Śmieszne sytuacje, czyli ciekawe
teksty i zdarzenia
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Śmieszne sytuacje, czyli ciekawe
teksty i zdarzenia
żaba |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) ![]() |
Bardzo mi sie podobaja momenty z Fredem i
Georgem.W I bylo fajne jak nabijali sie z Percy'ego, tory zostal
Prefektem,gdy jechali do Hogwartu.Byl tez dobry moment gdy uciekali na
miotlach z Hogwartu.
Takich momentow bylo wiele,z ktorych mozna bylo sie posmiac, ja uwielbiam powracac do nich od czasu do czasu... ![]() -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
Puszczyk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie najbardziej rozbawiły komentarze
Jordana co do błyskawicy Harr'ego.
W V części Harry mówi coś takiego "Powinniśmy się uczyć jak działa mózg dziewczyny" Wogóle wszystkie momenty z udziałem Freda i Georga były zabawne część IV: [QUOTE]- Ron pożyczysz nam świstoświnkę? - A po co ? - No wiesz, George chciał ją zaprosić na bal...[QUOTE] Przy tym się uśmiałem. ![]() Ten post był edytowany przez Puszczyk: 18.05.2004 19:32 -------------------- ..
![]() |
Ewelka |
![]() ![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
zGADZAM SIE Z TYM A PRZEDE WSZYSTKIM najśmieszniejsi byli Fred i George |
||
Puszczyk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
A pamiętacie ten tekst:
Harry:" A skąd ci przyszło do głowy że nie jestem odważny w łożku?" To też było dobre. -------------------- ..
![]() |
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Najsmieszniejsze sa of corse sytuacje z
blizniakami
Np wtedy gdy chcieli przyslac Ginny klozet z Hogwartu albo zrezygnowali ze szkoly:) Sa najlepsi. Czasami takze Ron walnie fajnym tekstem. -------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
Myszka |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Dębica ![]() |
Jest ich dużo więc wypiszę tylko z V
części: Umbridge (niewiem jak to się pisze)wizytowała Minerwe M., sumy,
Dumbledore uciekający przed nosem Knota, fajerwerki latające po Hogwarcie,
ucieczka Wersleyów, rozmowa Dumbledora z Harrym, moment w którym centaury
atakują Dolores, próba Malfoy'a z koleżkami żeby pobić Harry'ego,
mina Dursleyów kiedy zobaczyli komitet powitalny Harry'ego i wiele wiele
innych.
|
cedrik_diggory |
![]() ![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: Mysłowice ![]() |
Popieram bliźniaków i Rona. Dobry był
tekst
Lubie też kawałki sprzeczek Umbridge Vs McGonagall. Fajne też było to: On ciągle puszcza gole, Oczy ma pełne łez ! Kapelusz zjadły mu mole, On naszym królem jest! Weasley'a ród ze śmietnika, I tam jest jego kres ! Przed kaflem zawsze umyka, On naszym królem jest! Weasley jest naszym królem, I da nam wygrać mecz ! Więc zaśpiewajmy chórem On naszym królem jest! Było wieele spoko momentów jak np. Bagno -------------------- "Z daleka, gdzieś sponad jego głowy, napłynął piskliwy, zimny głos:
- Zabij niepotrzebnego. Coś świsnęło i drugi głos zaskrzeczał w noc: - Avada kedavra! Harry miał zaciśnięte powieki, ale błysnęło przez nie zielone światło. Usłyszał, jak coś ciężkiego pada na ziemię tuż obok niego. Ból w czole osiągnął takie natężenie, że poczuł gwałtowne mdłości, a potem nagle ustąpił. Bojąc się tego, co zobaczy, otworzył piekące powieki. Tuż obok niego leżał z rospostartymi ramionami Cedrik. Był martwy." Pub TrZy MIOTŁY - REAKTYWACJA - Moja Super Stronka. ZZZapraszam. PO REAKTYWACJI. Forum - REAKTYWACJA |
||
czadowa_ |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 225 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Białystok ![]() |
-Całowałeś
się? - zapytała zywo Hermiona.
(...) Harry spojarzał na Rona, na którego twarzy ciekawosc walczyła z rozbawieniem, i na Hermione która nie miała najweselszej miny, i kiwnął głową. -HA! Ron wyrzucił w górę zaciśnieta pięsc i ryknął tak głosnym ochrypłym śmiechem, że kilku zleknionych drugoroczniaków siedzacych pod oknem aż podskoczyło. Harry zmusił się do uśmiechu patrząc jak Ron tarza sie po dywaniku. (...) -No i co?-zapytał w końcu Ron patrząc na Harry'ego. - Jak było? (...) -Mokro(..)no bo płakała. (...) -A WYDAWAŁOBY SIĘ, ŻE MAŁE CAŁOWANKO POWINNO JA TROCHĘ ROZRUSZAĆ - powidział Ron, szczerzac zęby. ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez czadowa_: 29.06.2004 15:21 -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
zboczuch kurde , wszyszukuje w jednym
dialagu wszystkie zdania z konteksta - już nawet mój kumpel by tego nie
zrobił..
-------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
ginny_irlandka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: LUBLIN!! czocha & gniew & Ireland ![]() |
ron jest swietny! dretwym nazwac go
nie mozna... wg mnie jest o wiele wrazliwszy od harry'ego, nie mowiac o
hermionie. rozbawialy nie powyzsze sytuacje, oraz jak w swinskim lbie
chcial zamowic troche starej ognistej, czy zdarzenia z balu w 4 tomie...
uwielbiam czytac o jego perypetiach, z dziewczynami hehe. jest taki zabawny
XP... pomysle i dopisze some more...
-------------------- I have nothing more to say.
Only the heart can see... Only the heart can see... ***Follow your star*** |
Irwena |
![]() ![]()
|
||||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
qrde tyle było genialnych momentów.... nie
mam teraz ksiazki ale napisze z pamięci: - bliźniacy obiecali Ginny, że przyślą jej klozet z Hogwartu - Molly weasley mówiła coś do bliźniaków i oni cos takiego :kobieto, czy ty swoich dzieci nie rozróżniasz?! - zaraz potem było cos takiego "to przeciez my, Gred i Forge!" (normalnie jak lałam z tego ale byla ze mnie idiotka ![]() - albo jak Ginny wywalała łajnobomby i kłamała że to kot ![]() ![]() ![]() - wiem ze nie na temat, ale : w jakimś ficku o Huncwotach, możliwe ze "Apokryf" ale nie jestem pewna, było coś takiego że Huncwoci zaczeli tańczyć w jakiejs tam gospodzie w Hogsmade do piosenki Doorsów chyba i Syriusz zaczal taki ''pociag'' i wszedl po stolik, wszyscy na siebie powpadali, ktos zahaczyl rekawem o kurek z piwem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - albo jak bliżniacy opuścili Hogwart i kazali Irytkowi no wiecie ![]() ![]() XDXDXDXDXDXDXDXD fajne fajne oczywiscie lee jordan - jest genialny bedzie mi go brakowac i blizniakow oczywiscie!!! ![]() a tak i ta rozmowa freda i gorge'a o tym ze percy jest prefektem
Ten post był edytowany przez Irwena: 02.07.2004 21:47 -------------------- Zawiodłam się na nim... Ale z drugiej strony... On nigdy nic nie obiecywał... On nie wie...
TGZK rulezzz XD!!! Don't you cry... ja chcę tam wrócić!!! |
||||
Nimfka |
![]() ![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 322 Dołączył: 10.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Dokładnie tego nie pamietam ale teksty
były mniej więcej takie:
-Pani profesor co to za planeta? (L. Brown) -To Uran moja droga, ważne ciało niebieskie... (S. Trelewney) -Czy ja też moge sobię obejrzeć ciało Lewender??? (Ron) -Nie mam pojęcia jak udało wam się zaprosić najlepsze dziewczyny z roku... (D. Thomas) -Zwierzęcy instynkt... (Ron) Takich tekstów jest naprawde dużo, ale niestety nie wszystkie pamiętam. ![]() -------------------- |
Super_Kasia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 44 Dołączył: 10.08.2004 Skąd: Legnica ![]() |
![]() ![]() -------------------- Kasia z pokoju 210 , Zamek CZocha, III turnus 2004!! UCHH+ Dziub Dziub RUlEzZz
|
loli |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 06.06.2004 Skąd: Katowice ![]() |
"Pani Weasley poszła w ślady
Hermiony i wydała z siebie wrzask.
- Nie wierzę! Nie wierzę! Och, Ron, jak cudownie! Prefekt! Jak wszyscy w rodzinie! - A Fred i ja to co, bliscy sąsiedzi? - spytał George z oburzeniem kiedy matka odepchnęła go na bok i otoczyła ramionami swojego najmłodszego syna. " "- Hej, Wielki D! Dudley odwrócił się. - O... - stęknął - To ty. - No więc od jak dawna jesteś "Wielkim D"? - spytał Harry. - Odwal się - burknął Dudley odwracając się. - Niezłe imię - powiedział Harry, śmiejąc się szyderczo i zrównując się z kuzynem. - Ale dla mnie zawsze będziesz "Kochanym Dudziaczkiem". - Powiedziałem, ODWAL SIĘ! - wybuchnął Dudley i jego wielkie jak szynka dłonie zacisnęły się w pięści. - A co, chłopcy nie wiedzą, że mamusia tak cię nazywa? - Zamknij ryj. - Jej nie mówisz, żeby się zamknęła. A na przykład Pyziaczek i Duduś Dudulek, czy tych mogę używać?" "Hermiona - Lepiej uważaj, Harry, teraz Malfoy jest prefektem, może utrudnić ci życie" Harry - Hmm... zastanawiam się jak to jest mieć trudne życie..." [z pamięci] [b]"Wiktor? Jeszcze Cię nie poprosił, żebyś mówiła do niego Wikuś?" [z pamięci] te mnie rozwalały :] |
LadyDevimon |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 08.08.2004 Skąd: Kraków ![]() |
A mi sie podobaly sytuacje ze Stworkiem;
-A ten morderca stoi sobie tu i rozkazuje Stworkowi tak jakby byl jego panem, a on jest po prostu zwylkla swinia. - Mow tak dalej, a stane sie morderca Fred i george sa cool. ![]() - Lubie kiedy mama drze sie na kogos innego, to taka mila odmiana. a na Mundungusa szykowala sie od czasu kiedy zostawil cie samego Harry. Bardzo podobalo mi sie jak Hermoiona w III czesci walnela Malfoya w ryj. Bezbledna byla spowiedz Harrry'ego po pocalunku z Cho i wypadki Tonks. Jak sobie cos przypomne to dopisze ![]() |
Mlekolak |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 12.08.2004 ![]() |
najlepsze było jak pani Figg prała
torebką tego od kociołków
|
LadyDevimon |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 08.08.2004 Skąd: Kraków ![]() |
Popieram i mam nadzieje ze stara Figg odegra
jeszcze jakas role w dalszych czesciach i Mundungus tez.
P.S. HUNCWOCI IS THE BEST ! |
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
O Boże, siedzę tutaj, przypominam sobie
te fragmemnty i brechtam się jak głupia XD
-------------------- ![]() yeah. |
Marionetka |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 72 Dołączył: 03.04.2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Fred and Gorge rulez! Oni są
najlepsi! Ożywiają całą książkę! Jak czytam ich superowe texsty to
się śmieje jak nie wiem co!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- "... no body is perfect... "
LSM 2003 III Gniew (Animus) ZSP 2004 (Czerwoni) LSM 2004 III Gniew (Consilium) LSM 2005 II Gniew (Animus <winner! :D>) ZSP 2006 scenka z naszej prezentacji mitologicznej, ten w różowym (hera) to Guziczek xD |
zasirek |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 20.08.2004 ![]() |
NO JA OCZYWIŚCIE TEZ NAJBARDZIEJ LUBIE
FREDA I GEORGE'A.SUPER BYŁO JAK W TRZECIEJ CZĘŚCI UKRADLI TEMU
PREFEKTOWI BEZCZELNEMU ODZNAKE I ZACZAROWALI JA TAK, ZEBY PISAŁO PREFEKT
BEZCZELNY. TO BYŁO SPOX.NO I JESZCZE JAK CHCIELI GO ZAMKNĄĆ A PIRAMIDZIE W
EGIPCIE...BOKI ZRYWAC.ALBO JAK W 5 CZEŚCI UCIEKLI SE SZKOŁY
![]() |
ANASTAZJA BLACK |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 06.07.2004 ![]() |
a mnie sie wydaje że to było jak Harry zapytał bliźniaków czemu mają swetry z literami a oni odpowiedzieli "no żebyśmy nie zapomnieli, że sie nazywamy Gred i FOrge" (czy jakoś tak) śmiałam sie też straszliwie z "dementoidów" w. Vernona =) i wielu innych sytuacji =) -------------------- SADZONKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Osioł, "Shrek2")
http://img.photobucket.com/albums/v480/kka...hp/sadzonki.jpg obrazek w sygnaturce nie przekracza 200x200 |
||
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
A ja dostałam padaki, jak był fragment o
Syriuszu śpiewającym bodajże 'do szopy hipogryfy'. Nie mogłam się
przez dłuższy czas pozbierać, jak sobie to wyobraziłam XD
-------------------- ![]() yeah. |
Bellatriks |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: stąd Płeć: Kobieta ![]() |
mi sie podobał fragment 3części (str.
202):
George: No więc, kiedy byliśmy w pierwszej klasie, harry... now wiesz, młodzi beztroscy i niewinni... Harry prychnął. Wątpił, by Fred i George kiedykolwiekbyli niewinni ![]() LoL |
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
ja miałam niezłego lola jak ron dostał
odznake i pani Weasley powiedziała że wszyscy chłopcy w rodzinie byli
prefektami a wtedy Fred i George wypalili:a co my jestesmy sasiadami ??
![]() ![]() |
Inciaa |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Elbląg ![]() |
Jeden z moich ulubionych
kawałków:
- Może chcesz, zebyśmy ci trochę przeczyścili uczy? - zapytał George, wyciągając z torby z reklama sklepu Zonka jakiś metalowy instrument, przypominający narzedzie tortyr. - Albo jakąś inną część ciała, bo nam specjalnie nie zależy, gdzie ci to wsadzimy - dodał Fred Tylko bez skojarzeń proszę :> -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 13:50 |