Jak Myślicie Kto Umrze Następny?, Kolejka do śmierci
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Jak Myślicie Kto Umrze Następny?, Kolejka do śmierci
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Neville podbija świat :]
-------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Jezeli jestem przekonana o czyjejs smierci, to bdzie to Snape. Czy to z reki Voldemorta, czy nie, czy podczas pomocy Harry'emu, czy wrecz przeciwnie, nie wiem, ale to jest tragiczna postac, a cos mi sie widzi,ze jezeli watek z Lily okaze sie prawda, to bedzie Ksiadz Robak w wydaniu brytyjskim ^^"
Errmmm...Tomak, mowisz oczywiscie o epilogu? ;) Gdzies mi taki wywiad mignal przed oczami, ale juz nie pamietam gdzie i kiedy, i czy prawda ;P. Zreszta, nie lubie epilogow wyjasniajacych co sie wydarzy po latach ;/ -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
aaaaaaj...wysadzić cały ten Hogwart podczas lekcji!!! i będzie spoqj..
![]() nie no joke ale w 100% przychylam sie do opinii śledziony.eeeeyyyyy,...to jest miwoja. ...masz fajny avatarek ![]() ![]() -------------------- ![]() |
Lissy |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 09.08.2005 ![]() |
Ja naraz myślę że Harry zginie i że nie zginie.
![]() QUOTE Chociaż mimo wszystko wydaje mi się, że Rowling nie zamierza uśmiercać "par". Nie mówię tu o Malfoyach czy starszych Weasleyach, ale jakoś wydaje mi się, że Ron, Hermiona i Ginny są bezpieczni (ta ostatnia w każdym razie jesli założymy hapy end w którym Harry przezyje). Z tego samego powodu raczej nie widzi mi się smierć Billa Luipina Tonks czy Fleur, ale kto to wie ? No. ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja myśle że rzeczywiście Ron. Hermiona, Ginny i w ogóle rodzina Wesleyów chyba przeżyje. Zaś w kolejce stoją Harry, Snape, Voldemort, Lupin, Glizdogon, może jeszcze jacyś koledzy Harry'ego ze szkoły, może kilku pracowników ministerstwa no i niektórzy członkowie ZF.
|
miwoj |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 40 Dołączył: 13.08.2005 Skąd: ...a z tym to różnie bywa ![]() |
QUOTE(Gem @ 17.08.2005 04:04) nie no joke ale w 100% przychylam sie do opinii śledziony.eeeeyyyyy,...to jest miwoja. ...masz fajny avatarek ![]() ![]() ciesze sie, że sie ze mną zgadzasz iże podoba ci sie mój av, tylko... czemu śledziony? ![]() |
zoola |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 100 Dołączył: 14.08.2005 ![]() |
czesc wszystkim!:) jestem nowa ale zdazylam juz napisac wszystkie wasze odpowiedzi.widac ze zadne z was nie czytalo jeszcze VI tomu HP, ale ja przeczytalam i nieststy jusze wam powiedziec ze gina w niej tylko dobrzy... jesli chcecie to na tej stronie jest tlumaczenie VItomu(www.harrypotter6.cba.pl) przeczytajcie i zobaczcie sami. koniec z domyslami! teraz mozemy tylko sie zastanawiac kto zginie w ostatniej(nieststy) :(czesci.
mysle to moze byc np. malfoj albo ron, nie jestem pewna. ![]() |
miwoj |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 40 Dołączył: 13.08.2005 Skąd: ...a z tym to różnie bywa ![]() |
Uciekaj zoola!! Jak teraz zaczniesz szybko biec, to może mod cie nie dorwie.
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE czesc wszystkim!:) jestem nowa ale zdazylam juz napisac wszystkie wasze odpowiedzi. nasze?? o... też bym chciała pisać wszystkich odpowiedzi ![]() QUOTE widac ze zadne z was nie czytalo jeszcze VI tomu HP, ale ja przeczytalam i nieststy jusze wam powiedziec ze gina w niej tylko dobrzy... ehym. nikt tutaj nie czytał VI tomu. wogóle nikt tutaj nie czyta Harry'ego Pottera QUOTE jesli chcecie to na tej stronie jest tlumaczenie VItomu(www.harrypotter6.cba.pl) no tutaj to tylko do regulaminu moge odesłać.... QUOTE przeczytajcie i zobaczcie sami. koniec z domyslami! teraz mozemy tylko sie zastanawiac kto zginie w ostatniej(nieststy) :(czesci. gdybyś przeczytała a nie NAPISAŁA (jak to u góry wspomniałaś) to byś zobaczyła ze własnie to robimy... ![]() -------------------- |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(miwoj @ 17.08.2005 13:17) a nie wiem to chyba przez ten avatarek ![]() ![]() QUOTE(zoola @ 17.08.2005 14:42) czesc wszystkim!:) jestem nowa ale zdazylam juz napisac wszystkie wasze odpowiedzi.widac ze zadne z was nie czytalo jeszcze VI tomu HP, ale ja przeczytalam i nieststy jusze wam powiedziec ze gina w niej tylko dobrzy... jesli chcecie to na tej stronie jest tlumaczenie VItomu(www.harrypotter6.cba.pl) przeczytajcie i zobaczcie sami. koniec z domyslami! teraz mozemy tylko sie zastanawiac kto zginie w ostatniej(nieststy) :(czesci. mysle to moze byc np. malfoj albo ron, nie jestem pewna. ![]() Tak. To jest topic "VI" cz, a my sobie spekulujemy tak po prostu, dlaczego Snape zabił Dumblerora, co dalej z Malfoyem, i czy Harry wróci do szkoły. Zadziwiające, prawda? -------------------- ![]() |
zoola |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 100 Dołączył: 14.08.2005 ![]() |
Dzieki za mile przyjecie... przepraszam tych, ktorych urazilam bo nie mialam nic zlego na mysli. odrazu wprowadzam poprawke co do tego, ze napisalam wasze odpowiedzi bo chodzilo mi o ich przeczytanie. jak mowilam jestem nowa a z tego co piszecie wywnioskowalam, ze nie czytaliscie VItomu, stad moj blad.
![]() jeszcze raz sorki i prosze zebyscie mi wybaczyli i wprowadzili w to co tu piszecie... czekam na odpowiedzi. |
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Przebaczamy Ci
![]() Każdy sie może pomysli ![]() -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** ![]() |
zoola |
![]() ![]()
|
dzieki:) wiec nie zajomjy sie wiecej moim niezbyt udanym wstepem...
co myslicie o tym?: harry wyrusza razem z hermiona i ronem na poszukiwanie horkruxsow, po drodze spotykaja malfoja i smierciozercow.jakis czas pozniej walka i wtedy do Harry'ego przylacza sie hagrid i jego braciszek. brat hagrida ginie i smierciozercy tez, a malfoj ucieka. podczas ostatniej bitwy umiera nevil, ktory chcial pomscic swoich rodzicow, malfoj ktory walczy z ronem i na koniec sam voldemort, ale harry zostaje ciezko ranny i trafia do swietego munga. na koniec zostaje wyleczony, ale na zawsze pozostaje mu jakis uraz, bierze slub z ginnny, a ron z hermiona i tyle co do umierania. to co? ![]() |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hagrid nie zginie bo Jo mówiła że przeżyje wszystkie części z tego co pamiętam a Malfoy ma podobno przejść na dobrą strone (po tej aferze z Dumbledorem no i podobno Voldemort zabije któregoś z rodziców Draco więc ten będzie się chciał zemścić)
Ten post był edytowany przez Lupek: 17.08.2005 22:06 |
Gem |
![]()
|
Nop, to że Malfoy przejdzie w końcu na dobrą strone to jedna z tych rzeczy, których jestem na 90% pewna
![]() -------------------- ![]() |
miwoj |
![]()
|
Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić Malfoya po dobrej stronie. Przez 6 tomów ciężko sobie pracował na wizerunek strasznego skurczybyka, więc po prostu nie umiem sobie tego wyobrazić, ale nie wykluczam.
A co do tego co napisała zoola, że QUOTE harry wyrusza razem z hermiona i ronem na poszukiwanie horkruxsow W sumie, to licze na zmianę założeń 7 części w porównaniu do poprzednich, bo nie da się ukryć, że szły wg dokładnie tego samego schematu. (dursleyowie, hogwartr, odkrywanie po kawałku intrygi, dowiedzenie się kto w końcu intrygę uknuł, kulminacja, rozmowa z Dumbledorem i wyjaśnienie wszystkiego, co pozostało niejasne). Może tym razem coś orginalniejszego, właśnie przygodowa książka drogi? Magic Crew wyrusza w świat na poszukiwanie horkruxów i napotyka ich mnóóóstwo przygód, takie tam ![]() Ten post był edytowany przez miwoj: 18.08.2005 00:29 |
zoola |
![]() ![]()
|
z tym malfojem to pewnie prawda, bo w sumie dumbledor dal mu troche do myslenia zanim umarl.
![]() ![]() |
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE W sumie, to licze na zmianę założeń 7 części w porównaniu do poprzednich, bo nie da się ukryć, że szły wg dokładnie tego samego schematu. (dursleyowie, hogwartr, odkrywanie po kawałku intrygi, Dokładnie, nie wiem jak Was ale ten schemacik zaczął być dla mnie już lekko denerwujący, szczególnie w V i VI części. Możliew że po śmierci Dumbla zamkną szkołe i Harry po prostu nie będzie miał wyjścia. Chociaż z drugiej strony zamknięcie Hogwardu było by takie eeee dziwne. Już się do niego przyzwycziłam ![]() A co do śmierci. Wydaje mi się, że to nie będzie nikt ze "świętej trójcy" (no może sam Harry, ale to jest mało prawdopodobne), daleje...może Snape i zaraz potem sama Jo napadnięta przez tłum rozwcieczonych severuso-fanek (tudzież fanów). Możliwe, że padnie na Hagrida... -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Według mnie może umrzec jeden lub jedna z rodziny Weasley'ów... Wiemy, że jest to liczebna rodzina i mieli by dużego farta, gdyby wszyscy przezyli ten trudny okres... Myślę, że Rowling może pozbyć sie jednego członka właśnie tej rodziny... Przynajmniej takie jest moje zdanie...
-------------------- |
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Też prawdopodobne... Może któryś z najstarszych braci, a może Ginny. No mam nadzieje, że nie któryś z bliźniaków.
Ale czemu zakładamy, że musi ktoś umrzeć... co ta Jo się takim seryjnym mordercą zrobiła?? ![]() -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Hej, ale to byla ciekawa smierc (matko O_o Co ja gadam?). Rozdzielenie nierozlacznych? Jezeli do tego mialoby dojsc (no, ale chyba nie zrobi nam tego Rowling? ;( ), to ja stawiam na Freda. Jakis taki bardziej...prblematyczny mi sie wydaje. Mniej dojrzaly.
-------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Kurka, gdzieś mi się obiło o uszy, że w 7 części ma zginąć Harry... Ale nie wiem czy to plotka czy prawda... A bardzo, bardzo bym chciała wiedzieć. Bo owszem, Rowling mówiła, że Harry dożyje 7 części (trochę mało logiczne by było gdyby nie dożył), ale nie obiecywała, że ją przeżyje :]
-------------------- |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
No tak, czego jak czego, ale śmiechu nam tu nie brakuje. A rzeczowych odpowiedzi brak.
-------------------- |
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(kruk @ 18.08.2005 21:14) Heh, wiesz, (lol) raczej wątpie, żeby w VII tomie nikt nie zginął... to by było conajmniej DZIWNE ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
Ania* |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Mnie zaczęło wnerwiać te uśmiercanie pod koniec, w każdym tomie. Oczywiście ktoś dobry ginie z rąk śmierciożerców, oczywiście wszyscy po tej osobie rozpaczają etc. Robienie ze śmierci reguly jest beznadziejne.
Kto może zginąć? Nie wiem. Może to być Ron, Hermiona. Prawdopodobnie będzie to też ktoś z Zakony. Ten post był edytowany przez Ania*: 20.08.2005 15:08 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 18:57 |