Rock, Metal, Punk..., Czyli
mocniejsze odmiany muzyki!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Rock, Metal, Punk..., Czyli
mocniejsze odmiany muzyki!
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
koniec sierpnia, gdańsk
gilmour i reszta floydów, oczywiscie bez watersa. Najpierw piosenki Gilmoura potem już tylko PF. i mnie tam nie będzie ;( -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
uwielbiam last.fm!
sluchanie radia sasiadow to radosc nieopisana. dzieki niemu postanowilam sciagnac of montreal 'the gay parade' [jacy weseli!] i the unicorns 'who will cut our hair when..' [jacy zywi!] . poza tym odzyly wakacyjne przeboje typu 'ladyflash' the go team czy 'art star' yeah yeah yeahs [aaaahhhrrtt staaaaaahghrrrr!]. to nic, ze nowy layout last.fm jest zbyt skomplikowany - jak dla niektorych ;P - jest to jedna z lepszych rzeczy jaka mi sie ostatnio przydarzyla. -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
A ja się żrę z moim basistą. Bo on nie kuma nic z nrr. I już mnie to męczy. Ja też kocham Red Hotów, tak!, ale monotonia jego inspiracji jest nie do zniesienia. No sorry, jeszcze Black Sabath ostatnio. I SOAD. Wielki szacunek dla tych kapel, ale ja NIE CHCĘ TAK GRAĆ. Już nawet mój kuzyn Libertinesów pokochał. I wetuje fajne piosenki. A to jest ziom. Ziom nad ziomy. U nas się nie odchodzi z zespołu za różnice artystyczne. U nas się je rozwiązuje. Ale Boże, jak to rozwiązać?!?
Koniec lamentacji. Musiałem. |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
katon katon, nie zmuszaj go, nie lubi to nie. przypomnę ci tylko, ze członkowie wielkich zespołów nie zawsze mili podobne gusta muzyczne. ;] obaj musicie iść na kompromis.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ja cały czas idę. Jestem jednym wielkim kompromisem. I lubię funk. Kocham funk. Ale czasem mam ochotę ułożyć se linię wokalną kurde niechby i ala Thom Yorke i nie chcę już słyszeć: Wymyśliłem też wokal, zaśpiewaj to tak w stylu Kiedisa, wiesz...
|
MisieK |
![]()
|
łe. to nie. byle nie jak RHCP. Byle nie za bardzo jak RHCP.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dawaj maniere Chucka Shuldinera. albo Joey'a Belladonny :}
SOAD? Lubie, ale to jedna z najgorszych sekcji rytmicznych na zywo. Z kogo on bierze inspiracje? XD -------------------- |
Katon |
![]()
|
Dobrze, że głównie z Flea i Chada. Oni są jedną z najlepszych sekcji na żywo.
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
A soad po Ozzfeście zawiesza działalność. Shavo i Daron mają nowy zespół. CO mnie natomiast cieszy to fakt, że Serj wydaje solowy album. Poczekamy, zobaczymy. Trochę mi chłopaków szkoda, mimo, że ostatnimi czasy nie oczarowali mnie mezmerize/hypnotize.
Primal Scream przesłuchane. Muszę przyznać że zrobili na mnie dużo większe wrażenie aniżeli BRMC. Bądź co bądź jest to wciąż "harmonijkowy" klimat, którego przeboleć nie mogę, ale zaczynam się przyzwyczajać. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katon |
![]()
|
Przyzwyczajaj się. Klasykę trzeba kochać i szanować, nie mówić źle o Cashu i słuchać harmonijek =D
|
gucha |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: opole Płeć: Kobieta ![]() |
Myślę, że pogo naprawdę trzeba opisać dość obszerniej. Zapraszam tutaj. Wikipedia naprawdę ładnie to opisała.
Jeśli dalej by się opierać na naszej kochanej encyklopedii internetowej, to apocalyptica reprezentuje swoją muzyką cello rocka. A ja jestem zakochana w łowcach, czyli w polskim zespole hunter *-*. Oficjalnie pisano o nich, że grają trash, power lub heavy metal, ale ja, tak samo jak sami członkowie zespołu, przychylam się tutaj do soul metalu. Ich biografii pisać tu nie będę, ale jeśli ktoś jest zainteresowany historią Draka i reszty muzyków, zapraszam tu. Gorąco polecam również ich oficjalną stronę, gdzie można ściągnąć legalnie niektóre kawałki. Na początek polecam 'Pomiędzy niebem a piekłem' i 'Kiedy umieram'. A tym, którzy bardziej zaangażują się w słuchanie tej kapeli (ja, taka nietolerancyjna, wciągnęłam się od razu ^^') polecam szczególnie polską wersję najnowszego krążka T.E.L.I., lub Medeis. Czyż Drak nie ma cudnowych włosów...? *-*' Ten post był edytowany przez gucha: 17.07.2006 23:07 -------------------- „- Aaaaaaach!
Błysnęło i pokój wypełnił się krzykami: wszystkich obudził wrzask Rona. Harry w panice odrzucił 'Eliksiry dla zaawansowanych'. Ron wisiał w powietrzu głową w dół, jakby jakaś niewidzialna pętla poderwała go w górę za kostkę u nogi. - Wybacz! - krzyknął Harry, podczas gdy Dean i Seamus zanosili się śmiechem, a Neville podnosił się z podłogi, na którą wypadł z łóżka. - Zaczekaj... zaraz cię ściągnę... [...] Znowu błysnęło i Ron bezwładnie zwalił się na swoje łóżko. - Przepraszam - wymamrotał Harry, podczas gdy Dean i Seamus wciąż ryczeli ze śmiechu. - Jutro - powiedział Ron stłumionym głosem - nastaw po prostu budzik.” [Harry Potter i Książę Półkrwi] --- ![]() |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dla szufladkowcow mam jeden niezmienny zestaw pytan: jednoznacznie sklasyfikuj SOAD i Tool ;>
W pogo-dnej definicji cos sie nie zgadza? Wszystko pasuje, tylko opisane jest... specyficznie ;) -------------------- |
gucha |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: opole Płeć: Kobieta ![]() |
Oj, źle mnie oceniasz, do wielu rzeczy można mnie zaliczyć, ale nie do szufladkowców
![]() ![]() A poza tym, czyż forum nie jest do wyrażania własnego zdania? ![]() -------------------- „- Aaaaaaach!
Błysnęło i pokój wypełnił się krzykami: wszystkich obudził wrzask Rona. Harry w panice odrzucił 'Eliksiry dla zaawansowanych'. Ron wisiał w powietrzu głową w dół, jakby jakaś niewidzialna pętla poderwała go w górę za kostkę u nogi. - Wybacz! - krzyknął Harry, podczas gdy Dean i Seamus zanosili się śmiechem, a Neville podnosił się z podłogi, na którą wypadł z łóżka. - Zaczekaj... zaraz cię ściągnę... [...] Znowu błysnęło i Ron bezwładnie zwalił się na swoje łóżko. - Przepraszam - wymamrotał Harry, podczas gdy Dean i Seamus wciąż ryczeli ze śmiechu. - Jutro - powiedział Ron stłumionym głosem - nastaw po prostu budzik.” [Harry Potter i Książę Półkrwi] --- ![]() |
Child |
![]()
|
A propo Toola - maly eksperyment przeprowadzcie - pusccie [np. na winampie] po kolei Viginti tres i Wings for Marie i jednoczesnie [na drugim playerze, np foobar] 10.000 Days
-------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
ciekawe połączenie trzech piosenek wychodzi, tudzież można powiedzieć, że zupełnie nowa. stwierdzam nawet, że to prze-zaczepiste. jutro pobawię się goldwave'em i ewentualnym zainteresowanym wrzucę cały kawałek, dzisiaj już mi się nie chce;d
Ten post był edytowany przez GrimmY: 18.07.2006 00:15 -------------------- |
Child |
![]()
|
Teraz wiadomo, czemu tyle trzeba czekac na ich plyty
![]() http://muzyka.onet.pl/0,1357581,newsy.html ;[[[ -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Łooo syfiasto z tym bisem. A już mieli u mnie dużego plusa za wsparcie Deriglasoffa w robieniu albumu 'Produkt'. Widać, że najpierw zeszmaciła się 3jka teraz Bis. Czekamy co z 1, 2, polinią i radiem parlament
![]() edit: wróć w 1 też były zmiany, które mi się nie podobały z rockowa listą w sobotnio-niedzielne noce :x ZOMG Ten post był edytowany przez BlackOmen: 18.07.2006 14:17 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
:/...jestem bardzoświetnie rozczarowana :/....to już nie będzie mocnych nocnych...:/...a trójeczka siem jeszcze jakoś trzyma...przynajmniej jak na razie nie widzę niczego lepszego....
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(BlackOmen @ 18.07.2006 15:03) Łooo syfiasto z tym bisem. A już mieli u mnie dużego plusa za wsparcie Deriglasoffa w robieniu albumu 'Produkt'. Widać, że najpierw zeszmaciła się 3jka teraz Bis. Czekamy co z 1, 2, polinią i radiem parlament ![]() edit: wróć w 1 też były zmiany, które mi się nie podobały z rockowa listą w sobotnio-niedzielne noce :x ZOMG nie da się utrzymać takiego radia i chcąc niechcąc musieli 'przerobić się' na wpół zawodową call-girl. takie czasy, trzeba umieć się sprzedać. i nie mów jeno zią, że trójczyna się zeszmaciła. dała trochę ciała, ale nie przesadzajmy, bo wciąż ma kilka przednich audycji... szczegół, że nadają je z myślą o ludziach cierpiących na bezsenność. -------------------- |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pani Szydłowska? ;] Grim, za rok na Open'erze ją wyrywamy. Alternatywny kształtuje moje gusta muzyczne w znacznej mierze. Co więcej? Minimax, nieśmiertelna lista przebojów i lista osobista. To wszystko.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
GrimmY |
![]()
|
QUOTE(Ahmed @ 20.07.2006 01:10) Pani Szydłowska? ;] Grim, za rok na Open'erze ją wyrywamy. Alternatywny kształtuje moje gusta muzyczne w znacznej mierze. Co więcej? Minimax, nieśmiertelna lista przebojów i lista osobista. To wszystko. oprócz tego co wymieniłeś bardzo często słucham 'trzy kwadranse jazuu niemalże do potęgi', bo co jak co, ale jak jan ptaszyn-wróblewski prowadzi to nie ma uja we wsi. jego po prostu chce się słuchać. no i 'manniaka po ciemku', audycja blues'owa. gruby zawsze puszcza takie kawałki, że mniej więcej 90% utworów nie kojarzę;} a jeśli chodzi o Agnieszkę...arrr drogi Ahmedzie! trzeba mieć z nią choćby zdjęcie bez dwóch zdań (oczywiście zaraz po tym jak posikam się ze szcześcia jak ją zobaczę na żywo), a najlepiej żeby mi mówiła bajki na dobranoc ;D -------------------- |
Ahmed |
![]()
|
to powinno być w temacie o muzycznych marzeniach i uniesieniach. W tym roku wsytarczyło ją zobaczyć i już kisiel ;] Ale za rok pora na jakiś odważniejszy krok. Na seks bez zobowiązań jeszcze nie pora. Trzeba podejść ją od dobrej strony. Jestem jej gotów wybaczyć palenie papierosów, bo ten głos...ten głos...ach ten głos.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Minimax'u i Listy osobistej nie trzeba reklamowac
to ja dorzuce Moje Miasto Nocą ale tylko czwartkowe bo prowadzone przez Metza a takze dwie swietne audycje o nieprzyzwoicie poznych, dziwnych porach: 'Pastelowy Świat Rocka' w piątki o 2 rano i '3maj z Nami' w niedziele tez o 2 - obie prowdzi Piotr Stelmach - rowny gosc, lubi kombajn i wystarczy ;] obie audycje dlugie - pierwsza 2h, druga 4h wiec sporo muzyki czasami jakies wywiady, premiery, wszystko co lubimy razy 100 plus milion nowych rzeczy... tylko szkoda ze taka nieciekawa pora a Alternatywny trzyma fason ale Trojkowy Ekspres byl lepszy bo kombajn czesciej lecial ![]() na Bisie w sobote o 13 jest tez swietna audycja 'Ctrl Alt' - nazwa mowi sama za siebie - kontroluj alternatywe - nowe single, dobre plyty, czesto przedpremierowo, czasami fajne koncerty. slucham od niedawna ale juz przebija Alternatywny... QUOTE("Ahmed") to powinno być w temacie o muzycznych marzeniach i uniesieniach. W tym roku wsytarczyło ją zobaczyć i już kisiel ;] Ale za rok pora na jakiś odważniejszy krok. Na seks bez zobowiązań jeszcze nie pora. Trzeba podejść ją od dobrej strony. Jestem jej gotów wybaczyć palenie papierosów, bo ten głos...ten głos...ach ten głos. ja juz sie zapisalem w tym roku na nastepny rok i jestem pierwszy na liscie do seksu bez zobowiazan ![]() to ona pali? nie widzialem, a tyle razy przechodzilem obok tego namiotu :/ wracajac do tematu radia to dzis ucieszyl mnie ten nius ![]() Ten post był edytowany przez Rysiek_Kowal: 21.07.2006 15:10 |
Child |
![]()
|
Kto wymowi to bez zajakniecia ma u mnie skrzynke wodki XD
co do tej skrzynki - dobra sciema nie jest zla ;] -------------------- |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja ostatnio jestem oczarowany paroma zespołami.
- Iron Butterfly - Cream - King Crimson czyli klasyka |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 00:01 |