Czwarty film, Co sądzicie o
długości 3 i 4 filmu?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Czwarty film, Co sądzicie o
długości 3 i 4 filmu?
Syriusz_fanka |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 26 Dołączył: 01.03.2004 ![]() |
No, moze i masz racje. Ale nie mogliby usunac z filmu mistrzostw swiata bo w koncu musi sie pojawic tam mroczny znak, no nie? a co do 3 czesci i Dursleyow to weedlug mnie to ejst wazne...w konvu Harry widzi tam tez pierwszy raz w zyciu Syriusza(w telewizji jako uciekiniera, a na ulicy jako psa) -------------------- Pozdrawiam wszystkich HP-maniakow!!!
"Zdawalo mu sie, ze Syriusz upada jak na zwolnionym filmie. Jego cialo wygielo sie w luk i osunelo do tylu przez posrzepiona zaslone zwisajaca spod luku. I Harry zobaczyl jak na zniszczonej, niegdys przystojnej twarzy jego ojca chrzestnego pojawia sie mieszanina strachu i zaskoczenia...(...)...przeciez Syriusz tylko wpadl za zaslone, zaraz sie pojawi po drugiej stronie... Ale Syriusz sie nie pojawil. -SYRIUSZ!-ryknal Harry-SYRIUSZ! Zbiegl na samo dno, dyszac szybko. Sriusz musi lezec tam za zaslona, a on Harry, zaraz go stamtad wyciagnie... Ale gdy rzycil sie w strone podestu, Lupin zlapal go w biegu i objal ramieniem. -Nic juz nie mozesz zrobic Harry... -Musze go stamtad wyciagnac, on tylko wpadl za zaslone! -Za pozno Harry... -Mozemy go wyciagnac... -Juz nic nie mozesz zrobic Harry...nic...On odszedl..." ![]() |
||
Wróżka14 |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 06.12.2005 ![]() |
Ja się nie będę wypowiadała co do długości filmów, ale ich jakości.
Filmy bardzo mi sie podobają, a nakrecone scerny są świetne, ale brakuje mi wielu szczegółów. Jak ten o stoważyszeniu WESZ. Jest też kilka nieścisłości. Np. wydajje mi się, ze to Żgredek miał dac Harry'emu skrzeloziele, a nie Neville, ale mogę się mylić. -------------------- wskrzeszam martwe tematy!!!
nie używam 'edytuj' jestem n00bkiem !!! sse. |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
posting in old topic's is like... in public
even if someone loughs you're still a LOSER!!! -------------------- ...
|
Herma |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 28.09.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wrozka- no, to Zgredek dal... w filmie w ogóle nie zrobili skrzatow, a przeciez strasznie duzoo nich bylo w czworce a Mistrzostwa i Mroczny Znak... o ile sie nie myle, to poswiecono im 2 rozdzialy, a w filmie?
|
Wrona |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra ![]() |
QUOTE(Herma @ 14.01.2006 23:00) Wrozka- no, to Zgredek dal... w filmie w ogóle nie zrobili skrzatow, a przeciez strasznie duzoo nich bylo w czworce a Mistrzostwa i Mroczny Znak... o ile sie nie myle, to poswiecono im 2 rozdzialy, a w filmie? A film to niestety TYLKO film (książki prawie zawsze są lepsze i dokładniejsze) nie da się niestety wszystkiego umieścić... ![]() -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Herma |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 28.09.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no nie da sie.... ale glupio zrobili pierwsze zadanie- wksiazce nic nie bylo o tym ze smok sie zerwal! moze gdyby nie to, to by bylo wiecej czasu na szczegoly...no, ale gdyby o tej uciczce bylo cos w ksiazce, to rzeczywiscie niezle to zrobiliby
|
Wrona |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra ![]() |
No... A nauczyciele wogóle nie zareagowali, jak smok się zerwał
![]() ![]() -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
HUNCWOTKA |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 213 Dołączył: 06.06.2005 Skąd: :] ![]() |
Zerwanie smoka miało pokazać jak groźnie jest 1. zadanie i moim zdaniem był to bardzo dobry pomysł,a przy tym niesamowity efekt specjany.
Ten post był edytowany przez HUNCWOTKA: 14.01.2006 23:46 -------------------- |
Goomisia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: Lublin Płeć: Mężczyzna ![]() |
To ja zamiast efektów specjalnych wole ksiażke i jej biale proste kartki. skoro autorka napisała ze Harry w taki a nie inny sposób odbija jajko to znaczy ze tak ma byc. i gdzie w filmie do licha podziali sie łowcy smoków? mieli pilnowac tych "gadów" gdyby taki smoch czmychnol na niebo ondynu lub spalił połowe Hogwartu? To była zmiana nie do końca przemyślana. i ten brak skrzatów... tak potraktowac te mile stworzonka:( i jeszcze inne zmiany po których prawie wywaliłam kompa przez okno... 1. 3 zadanie mialo byc na stadionie a nie w jakiejs dolinie. labirynt w filmie ciagnie sie kilometrami chyba? 2. uczniowie 2 zadanie ogladaja chyba z brzegu jeziora a nie z jakis platform nad jeziorem...3 dyrektor- sedziwy starusek, spokojny w pozostalych czesciach nagle staje sie strasznie energiczny, gdy Harry zostaje 4 uczestnikiem wrecz rzuca sie na niego!!!!4. Moody i jego oko...normalnie brak mi sluw na lipe jaka tu odwalili:( czysta ropzpacz:( podsumowanie - nic tylko siasc i plakac
![]() Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 15:49 -------------------- Naczelna Syriuszomaniaczka - członek zarządu THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
*** ![]() *** http://s14.bitefight.pl/c.php?uid=2073 |
Herma |
![]()
|
lepiej by bylo, jakby ten film podzielili nadwie czesci.... moze byl by watek z jezykiem Dudleya?
strach pomyslec, co zrobia z piata czescia! moze nie bedzie dementorow? ![]() |
Wrona |
![]()
|
Taa... Mam nadzieję, że w 5 części filmu będzie chociaż ucieczka Weasley'ów
![]() -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Herma |
![]()
|
mozliwe, ze film sie zacznie juz od pobytu Harry'ego na Grimuald Place....
![]() |
Absolution |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 264 Dołączył: 06.10.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
ciekawe jak pani Rowling zareagowała po obejrzeniu Czary Ognia ...
![]() ja bym na jej miejscu rzuciła się na reżysera i scenarzystę ... |
Herma |
![]()
|
hmmm.... a o pani Rolwing nie pomyslalam... ciekawe, czego jej najbardziej brakowalo... moze Bagmana???
![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 22:06 |