Wiersz O Naszej Trójce, cała
prawda o nich w jednym wierszu :))
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wiersz O Naszej Trójce, cała
prawda o nich w jednym wierszu :))
Szara Wilczyca |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 43 Dołączył: 08.05.2004 Skąd: Z Biedronki ;) ![]() |
A więc to mój najlepszy(jak dotąd) wiersz jaki udało mi się stworzyć.
Ekhem. "Nasza Trójka: Harry Potter,Hermiona,Ron. Tak,ten Potter to właśnie on! Serce lwie i odwagę ma I swych przyjaciół nigdy skrzywdzić nie da! A Hermiona-jej wiedza jest niemała, Wiele razy się przydała Raz nawet Harry'emu życie uratowała!* A Ron?Nietypowe poczucie humoru ma I Krumowi nigdy Hermiony zabrać nie da! *W czwartej części;gdyby go nie uczyła Accio,na cmentarzu nie przywołałby Pucharu i prawdopodobnie skończyłyby się przygody naszego Harry'ego. ![]() I co sądzicie?Piszcie swoje komentarze! -------------------- Ugryźć Cię?
|
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
Nie podoba mi się, rymy są takie "wymuszone". Hmm.. może tu trzeba odczytać szereg sybolii i alegorii, aby się spodobał? A zresztą ten wiersz powinieni być umieszczony (chyba) na FG, a może się mylę. Co do wiersza jestem na nie.
-------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Jeżeli to jest twój najlepszy wiersz, to ja się boję myśleć jak wyglądają te gorsze.
|
loonatyk |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: z manhattanu ![]() |
Zostawcie ją, rozwija się.
-------------------- yesterday i woke up sucking a lemon
|
krufka |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 30.12.2003 ![]() |
Wybacz, ale samo sobie życzyła oceny. Pierwszy raz umieszczając wiersz w tym dziale, drugi - poprzez tekst pod wierszem. -------------------- |
||
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
No rzeczywiście, rozwija się. Niczym papier toaletowy.
|
Kira |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
jej wiek jest w profilu... -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
16 lat.
Cóż, nie jestem zwolenniczką rymowanych wierszy. A ten brzmi jak piosenka dla chearledrek. Ten post był edytowany przez Vilanda: 18.06.2004 08:54 -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja cały czas mam nadzieję że to jest jakaś
zgrywa... Ten "wiersz" mi za cholerę nie wygląda na napisany przez
16 latkę...
-------------------- |
Anita |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 88 Dołączył: 13.05.2004 Skąd: (z)myślona ![]() |
Radziłabym ci to przeczytać, Szara
Wilczyco. Te rymy w wymowie wcale się nie rymują. Akcenty i tak dalej...
Tak, to jest do przećwiczenia.
-------------------- |
Szara Wilczyca |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 43 Dołączył: 08.05.2004 Skąd: Z Biedronki ;) ![]() |
Eee..wiecie,ale ja tego wiersza nie
pisałam,to po pierwsze.Nie mam pojęcia,kto znał moje hasło!Podejrzewam
moją stukniątą siostrzyczkę,o 3 lata ode mnie młodszą,i nie wiem czemu
zmieniła date moich urodzin...Mam 12 lat...I nie mam wprawy w pisaniu
wierszy....za to ona twierdzi,że tak...Nigdy nie napisałam żadnego
wiersza.Nigdy!A więc,moja kochana siostro:ten wiersz jest beznadziejny i
tym razem się doigrałaś!Wredna,mała pchła...Wybaczcie mi za nią...
-------------------- Ugryźć Cię?
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
hehe... zabawne. już kiedyś ktoś tłumaczył się w ten sposób. kiedy wydało się, ze prace które podał za swoje okazały sie byc wykonane przez kogos innego. pamiętacie? hmmmm... interesting
![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Nie, no powtórka z rozrywki. Jak coś nie
wyszło to już miejcie odwagę sie do tego przyznać, co? Każdemu zdarzają się
wpady. Ale takie tłumaczenie jest... no dobra, nie będę mocno na Ciebie
jechać, bo nie lubię tego.
Ale pomyśl trzy razy zanim coś wymyślisz/powiesz itd... -------------------- |
Nutella |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 24.03.2004 Skąd: Z Honolulu. ![]() |
Szara, skoro masz 12 lat, to czemu nie
zmieniłaś sobie daty urodzenia na 1991, tylko wciąż masz 1988r? Rzekomo
rocznik miała ci przekręcić 9-cio letnia siostra, ale dlaczego teraz go nie
poprawiłaś? Podejrzane...
|
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Jakbym byla siostra i miala zrobic
swinstwo swojej siostrze to na pewno bym nie wsadzala glupiego wiersza na
forum. Moja wyobraźnia troche dalej siega i chyba jej rowniez :>
-------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Szara Wilczyca |
![]()
|
Dobra,przepraszam was
wszystkich.Miałam okropny tydzień i sama nie wieziałam co mówię do
ludzi.Porzucę poezję,bo to nie jest coś,w czym dobrze się czuję.To
prawda,żartowałam sobie z tą siostrą,bo wcale jej nie mam,ale
proszę,wybaczcie mi,bo jeszcze nie wyszłam z tego doła.
I dziękuję wszystkim za szczere komentarze o moim wierszu.Jak teraz mu się przyjrzałam,to rzeczywiście jest beznadziejny i wogóle się nie rymuje. -------------------- Ugryźć Cię?
|
Anita |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 88 Dołączył: 13.05.2004 Skąd: (z)myślona ![]() |
Nigdy nie jest za późno, żeby przejrzeć na
oczy... Możesz nie porzucać poezji, ale zwyczajnie czytać przed wklejeniem
wiersze (no chyba że w ogóle nie masz wyczucia rytmu, to wtedy istotnie,
lepiej nie pisz
![]() -------------------- |
Cat |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
Nie no co jak co, ale wiersz się rymuje. Radziłabym się skupić nad treścią, a nie rymami. |
||
krufka |
![]()
|
||||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 30.12.2003 ![]() |
A ja radzę skupić się nad rymami i rytmem, bowiem jest to to co powinno się w wierszach poddawać ocenie. Treść to sprawa autora, może nas poruszyć lub nie, natomiast do rymów można podać "konkretne zarzuty". -------------------- |
||||
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Nie nazwałbym banalnego tworu opiewającego
Harry'ego Pottera wierszem nawet gdyby świetnie się rymował i był tak
rytmiczny, że możnaby go śpiewać.
|
krufka |
![]()
|
||
Ty nie - językoznawca tak. Wiersz to byłby napewno, bowiem wiersz jest to rodzaj mowy podzielony na wersy i rymujący się. Natomiast na pewno nie byłaby to liryka. Zresztą widzę na tym forum (i nie tylko) tendencję do używania wielkich słów (której sam padam ofiarą), żeby wiersz wyglądał na "mądry". Stanisław Staszewski pisał gwarą warszawską i nikt mu tego nie zarzuca jako wady. -------------------- |
||
Cat |
![]()
|
||||
Unregistered ![]() |
Racja. Ale oceniam ze swojego punktu widzenia.
I tu też masz rację. W twoim przypadku jednak jestem skłonna przetrawić "wielkie" wyrazy, większości zawsze powtarzam, że sztuka tkwi w prostocie. Tylko, że jakby zabrali te wielkie wyrazy, to często nic by nie zostało. Paroles, paroles, paroles. |
||||
krufka |
![]()
|
||||
Odrobine dziwne rozumowania - to tak jakby powiedzieć, że "z mojego punktu widzenia 2+2 to 5. Tekst ma kilka "sformalizowanych" zasad, które musi spełniać, żeby być wierszem i jak je spełnia nie ma wątpliwości czy to wiersz czy nie. -------------------- |
||||
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Jak masz trochę wyobraźni, to wszystko
jest względne.
|
krufka |
![]()
|
||
Inaczej - jak masz dużo wyobraźni możesz wierzyć, że 2+2=5. Ba! Możesz to nawet widzieć. (słynne Orwell'owskie dwójmyślenie). Jednak nie zmieni to rzeczywistości i stanu faktycznego (chyba, że jesteśm zwolennikami filozofii NewAge =) ) -------------------- |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:24 |