CZY DURSLEYOWIE SĄ DOBRYMI
LUDŹMI???, Co sądzicie o Dursleyach??
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
CZY DURSLEYOWIE SĄ DOBRYMI
LUDŹMI???, Co sądzicie o Dursleyach??
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Ja myślę,że ona wie doskonale ze magia
istnieje i jest wokoł...wiedziala bo przeciez miala siostre
czarodziejke...mysle tez gdyby nie Vernon i Dudley inaczej traktowala by
swojego INNEGO siostrzenca.
![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Dudleyek |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Dekapolis, Zawód: odcinacz łbów durnych goblinów, KRASNOLUD ![]() |
Najlepsi ludzie zwłaszcza i odpowiedzialny
i mądry (mandryl) syn Dudley, Dursleyowie przygarneli Harry'ego bo
musieli bo ciotka Petunia musiała.
-------------------- Moja prawdziwa ksywa brzmi BRUENOR
"Królem jest człowiek o silnym charakterze i zdrowym osądzie, który świeci swym własnym przykładem i naprawde troszczy sie o swój lud (...) Nie zaś brutal, który włada po prostu dlatego, że jest najsilniejszy." Drizzt Do'Urden |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
No wiem zrobili to z przymusu...ale czy
mieli by serce go wyrzucić?Przeciez to by świadczyło tylko o ich braku
serca.Ale przynajmniej go stamtąd nie wyrzucą i Voldzio go tam nie
dorwie...hehe Harry pewnie nadal bedzie strzezony.
![]() 1)pokonal Voldzia jako małoletnie dziecko 2)jest sławny i nie moze zginąc 3)musi życ aby w przyszlosci pokonac Voldzia,wg przepowiedni w którą oni ślepo wierzą ![]() 4)z powodów niewiadomych ![]() ![]() Ja stawiam na 4 ![]() ![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
CAPTAIN_SIRIUS |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 20.02.2004 Skąd: ------------- ![]() |
![]() |
Livery |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 05.01.2004 ![]() |
Dla mnie Dursleyowie przygarneli
Harry'ego, bo to jest siostrzeniec Petuni i mieli nadzieje, że... jak
oni to nazwali wybiją mu z głowy te bzdury? No w każdym razie chyba nie
mieli serca żeby zostawić Harry'ego na pastwe losu. A potem jak już
zrozumieli, że z tego "wybijanai" nic nie będzie to się poddali,
ale wtedy nie mogli go wyrzucić, bo byli związani przysięgą.
I oni chyba się boją, że Harry może im coś zrobić i dlatego udaja takich twrdych i w ogóle, żeby pokazać mu, że się go nie boją. A może Dumbledore ich nastraszył w tym liście, że jak nie wezmą Harry'ego pod swój dach to zamieni ich w żaby, albo coś. ![]() -------------------- "Spójrzcie w niebo.
(...) I zobaczcie, jak wszystko się zmienia. A żaden dorosły nie zrozunie nigdy, jak wielkie to ma znaczenie." "Być człowiekiem, to właśnie być odpowiedzialnym. (...) To czuć, kładąc swoją cegiełkę, że się bierze udział w budowie świata." "Młodzi nie wiedzą, jak myślą i czują starzy, więc to starzy są winni jeśli zapominają, jak to jest być młodym." ----------------------------------------------------------------------- Świetne avatary z japońskich bajek: == MUSASABI-NO TORIDE == |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
hehe oni nie muszą udawać, że się
Harry'ego nie boją bo kazdy wie ze te mugole są szczególnie przeczulone
na magię i strachliwe
![]() ![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Koralina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
Według mnie Petunia w głębi serca JEST dobrym człowiekiem. Zareagowała na wyjca Dumbledora, choć wcale nie musiała tego zrobić. Przez całe swoje szkolne życie zazdrościła Lily, przez co z czasem ją znienawidziła. Potem żyła pod presją męża, typowego mugola, którego interesowała tylko swoja praca i Dudley. Petunia mieszkając w takim otoczeniu w końcu zdziwaczała, ale jestem pewna, że zdarzy się coś, przez co Petunia będzie musiała wybierać: Vernon i Dudley kontra Harry i wybierze Harry'ego.
-------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
Irwena |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
myślę że oni tak się znęcają nad Harry'm bo boją się go i wogóle gardzą śwaitem magicznym, maja nadzieję że Harry w końcu albo zrezygnuje z tej magii (pod ich dobroczynnym wpływem ofcourse), albo się wyprowadzi albo będzie im pomagać magią.
ale Harry nie będzie tam szczęśliwy, myślę że wprowadzi się na Grimmauld Place. a Petunia na pewno jest dobra, ona najmniej się nad nim znęca, a poza tym jest w końcu siostrą Lilly i myślę że kocha(ła) ją. Nawet zazdrość nie może tego zniszczyć, prawda? -------------------- Zawiodłam się na nim... Ale z drugiej strony... On nigdy nic nie obiecywał... On nie wie...
TGZK rulezzz XD!!! Don't you cry... ja chcę tam wrócić!!! |
daigb |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 92 Dołączył: 25.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
zgadzam sie ze Petunia MOGLA byc dobrym
czlowiekiem...wg mnie przez to ze ona nie ma tego cudownego daru zdziwaczala
i zrobila sie jedna wielka piiiiiiiiiip. a przygarnela/li Harry'ego
poniewaz Dumb pewnie najpierw ich poprosil a pozniej jak nie chcieli (bo
zapewne tak bylo) zastraszyl ich...w koncu kto wie co w tym staruszku
siedzi??
![]() |
cedrik_diggory |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: Mysłowice ![]() |
Każdy człowiek ma coś dobrego w głębi
serca
![]() Myśle że jakby chcieli to mogli by być dobrzy. Ale nie są.... Są głupimi snobami , ludźmi bez serca dla Harry'ego. A co do Petuni napewno łączą ją jakieś więzi rodzinne z Harrym... ale nie okazuje tego. Więc Dursley'owie mogli by być dobrymi ludźmi. A Harry'ego trzymają tylko z obawy przed Dumblem. Znęcają się nad nim z powodu magii. -------------------- "Z daleka, gdzieś sponad jego głowy, napłynął piskliwy, zimny głos:
- Zabij niepotrzebnego. Coś świsnęło i drugi głos zaskrzeczał w noc: - Avada kedavra! Harry miał zaciśnięte powieki, ale błysnęło przez nie zielone światło. Usłyszał, jak coś ciężkiego pada na ziemię tuż obok niego. Ból w czole osiągnął takie natężenie, że poczuł gwałtowne mdłości, a potem nagle ustąpił. Bojąc się tego, co zobaczy, otworzył piekące powieki. Tuż obok niego leżał z rospostartymi ramionami Cedrik. Był martwy." Pub TrZy MIOTŁY - REAKTYWACJA - Moja Super Stronka. ZZZapraszam. PO REAKTYWACJI. Forum - REAKTYWACJA |
Inciaa |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Elbląg ![]() |
Myślę, że gdyby nie to, że wyszła za
Vernona, to Petunia by była dobrą kobietą, przetrzymałaby to, że nie jest
czarownicą i Haryy miałby dobre z nią życie.
-------------------- |
Słoneczko |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Za górami za lasami... ;) ![]() |
Ogólnie rzecz biorąc uważam Dursleyów za ludzi dość ograniczonych, albo może raczej nie umiejących przystosowć się do sytuacji.
Skoro już wiedzą, ze nic nie zrobia w związku z wybijaniem HP magii z głowy, to przynajmniej mogliby traktować go jakoś normalniej. Znaczy nie zwalać wszystkiego na niego. Myślę też że są przez autorke przedstawieni dość karykaturalnie. Są bezgranicznie i ślepo zakochani w swoim synku przez co tak naprawdę robią z niego maminsynka. Tak jak już ktoś powiedział, oni odegrają jeszcze jakąś bardzo ważną rolę w książce, bo w przeciwnym razie nawet nie zostaliby w niej umieszczeni. |
.:+Yena+:. |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: Królestwo Cienia ![]() |
Dursley'owie sa po prostu skrajnymi
mugolami... i wierza jak ktos wciśnie im kit że wygrali konkurs na najlepszy
trawnik ![]()
o tak! ![]() -------------------- "Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko zostało juz kiedyś opisane"
http://s5.bitefight.pl/c.php?uid=75701 |
||
Hermiona13 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 113 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
hm trudne pytanie ale myśle że w głębi
serca tak w pewnym sensie
![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() Let's go the library! Let's go crazy and omit words to show off how good our English really is! Also, let's put a lot of shiny pictures to irritate the s... out of modem users. |
alexa0900 |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 19.06.2004 Skąd: wroclaw Płeć: Kobieta ![]() |
Dursleyowie sa dobrymi ludzmi.Przygarneli
go,dali mu ochrone,dach nad glowa,miejsce,do ktorego moze(jesli
zechce)wrocic....Ale ich zachowanie to juz inna sprawa.Wydaje mi sie,ze nie
chca zeby Harry myslal,ze sa dobrzy,zeby czul sie swojsko,milo itp.
|
BeBe |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 229 Dołączył: 11.08.2003 Skąd: Gorzów Wlkp. /szary Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Petunia i Veron nie są złymi ludzmi. Po prostu boją się tego, czego nie znają. Boją się oni nie tylko o siebie, ale także o swojego syna. dlatego reagują tak, a nie innaczej kiedy ten zostaje zaatakowany przez "przybysza" z obcego im światu.
A jednak przygarneli Harry'ego mimo tego, że nie musieli tego robić. -------------------- L'amitie doit etre cultivee comme un grain...
Uczę sie Poznania./ Mam go w dupie i uczyć się go już nie zamierzam. |
.:+Yena+:. |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: Królestwo Cienia ![]() |
pamietam ten cytat z jakiegoś filmu... chyba z "Robin Hood - ksiażę złodzieji" ![]() -------------------- "Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko zostało juz kiedyś opisane"
http://s5.bitefight.pl/c.php?uid=75701 |
||
Lily_Ross |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 25.02.2004 ![]() |
Nie mozna konkretnie odpowiedziec na to
pytanie.
Nie ma podzialu na "dobrych ludzi" i "zlych ludzi" Tak samo jak nie wszystko jest czarne , albo biale.... Z punktu widzenia prawa Dursleyowie sa dobrymi obywatelami... nie lamia przepisow, przestrzegaja prawa, sa uczciwi. Ale np. dla Harry'ego sa chamscy, wredni, zlosliwi, okropni. Nie wiem jak pojmujesz slowo "dobrzy". Ja sama nie potrafie odpowiedziec na to pytanie... Nie lubie ich , ale zdaje sobie z tego sprawe , ze nie moge powiedziec o nich z reka na sercu , ze sa "zli". -------------------- ![]() "...Wrocil chlopiec, ktoremu zginela ropucha ,ale tym razem w towarzystwie dziewczynki w nowej szacie Hogwartu. - Czy ktos nie widzial ropuchy? Neville zgubil swoja- powiedziala. Miala nieco przemadrzaly glos , mnostwo gestych brazowych wlosow i wielkie przednie zeby..." |
Ewelka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
Ja mogę szczerze odpowiedzieć.
Dursleyowie moze i są dobrzy i mili dla sąsiadów, znajomych ,ale dla
Harry'ego są okropni. Wzięli go pod swój dach ale widać po nich że nie
zrobili tego z chęcią. Gdyby się lepiej Harrym zajmowali to może i moje
nastawienie do nich było by lepsze, ale jak narazie to z czystym sumieniem
mogę powiedzieć ze są OKROPNI.
|
Nimfka |
![]() ![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 322 Dołączył: 10.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
No, dobrzy ludzie to raczej przesada przy
określaniu Dursleyów. Ja raczej uważam ich za ludzi posiadających sumienie
i serce. Może i z kamienia ale to zawsze serce.
![]() -------------------- |
Agnessa |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 280 Dołączył: 08.11.2004 Skąd: z wariatka.exe ![]() |
mugole przez duże M a i nawet dla ludzi
'normalnych' (jak to oni okreslają) są chamscy... (I tom) Wrzeszczał
na pracowników i sekretarke i poszedł se jakby nigdy nic po bułke z
rodzynkami.. . Albo rozmowa telefoniczna między Veronem a Ronem.. ale Ron to
juz czarodziej..
-------------------- ![]() Mistrzyni Eliksirów Gliwice sa jak rzut ziemniakiem,a kanarki są pyszne!-by Agnessa.Wymyślone o 01:11 rozmawiając z kolegą,o tym,że Agnes jednak pomoze go uratiwac przed rozpędzoną tirówą ;] |
Nimfka |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 322 Dołączył: 10.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Albo mi sie wydaje, albo ostatni post (mój
akurat) pisany był ponad 3 miesiące temu... Czy ja mam ze soba problemy,
czy nie powinno się wyciągać tematów sprzed takiego czasu!!!
Grrr.... ![]() -------------------- |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Czy
ja mam ze soba problemy, czy nie powinno się wyciągać tematów sprzed takiego
czasu!!! chyba to pierwsze. argumenty proszę, czemu nie powinno. -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Agnessa |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 280 Dołączył: 08.11.2004 Skąd: z wariatka.exe ![]() |
QUOTE(Nimfadora @ 12.11.2004
00:59) Albo mi sie wydaje,
albo ostatni post (mój akurat) pisany był ponad 3 miesiące temu... Czy
ja mam ze soba problemy, czy nie powinno się wyciągać tematów sprzed takiego
czasu!!! Grrr.... ![]() sorry jestem tu nowa! skąd miałam to wiedzieć? -------------------- ![]() Mistrzyni Eliksirów Gliwice sa jak rzut ziemniakiem,a kanarki są pyszne!-by Agnessa.Wymyślone o 01:11 rozmawiając z kolegą,o tym,że Agnes jednak pomoze go uratiwac przed rozpędzoną tirówą ;] |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
po co się tłumaczysz, nic złego nie
zrobiłaś.
/koniec offtopu/ Ten post był edytowany przez avalanche: 12.11.2004 00:07 -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 09:38 |