Nasza Kasa..., na co ją
wydajemy?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Nasza Kasa..., na co ją
wydajemy?
Milka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 27 Dołączył: 03.01.2004 ![]() |
Ja najczęściej na jakies głupoty
![]() ![]() -------------------- PROŚBA!
Błagam..czy moze byc tu wszystko po polsku.... ![]() www.emma-dupson.blog.onet.pl |
sweet_kisses |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 29.10.2004 ![]() |
QUOTE(Milka @ 24.10.2004 10:52) Ja najczęściej na jakies głupoty
![]() ![]() Ze mną jest bardzo podobnie. Jak coś fajnego zobacze to muszę kupić i nie ma wyjścia. Nie ma to jak być blondynką... ![]() -------------------- ![]() |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
podliczylem ,ze w ciagu jednego miesiaca
wydalem 525 zl i 65 groszy, lacznie z oplatami za mieszkanie, ksiazkami,
jedzeniem, koncertem i kilkoma litrami piwa. malo czy duzo?
-------------------- |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja uwazam [patrząc na moich parents ehh] ze
mało
![]() -------------------- ...
|
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE podliczylem ,ze w ciagu jednego
miesiaca wydalem 525 zl i 65 groszy, lacznie z oplatami za mieszkanie,
ksiazkami, jedzeniem, koncertem i kilkoma litrami piwa. malo czy
duzo? Malo, czy ktos wspieral cie finansowo czy wszystko zaplaciles tylko za 525,65zl? -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(BlackOmen @ 01.11.2004
11:26) QUOTE podliczylem ,ze w ciagu jednego
miesiaca wydalem 525 zl i 65 groszy, lacznie z oplatami za mieszkanie,
ksiazkami, jedzeniem, koncertem i kilkoma litrami piwa. malo czy
duzo? Malo, czy ktos wspieral cie finansowo czy wszystko zaplaciles tylko za 525,65zl? wsio. nawet paragony ze sklepu niektore bralem pod uwage. dodac jednak musze, ze wieeeekszosc zarcia przywozilem z domu (nia ma to jak dwie torby sloikow z bigosem itp.), a regularnie wydawalem tylko na wode, chleb i tym podobnych artykulow codziennych.wiekszosc ksiazek xerowalem lub bralem od kumpla co skonczyl moj kierunek, a same oplaty za mieszkanie wyszly mi o smiesznie tanie. duzo poszlo na napoje gazowane[ ![]() -------------------- |
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
co ja kupuję?
hmm.. ja zbieram , ojciec mi kuuje szelkie książki , gry itp. trza się bołożyć do czegoś - ok , pożyczyć na czynsz bo kasa nie przyszła jeszcze ? - no problemo. ofkuz nie dostaje kieszonkowego ( jak już mówiłem - wszystkie 'zachcianki' nieświąteczne ( czyt. m.in. - Strrraszne Historie z 15 zł , gry za 20 zł , książki o IIWW za 30 zł i inne różności ) są opłacane ) , zaś jedyneb pienądze dostaje z kolęd ministranckich ( czyt. ile dni będę od 16. do 18 , 20 czy nawet 23 będę się chłodził w bloku ( lub jeśli na domkach na dworzu - W ZIMIE ) i z komżą 'skakał' od drzwi do drzwi , tyle dostanę kasy. 1 kolęda na blokach = 25 zł , 1 na domkach = ( chyba ) 50 zł , także mogę jeżeli pójdę 10x na bloki zarobić w lutym nawet do 250 zł ;-) ) , czasami tylko wydam na coś co mi się spodoba z czasopism czy coś ;-) i to vby było na tyle :-) -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Mononoke |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 03.12.2004 Skąd: The Something :) ![]() |
Ja wydaję na:
![]() ![]() ![]() ![]() |
wieszkto |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 03.12.2004 Skąd: eudezet ![]() |
Chyba niektóre z tych dzieci za dużo
pieniążków mają. Wydawanie pieniędzy na różne pierdoły. Kiedyś zaczniecie
tego żałowac, zaczniecie się zastanawiać "Po co ja to kupiłem?"
albo "Czy ja kiedyś tego użyłem?". Tak, sam miałem takie
przejścia, kiedyś zobaczycie. Oby jak najszybciej.
|
Mononoke |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 03.12.2004 Skąd: The Something :) ![]() |
Nie no... Troche przesadziłam. Forsę biorę
do szkoły i se coś kupuje w sklepiku np: bilety autobuchowe!
|
Ciaptak |
![]()
|
blaa blaaa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: underground-pod stolem :D ![]() |
dobra to ja wam przerwe ta mila rozmowe.
Wiec czy "wieszkto" uwaza inwestowanie w dziewczyne za zla inwestycje. i nie mowie tu o jkais niezlych sumkach, ale o takich wystarczajacych ![]() a zreszta, moim zdaniem w niektore marzenia nalezy inwestowac, chocby ktos uwazal ze to bezsens. tylko z wielu rzeczy lepiej rezygnowac. ////////////////////////////////////////////////////////////////////////// //////////////// Mam dymice do sprzedania!!! Konakt przez PM, Mail albo telefonik -------------------- oto cały Ciaptak :D
Aneta(14-06-2004 17:14) Kiedy pan odkrył w sobie gwiazdę? Ciaptak (14-06-2004 17:16) od razu wiedziałem, że mam piekielnie dopracowany talent, i charyzme, i wyglad, i charakter, i nie bede sie przechwalal bo to nie ładnie przecież jest. ta, to jest fragment wywiadu :) http://ciaptaczek.friendtest.com czy mnie znasz?? , zlbo czy masz szcescie :D |
wieszkto |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 03.12.2004 Skąd: eudezet ![]() |
Zależy, czy masz ochotę spędzieć z nią
więcej czasu.
|
irycio |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 26.05.2003 ![]() |
Hmm..na co wydaje swoja kase? Najwiecej kasy
idzie na prezenty dla rodzicow i znajomkow na rozne swieta, urodzinki etc.
Poza tym jeszcze na kino i ksiazki. Ale ksiazki kupuja mi rodzice, a i na
kino daja, wiec tak sobie ciułam, żeby sobie elektryka kupic...jeszcze tylko
3 lata
![]() |
vaampir |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 82 Dołączył: 22.01.2004 ![]() |
QUOTE(wieszkto @ 03.12.2004
12:26) Chyba niektóre z tych
dzieci za dużo pieniążków mają. Wydawanie pieniędzy na różne pierdoły.
Kiedyś zaczniecie tego żałowac, zaczniecie się zastanawiać "Po co ja to
kupiłem?" albo "Czy ja kiedyś tego użyłem?". Tak, sam miałem
takie przejścia, kiedyś zobaczycie. Oby jak najszybciej. a jesli upragnionej pierdoły nie kupicie, zaczniecie się zastanawiać " Czemu ja tego nie kupiłem, byłbym taki teraz zadowolony..." itd. i tak źle, i tak niedobrze. a niby co z tą kasą zrobić, jesli nie wydawać? ciułać na własny pogrzeb? -------------------- My candle burns at both ends;
It will not last the night; But, ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light. Edna St Vincent Millay Sprawdź, jak dobrze mnie znasz... |
Galia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 249 Dołączył: 28.05.2004 Skąd: *From the land of stars * ![]() |
QUOTE(vaampir @ 06.12.2004
17:25) Jak się czyta niektóre posty to odosi sie wrażeni4e ,że na pogrzeb... A nawet dokładniej mówiąc na nagrobek -------------------- Jestem myślicielką niezależną, wolną poszukiwaczką oazy nieskrępowanych istnień. Przemierzam pustynie w poszukiwaniu sensu... Czy odważysz się pójść za mną?
Myśli, marzenia, złudzenia. Moje życie... Nie można dostać czegoś, nie tracąc czegoś w zamian. Żeby coś otrzymać musisz poświęcić coś o podobnej wartości. To zasada równoważnej wymiany. To prawda o świecie... |
irycio |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 26.05.2003 ![]() |
QUOTE(Galia @ 06.12.2004
18:29) QUOTE(vaampir @ 06.12.2004
17:25) Jak się czyta niektóre posty to odosi sie wrażeni4e ,że na pogrzeb... A nawet dokładniej mówiąc na nagrobek ale jaki ladny nagrobek mozna sobie wtedy sprawic. chcialbym miec duuzu, z aniolem, odlany z brazu ![]() A co do wydawania kasy-jakos uwazam, ze takie wydawanie, jak to niektorzy czynia, jest bez sensu. Kupowanie wszystkiego, co wpadnie w oko, bez zastanowienia, to imho idiotyzm. Na ostatnim obozie nie wydalem ani grosika, bo nie bylo na co. Inna sprawa, ze chory bylem, wiec odpadly lody ![]() |
vaampir |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 82 Dołączył: 22.01.2004 ![]() |
no pewnie że tak. ale jak juz sie upatrzy
jakąś rzecz to powinno sie ją po prostu kupić a nie mysleć " a co jesli
jednak przestanie mi się podobać albo znajdę coś lepszego albo (10 000
innych przeciwwskazań)"
-------------------- My candle burns at both ends;
It will not last the night; But, ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light. Edna St Vincent Millay Sprawdź, jak dobrze mnie znasz... |
nadzieja |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 217 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Nibylandia ![]() |
QUOTE Chyba niektóre z tych dzieci za dużo
pieniążków mają. Wydawanie pieniędzy na różne pierdoły. Kiedyś zaczniecie
tego żałowac, zaczniecie się zastanawiać "Po co ja to kupiłem?"
albo "Czy ja kiedyś tego użyłem?". Tak, sam miałem takie
przejścia, kiedyś zobaczycie. Oby jak najszybciej.
Mój tatuś w chwilach natchnienia mawia, ze pieniążki są po to by je wydawać, co mu potem przyjdzie z tego, ze będzie najbogatszym facetem na cmentarzu? Ostatnio wydaliśmy z mym lubym blisko 200 tyś na mieszkanie i teraz już możemy stwierdzić, ze jesteśmy oficjalnie spłukani. Ale być może masz rację. Inwestycje w przyszłość schodzą na drugi plan gdy się okazuje, ze muszę włazić pieszo na 5piętro bo z zasady nie uznaję wind. Wtedy się pojawia pytanie "Po jaką cholerę ja to kupiłam???". |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 22:16 |