Rock, Metal, Punk..., Czyli
mocniejsze odmiany muzyki!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Rock, Metal, Punk..., Czyli
mocniejsze odmiany muzyki!
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
pfe - myslałem, że kozie łby będą latały, krew chlapała po ścianach, a tu zawód ;p
i nawet pomalowani nie są ;( -------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Banda skandynawskich wiesniakow ze sprzetem muzycznym ;] Marudzisz, widzialbys ich teledysk! XD
Ten pan to jest dopiero tru ;p Przepraszam, wokalista jest prawdziwszy XD IO UMBERHULK! Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 23.06.2005 20:21 -------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
przynajmniej wiadomo, że grają metal, a i wokalista wygląda prawie jak Nergal na Misticu ;d
najlepszy teledysk to i tak Mother North Satyriconu ;] -------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
I jeszcze ten mroczny wystroj ;]
Teraz gothic. Mam watpliwosc co do plci nawet mimo nicka ;p Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 23.06.2005 21:31 -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ten goth to chyba byly chlopak jednej dziewoji ktora znam przez mangowe forum... ale kripi
![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Child |
![]()
|
huhu jakie znajomości ;p
powiało mhrocznym chłodem :} -------------------- |
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
a ja am kolejne 'pytanie znawcy' - czy Happysad można zaliczyć do rocka ? ( mogę podrzucić kawałek )
-------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
można zaliczyć... chociaż częściej mówi się o nich , że grają ska (punk + reggae) niż czysty rock... no ale punk, to tez rock, więc tak, jak najbardziej można
![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
mars volta - co o tym sadzicie?
przez przypadek sciagnalem kawalek pt. 'cicatri esp' i choc trwa 12 minut (sic!) podoba mi sie straszliwie, sciagam cala plyte. -------------------- |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
otak
mars volta są bardzo hm niekonwencjonalni. wydają mi się aż rażący oryginalnoscią swojej muzyki. obok nich nie da się przejsc obojętnie. albo szalejesz za nimi, albo ich nie cierpisz. -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
czy ktoś ma może na mp3 Running up that hill Placebo ?
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Child |
![]()
|
http://www.placebo.art.pl/sound/Running%20...ate%20bush).mp3
niezamaco ;p Ten post był edytowany przez Child of Bodom: 02.07.2005 20:32 -------------------- |
Kira |
![]()
|
:'P
dziękuje. już nie lubię Green day...(: w tym nowofalowym punku na dobra sprawę nic nie ma... jest melodyjny, słodkopierdzacy, wesoły, wypieszczony, poprawny, wszyscy są ślicznie ubrani, wydają kupę forsy na teledyski... taka amerykańska papka... amerykańskie wymioty ;'p do mnie bardziej przemawia jednak ten uliczny, brudny, śmieciowy punk, gdzie drą mordy, katują gitary i perkusje, gdzie nie ma melodii, ale jest ostrość i surowość... Pistolsi czy chociażby nasz Dezerter i Siekiera... niechlujny, ale prawdziwy i z charakterem... :'] "bez owijania w bawełnę, bez bawienia się w udawanie. chaotyczna gra i darcie mordy. podarte spodnie i usmiech na ustach" [: a Green day bleeeeee ;'D -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Nowa płyta jest niezła, ale to dalej coś za czym nie przepadam. No i ta ostentacyjna polityka...Ale te singielki mają miłe. Nie żeby mną rzucały po ścianach ale Holiday mi się bardzo podoba.
|
Kira |
![]()
|
maja wpadajace w ucho kawalki ,to prawda,ale na dluższa metę nie potrafie sie tym zachwycac... przecukrzone... troche taka szklanka herbaty, w której 3/4 to cukier ;'D przesłodzona...
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
mieli kilka naprawdę fajnych kawałków ale jakoś nie potrafili mnie przyciągnąć tak mocno jak BR które też wywodzi sie z kalifornijskiego punka...
"...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Eva |
![]()
|
Postawic GD kolo BR to grzech, wstydz sie Pawle ;]
-------------------- |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja nie mówie że to samo grają tylko że podobny rodowód mają ;/
różnice widać od pierwszego słuchania ;] Green Day bym bliżej blinka stawiał niż br jeżeli o tego typu porównania chodzi ;] A teraz coś na ochlonięcie! : http://pawelord.neostrada.pl/pachelbel.mp3 ppm i zapisz jako ;] A co to? ano niepasuje zadna stroną do tego tematu, prędzej do perełek, ale rozleniwiłem sie na wakacje i nie chce mi sie tam klikąc ;p muzyka poważna, bracia i siostry, i to w najlepszym wydaniu :] dość powiedzieć że pod kątem emocjonalnym i melodycznym jest to bodaj najpięknieszy utwór jaki w życiu słyszałem :] Znowu mnie ktoś wyszydzi wiec od razu mowie że najlepszym imo utworem napisanym ludzką reką pozostaje generator, ale i tak ;] najpiekniesza muzyka to muzyka powazna :] aha, to jest kanon D-dur, raczej znany, na moje gusta pasuje do takiej sceneri : zima, za oknem noc i sypiący śnieg, dotykasz reką szyby - zimna... a za plecami trzeszczy ogień w kominku, światła są pogaszone jedynie blask ognia rozlewa się po małym pokoju...hmmm , dobra rozmarzyłem sie ;p "...P..." Ten post był edytowany przez Pawelord2: 06.07.2005 13:22 -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Eva |
![]()
|
Pawelek, z cala pewnoscia stwierdzam ze to jest cudowne ;]
-------------------- |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Hariasen dobrze gra, docierają chłopaki do odbiorcy. od razu łapie się rytm, wokalista ładnie zawodzi. teksty też uważam za całkiem znosne, szczególnie, że są chwytliwe. ale niestety okropniascie wtórni są, prawie każda piosenka to schemat 'wolno szybko wolno'.
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Child |
![]()
|
nieznający lingłydża - uczyć się :}
krótka recka sklecona przez ziomala Alexiego, na podstawie promo nowego krążka Dzieciaków znaleziona far far away on finnish site ;p "Finland's talented virtuosos did it again. Their upcoming CD "Are you dead yet?" is another excellent combination of Speed and Thrash Metal, melodic and super fast guitar/synthesizer leads and very angry lyrics. But there is also new stuff: Modern electronic sounds and even some industrial elements. The album is a bit more forthright compared to the predecessor "Hate crew deathroll". For example the single "In your face": It contains rhythmic riffs, brillant keyboards and fast doublebass-attacks. Whereas the title track is merciless pure Metal! Some of the melodic pieces remind to the band's classic "Follow the reaper". Finnish producer Mikko Karmila didn't change C.O.B.'s sound very much. You can hear his ability because he created a mighty and clear sound. What's the best on "Are you dead yet?"? Well, it get's better with onward playing time. After you listened to the album for like 20 times you can still discover new things. I have no other choice than to bow down before these guys! Domagam się przyśpieszenia września! ;d -------------------- |
Child |
![]()
|
-------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
a japonskie wydanie znowu dostanie bonusa. to zaczyna byc denerwujace.
-------------------- |
Elennial Luminae |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 18.07.2005 Skąd: from Issues ![]() |
Nieźle rozrośnięty temat o ostrzejszej muzyce (: Mogę się wciąć?
Mam kilka ulubionych zespołów: KoRn, Apocalyptica, Metallica, Sepultura, S.O.A.D. Children of Bodom, RHCP... Muzyki tego typu słucham już od dobrych kilku lat. Nie lubię kiedy ktoś skrupulatnie szufladkuje zespoły w dany podgatunek. To mój taki mały odchył ;p -------------------- There's nothing you can say to make me change my mind.
KoRn Otwórz oczy na to, co nie jest oczywiste - z Zasad Postępowania Jedi |
Kira |
![]()
|
a propos szufladkowania i gatunków...
najśmieszniejsze nazwy z jakimi spotkałam sie w ostatnim czasie: -progresywne ska -nazi disco -nuclear metal -pepsi metal -epic hollywood symphonic metal [taka informacja znajduje się na płytach Rhapsody] -dres metal ("slipknoty, linkin parki i inne limp bizkity) -"xx porusza się w klimatach nu/modern jazz, deep-jazzy-broken house" i ciekawostka, tłumaczenie na polski nazwy kapeli Children of the Bodoom -> Dzieci Czarnobyla (czyli dzieci wielkiego bum ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 19:58 |