CZY DURSLEYOWIE SĄ DOBRYMI
LUDŹMI???, Co sądzicie o Dursleyach??
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
CZY DURSLEYOWIE SĄ DOBRYMI
LUDŹMI???, Co sądzicie o Dursleyach??
Marker |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 22.10.2004 ![]() |
Dursleyowie dobrzy hmmmm....
No nie są to może jakieś zwierzęta, zbrodniarze, niby go nie biją, ale.... Nie mogę uwierzyć, jak normalny człowiek może w taki sposób traktować dziecko. Zwłaszcza, że Harry miał cały czas porównanie: Jak traktowany jest on, a jak Dudley. Ja bym na jego miejscu zwariowała albo conajmiej popadła w depresję. Nie wiem, jakim cudem pozostał taki... normalny. Co z tego że dali mu jedzenie, ubranie? Gdyby tego nie zrobili mieli by na karku nie tylko Dumbledora ale i mugolskie instytucje. A sąsiedzi by się o tym na pewno dowiedzieli. Dobra, dość już. Mam nadzieję, że chocaż w tych ostatnich częściach spróbują być lepsi. Chociaż nie oczekujmy od Harry'ego, że im wybaczy. -------------------- |
ELF |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 45 Dołączył: 11.11.2004 Skąd: Z boiska... ![]() |
Czy są dobrzy?? Hmmm.... oni po prostu nie
rozumieją moagii ani tego, ze to nie jest zle. Magia jest jak bron: moze
posluzyc do dobrych celow jak i zlych.
-------------------- ![]() Harry Potter jest jedyna osobą, która przeżyła kopniaka z półobrotu od Chucka Norrisa. Potterowi została tylko blizna w kształcie błyskawicy na czole. |
marcin85can |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 03.12.2004 ![]() |
Dursleyowie sa spoko ale jak bym mogl to bym
wpierd*** Dudlejowi - jego nie przezuwam wogole. A Petunia i Vernom poprostu
nie lubia magii a czego to nie wiem. Moze dlatego ze stracili przez to
rodzine (rodzice Harry'ego)?
|
Hermiona13 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 113 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
Nie no napewno nie są złymi ludźmi poprostu
mają żal do rodziny Potter'ów i nie nawidzą wszystkiego co jest z nimi
związane.Ale to nie znaczy że są złymi ludźmi oni poprostu nie rozumieją
świata magii
![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() Let's go the library! Let's go crazy and omit words to show off how good our English really is! Also, let's put a lot of shiny pictures to irritate the s... out of modem users. |
Mononoke |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 03.12.2004 Skąd: The Something :) ![]() |
|
Agnessa |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 280 Dołączył: 08.11.2004 Skąd: z wariatka.exe ![]() |
QUOTE(Hermiona13 @ 03.12.2004
16:10) Nie no napewno nie są
złymi ludźmi poprostu mają żal do rodziny Potter'ów i nie nawidzą
wszystkiego co jest z nimi związane.Ale to nie znaczy że są złymi ludźmi oni
poprostu nie rozumieją świata magii ![]() czy aby na pewno? JO wyraźnie podkreślała że sa egoistami i chcą na siebie zwrócic uwagę,a także sa wścipscy i aroganccy,jednakze mozliwe że nienawidza magii z powodu Potterów. Podam przykłady: Petunia nieraz wyglądała przez okno by spojrzec co w tej chwili robią jej sąsiedzi(wścipskosc) aby potwierdzic moje słowa co do egoizmu.. nie ma chyba konkretnych ale pamiętACIE JAK SIE(celowo) zachwycali nowym,luksusowaym samochodem Verona?a jako przykład na arognckośc: CAŁE NARZEKANIE I WRZASKI WUJA VERONA(zarówno w pracy jak i w domu) -------------------- ![]() Mistrzyni Eliksirów Gliwice sa jak rzut ziemniakiem,a kanarki są pyszne!-by Agnessa.Wymyślone o 01:11 rozmawiając z kolegą,o tym,że Agnes jednak pomoze go uratiwac przed rozpędzoną tirówą ;] |
Bellatriks |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: stąd Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE JO
wyraźnie podkreślała że sa egoistami i chcą na siebie zwrócic uwagę,a także
sa wścipscy i aroganccy,jednakze mozliwe że nienawidza magii z powodu
Potterów. Podam przykłady: Petunia nieraz wyglądała przez okno by spojrzec
co w tej chwili robią jej sąsiedzi(wścipskosc)
Co ma piernik do wiatraka? Co ma magia do sąsiadów? Zgadzam się, że Dursley'owie są egoistyczni, wścibscy etc etc... ale nie są złymi ludźmi. Może mają jakieś zle wspomnienia ze świata magii? Ciotka Petunia w 1 częsci mówiła, ze jej rodzice byli tacy dumni z Lily, a Petunię odstawili jakby na drugie miejsce... może dlatego ona tak nienawidziła Lily i wszystkich czarodziei? Była zazdrosna i wmówiła sobie i Vernonowi, ze swiat magii ją nie obchodzi, ba, że się go brzydzi? Jak sobie to wmawiała przez naście lat, to już jej to zostało... A moze Harry'ego przygarnęła jednak nie tylko z przymusu? Zresztą nie wiem ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Bellatriks: 15.12.2004 00:31 |
Agnessa |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 280 Dołączył: 08.11.2004 Skąd: z wariatka.exe ![]() |
QUOTE(Bellatriks @ 15.12.2004
01:30) QUOTE JO
wyraźnie podkreślała że sa egoistami i chcą na siebie zwrócic uwagę,a także
sa wścipscy i aroganccy,jednakze mozliwe że nienawidza magii z powodu
Potterów. Podam przykłady: Petunia nieraz wyglądała przez okno by spojrzec
co w tej chwili robią jej sąsiedzi(wścipskosc)
Co ma piernik do wiatraka? Co ma magia do sąsiadów? Zgadzam się, że Dursley'owie są egoistyczni, wścibscy etc etc... ale nie są złymi ludźmi. Może mają jakieś zle wspomnienia ze świata magii? Ciotka Petunia w 1 częsci mówiła, ze jej rodzice byli tacy dumni z Lily, a Petunię odstawili jakby na drugie miejsce... może dlatego ona tak nienawidziła Lily i wszystkich czarodziei? Była zazdrosna i wmówiła sobie i Vernonowi, ze swiat magii ją nie obchodzi, ba, że się go brzydzi? Jak sobie to wmawiała przez naście lat, to już jej to zostało... A moze Harry'ego przygarnęła jednak nie tylko z przymusu? Zresztą nie wiem ![]() ![]() snoby i tyle. ![]() ![]() -------------------- ![]() Mistrzyni Eliksirów Gliwice sa jak rzut ziemniakiem,a kanarki są pyszne!-by Agnessa.Wymyślone o 01:11 rozmawiając z kolegą,o tym,że Agnes jednak pomoze go uratiwac przed rozpędzoną tirówą ;] |
Kala |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 04.12.2004 ![]() |
przecież nie są tacy straszni, tylko się
boją, ale przecież mają serce, bo inaczej wyrzucili by Harry'ego z domu,
przecież nie trzymają go na siłę, byłoby im na rękę gdyby z nimi nie
mieszkał, a to jak go traktują wynika z tego że chcą dla niego dobrze, chcą
z niego zrobić "normalnego" człowieka ale w ich wydaniu, mogliby
go wywalić ale oni mają nadzieję, a raczej mieli że dzięki ich podejściu
znormalnieje
![]() -------------------- |
Hermiona z Krakowa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 29.06.2004 Skąd: gród króla Kraka =P ![]() |
JACY SA DURSLEYOWIE??
trudne pytanie i wiele roznych odp... Hmmm ![]() ![]() Ale dlugi reply ![]() ![]() -------------------- "Wymagajcie od siebie, chocby inni nie wymagali" Jan Pawel II ['] ['] [']
~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
mastablasta |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 46 Dołączył: 09.10.2004 Skąd: Niewiadomo skad ![]() |
Wydaje mi sie ze o Dursleyach trudno
powiedziec czy sa dobrymi ludzmi czy nie... Jest jednak kilka
niezaprzeczalnych faktow:
1. dursleyowie sa nietolerancyjna, pospolita rodzina, nie wierzaca w rzeczy ponadludzkie czy tajemnicze 2. dursleyowie nie zabijaja, nie kradna, wiec mysle ze nie mozna ich nazwac zlymi ludzmi 3. sposob pokazania opiekunow Harry'ego to prawo autorki, wiec to chyba jej powinno zadac sie pytanie o to czy DURSLEYOWIE BYLI DOBRYMI LUDZMI... NO, mam nadzieje ze zrozumiecie o co mi chodzilo... MASTA -------------------- ![]() *** "There's nothing you can do, Harry... nothing... he's gone..." - Remus Lupin "Najbardziej odczujesz brak drugiej osoby,kiedy będziesz siedział obok niej , wiedząc , że ona już NIGDY nie będzie Twoja..." "Duma, jedna z cech, ktorymi ludzie sie szczyca, jedna z cech, przez ktore gina ..." *** ![]() *** |
Hermioncia13 |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 73 Dołączył: 27.12.2004 Skąd: Z niestąd:P Płeć: Kobieta ![]() |
Drusleyowie..................hmmm oni byli
dobrzy tylko poprostu nie chcieli tego okazywać. Ciotka Petunia jednak
wiedziała w V części kim są dementorzy. Wyjec od Dumbledor'a też należy
wziąść pod uwagę, Ale według mnie drusleyowie to dobrzy ludzie pomimo tego
że ich nie lubię.
-------------------- |
Bellatriks |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: stąd Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Wyjec od Dumbledor'a też należy
wziąść pod uwagę Skąd wiadomo, że to wyjec Dumledore'a? Harry by jego głos chyba rozpoznał :/ Dursley'owie, nie są ani dobrymi ludźmi (ze wzglęgu na np. traktowanie ludzi uboższych od siebie) ani złymi ludźmi (nie kradną, nie zbijają) Jak tak przejrzeć te wszystkie posty, to mozna właśnie do tego podsumowania dojść ![]() |
Nimfka |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 322 Dołączył: 10.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Ale chyba na końcu piątego jest wyraźnie
napisane, że to był wyjec od Dumbla. Chyba, że się mylę, ale.... Tak, o tym
na pewno była mowa.
-------------------- |
Psia Gwiazda |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 26.12.2004 ![]() |
dla mnie Dursleyowie nie sa zlymi ludzmi.
raczej typowymi przedstawicielami wyzszej klasy. maja wiele wad, jak kazdy z
nas. pozatym boja sie... sami maja syna (nienajlepszego, to fakt), ktorego
kochaja, a musza trzymac pod dachem tego dziwolaga
![]() ![]() ![]() chcialabym takze poruszyc sprawe glodzenia i ubierania Harry'ego w szmaty Dudleya. hmm, wydaje mi sie, ze Dursleyowei kaza w ten sposob chlopaka za cos czemu nie jest winny- za to kim jest. pozostal jeszcze wyjec od Dumbla... on mial na celu poruszenie sumienia ciotki, bo Harry to w koncu syn jej siostry. SIOSTRY. zaloze sie, ze bez wzgledu na to jak bardzo jej zazdroscila, pani Dursley kochala ja. zaznaczam, ze ten posta NIE MIAL na celu usprawiedliwiania Dursleyow, ale tylko ukazanie mojego pogladu na ich sprawe. -------------------- [size=3]~~**Członek Stowarzyszenia THE FULL MOON -fanklubu R.Lupina**~~[/size
umarl... kto mi odda morze lez ![]() ![]() ![]() ![]() TOM MARVOLO RIDDLE - - I AM LORD VOLDEMORT ~~MÓJ BLOGASEK~~ |
Hermioncia13 |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 73 Dołączył: 27.12.2004 Skąd: Z niestąd:P Płeć: Kobieta ![]() |
Gdzieś znalazłam że w VI tomie Drusleyowie w
końcu zaakceptują Harry'ego. ALe wątpię czy to prawda:)
![]() -------------------- |
Chooo |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 124 Dołączył: 15.04.2005 Skąd: Tam gdzie marzenia się spełniają... Płeć: Kobieta ![]() |
Dursleye to jakaś banda głupków. Jak
mogli tak traktować Harry'ego. Czemu trzymali go w komóce pod
schodami??? Naprawdę nie mam o nich dobrego zdania. Bo...JAK TAK
MOŻNA??????
-------------------- |
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Oj można....
-------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
Ewelka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A może jesteś?
![]() -------------------- ...
|
Bellatriks |
![]()
|
Skoro mowa już o rodzicach to kiedyś przez
przypadek wyskoczyłam z tekstem "widziałam demona", myślałam że
mnie do psychiatry wyślą
![]() |
Chooo |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 124 Dołączył: 15.04.2005 Skąd: Tam gdzie marzenia się spełniają... Płeć: Kobieta ![]() |
Za takie coś raczej do psychiatry nie
wysyłają. Chociaz mogli pomyślec że jesteś dziwna (albo i nie, rodzice
raczej tak o swoich dzieciach nie myślą). Jednak ja dalej podtrzumuje zdanie
że Dursleyowie to banda głupków. Nawet jeśli są mugolami. Powinni choć
troszkę zaakceptować Harry'ego.
-------------------- |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
myślę że powinnać im wytłumaczyć żeby tak
nie postępowali
![]() -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
MalGanis |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 174 Dołączył: 12.04.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A nawet jeśli jestem, to co z tego?
![]() ![]() |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeżeli jestes to sie nie dziwie, że ciebie nie chca wysyłać.
![]() -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 13:50 |