Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

8 Strony « < 2 3 4 5 6 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Jak Myślicie Kto Umrze Następny?, Kolejka do śmierci

Magya
post 16.08.2005 16:20
Post #76 

Czarodziej

Grupa: Magiczni Forumowicze

Neville podbija świat :]

--------------------
Motylem jestem.

user posted image

Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Pszczola
post 16.08.2005 17:28
Post #77 

Mistrz Różdżki

Jezeli jestem przekonana o czyjejs smierci, to bdzie to Snape. Czy to z reki Voldemorta, czy nie, czy podczas pomocy Harry'emu, czy wrecz przeciwnie, nie wiem, ale to jest tragiczna postac, a cos mi sie widzi,ze jezeli watek z Lily okaze sie prawda, to bedzie Ksiadz Robak w wydaniu brytyjskim ^^"

Errmmm...Tomak, mowisz oczywiscie o epilogu? ;) Gdzies mi taki wywiad mignal przed oczami, ale juz nie pamietam gdzie i kiedy, i czy prawda ;P. Zreszta, nie lubie epilogow wyjasniajacych co sie wydarzy po latach ;/

--------------------
“so far from God and so near to Russia”
+Quote Post
Gem
post 17.08.2005 02:04
Post #78 

Magik

Grupa: Prefekci

aaaaaaj...wysadzić cały ten Hogwart podczas lekcji!!! i będzie spoqj..tongue.gif

nie no joke ale w 100% przychylam sie do opinii śledziony.eeeeyyyyy,...to jest miwoja.

...masz fajny avatarek smile.gif to świński ryjek??? chociaż z drugiej strony jak się spojrzy z boku to przypomina raczej kontakt dry.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
Lissy
post 17.08.2005 09:25
Post #79 

Kafel

Ja naraz myślę że Harry zginie i że nie zginie. tongue.gif Nie chciałabym, żeby zginął, ale jednak mam złe przeczucia...

Chociaż mimo wszystko wydaje mi się, że Rowling nie zamierza uśmiercać "par". Nie mówię tu o Malfoyach czy starszych Weasleyach, ale jakoś wydaje mi się, że Ron, Hermiona i Ginny są bezpieczni (ta ostatnia w każdym razie jesli założymy hapy end w którym Harry przezyje). Z tego samego powodu raczej nie widzi mi się smierć Billa Luipina Tonks czy Fleur, ale kto to wie ?

No. smile.gif Raczej nie zginą i Harry i Ginny, bo to by było za bardzo jak w Romeo i Julii. smile.gif A chyba Rowling nie jest aż taką sadystką, żeby zabić tylko jedno z nich... cry.gif

--------------------
user posted imageuser posted imageuser posted image
+Quote Post
Lupek
post 17.08.2005 10:55
Post #80 

Forumowy Śmierciożerca

Ja myśle że rzeczywiście Ron. Hermiona, Ginny i w ogóle rodzina Wesleyów chyba przeżyje. Zaś w kolejce stoją Harry, Snape, Voldemort, Lupin, Glizdogon, może jeszcze jacyś koledzy Harry'ego ze szkoły, może kilku pracowników ministerstwa no i niektórzy członkowie ZF.

+Quote Post
miwoj
post 17.08.2005 12:17
Post #81 

Tłuczek

QUOTE(Gem @ 17.08.2005 04:04)
nie no joke ale w 100% przychylam sie do opinii śledziony.eeeeyyyyy,...to jest miwoja.

...masz fajny avatarek smile.gif to świński ryjek??? chociaż z drugiej strony jak się spojrzy z boku to przypomina raczej kontakt  dry.gif
*

ciesze sie, że sie ze mną zgadzasz iże podoba ci sie mój av, tylko...
czemu śledziony? huh.gif

+Quote Post
zoola
post 17.08.2005 13:42
Post #82 

Iluzjonista

czesc wszystkim!:) jestem nowa ale zdazylam juz napisac wszystkie wasze odpowiedzi.widac ze zadne z was nie czytalo jeszcze VI tomu HP, ale ja przeczytalam i nieststy jusze wam powiedziec ze gina w niej tylko dobrzy... jesli chcecie to na tej stronie jest tlumaczenie VItomu(www.harrypotter6.cba.pl) przeczytajcie i zobaczcie sami. koniec z domyslami! teraz mozemy tylko sie zastanawiac kto zginie w ostatniej(nieststy) :(czesci.

mysle to moze byc np. malfoj albo ron, nie jestem pewna. huh.gif
+Quote Post
miwoj
post 17.08.2005 13:48
Post #83 

Tłuczek

Uciekaj zoola!! Jak teraz zaczniesz szybko biec, to może mod cie nie dorwie.
+Quote Post
anagda
post 17.08.2005 14:05
Post #84 

Członek Zakonu Feniksa

czesc wszystkim!:) jestem nowa ale zdazylam juz napisac wszystkie wasze odpowiedzi.

nasze?? o... też bym chciała pisać wszystkich odpowiedzi blink.gif

widac ze zadne z was nie czytalo jeszcze VI tomu HP, ale ja przeczytalam i nieststy jusze wam powiedziec ze gina w niej tylko dobrzy...

ehym. nikt tutaj nie czytał VI tomu. wogóle nikt tutaj nie czyta Harry'ego Pottera

jesli chcecie to na tej stronie jest tlumaczenie VItomu(www.harrypotter6.cba.pl)

no tutaj to tylko do regulaminu moge odesłać....

przeczytajcie i zobaczcie sami. koniec z domyslami! teraz mozemy tylko sie zastanawiac kto zginie w ostatniej(nieststy) :(czesci.

gdybyś przeczytała a nie NAPISAŁA (jak to u góry wspomniałaś) to byś zobaczyła ze własnie to robimy... dry.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
Gem
post 17.08.2005 17:03
Post #85 

Magik

QUOTE(miwoj @ 17.08.2005 13:17)
ciesze sie, że sie ze mną zgadzasz iże podoba ci sie mój av, tylko...
czemu śledziony? huh.gif
*

a nie wiem to chyba przez ten avatarek biggrin.gif...nie tyczyło się ciebie, broń Bozia wink.gif

QUOTE(zoola @ 17.08.2005 14:42)
czesc wszystkim!:) jestem nowa ale zdazylam juz napisac wszystkie wasze odpowiedzi.widac ze zadne z was nie czytalo jeszcze VI tomu HP, ale ja przeczytalam i nieststy jusze wam powiedziec ze gina w niej tylko dobrzy... jesli chcecie to na tej stronie jest tlumaczenie VItomu(www.harrypotter6.cba.pl) przeczytajcie i zobaczcie sami. koniec z domyslami! teraz mozemy tylko sie zastanawiac kto zginie w ostatniej(nieststy) :(czesci.

mysle to moze byc np. malfoj albo ron, nie jestem pewna. huh.gif
*

Tak. To jest topic "VI" cz, a my sobie spekulujemy tak po prostu, dlaczego Snape zabił Dumblerora, co dalej z Malfoyem, i czy Harry wróci do szkoły. Zadziwiające, prawda?

--------------------
user posted image
+Quote Post
zoola
post 17.08.2005 19:02
Post #86 

Iluzjonista

Dzieki za mile przyjecie... przepraszam tych, ktorych urazilam bo nie mialam nic zlego na mysli. odrazu wprowadzam poprawke co do tego, ze napisalam wasze odpowiedzi bo chodzilo mi o ich przeczytanie. jak mowilam jestem nowa a z tego co piszecie wywnioskowalam, ze nie czytaliscie VItomu, stad moj blad. blush.gif

jeszcze raz sorki i prosze zebyscie mi wybaczyli i wprowadzili w to co tu piszecie... czekam na odpowiedzi.
+Quote Post
grlouiee
post 17.08.2005 20:24
Post #87 

Prefekt

Przebaczamy Ci smile.gif
Każdy sie może pomysli smile.gif

--------------------
' proszę pożycz mi swój grzebień. '

Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów

user posted image
+Quote Post
zoola
post 17.08.2005 21:35
Post #88 

Iluzjonista

dzieki:) wiec nie zajomjy sie wiecej moim niezbyt udanym wstepem...
co myslicie o tym?:
harry wyrusza razem z hermiona i ronem na poszukiwanie horkruxsow, po drodze spotykaja malfoja i smierciozercow.jakis czas pozniej walka i wtedy do Harry'ego przylacza sie hagrid i jego braciszek. brat hagrida ginie i smierciozercy tez, a malfoj ucieka. podczas ostatniej bitwy umiera nevil, ktory chcial pomscic swoich rodzicow, malfoj ktory walczy z ronem i na koniec sam voldemort, ale harry zostaje ciezko ranny i trafia do swietego munga. na koniec zostaje wyleczony, ale na zawsze pozostaje mu jakis uraz, bierze slub z ginnny, a ron z hermiona i tyle co do umierania. to co? smile.gif
+Quote Post
Lupek
post 17.08.2005 22:05
Post #89 

Forumowy Śmierciożerca

Hagrid nie zginie bo Jo mówiła że przeżyje wszystkie części z tego co pamiętam a Malfoy ma podobno przejść na dobrą strone (po tej aferze z Dumbledorem no i podobno Voldemort zabije któregoś z rodziców Draco więc ten będzie się chciał zemścić)

Ten post był edytowany przez Lupek: 17.08.2005 22:06
+Quote Post
Gem
post 17.08.2005 22:40
Post #90 

Magik

Nop, to że Malfoy przejdzie w końcu na dobrą strone to jedna z tych rzeczy, których jestem na 90% pewna tongue.gif....A co do jego rodziców, to raczej zabije Luciusa...

--------------------
user posted image
+Quote Post
miwoj
post 18.08.2005 00:29
Post #91 

Tłuczek

Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić Malfoya po dobrej stronie. Przez 6 tomów ciężko sobie pracował na wizerunek strasznego skurczybyka, więc po prostu nie umiem sobie tego wyobrazić, ale nie wykluczam.

A co do tego co napisała zoola, że
harry wyrusza razem z hermiona i ronem na poszukiwanie horkruxsow

W sumie, to licze na zmianę założeń 7 części w porównaniu do poprzednich, bo nie da się ukryć, że szły wg dokładnie tego samego schematu. (dursleyowie, hogwartr, odkrywanie po kawałku intrygi, dowiedzenie się kto w końcu intrygę uknuł, kulminacja, rozmowa z Dumbledorem i wyjaśnienie wszystkiego, co pozostało niejasne).
Może tym razem coś orginalniejszego, właśnie przygodowa książka drogi?
Magic Crew wyrusza w świat na poszukiwanie horkruxów i napotyka ich mnóóóstwo przygód, takie tam tongue.gif

Ten post był edytowany przez miwoj: 18.08.2005 00:29
+Quote Post
zoola
post 18.08.2005 13:14
Post #92 

Iluzjonista

z tym malfojem to pewnie prawda, bo w sumie dumbledor dal mu troche do myslenia zanim umarl. huh.gif hagrid napewno nie zginie, ale moze zginie jego brat i ten w furii pozabija wiekszosc smierciozercow? jesli chodzi o wyruszenie w podroz tak jak wczesniej mowilam, to miwoj ma racje, ze to by bylo troche ciekawsze niz wieczne przesiadywanie pod "bezpiecznym" dachem hogwardu gdzie zawsze z pomoca spiesza nauczyciele.podejrzewam ze mozemy sie spodziewac wielu ciekawych wydarzen w 7czesci bo wydaje mi sie, ze od poczatku isteninia sagi o harrym potterze kazda kolejna czesc jest ciekawsza smile.gif
+Quote Post
kruk
post 18.08.2005 14:26
Post #93 

Uczeń Hogwartu

W sumie, to licze na zmianę założeń 7 części w porównaniu do poprzednich, bo nie da się ukryć, że szły wg dokładnie tego samego schematu. (dursleyowie, hogwartr, odkrywanie po kawałku intrygi,

Dokładnie, nie wiem jak Was ale ten schemacik zaczął być dla mnie już lekko denerwujący, szczególnie w V i VI części.
Możliew że po śmierci Dumbla zamkną szkołe i Harry po prostu nie będzie miał wyjścia. Chociaż z drugiej strony zamknięcie Hogwardu było by takie eeee dziwne. Już się do niego przyzwycziłam blush.gif
A co do śmierci. Wydaje mi się, że to nie będzie nikt ze "świętej trójcy" (no może sam Harry, ale to jest mało prawdopodobne), daleje...może Snape i zaraz potem sama Jo napadnięta przez tłum rozwcieczonych severuso-fanek (tudzież fanów). Możliwe, że padnie na Hagrida...

--------------------
Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!

user posted image ssssss....
+Quote Post
Aylet
post 18.08.2005 17:44
Post #94 

shinigami

Według mnie może umrzec jeden lub jedna z rodziny Weasley'ów... Wiemy, że jest to liczebna rodzina i mieli by dużego farta, gdyby wszyscy przezyli ten trudny okres... Myślę, że Rowling może pozbyć sie jednego członka właśnie tej rodziny... Przynajmniej takie jest moje zdanie...

--------------------
Prefekt Ravenclawu.
user posted image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
+Quote Post
kruk
post 18.08.2005 20:14
Post #95 

Uczeń Hogwartu

Też prawdopodobne... Może któryś z najstarszych braci, a może Ginny. No mam nadzieje, że nie któryś z bliźniaków.
Ale czemu zakładamy, że musi ktoś umrzeć... co ta Jo się takim seryjnym mordercą zrobiła?? laugh.gif

--------------------
Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!

user posted image ssssss....
+Quote Post
Pszczola
post 18.08.2005 23:18
Post #96 

Mistrz Różdżki

Hej, ale to byla ciekawa smierc (matko O_o Co ja gadam?). Rozdzielenie nierozlacznych? Jezeli do tego mialoby dojsc (no, ale chyba nie zrobi nam tego Rowling? ;( ), to ja stawiam na Freda. Jakis taki bardziej...prblematyczny mi sie wydaje. Mniej dojrzaly.

--------------------
“so far from God and so near to Russia”
+Quote Post
Sihaja
post 20.08.2005 01:32
Post #97 

Członek Zakonu Feniksa

Grupa: czysta krew..

Kurka, gdzieś mi się obiło o uszy, że w 7 części ma zginąć Harry... Ale nie wiem czy to plotka czy prawda... A bardzo, bardzo bym chciała wiedzieć. Bo owszem, Rowling mówiła, że Harry dożyje 7 części (trochę mało logiczne by było gdyby nie dożył), ale nie obiecywała, że ją przeżyje :]

--------------------
+Quote Post
Sihaja
post 20.08.2005 12:42
Post #98 

Członek Zakonu Feniksa

Grupa: czysta krew..

No tak, czego jak czego, ale śmiechu nam tu nie brakuje. A rzeczowych odpowiedzi brak.

--------------------
+Quote Post
Aylet
post 20.08.2005 13:35
Post #99 

shinigami

QUOTE(kruk @ 18.08.2005 21:14)
Ale czemu zakładamy, że musi ktoś umrzeć... co ta Jo się takim seryjnym mordercą zrobiła?? laugh.gif
*

Heh, wiesz, (lol) raczej wątpie, żeby w VII tomie nikt nie zginął... to by było conajmniej DZIWNE biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Rowling na 100% kogoś uśmierci tongue.gif

--------------------
Prefekt Ravenclawu.
user posted image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
+Quote Post
Ania*
post 20.08.2005 13:51
Post #100 

Unregistered

Mnie zaczęło wnerwiać te uśmiercanie pod koniec, w każdym tomie. Oczywiście ktoś dobry ginie z rąk śmierciożerców, oczywiście wszyscy po tej osobie rozpaczają etc. Robienie ze śmierci reguly jest beznadziejne.
Kto może zginąć?
Nie wiem. Może to być Ron, Hermiona. Prawdopodobnie będzie to też ktoś z Zakony.

Ten post był edytowany przez Ania*: 20.08.2005 15:08
+Quote Post

8 Strony « < 2 3 4 5 6 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 15.05.2025 18:57