Rock, Metal, Punk..., Czyli
mocniejsze odmiany muzyki!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Rock, Metal, Punk..., Czyli
mocniejsze odmiany muzyki!
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
zobacze, co da sie zrobić ^^ ;]
ale wiesz Elva, Opeth wśród tych zespołów... wybitnie punkowy jest ;]]]]] -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
No ba! A to 'po czesci' to
napisalam o Zielonych Zabkach ;d
-------------------- |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
w moim odtwarzaczu ostatnio królują comowe
Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków (to się kocha za sam
tytuł:) prawdziwy kolos, prawie 15 minut O_o i chwalę się, że słyszałam na
żywo ;]) i Piosenka pisana nocą, Mrs. Robinson i The sound of silence
Simsona & Garfunkel'a i Tęsknota róży K. Komedy.
Komeda Mój Mistrz :] to nie to, co Rogucki oczywiście, no ale. Mój trzeci Mistrz Muzyczny to M.Stipe ![]() dzisiaj oglądałam na Vivie taki tam program, teledyski polskiej estrady muzycznej, który w 70% [czy nawet więcej] zdominowany był przez hh. załamałam się. nie mam nic do tej muzyki, ale polski rynek, to jednak nie tylko hh. ja chcę Czas globalnej niepogody X_x -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
CAPTAIN_SIRIUS |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 20.02.2004 Skąd: ------------- ![]() |
A miał ktoś z was
przyjemność słuchać odmiany metalu jaką jest power metal a konkretnie
zespołów: Blind Guardian, Iced Earth czy np. Hammerfall
Jeśli ktoś słuchał to musi przyznać że "Melancholy" lub "The Bard's Song" robi wrażenie :peace: Powiem jeszcze za co lubie taką muzyke (ale nie słucham tylko takiej) no więc za teksty, za klimaty fantasy itp. np. płytka Blind Guardianów -"nightfall in middle-earth" opowiada o silmarillionie Tolkiena, a płytka "horror show" Iced eartha opowiada o wszystkich największych strachach czyli "Frankenstein", "Wolf" itd. Takich tematycznych płyt jest wiele... i naprawde wielki szacunek dla tych którzy słuchają power metalu No i jeszcze wspomne o chórkach które są filarem tego typu muzyki, często w refrenach słychać "wzmocnienie" wokalu. No w każdym razie RE5PECT dla tychktórzy w dziale "muzyka" NIE wymienili "KORN" "NIRVANA" "LINKIN PARK" polski HH, amerykański HH, "EVANESCENCE" itp. Ten post był edytowany przez CAPTAIN_SIRIUS: 25.12.2004 22:50 |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tja Hammerfalla przesłuchałem ze względu
na gitary [by In Flames], a i Iced Earth słyszałem kilka kawałków i Wolf
jest naprawdę dobry, podobnie jak Angels Holocaust - ten ma niesamowity
wstęp.
-------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie Iced Earth podoba sie tylko za kawalki
"I died for you" i "My Own Saviour" reszta naprawde na
mnie nie zrobila wielkiego wrazenia. chociaz mam 3 albumy. Jakos porazkowy
wydaje mi sie Glorious Burden jakos do nmnie nie przemowil. Swoja droga
wiekszosc powermetalu jest gejowska i ma tyle kilka fajnych kawalkow. Np.
Kamelot i album Epica wydaje mi sie w polowie fajny a w drugiej polowie
zwalony. Edge Of Paradise jest najlepszym kawalkiem z tego albumu ale jakos
trzymam caly bo jak bym powywalal to by sie okazalo ze mam za malo metalu
aby wejsc na DC. Cos podobnego jest w Strativarius (kij wie jak to sie pisze
nazwe juz maja skijowaciala) Soul Of A Vegabond (cholera znowu nie jestem
ewien pisowni) jest w pyte kawalkiem ale na nim koncza sie wszystkie
zarabiste kawalki z tego albumu. Chyba czasopisma typu misticart wiedza co
wrzucac na cedeka aby sprzedac nawet najbardziej kiczowaty album
![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
QUOTE No
w każdym razie RE5PECT dla tychktórzy w dziale "muzyka" NIE
wymienili "KORN" "NIRVANA" "LINKIN PARK"
polski HH, amerykański HH, "EVANESCENCE" itp. A co to kura, ma znaczyć? |
Vlary |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katowice Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cat, to jest najzwyklejsza prowokacja, a
nawet zamach na własne istnienie. O gustach się rozmawiać nie powinno, a że
są pozycje muzyczne, które wpadają w ucho masowo, to już nie ich wina i nie
należy za to kogokolwiek besztać, nawet podświadomie.
Ściągam sobie dyskografię dezertera, ale szczerze powiedziawszy trochę się boję, iż kiedy zapisywanie danych skończy się pomyślnie (a jest tego sporo), będę żałował, że nie poświęciłem tego czasu na transfer bardziej pewnych tytułów. Co do preferowanych gatunków muzycznych, to smutne jest zamykanie się w jednej, wyznaczonej niszy i powolne wtłaczanie jej we własny świat, ideologię i postrzeganie wszystkiego wokół. Subkultury muzyczny to dla mnie kompletna strata czasu. Teraz ktoś jest metalem i się zapiera, że nigdy nie pójdzie na dyskotekę house'ową, a za rok nie będzie miał już ochoty na glany, nosząc modny fason startych, lecz już nie czarnych dżinsów... -------------------- |
Zusia =) |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici ![]() |
a mnie nie obchodzi, jaki to gatunek. Ważne,
żeby do mnie trafiało. Dlatego nie powiem "słucham tylko mocniejszej
muzyki". Słucham tego, co w danej chwili mi odpowiada. A że ostatnio
jest to Placebo.... rock? U2- rock? maroon 5- rock czy co?
-------------------- borufki
|
Lilly Lill |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Gliwice city Płeć: Kobieta ![]() |
Kiedyś przeczytałam w gazecie, że Placebo to
elektro-punk-pop ==' Czego to ludzie nie wymyślą, żeby wszystko
zaszufladkować O.o
-------------------- |
Zusia =) |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici ![]() |
pff.
elektro-punk-pop? to jakaś nowość chyba jest ;D szufladkowanie? nigdy mnie nie pociągało przyklejanie etykietek do wszystkiego. dla mnie ch*j z tym, jak co nazwą. byle było fajne. -------------------- borufki
|
Kira |
![]()
|
eh. etykietki mają w założeniu naprowadzić
słuchacza na to co dany zespół sobą prezentuje.
a co do Placebo, to ich muzyka jest najczęściej określana jako alternative rock. to cos z punkiem w nazwie jakoś mnie nie przekonuje, bo punku tam nie słyszę w ogóle. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Zusia =) |
![]()
|
tak Kira, zgadzam się z Tobą.
ale nie o tym myślałam. Chodzi mi o to, że nie rozumiem przyczepiania etykietki na siłę. A taki elektropunkopop to raczej jest przyczepianie na siłę, byle było inne i przyciągało uwagę. dlatego nie kieruję się gatunkiem, wolę się w muzykę wtajemniczyć by myself. a ja też tam punku nie słyszę, ale dobra... -------------------- borufki
|
Kira |
![]()
|
od jakiegoś czasu świruje na punkcie Green
Day.
zostałam oficjalnie fanką;) są świetni! normalnie już ich kocham =) -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
ja lubie 'Boulevard of broken
dreams' ale nie moge jej sciagnac znikad. Jesli ktos ma na kompie
bylabym wdzieczna za przeslanie ^^
Ja mam za to obecnie odjazd na punkcie dwoch jakze roznych wykonawców: Opeth'a i Boba Marley'a =D |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kira który to już zespoł z kolei? szósty?
;]
teraz szukam kawałków z pierwszej płyty od góry. i żeby się pochwalic to taką sobie bluzę kupiłem. cudo :] -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Kira @ 04.01.2005 18:40) od jakiegoś czasu świruje na punkcie
Green Day. zostałam oficjalnie fanką;) są świetni! normalnie już ich kocham =) posadz mnie o swietokradztwo, ale osobiscie nowa plyta (american idiot o ile dobrze pamietam) brzmi tak samo jak trzy poprzednie :< czajld - nie wiem gdzie to kupowales, ale kumpel ponosil taka 3 tygodnie, bo potem mu sie nadruk spral i zniknal. poza tym widzialem lepsze, ale ta tez jest w pytke ;] -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Child of Bodom @ 07.01.2005
15:08) Kira który to już
zespoł z kolei? szósty? ;] teraz szukam kawałków z pierwszej płyty od góry. i żeby się pochwalic to taką sobie bluzę kupiłem. cudo :] Kseroboj z ciebie :]]] 1) Co do plytki z GTA to chyba wzialem tylko 2 Minutes To Midnight; Bak At The Moon, Raining Blood (bo b ladna jakosc) i I Wanna Rock bo mi sie wkrecilo przez AMVke gdzie byly sceny z Bebopa a sciezke wzieli z GTA VC. 2) Ta bluza jest w cipe a kiedys byla wersja (i moze jest nadal nie kukalem od momentu zakupu) z napisami na rekach :] Ale niestety mam taka jak ta co kupiles (niedlugo bedzie trzeba sie rozejrzec za jakas nowa ![]() QUOTE czajld - nie wiem gdzie to kupowales,
ale kumpel ponosil taka 3 tygodnie, bo potem mu sie nadruk spral i zniknal.
poza tym widzialem lepsze, ale ta tez jest w pytke
;] Szczesciar z ztego kolesia moja ma juz rok i nawet nie wyblakla :] (przynajmniej nie jakos bardzo widocznie) Ten post był edytowany przez BlackOmen: 07.01.2005 16:42 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Kira |
![]()
|
QUOTE(Child of Bodom @ 07.01.2005
16:08) który kocham? szósty? kocham przecież tylko Comę. a reszta to tylko taka przykrywka, żeby nikt nie myślał, że mam ograniczone horyzonty muzyczne. edytowane właśnie apropos. Coma właśnie gra comcert w Krakowie... ehhh. ehhhhhhhhhhhh. parszywe życie. w KRAKOWIE. effffff. i co najgorsze, jak rozmawiałam [a raczej mailowałam;)] z matuszem, to powiedział [napisał:],ze w najbliższym czasie nie planują raczej koncertów tutaj w moim rejonach. ehhh. nie ma jednak sprawiedliwości na świecie. ide się utopić w szklance wody. Ten post był edytowany przez Kira: 07.01.2005 21:56 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Psia Gwiazda |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 26.12.2004 ![]() |
a ja slucham tego co sie nawinie i
spodoba... ostatnio np. Franz Ferdinand i "Take me out", ktore
uslyszalam w radiu (choc reszta piosenek jakas wtorna - -''). sa tez
rzeczy, do ktorych wracam, Placebo, Sex Pistols czy the Strokes I BRMC.
zawsze milo ich posluchac. ale takie szufladkowanei wszystkeigo jest
strasznei metne ("elektro-cos tam cos tam
![]() ![]() -------------------- [size=3]~~**Członek Stowarzyszenia THE FULL MOON -fanklubu R.Lupina**~~[/size
umarl... kto mi odda morze lez ![]() ![]() ![]() ![]() TOM MARVOLO RIDDLE - - I AM LORD VOLDEMORT ~~MÓJ BLOGASEK~~ |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Och, Sex Pistols. Jak ja moglam bez nich zyc? Jak? Och jak? "Trzy akordy i darcie mordy", ale za to jakiej klasy i jakosci! Poza tym uwielbiam Who killed bambi, Anarchy in the UK i wszelkie tego przerobki [francuska wersja jest genialna].. calusienki album The Great Rock'n'roll swindle zeby sie nie bawic w wymienianki.
-------------------- |
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
hm... mi ostatni wpadło Placebo i bjórk <
chociaż to chyba nie tutaj
![]() ![]() a apropo szufladkowania to przeczytałam że Bon Jovi gra rock metal co wy na to ?? ![]() |
Child |
![]()
|
pfff... na Kazi chodzą perełki w stylu In
Flames - genre: blues :]
-------------------- |
Psia Gwiazda |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 26.12.2004 ![]() |
QUOTE(Elvaralinde @ 08.01.2005
20:44) "Trzy akordy i
darcie mordy", ale za to jakiej klasy i jakosci
oww yeah, weilu ludzi ich za to nienawidzi, ale to pokazuje jak musielibyc genialni, aby sie wybic nieposiadajac specjalnych umiejetnosci. (co pociesza czBowieka :]) QUOTE i cały czas nuce Hot Hot Heat< ktoś
to w ogóle zna ??> Ja znam :] (i bardzo lubie (jak caly ten "nowy nurt rocka")) -------------------- [size=3]~~**Członek Stowarzyszenia THE FULL MOON -fanklubu R.Lupina**~~[/size
umarl... kto mi odda morze lez ![]() ![]() ![]() ![]() TOM MARVOLO RIDDLE - - I AM LORD VOLDEMORT ~~MÓJ BLOGASEK~~ |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE ja
lubie 'Boulevard of broken dreams' ale nie moge jej sciagnac znikad.
Jesli ktos ma na kompie bylabym wdzieczna za przeslanie
^^ Taaa, mi też się to strasznie spodobało. A ściągałam z różnych źródeł chyba z 10 razy i za każdym raze, ściągało się puste albo wcale. Ale w końcu mam! Neonai, wysłać, czy już zdobyłaś? No, ogólnie Green Day ostatnio polubiłam. Hot Hot Heat? Nie znam, ale przecież mogę poznać ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 01:20 |