"Czysty śmiech", czyli
Triad inaczej...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
"Czysty śmiech", czyli
Triad inaczej...
Triad |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
?Czysty śmiech? Niebiesko-zielony miś, Z czerwonymi łatami na brodzie. I pies, który szczeka kiedy wciśniesz jego serce... Słońce które świeci i roztapia lody smutków, Aksamitny pył naszych wspomnień, I zielone jedwabne drzewa łez... Trawa o smaku słonego deszczu, Góry brzoskwiń z czerwonego strachu I Niebo które świeci białą purpurą... Wiosna ma smak pieczonego ciasta A ja wiem, że to nie czas na smutek. Popatrzę na ten latawiec złudzeń... I wiem, że kocham to życie Które pachnie łagodnym porankiem marzeń, Upieczonych z naszej miłości... -------------------- wybawca much.
|
Emily Strange |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Z każdym wersem coraz lepiej, bo
pierwsza strofa mi zgrzytała strasznie i ogólnie nie pasowała do tego co
nastąpiło później.
W trakcie czytania ciekawa byłam jak to zakończysz, jak wybrniesz, ale udało ci sie to mistrzowski... aż uśmiech zagościł na mojej twarzy. Dziękuję ![]() -------------------- |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Triadziu, to mój ulubiony wiersz Twojego
autorstwa. Jak dla mnie - genialny. Ta trawa o smaku słonego deszczu i
jedwabne drzewa łez. Po prostu perełeczka.
-------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
czytajac ten wiersz bardzo sie
zdziwilam...
mam kilka swoich kawałkow bardzo podobnych do tego wiersza tematyka i nawet slownictwem... jeden z moich wierszy zawiera zdanie 'popatrze na latawce...' Tak bliski jest mi ten utwor... Kochanie, dziekuje Ci =* -------------------- |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Cudne słowa, naprawdę upajałam się tym
wierszem kropelka po kropelce. Niesamowicie wszystko dobrane.
Gratuluję.
Zaś... niestety nie widzę głębi. Aż mnie to smuci. Bo z tego pięknego opisu aż chciałoby się coś wyciągnąć. I ta końcówka taka... na siłę. Ale kocham ten piękny-opis-który-nie-ma-głębi. Kocham, bo wiem, że nie wszystko tę głębię posiada, a świat trzeba doceniać. I upajać się chwilą. Dzięki za to. -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
mroffka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 111 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: tam ,gdzie rosną poziomki Płeć: Kobieta ![]() |
Słonko wreszcie coś optymistycznego.
NAprawde mi sie podoba. Zawcze wiedziałam, że jesteś zdolna Tri ![]() -------------------- Członkini KLL
Gryfonka Boisz się śmierci? Nie wiem, nigdy nie próbowałem . Cobra Verde |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Forma wiersza mi się jakoś Triadziu nie
podoba (bo ja mam dziwaczny gust), ale bardzo mi się podoba, że go
napisałaś.
Oby w Twoim życiu ciągle była wiosna (: |
Draco |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 346 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cała Triad. Cała Triad od której. Cała
Triad od której cholernie. Cała Triad od której cholernie się
oddaliłem.
Żałuję. |
Laura_ |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 157 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
pierwsze trzy wersy - nie
potem im dalej tym bardziej - tak swietne, tyle. -------------------- a czubi czabi cziba a czubi czabi cziba a czubi a czaba a czubi czabi cziba
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 03:29 |