Kim Jestem?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kim Jestem?
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Kim jestem?
Kim jestem? Wzdętą kulą lodowego światła płynącą bez celu w dymiących oparach. Kim jestem? Człowiekiem - a gdzie serce moje w koncercie dumnym na dwie komory w głuchym dudnieniu zapomnianego czasu? Jestem? A waham się przecież sunąć krok do przodu lękam się przecież korowodu chwil. I siedzę, siedzę w znikającym punkcie niezdolna do myśli, mowy, uczynku w zaniedbaniu swoim gubiąc po drodze perełki śmierci ukrytej w słowach. Czym jestem? Jaskółką? Mgiełką? Liściem? Otwartą kartą przykurzonej księgi? Los o krzywym piórze daje mi wybór odnaleźć życie przykucnięte za rogiem. Jestem - człowiekiem? Pusty dźwięk liter nie pozwala mi zasnąć, a lustro odbija nie - moją twarz. W możliwościach wielu marnym pyłem zamknę dłonie na tęczowej drodze. -------------------- |
iney |
![]()
|
||||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 14.06.2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Ładne... zwłaszcza twoje metafory, takie
lekkie i niewymuszone. Jak dla mnie jednak starczyłoby ich na więcej wierszy
- ten jest nieco przeładowany, przez co gubi się gdzieś jego ogólny
sens.
Bardzo mi się ten fragment podoba, może dlatego, że czasami coś takiego też czuję ![]() A tutaj
napisałabym "nie moją", tak by chyba lepiej wyglądało. Dzięki za uwagę ![]() Ten post był edytowany przez iney: 02.08.2004 14:08 -------------------- (...) czuwaj - kiedy światło w górach daje znak - wstań i idź
dopóki krew obraca w piersi twoją ciemną gwiazdę powtarzaj stare zaklęcia ludzkości bajki i legendy bo tak zdobędziesz dobro którego nie zdobędziesz powtarzaj wielkie słowa powtarzaj je z uporem jak ci co szli przez pustynie i ginęli w piasku Z. Herbert "Przesłanie Pana Cogito" Za życie płaci się skrzydłami Dzięki, Galia :) |
||||
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Jesli chodzi o mnie to za dlugie. Pare
rzeczy zupelnie niepotrzebnych.
Ze slowa na slowo bylo coraz lepiej. Nie spodobal mi sie drugi wers bo powial banalnoscia. Ja naprawde lubie Twoje iwersze i wymagam od nich duzo, ale ten sie chyba nie udal. Metafory jak zawsze ladne ale tym razem tylko to mi sie podobało. -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Sihaja, serduszko moje, udam,że tego nie
widziałam. Wiersz, kurka wodna taki "za bardzo".
Ale i Norwidowi się zdarzało. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Cat, u mnie tak zawsze - na jeden
wierszyk, który mi wyszedł w miarę, przypada pięć kichowatych. Ale próbować
trzeba. (:
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 23:09 |