Rock, Metal, Punk..., Czyli
mocniejsze odmiany muzyki!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Rock, Metal, Punk..., Czyli
mocniejsze odmiany muzyki!
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
Misiek, taki prosty przykład. komuś spodobał się Nightwish i dowiedział się, że to metal. zaczął więc szukac innych metalowych kapel. i w dziale z metalem znalazł np. takiego Opeth'a, Dimmu Borgir albo Rhapsody. i co? i przeżył szok, bo żadna z kapel nie była podobna do Night'a, mimo, ze wszystkie zalicza się nurtu metalowego. tak więc grupowanie muzyki JEST potrzebne. jest. i to jest fakt.
Ten post był edytowany przez Kira: 23.09.2004 21:03 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
No to mam dla was zadanie: sklasyfikujcie mi System Of A Down i Children Of Bodom (hy, zakochalam sie w chlopcach)
-------------------- |
fumsek |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 156 Dołączył: 09.05.2004 Skąd: z chlewa Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Elvaralinde @ 24.09.2004 16:08) No to mam dla was zadanie: sklasyfikujcie mi System Of A Down i Children Of Bodom (hy, zakochalam sie w chlopcach) ehh mnie też to ostanio dopadło, wolałam coś lżejszego a jednak... ![]() |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE No to mam dla was zadanie: sklasyfikujcie mi System Of A Down i Children Of Bodom Dobra muzyka ![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(fumsek @ 24.09.2004 16:23) QUOTE(Elvaralinde @ 24.09.2004 16:08) No to mam dla was zadanie: sklasyfikujcie mi System Of A Down i Children Of Bodom (hy, zakochalam sie w chlopcach) ehh mnie też to ostanio dopadło, wolałam coś lżejszego a jednak... ![]() System to mnie 'napadl' 2 lata temu i zostalam tak zaabordowana ze juz mnie nie puscil. A Dzieciaki to moze od czasu, kiedy w moje lapy wpadlo Hate Crew Deathrol. Mrrr. Hy, piszesz o nich jak o grypie ;D -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE A Dzieciaki to moze od czasu, kiedy w moje lapy wpadlo Hate Crew Deathrol. Mrrr. Ja od nich zaczynalem i mam teraz juz cala dyskografie :] -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Elvaralinde @ 24.09.2004 16:08) No to mam dla was zadanie: sklasyfikujcie mi System Of A Down i Children Of Bodom (hy, zakochalam sie w chlopcach) to pierwsze to sado-masochizm :>CoB - dużo tych składniowych ; ) death, black, power, heavy, na TLS czasami pod thrash mi podpada i dużo melodyjności. ogólnie to sie chyba melodic death nazywa ;P ps. ciekawe co będzie na nastpnych płytach CoB, skoro złapali "reapera"? -------------------- |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(BlackOmen @ 25.09.2004 00:45) QUOTE A Dzieciaki to moze od czasu, kiedy w moje lapy wpadlo Hate Crew Deathrol. Mrrr. Ja od nich zaczynalem i mam teraz juz cala dyskografie :] szczęściarz, kurna chata. ja za chiny ludowe nie mogę skompletować wszystkiego. kilka razy zdarzało się, że zamawiałam w jakichś tam sklepach internetowych, ale po jakimś czasie zawsze dostawałam wiadomość, że zamówienie zostało anulowane, bo produkt jest nieosiągalny. to znaczy dostawałam takiego e-maili, dopiero wtedy kiedy sama upominałam się, że czekam już 2 miesiąc, a pisali, że podobno zamówienie ma byc zrealizowane w przeciągu 30 dni == boze, jakie to wszystko jest beznadziejne. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
BlackOmen |
![]()
|
QUOTE CoB - dużo tych składniowych ; ) death, black, power, heavy, na TLS czasami pod thrash mi podpada i dużo melodyjności. ogólnie to sie chyba melodic death nazywa ;P Melody death piekna nazwa. QUOTE ps. ciekawe co będzie na nastpnych płytach CoB, skoro złapali "reapera"? Moze ja w weekend gorzej kojarze ale za cholere nie wiem o co ci chodzi. QUOTE szczęściarz, kurna chata. ja za chiny ludowe nie mogę skompletować wszystkiego. kilka razy zdarzało się, że zamawiałam w jakichś tam sklepach internetowych, ale po jakimś czasie zawsze dostawałam wiadomość, że zamówienie zostało anulowane, bo produkt jest nieosiągalny. to znaczy dostawałam takiego e-maili, dopiero wtedy kiedy sama upominałam się, że czekam już 2 miesiąc, a pisali, że podobno zamówienie ma byc zrealizowane w przeciągu 30 dni == boze, jakie to wszystko jest beznadziejne. Taa tylko ze ja zamiast orginalow mam plyty skpiowane z orginalnych albo zassane z neta. Wszystko ak czy fak mam przerobione na mp3 na kompie abym nie musial robic zonglerki. Taki styl kompletowania sciagnalem od swojego bylego polonisty. -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Kira |
![]()
|
a skąd może zessać jakieś empetrójki albo coś?
QUOTE ps. ciekawe co będzie na nastpnych płytach CoB, skoro złapali "reapera"? Moze ja w weekend gorzej kojarze ale za cholere nie wiem o co ci chodzi. ---> http://www.cob.xx.pl. poszukaj, tam jest historia jeziora Bodom. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Eva |
![]()
|
QUOTE(Child of Bodom @ 25.09.2004 09:10) QUOTE(Elvaralinde @ 24.09.2004 16:08) No to mam dla was zadanie: sklasyfikujcie mi System Of A Down i Children Of Bodom (hy, zakochalam sie w chlopcach) to pierwsze to sado-masochizm :>CoB - dużo tych składniowych ; ) death, black, power, heavy, na TLS czasami pod thrash mi podpada i dużo melodyjności. ogólnie to sie chyba melodic death nazywa ;P ps. ciekawe co będzie na nastpnych płytach CoB, skoro złapali "reapera"? Masz cos do Systema? Hę? Hę? Bo jak zara wyciagne bejzbola.. XD Wlasnie slucham sobie Snowblinds SOADa i jestem tak samo oczarowana jak wtedy, gdy sluchalam tego po raz pierwszy. Co do CoB to ja nawet w necie nie moge znalesc nic poza HCD. -------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
SOAD jest sredni... w sumie mi się tylko "Steal this album" podobał...
Kira, ja wszystko rozumiem, inne brzmienia i wogóle... ale wkurza mnie szufladkowanie, nie tylko w muzyce, a z resztą róbta co chceca, ja poprostu z każdego gatunku perełki wybieram;] -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Eva |
![]()
|
Średni?
<kontempluje> ŚREDNI?!?! (A Steal akurat najmniej cudna plyta) -------------------- |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
o, nie misiek, nie zgodze sie. slyszales toxicity? to jest bardzo dobra płyta. moze soad nie jest tak dobry jak metalliczni, ale tez lubie posluchac XP
|
BlackOmen |
![]()
|
QUOTE a skąd może zessać jakieś empetrójki albo coś? Zapraszam na DC na kanal Chomiki Szatana :] zgadajcie sie ze mna kiedy macie czas moge udosepnic. Swoja droga kiedys na suprnovie duzo lezalo (http://suprnova.org) szukajcie a znajdziecie. SOAD zly nie jest ma troche dobrych rzeczy. Mnie sie bardzo podoba Bubbles i Chop Suey Spadam an sesje RPG :] -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Słyszałem wszystko. I tylko Steal mi się podobał, od co;p
QUOTE Spadam an sesje RPG :] Ja tyż chce ![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Eva |
![]()
|
Nasuwa mi sie tylko kilka slow klasycznej polskiej piesni:
Dziiiwny jest teeen swiaaat... -------------------- |
MisieK |
![]()
|
Ojej czyli SOAD jest boski i wogóle i każdemu ma się podobać?
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Moze ja w weekend gorzej kojarze ale za cholere nie wiem o co ci chodzi. Zabójcą jest... [chwila napięcia, orkiestra tusz] Nils Gustafsson - jedyny który przeżyłQUOTE Masz cos do Systema? Hę? Hę? Bo jak zara wyciagne bejzbola.. XD sam słucham, łyknij relanium i zmyj te barwy wojenne z twarzy ;P-------------------- |
Kira |
![]()
|
jedynym kawałkiem SOAD'u który znam i nawet w miarę lubię jest Chop Suey. ale i tak generalnie wolę inne klimaty. a ostatnio coraz bardziej zakochuje się w Siostrzyczkach Miłosierdzia {Sisters of Mercy} i Siouxsie & The Banshees. w ogóle ostatnio moje gusta muzyczne zmieniają się wręcz diametralnie...
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Eva |
![]()
|
QUOTE(MisieK @ 25.09.2004 16:54) Tak =P A ja przechodze wlasnie na ciemno-jasna strone polskiej muzyki. Ja i ja rozczochrany leb i te rzeczy. Cos mnie roots, reggae, ragga ciagnie przez Gutka i Rapowe ziarno 2. Opeth ostatnio tylko mi sie plyta nie chce sciagnac. (i mamie sie nie podoba, 'bo harcza') -------------------- |
Child |
![]()
|
QUOTE Opeth ostatnio tylko mi sie plyta nie chce sciagnac. (i mamie sie nie podoba, 'bo harcza') CoB - Aces High [IM cover] - "szczekanie" :> Bo przy mamusi trzeba Harvest, Benighted, A Fair Judgement albo Deliverance puszczać :> -------------------- |
Kira |
![]()
|
chyba Damnation chciałeś powiedzieć ;>
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Child |
![]()
|
nie nie nie - Deliverance [może nie całą płytę od razu, ale sam kawałek]
z resztą - Deliverance było tak dla podpuchy :> Demon of the Fall jeszcze :> -------------------- |
Eva |
![]()
|
Mamusia obczajona bo mamusia Child Of Iron Maiden & Dezerter & Deep Purple & KISS & Co., ale harczenia nie lubi. I jak sie dra (czyli coraz czesciej goszczace w mojej wiezy CoB u niej tez odpada, ale sie nie przejmuje za bardzo)
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 10:40 |