Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

51 Strony « < 42 43 44 45 46 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Rock, Metal, Punk..., Czyli mocniejsze odmiany muzyki!

MisieK
post 24.07.2006 21:34
Post #1076 

Chrapiący Mesjasz New Age

Grupa: czysta krew..

Grimi, ci sami.

Nie używajcie gównianych programów a inne grzechy zostaną wam wybaczone;p

--------------------
MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.]
PrZeMeK_Z.: Tak trochę.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
BlackOmen
post 25.07.2006 09:14
Post #1077 

Animag

Grupa: Magiczni Forumowicze

Muł jest dobry za ilość rzeczy jaką można nim ściagnąc. I kilka albumów to zwykle tylko kwestia zostawienia kompa na noc.

--------------------
user posted image
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?"
Jonasz Kofta
+Quote Post
MisieK
post 25.07.2006 11:48
Post #1078 

Ahmedy, nie zgadniecie kto będzie prowadził koncert Kultu u mnie ;d Pani Agnieszka wink2.gif

--------------------
+Quote Post
Ahmed
post 25.07.2006 12:04
Post #1079 

The Fallen

ZOMG! a właśnie się zastanawialem co porabia, bo w alternatywnym ją Stelmach zastępuje.

--------------------
w nocy spać i grzecznym być za dnia.
+Quote Post
NeMhAiN
post 25.07.2006 18:44
Post #1080 

Prefekt

QUOTE(MisieK @ 25.07.2006 12:48)
Ahmedy, nie zgadniecie kto będzie prowadził koncert Kultu u mnie ;d Pani Agnieszka wink2.gif
*

wybacz ale może nie jestem na bierząco.......... JAKI KONCERT KULTU!!??
+Quote Post
MisieK
post 25.07.2006 19:46
Post #1081 

W giżycku;> Za free. W piątek.

--------------------
+Quote Post
vold
post 25.07.2006 20:12
Post #1082 

rzygacz pospolity II

QUOTE(Ahmed @ 25.07.2006 12:04)
ZOMG! a właśnie się zastanawialem co porabia, bo w alternatywnym ją Stelmach zastępuje.
*

A, Ahmed u mnie była na kilka dni, właś tam będzie wink2.gif

--------------------
Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
+Quote Post
NeMhAiN
post 25.07.2006 22:35
Post #1083 

Prefekt

QUOTE(MisieK @ 25.07.2006 20:46)
W giżycku;> Za free. W piątek.
*

jedziem ......

eee...nie pojedziem bo fajny film jest tongue.gif<jeździec bez głowy czy cóś...tongue.gif >

*...Komandos...

Ten post był edytowany przez NeMhAiN: 25.07.2006 22:36
+Quote Post
Katon
post 28.07.2006 18:50
Post #1084 

YOU WON!!

Zaczyna się ten Przystanek. Już od kilku dni przystanki się w okolicach dworców kręcą. I jakimś dziwnym trafem, zawsze są tacy jak ze stereotypu. Zawsze któryś nie ma zęba. Zawsze wyglądają, jakby nie widzieli mydła od Bożego Narodzenia. Zawsze wyklinają wszystko i wszystkich. Poza sobą. Oni są zajebiści. Jadą na świetną imprezę, gdzie zagra kwiat polskiego rocka, a nawet, łohoho, samo Exploited. Tak ich oglądam i patrzę na to kostrzyńskie samozadowolenie i mnie mdli. Bo na drodze do odrodzenia polskiego rocka wcale nie stoją hiphopowe ziomki czy tam Ich Troje, tylko polski glan właśnie. Niech na całym świecie zmiany - polski Woodstock jest najbardziej przejebany. A poza Przystankiem mamy jeszcze przecież ultraprowincjonalny Jarocin i aspirujące nieskutecznie Węgorzewo. I wszędzie to samo. Zastój, nuda, ba!, często i regres (nowa Coma). Nikogo nic nie obchodzi. Słuchają Farben Lehre od 86go i będą słuchać do śmierci. Grabaż jest w tym kraju bogiem. Za co, ja się pytam? Zostawmy Grabaża - on sam przynajmniej dobrych rzeczy słucha, chociaż jakoś się nimi nie umie zainspirować. Akurat, Happysad...? O co chodzi? Pewnie już gdzieś na to wszystko narzekałem. Pewnie to jest i rytualne i bezproduktywne. Ale jak zobaczę kolejnego punka albo metala, który będzie rozpływał się w zachwycie nad swą alternatywnością, zwyzywa Myslovitz od sprzedajnych gejów, opowie o Włochatym i powie, że nie słyszał o White Stripes i nie ma zamiaru to dam mu w ryj. I to nie będzie ani grzeczne, ani etyczne, ale to będzie moje małe 'katarzis'. Pozdrowienia dla wszystkich, których dziś nie ma w Kostrzynie!
+Quote Post
Rysiek_Kowal
post 28.07.2006 21:23
Post #1085 

Czarodziej

QUOTE(Katon @ 28.07.2006 18:50)
Zaczyna się ten Przystanek. Już od kilku dni przystanki się w okolicach dworców kręcą. I jakimś dziwnym trafem, zawsze są tacy jak ze stereotypu. Zawsze któryś nie ma zęba. Zawsze wyglądają, jakby nie widzieli mydła od Bożego Narodzenia. Zawsze wyklinają wszystko i wszystkich. Poza sobą. Oni są zajebiści. Jadą na świetną imprezę, gdzie zagra kwiat polskiego rocka, a nawet, łohoho, samo Exploited. Tak ich oglądam i patrzę na to kostrzyńskie samozadowolenie i mnie mdli. Bo na drodze do odrodzenia polskiego rocka wcale nie stoją hiphopowe ziomki czy tam Ich Troje, tylko polski glan właśnie. Niech na całym świecie zmiany - polski Woodstock jest najbardziej przejebany. A poza Przystankiem mamy jeszcze przecież ultraprowincjonalny Jarocin i aspirujące nieskutecznie Węgorzewo. I wszędzie to samo. Zastój, nuda, ba!, często i regres (nowa Coma). Nikogo nic nie obchodzi. Słuchają Farben Lehre od 86go i będą słuchać do śmierci. Grabaż jest w tym kraju bogiem. Za co, ja się pytam? Zostawmy Grabaża - on sam przynajmniej dobrych rzeczy słucha, chociaż jakoś się nimi nie umie zainspirować. Akurat, Happysad...? O co chodzi? Pewnie już gdzieś na to wszystko narzekałem. Pewnie to jest i rytualne i bezproduktywne. Ale jak zobaczę kolejnego punka albo metala, który będzie rozpływał się w zachwycie nad swą alternatywnością, zwyzywa Myslovitz od sprzedajnych gejów, opowie o Włochatym i powie, że nie słyszał o White Stripes i nie ma zamiaru to dam mu w ryj. I to nie będzie ani grzeczne, ani etyczne, ale to będzie moje małe 'katarzis'. Pozdrowienia dla wszystkich, których dziś nie ma w Kostrzynie!
*

uwazaj bo Owsiak kazdego kto powie ze ten festival ma slaby poziom muzyczny wyzywa uzywajac brzydkich slow okreslajacych przyrodzenie tongue.gif
szkoda ze nie da sie w zaden sposob wplynac na obsade zespolow bo odpowiada za nia wlasnie owsiak...
ehh nawet jakbym tam pojechal to bym caly czas narzekal ze gorzej niz na openerze...
+Quote Post
kan
post 28.07.2006 21:40
Post #1086 

Kandydat na Maga

my mamy openera to niech oni maja swoj przystanek. a ze natura metalowa/punkowa wybuchowa i opiewajaca w samozachwyty to na swoj sposob urocze (tez bym wyklinala na wszystko i wszystkich jakbym odziana w kolory pogrzebowe codziennie meczyla sie probujac pokonac grawitacje w skorzanych trzewikach).
+Quote Post
MisieK
post 28.07.2006 22:36
Post #1087 

Kocham pana panie Staszewski.

--------------------
+Quote Post
Kira
post 29.07.2006 12:37
Post #1088 

Mistrz Różdżki

czytam to, co napiał Katon i zastanawiam się, jak skomentować...
po pierwsze, nie zaprzeczysz, że to Twoje na wskroś subiektywne odczucia, prawda? bo zważ, że podobny zarzut (monotonia, jednostajność) wysuwa się też przeciw wielu zespołom nowej rewolocji rokowej; że te bandy są do siebie podobne, że nie sposób ich odrożnić. ja niektóre z nich nawet lubię, ale nigdy nie myślałam, że coś może stać na przeszkodzie, by słuchać i happysad i Franz Ferdinand.
nie wiem, dlaczegoś czepnął się Akuratów i hs'ów wink2.gif którzy wcale przecież nie są królami alternatywy ani nigdy nimi nie byli. bo cała "filozofia" tej muzyki to dobra zabawa, piwo i taniec do upadłego wink2.gif nie ma żadnej rewolucji i jej nie będzie, bo nie jest ona potrzebna. i tyle, nic więcej. jeśli ktoś łaknie głębszych doznań artystycznych i refleksyjnych tekstów, to niech sięgnie po abojawiem, jakiś art rock może, ale na boga, nie po ska. a to, że ktośtam uważa happysad za jedyną i słuszną alternatywę, to jeszcze nie oznacza, że tak faktycznie jest i że sami muzycy tak o sobie myślą.
Kultu i Pidżamy bym się nie czepiała z tego względu, że są to zespoły już długogrające i mają prawo się wypalić. nie da się całe życie tworzyć na równym, genialnym poziomie. Kult ma przecież wciąż całą masę naprawdę świetnych utworów, właściwie to dopiero ostatnie dwie płyty można nazwać porażkami i nudą. nawet Ostateczny krach systemu korporacji jest niezły. szkoda, że nie odeszli po tej płycie z klasą i zabijają pamięć o sobie kiepskimi projektami, ale trudno. ja mam stare płyty i ich słucham, i to jest dla mnie właśnie prawdziwy dobry Kult. życzę White Stripes i innym, żeby po 25 latach działalności artystycznej nadal tworzyli fantastyczne płyty. nie, to nie była ironia. czy im się uda? pożyjemy zobaczymy, prawda?
nie uważam Grabowskiego za boga, którego krytykować nie wolno. i nie znam nikogo, kto by tak myślał. z Pidżamy raczej wielu ortodoksyjnych punków śmieje się, że grają disco punk.
poza tym chyba zapomniałeś Katon, czym jest idea muzyki okołopunkowej. jest nią prostota, zarówno od strony wykonania jak i prostota treściowa. przecież punk nigdy nie miał aspiracji do być muzyką skomplikowaną i trudną, ci muzycy nie dążyli do tego, by ich muzyka ewoluowała. miało być prosto i z wykopem. i tak jest nadal. dzisiejszy punk w większości chce cały czas podtrzymywać proste, uliczne korzenie. może chce być też swojego rodzaju opozycją wobec artystycznych eksperymentów? wobec przerostu formy nad treścią?
jasne, że jest cała masa gównianych zespołów, ale są też dobre, choć większość z nich jest nieznana ludziom, którzy nie siedzą głębiej w tej muzyce. chociaż, dobra? zależy co kto lubi i czego oczekuje od muzyki, prawda? jednym odpowiada taka forma ekspresji artysycznej, drugim - inna. ale czy to znaczy, że Analogs są kiepskim zepsołem tylko dlatego, że ktoś kto słucha jazzu dostrzeże w nim jedynie bezideowy hałas?
w ogóle to nie lubię dyskusji muzycznych, bo w 99% polegają na powtarzaniu jaka ta i tamta muzyka jest głupia, denna i pusta.

osobiście znam osoby, które bywając w Węgorzewie, bywają też na Openerze i na Woodstocku nawet. oraz wielu innych bardziej alternatywnych festiwalach.
ja w tym roku na woodstock bym nawet chętnie pojechała. żeby zobaczyć Koniec świata.

jak zobaczę kolejnego punka albo metala, który będzie rozpływał się w zachwycie nad swą alternatywnością, zwyzywa Myslovitz od sprzedajnych gejów, opowie o Włochatym i powie, że nie słyszał o White Stripes i nie ma zamiaru to dam mu w ryj.

a podobno muzyka łagodzi obyczaje, taaa <: spokojnie, przecież to tylko muzyka, rozrywka. jak ludzie zaczną się jeszcze lać po mordach z jej powodu, to naprawdę przestanę wierzyć, że jest pozytywnym zjawiskiem. no ale z drugiej strony najczęściej przecież zjawiska, które z natury rzeczy mają być pozytywne prowadzą do najgorszego, na przykład religia i tak dalej...

--------------------
ogni giorno sempre faccio qualche lotta
+Quote Post
Katon
post 29.07.2006 14:41
Post #1089 

YOU WON!!

Muzyka to poważna sprawa. Rynek muzyczny to jeszcze poważniejsza sprawa. Tym bardziej to wszystko poważnieje, jak się z tym jakąś przyszłość wiąże...

Uniformizacja sceny nrr (scena nrr?) nie jest taka znowu oczywista. Prawde mówiąc wogóle jej nie ma. Są zespoły słabsze, są lepsze, ale samych stylów grania nie mających ze sobą nic wspólnego poza gitarami jest przynajmniej kilka. Polska alternatywa ma tylko jeden ostatnio. Punkrege. No i oczywiście jest też metal.

Irytująca jest ta twardogłowość wszechobecna. Nieprzemakalność totalna. Zgadzam się, że są ludzie, którzy słuchają happysaida i ff. Tylko, że jest ich mało. A zabawowa muzyka może i powinna być muzyką ciekawą i interesującą. Albo chociaż modną, bo w świecie muzyki popularnej to bywa nawet wartością samą w sobie. To, że ktoś gra wesoło, nie usprawiedliwia faktu, że gra marnie. Ba! Zagrać wesoło jest trudniej, niż zajechać smutem. Kultu się czepiam. Bo nudzi ostatnio. Samego Kazika już nie, bo ciągle jeszcze fajne rzeczy umie zrobić. Czekam na Buldoga - singiel był rewelacyjny. Lepszy niż cała płyta Kultu wzięta do kupy. Pidżama ma prawo grać jak grała. Smutne jest to, że młodzi grają tak samo. I o to ma pretensje do Akurata i Happysaida. Że robią za młodzież, będąc muzycznie dziadziami.
+Quote Post
MisieK
post 29.07.2006 16:28
Post #1090 

O kulcie złego słowa nie powiem po wczoraj. Może płyty ostatnie słabsze ale koncerty jak zwykle odjazdowe;p

A pozatym to pretensji do nikogo nie mam. W dupie mam to, że gra sobie jakiś badziewny Happysad, tak samo jak to że istnieje ktoś taki jak Szakira czy inna Hjuston. Niech sobie grają, ja będę słuchał tego co lubię. I to, że młodsi chcą grać tak jak oni też mam w dupie. Gdybym grał też chciałbym grać tak jak ktoś kogo podziwiam, więc nie czepiaj się tego katon. Wogóle, nie smędź bo mnie to wkurza, z tego względu że i tak to twoje smędzenie nic nie zmieni.

--------------------
+Quote Post
Katon
post 29.07.2006 16:34
Post #1091 

YOU WON!!

A właśnie, że nieprawda. Może chociaż jednej osobie da coś do myślenia. Ja chciałbym grać lepiej od tych, których podziwiam. Chociaż to niemożliwe, to przynajmniej gdzieś mnie to prowadzi. Niech będzie, że na manowce. Ale to będą nasze, stagnacyjne manowce.
+Quote Post
MisieK
post 29.07.2006 16:37
Post #1092 

ta k..... sorry. Hermiona*Granger gwiazdą NRR.

--------------------
+Quote Post
Katon
post 29.07.2006 16:38
Post #1093 

YOU WON!!

Kto wie... =P
+Quote Post
NeMhAiN
post 30.07.2006 16:48
Post #1094 

Prefekt

tylko mini pytanko...byłeś kiedyś Katon tam nam miejscu?
+Quote Post
MisieK
post 30.07.2006 17:11
Post #1095 

nie nie był.

--------------------
+Quote Post
NeMhAiN
post 30.07.2006 18:17
Post #1096 

Prefekt

wybacz....ale w takim razie nie rozumiem....
+Quote Post
Katon
post 30.07.2006 19:05
Post #1097 

YOU WON!!

A ja nie rozumiem co tu do nierozumienia. Pod Borodino też nie byłem.
+Quote Post
GrimmY
post 31.07.2006 10:54
Post #1098 

Potężny Mag

bylem na przystanku i bylo bardzo fajnie.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Myśka
post 31.07.2006 12:41
Post #1099 

nigeryjski chłopiec

ktostam umarl i afera, nie?

art brut - emily kane
nie jest to utwor nadzwyczajny, jak i reszta piosenek art brut, ale jest za to przeurocza :>
all my friends think i'm insane, i'm still in love with emily kane!

Ten post był edytowany przez Myśka: 31.07.2006 12:41

--------------------
she moved so easily all i could think of was sunlight
+Quote Post
Katon
post 31.07.2006 18:19
Post #1100 

YOU WON!!

Fajne. Nigdy wcześniej nie słyszałem.