Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
Super_Kasia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 44 Dołączył: 10.08.2004 Skąd: Legnica ![]() |
Ulubiony film: Stygmaty i Młodzi
Gniewni!!! RuLeZZzZ
Zachgecam do ogladania horroróf!! One sa najlepsze!! Oczywiscie wedlug mnie jak ktos sadzi inaczej to jush trudno sprzeczac sie nie bede.... ![]() -------------------- Kasia z pokoju 210 , Zamek CZocha, III turnus 2004!! UCHH+ Dziub Dziub RUlEzZz
|
Mira |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
a ja dzisiaj widziałam House on Haunted Hill czyli Dom na nawiedzonym wzgórzu
mówie wam po obejrzeniu tego filmu zaczełam się grubo zastanawiać czy jeszcze kiedykliwek lukne jakiewgoś horrora... a bardzo lubie(lubiłam) ten gatunek moja psycha jest strasznie zszargana... jedno szczescie ze nie widziałam wszystkich scen ![]() inne horrory lkryją sie fo tego... chyba sie na komedie przezuce no moze jeszcze se Osade lukne ![]() |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
House on the Haunted
Hill..
Pierwszy raz ten film jakies dwa lata temu obejrzalem po wlosku. Ale wywarl niesamowite wrazenie. Chcoiaz momentami kiczowate - te duchy jako zjawy takie ;/ Ale za to szpital - mua! -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
ale o który film chodzi? bo były chyba ze
dwa. czy chodzi o ten co był motyw z kościami w kominku?
a ja dziś dwa filmy: 50 first dates- hmm, bardzo lubię andlera, lubię komedie z nim. ta wydaje mi się wyjątkowo udana. zagrał tam z Drew berrymore. ją też bardzo lubię ;P film przedstawia miłośc dwójki ludzi. jednak dziewczyna ma 'lekkie' problemy z pamięcią. trochę śmiesznych sytuacji, można obejrzeć dla odprężenia teksańska masakra piłą mechaniczną 2 z 86 roku. szczerze wcześniej jej nie widziłem. jatka jak cholera, fabuła głupia. hyh, dla koneserów rozwalania glowy młotkiem i walki pił mechanicznych, czy cięcią się brzytwą ;> plus wcześniejsze: eurotrip- obejrzana wcześniej głupia amerykańska komedia. na siłę momentami. można obejrzeć, w ostateczności. szkoła rocka- jack black uczy dzieciaki z najlepszej szkoły podstawowej w mieści 'rocka'. piękna komedia, można nieźle pobrechtać, szczególnie dla ludzi lubiących blacka. i po edicie dziś: świt żywych trupów z 78 roku. muaa, dla fana gratka. fabuła jest świetne, o wiele lepsza od tej nowe, tylko zombi nie są przekonywujące ;P jakby zrobili chociaż takie jak z 28 dni później. film ogółem bardzo 'śmieszny', lepszy od teksańskiej masakry piła mechaniczną 2 ;> Ten post był edytowany przez voldius: 13.08.2004 11:40 |
BUNTOWINIK |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 104 Dołączył: 01.06.2004 Skąd: Słupca ![]() |
Boisz sie biednego i slabego buntownika ? ![]() -------------------- |
||
Kira |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
nie oglądałam starego "Świtu żywych trupów", widziałam jedynie pierwszą częsc tej 'sagi' ;] ale domyślam sie, ze zombie niewiele różnią sie od siebie. moim zdaniem 'nocne' trupy Romera były genialne. wspaniała i niepowtarzalna charakteryzacja, sposób poruszania sie dosłownie ścina krew w żyłach. a podobno w "Dniu..." zombiaki sa jeszcze lepsze! właśnie, a propos poruszania się... w wielu współczesnych filmach o zombie truposzczaki biegają i ganiają bohaterów z zawrotną szybkością, a przeciez zombi sa martwi! ich mięśnie, które sa bezwładne wprawia jedynie w ruch po częsci ożywiony mózg. kilka dni temu oglądałam remake legendarnego "Świtu" i cholernie sie zawiodłam. mysle, ze na odbiór filmu tez miała wpływ słaba jakosc obrazu i koszmarny lektor ="""""" jessu, skąd oni wytrzasnęli tego faceta?! miałam niekontrolowane odruchy, jak go słyszałam ><" sam film jest według mnie słaby. nie mam pojęcia dlaczego został okrzyknięty jednym z najlepszych horrorów ostatnich lat O_o" za mało zombie, słabe sceny gore, brak jakiegokolwiek klimatu, 'czarny' humor na żałosnym poziomie... wierzyc mi sie nie chce, ze az tyle wwalili w ten film [75 mln zielonych]... wydawało mi sie, ze to zapewni stworzenie solidnej produkcji... nie bede ukrywac, ze ten remake był chyba najbardziej oczekiwanym przeze mnie horrorem 2004 r. tyle nadzei... eh. nie polecam zadnym horroromaniakom. tak BTW to tak samo jak generalnie nie znosze wszelkiej masci wampirów, to zombie po prostu uwielbiam ^^ a teraz pozwólcie... ![]() zombie Fulciego z Zombie Flesh Eaters (Zombie - Pożeracze mięsa). tytułowe zombi jako ociekające zgniłym mięsem, powstałe z grobów, monstra, które w bestialski sposób niszczą świat żywych ^^ edit: ehhhh... wracając jeszcze do tego nieszczęsnego "Świtu".. w sumie to na plus dac moge końcówkę... całkiem niezłe zdjęcia i całkiem fajna chaotyczna praca kamere... reszta mnie nie przekonuje. voldius, w "28 dni później" nie było zombie... to byli ludzie zarażeni wirusem.. oni byli żywi.. zombie to umarlaki. ku ścisłości - zywe umarlaki. ale umarlaki ;] Ten post był edytowany przez Kira: 13.08.2004 18:19 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
ostatnio obajrzalam film "Jak stracic
chloapaka w 10 dni". bardzo fajny, polecam. dobra komedia przy ktorej
mozna sie przynajmniej posmiac. opowiada o kobiecie, ktora pracuje w gazecie
i musi napisac artukul... i o mezczyznie, ktory musi wygrac pewnien
zaklad...
-------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
hyh wiesz, mi się świt nowy bardzo podobał. humor właśnie wg mnie, nie był całkiem żałosny, akcja z burtem reynoldsem była świetna. ale i tak odstępywał scenariuszowo od klasyka. ale klasykowe zombi w samian, były tragiczne. charatkteryzacja była tragiczna ;P właśnie jako, że to za dnia, za dobrze ich było widać. ludzie pomalowani w większości na niebiesko/szaro. no ale bywa. mogli ten remake zrobić z scenariuszem tamtego filmu. świetny by był. a mi się i tak bardzo podobał i na przykład scena z porodem czy z piłą, zrobiły pewne wrażenie. ogółem, jak ciężarówka zbierała głowy zmobich na swoim tyle, śmiałem się w niebogłosy ;D dla mnie było warto, jednak ustępowały, wybitnym 28 dniom ;> a'propo nich. no racja, że tam nie było zombich, jednak ja jakoś tak zawsze ich określam i wydaje mi się, że to określenie nie jest bardzo błędne. bo jedne z nich były bardzo powolne i gnijące, a drugie szybki i ruchliwe. bardzo mi się to podobało. ale wogóle fabuła tego filmu i pieniądze, jakie z niego włożyli są niesamowite. w film nie włożono wcale kupe kasy i to jest świetne. |
||
Evana |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 14.02.2004 ![]() |
Widział już ktoś z Was "Osadę"?
Moim zdaniem "Szósty zmysł" (tego samego reżysera) był lepszy
(szczególnie pod względem fabuły), ale podoba mi się ciekawe, zaskakujące
zakończenie "Osady". Ogólnie film mnie nie zachwycił ani nie
powalił na kolana, ale muszę przyznać, że reżyserowi udało się utrzymać
niezwykły klimat (np. dzięki ciekawym ujęciom lasu, otoczenia).
-------------------- Dwie rzeczy nie mają granic: wszechświat i głupota ludzka.
Einstein Albo znajdziemy drogę, albo ją wytyczymy. Hannibal |
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
Ej, napisz mi właśnie jakie jest to zaskakujące zakończenie (tylko na PW) bo c=idę w poniedziałek, a nie chcę się stresować XD
-------------------- ![]() yeah. |
Evana |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 14.02.2004 ![]() |
Nie napiszę Ci, bo po powrocie z kina
będziesz chciała mnie udusić, a wolę się nie narażać. ;) Zakończenie jest
świetne i zepsuję Ci całą przyjemność oglądania filmu zdradzeniem go...
Naprawdę, po obejrzeniu przyznasz mi rację. :)
-------------------- Dwie rzeczy nie mają granic: wszechświat i głupota ludzka.
Einstein Albo znajdziemy drogę, albo ją wytyczymy. Hannibal |
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
nie, bo zapewne go nie zajarzę XD
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
SPOILERUJĘ [czyt. nie czytaj, jeśli
''Osady'' nie widziałeś i zamierzasz]
Evana -> może sam pomysł nie był najgorszy, ale wg. mnie klimat nie był wcale fajny. istoty kiczowate do granic nawet jak na przebrania. fakt, że ta dziewczyna przeszła niewidoma przez las i słowa, że ''prowadzi ją miłość'' nieco banalne. tak samo jak cały romans. ogólnie... kiepsko rozplanowane to wszystko. na plus dałabym moment kiedy cała rada naradzała się czy puścić niewidomą po leki. podobało mi się jego przesłanie. ale podsumowując: przez większość filmu łapałam aktorów za słówka i gesty, zaśmiewając się z Vero ;D -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Kira |
![]()
|
||||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
nooo... w zasadzie to na mały plusik mogłabym zaliczyć [oprócz końcówki] jeszcze kilka całkiem dobrych i efektownych scen podchodzących pod gore. czyli np. cięcie piłą mechaniczną albo odlatujące mózgi. poza tym jest jeszcze cos o czym zapomniałam wspomniec wcześniej. chyba największym plusem tego filmu jest epizodyczna rola [no, nazwijmy to tak - rola ;] Toma Savini [!]. jak to ktos powiedział - gosc ze starej ekipy : )
widzisz, i tu sie różnimy diametralnie. dla mnie klasyk to jednak klasyk. i choc te filmy nie strasza juz tak jak te 20-30-40 lat temu, wydają sie byc moze troche tandetne i ocierające sie o kicz, a nawet o śmieszność w niektrórych momentach, to dla mnie wciąż sa wzorcowe i nietykalne. po prostu świętość. sacrum. złego słowa nie powiem. Hitchcock, Romero, wszystkie "Piątki 13" i "Halloween" oraz wiele innych, obecnie bardzo niedocenianych - szacunek nalezy im sie chociazby ze względu na to, ze byli jednymi z pierwszych [o czym wielu miłośników horroru nie ma zielonego pojęcia, zarzucając im tandete i kicz]. zapoczątkowali jakis nowy rozdział. nikt juz nie powtórzy tego, co udało im sie stworzyc. ale wracając jeszcze do naszych nieszczęsnych 'rimejkowych' zombiaków. dla mnie to nie były prawdziwe zombiaki.. bardziej przypominały te pseudo-zambiaki zarazone jakims wirusem w "28 dniach" :] a tę całą 'Osadę' jakos mam ochote obejrzeć... sama nawet nie wiem czemu... i pchana tym niewytłumaczalnym, spontanicznym 'chceniem', chyba sie wybiora do kina. Ten post był edytowany przez Kira: 15.08.2004 21:22 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||||
voldius |
![]()
|
||||
Unregistered ![]() |
też uwielbiam klasyki i uważam, ze powinno się je szanowac. jednak, wiesz czasem mam ochote poaptrzeć na coś, co jest dobrego wizualnie. i do tego mi są te nowsze filmy potrzebne. chociaż obrzydzanie mnie nie kręci. jesteśmy za klasykami ! haa XD |
||||
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
jest taka wlasciwie kategoria horrorow
wieloczesciowych.
najczesciej to gatunek gore, badz ktos-zabija-i-zostaje-jedna-osoba-i-ona-tylko-przezyje. Piatki trzynastego. Dzieci z pola kukurydzy. Hellraiser. Freddy Krueger. Sciaga sie, sciaga wszystko. Ah ten Internet ;] Z kolei ja szukam horrorow stworznych na podstawie tworczosci genialnego Lovecrafta. Znalazlem 5 takich filmow na eMULE, od tygodnia zaciagnalo mi sie az 32 kB. mam caly spis tych filmow ale nigdzie w internecie ich znalezc nie moge. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
no i są tak zwane massacre. czyli totalna
masakra obrzydzenie. tylko dla niektórych. hcociaż w sumie one sa gore, a te
piątki 13. i te inne to horrory.
a mi chodzi o: Last House at Left Beyond the Darkness Cannibal Holocaust Cannibal [Ph/F]erox I split on your grave no i takie tam. niezbyt polecam. wszystko inne przy tym wymięka. piątki, teksańskie, hellraisery itp. ;> |
szpieg |
![]()
|
||
![]() pierniczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 205 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: A dead world, a dark path ![]() |
Ja siedzialam sama na 'Przekrecie doskonalym' i 'Sekretnym Oknie' ![]() -------------------- |
||
Syriiuszka |
![]()
|
Trzeba się było bić!
szpieg |
![]()
|
![]() pierniczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 205 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: A dead world, a dark path ![]() |
Szczerze to nie w moim stylu
<zdziwienie??>
![]() -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
||
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
necrophagia robi "teledyski", w ktorych racza nas urywkami z takich filmow (tytul "black blood vomitorium" mowi sam za siebie), zawzdy srogie to (i glupie na potege...no moze nie glupie, ale zabawnie to wyglada :F) -------------------- |
||
Syriiuszka |
![]()
|
A poprosiłaś kulturalnie o zwolnienie
miejsca?
szpieg |
![]()
|
Taa i gosc mi powiedzial, ze na bilecie
mial te miejsca.. Juz nie mialam sily sie klocic, zreszta film juz sie
zaczal
![]() ![]() -------------------- |
Syriiuszka |
![]()
|
i takie podświetlenie od dołu... =P
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
trzeba bylo walczyc o swoje!
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 21:34 |