pilnowalem dzieciakow... boze moj, taki film miedzy nowymi bondami a malymi agentami... wymiocic sie chce... -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Syriiuszka |
![]()
|
||||||
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
ACH! NO tak, rzeczywiście, wiedziałam, że ten motyw jest mi znany, haha! ^^
E... czy my myślimy o tym samym filmie? W tym w którym chłopczyk miał astmę i umierał w ciemnej piwnicy i chodzili w czapeczkach z folii alumioniowej na głowie? W sumie jestem mocno podatna na horrory i szybko się wkręcam i shizuję, ale na tym czymś głównie to płakałam ze śmiechu ^^ -------------------- ![]() yeah. |
||||||
MeGi_16 |
![]()
|
o tym samym.z tym,że kiedy oglądałam go
po raz pierwszy,siedziałam w ciemnej sali kinowej w 3 osoby.wszędzie było
ciemno,a na dodatek kumpela wyszła do łązienki i drzwi się zatzasnęły i nie
mogła wrócić i w pewnym momencie z tyłu było słychać podobne odgłosy jak z
filmowej krutkofalówki!!okazało się,że to obsługa kina się
porozumiewa w sprawie tych głupich drzwi,ale bałam się tego strasznie.jak
oglądałam to w domu,to już takie straszne nie było,ale naprawdę tego
"pierwszego razu"nie zapomnę
a najgłupsze filmy jakie widziałam,to wszystkie 3 części Amercan Pie ![]() Ten post był edytowany przez MeGi_16: 11.08.2004 19:41 -------------------- "Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień." George Bernard Shaw (1856 - 1950)
Syriiuszka |
![]()
|
ja też oglądałam w kinie i z kumpelą
wyłyśmy ze śmiechu, chociaż atmosfera z pewnością swoje robi.
A ja widziałam 'RRRrrrr' dzisiaj, buchacha XD -------------------- ![]() yeah. |
Psychopatka |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
No Siri RRRrrrr!!! hehe nie ma to jek pelne kino.
i ambitne produkcje -------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
dla mnie "American Pie" to takie
kino 'o idiotach, dla idiotów' :>
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
MeGi_16 |
![]()
|
też mówię,że to były najgłupsze filmy jakie
w życiu widziałam
![]() ![]() -------------------- "Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień." George Bernard Shaw (1856 - 1950)
Syriiuszka |
![]()
|
hehe, no właśnie psycho.
Byłyśmy na tym 'RRRrrrr' i jakimś dziwnym trafem oprócz nas nikogo innego na sali nie było. (uciekli? ==") -------------------- ![]() yeah. |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
wlasnie sie zastanawialam nad tym
"RRRrrr' (czy jak to sie pisze XD)
warty obejrzenia? bylam wczoraj na 'wredne dziewczyny' prosta i przyjemna komedia, ktora nie wywiera ogromnego wrazenia, ale na pewno bawi... nauczyciel od wychowania seksualnego: 'nie uprawiajcie seksu, bo zajdziecie w ciąże i umrzecie' XD film mi sie podobal =) mam jeszcze pytanie: ogladal ktos 'dziewczyna z perłą(?)' -------------------- |
Syriiuszka |
![]()
|
||
Mellisa, rzecz gustu. Ja mam naprawdę duże poczucie humoru. I naprawdę kretynizm mnie śmieszy. Ale podczas tego filmu głównie zastanawiałam się ile oni zapłacili aktorom. Czasami można się było pośmiać, ale czy warte to ejst twoich pieniędzy, to nie wiem... =/ A Wredne dziewczyny mowisz, że śmieszne? No cóż, się zobaczy... -------------------- ![]() yeah. |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 21:33 |