Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Filmy, które ostatnio
obejrzeliście
szpieg |
![]()
|
![]() pierniczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 205 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: A dead world, a dark path ![]() |
Zazwyczaj nie ryzykuje :>
-------------------- |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
z glana chama, z glana. [brr, czy ja Ci
kiedyś glana nie miałem wysłać ? ^^]
|
Evana |
![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 14.02.2004 ![]() |
Rzeczywiście tak - istoty kiczowate, ale może właśnie taki efekt chciał osiągnąć reżyser? A według mnie ciekawy klimat został stworzony nie przez postaci, ale przez ujęcia, tak jak wspomniałam wcześniej - koron drzew, lasu itp. Poza tym kilka scen chętnie bym wycięła. Dlatego tak jak mówię - film nie zachwyca, ale widziałam już dużo gorsze, więc po obejrzeniu serii tragiczno - śmiesznych horrorów - ten na ich tle wypada całkiem nieźle. Spodobało mi się stwierdzenie, które znalazłam w jednej recenzji "Osady" (Zdzisława Pietrasika) - "Reżyser M. Night Shyamalan z powodzeniem stosuje najskuteczniejszą metodę straszenia, zakładającą, iż przeraża nie to, co widać, lecz to, co dopiero może się zdarzyć." -------------------- Dwie rzeczy nie mają granic: wszechświat i głupota ludzka.
Einstein Albo znajdziemy drogę, albo ją wytyczymy. Hannibal |
||
Kiara Neto |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 16.08.2004 Skąd: Wrocek ![]() |
Ja ostatnio oglądałam:
Straszny Film Srtaszny Film 2 Shrek Shrek 2 Helikopter w ogniu Helikopter w ogniu 2 Piraci z Karaibów -------------------- Jestem Zakochana w Syriuszu Blacku.
A opisane jest to na Moim Blogu (jeszcze nie wyznałam że go kocham) |
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
a poza tym npaisz coś jak widziałaś. napisz coś o helikopterze w ogniu 2 ! nA peFfnO ffajnY fiLm. Ten post był edytowany przez voldius: 16.08.2004 17:15 |
||
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Tako jak i jedynka
![]() Widział już ktos Osadę? Bo chcę pójść... ty warto??? -------------------- ![]() |
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
hmm warto... kurdę no nie chce mi się rozpisywać, ale moge Ci obiecać, że warto. jak nie to będziesz mnie kiedyś w dupę kopnąć ;> |
||
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
A ja obejrzałam dopiero niedawno Spirited
Away i stwierdzam, że film całkiem niezły. Dla fanów anime. Mój kuzyn uznał
go za tragiczny i wyszedł po 15 minutach.
Nie wiem, czy podobał mi się bardziej od Księżniczki Mononoke. -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Syriusz_Black |
![]()
|
||||
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Oj Vold, a mówiłeś, że będzie klapą... ![]() Widziałeś już?? W kinie, czy na kompie?? -------------------- ![]() |
||||
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
O boniek, ja widziałam, zakończenie
zwala z nóg, hahahaha, a Psycho wrzeszczała w kinie XD
Nie no, środek filmu, ja się wczuć próbuję, bo niebardzo się umiałam, laska w pada do dołu, jest moment grozy, a Psycho na cąły głos "AAAAAAAAAAAAAA!!!" Kurde ^^ Ten post był edytowany przez Syriiuszka: 16.08.2004 19:09 -------------------- ![]() yeah. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
khy khy. ładne zaskoczenia w filmie
były.
a sam film dla mnie był zaskoczeniem. świetny, naprawdę warto, w kinie widziałem. gra aktorów jest piękna. |
szpieg |
![]()
|
||
![]() pierniczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 205 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: A dead world, a dark path ![]() |
O Gosh, to byles ty ![]() ![]() ![]() -------------------- |
||
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Black Hawk Down 2? Ciekawe...
![]() ![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
filmy, które obejrzałam w ostatnim
czasie.
Anatomia - thriller. najpierw trochę o treści. studenci medycyny rozpoczynają nowy rok akademicki. okazuje sie, ze pozornie niewinni okazują się nieobliczalnymi psychopatami, którzy przeprowadzają doświadczenia na ludziach. to tak w skrócie. wybaczcie, ale nie chce mi sie pisac o fabule, przejdę dalej. więc film zawiódł mnie niemal na całej linii. poza całkiem klimatycznym początkiem to naprawde nic ciekawego. niezbyt oryginalne i niezbyt wciągające filmidło. do obejrzenia i do zapomnienia zaraz potem. moze pomysł nie był taki zły, ale samo wykonanie i jego realizacja pozostawia wiele do życzenia. ale mimo wszelkich wad nie wynudziłam sie na nim jakoś strasznie. owszem, chwilami wieje nudą, ale da sie jakos dotrwac do konca. widziałam gorsze rzeczy. jednak po "dwójkę" chyba nie sięgnę. oj nie. słowem podsumowania, raczej nie polecam, ale od biedy, jeśli nie ma sie niczego innego w zanadrzu, mozna sobie zapuścić na video. moja ocena 2/6 Od Zmierzchu do Świtu 3: Córka Kata - tutaj daruje sobie opisywanie treści, napisze tylko tyle, ze ten film to połączenie westernu z wampirycznym horrorem akcji przyprawione drobnymi elementami fantasy [patrz: wampiro-węze]. nie jest to typowy horror, chociaz taką metke mu naklejono. komus kto chce sie podbac i poszczękać zębami zdecydowanie odradzam. film podzielony jest na dwie części. pierwsza to western, druga traktuje o walce z wampirami. generalnie to nic ciekawego. ośmieliłabym sie nawet powiedziec - strata czasu. zwłaszcza ta druga wampiryczna część dosyc kiczowata i tandetna. jednak jest kilka rzeczy, które mozna zaliczyć na +. jest to dobra gra niektórych aktorów: kat, pisarz, barman Indianin, kilka całkiem znośnych efektów gore. poza tym w filmie jest sporo nagości. choc dla mnie osobiście to zaden plus, bo nagie niewiasty mnie raczej nie podniecają . moja ocena: 3/6 doooobra, o reszcie napisze kiedy indziej, bo nie chce mi sie juz strzepić palców i męczyc klawiatury ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Ludwisarz |
![]()
|
||||
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co ja, co ja!? aa! Ja nic nie zorbilem. Kto ogladal Mullholand Drive? -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
||||
voldius |
![]()
|
||||
Unregistered ![]() |
podaj mi adres na pm'ie a posle Ci ;> |
||||
szpieg |
![]()
|
||
Ja ogladalam i mi sie bardzo podobal ![]() -------------------- |
||
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
A zrozumialas ten film?
Doba,m a kto ogladal Glowe do wycierania (Erased Head), tez Lyncha. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
szpieg |
![]()
|
Pod koniec troche byl niejasny :>
-------------------- |
Hermiona13 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 113 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
Ja właśnie obejrzałam Dirty Dancing 2 i
weszlam w rytm
![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() Let's go the library! Let's go crazy and omit words to show off how good our English really is! Also, let's put a lot of shiny pictures to irritate the s... out of modem users. |
Syriusz_Black |
![]()
|
Dobra Vold... idę w sobotę na
"Osadę"... zobaczymy czy warto
![]() -------------------- ![]() |
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
hahahah, zdziwisz się napewno =P
-------------------- ![]() yeah. |
szpieg |
![]()
|
||
Polecam soundtracka z DD2 ![]() -------------------- |
||
Hermiona13 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 113 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
Dzięki wypróbuje
![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() Let's go the library! Let's go crazy and omit words to show off how good our English really is! Also, let's put a lot of shiny pictures to irritate the s... out of modem users. |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Właściwie lepiej znać soundtracka przed
obejrzeniem tego filmu, bo można sobie tańcować już podczas oglądania ;P
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 16:08 |