Rock, Metal, Punk..., Czyli
mocniejsze odmiany muzyki!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Rock, Metal, Punk..., Czyli
mocniejsze odmiany muzyki!
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
OKJP.
tru metal of steel ROX! xD -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Juz chyba 4raz tutaj Nanowar przywedrowal;]
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
moze jakies male poruszenie w temacie?
ulubiony perkman na przyklad? -------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Lombardo, a potem długo nikt. Ogólnie stawiam na to, żeby w czasie słuchania widzieć w wyobraźni, jak bębniarz znęca się nad garami a te o mało się nie rozlatują [nie dotyczy większości kapel bm - na instrumentach trzeba umieć grać ;]] ;p dają radę jeszcze Jurgen Reil [Kreator], Richard Christy [grał na Horror Show, Iced Earth], Scott Travis [Judasi i przede wszystkim Painkiller], Craig Nunenmacher [BLS], Jaska Raatikainen [COB] i kupa innych - wszyscy grajacy w Death, Megadeth, bębniarz Pantery, Opeth, Bloodbath itd.
-------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
A co z Linkin Parkiem ulubiona kapela wstazki?
![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
rzeźnik na garach - zbyt brutalny nawet dla mnie
-------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
dobrym perkmanem jest moim zdaniem, a wlasciwie byl zmarly nie tak dawno docent (ex Vader), terry bozzio - przerozne rozniste składy, daje rade jordison chociaz za slipknotem nie przepadam (z checia bym wycial wszystko oprocz bebnow w niektorych kawalkach) ; gena hoglana tez nie zaszkodzi wspomniec, chociaz on predzej imponuje wielkoscia ciala niz talentu ;) o lombardo nie wspominam, bo ...no po prostu nie splodzili jeszcze lepszego perkmana.
click - don't ask Ten post był edytowany przez GrimmY: 06.09.2005 23:10 -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Żadnych twinów. Żadnych 45talerzowych zestawów. Mam troszke innych ulubionych perkusistów. "Najgęściej" grającym z tych których naprawdę uwielbiam jest Abbruzzese z Pearl Jam (z pierwszych płyt"). Sporo w tym tamburyna nałożonego na hajhet, przejść na kotłach itd., ale jego gra naprawdę buduje klimat tych piosenek. Po jego odejściu Pearl Jam już nigdy tak nie brzmiał... Chad Smith z RHCP. Szkoda słów wogóle. Geniusz. Meg White. Smiejcie się, ale dla mnie jej ascetyczna gra jest jak objawienie. I ma nieprawdopodobną charyzmę sceniczną. To co robił Grohl w Nirvanie też budzi szacunek. Tworzył styl tego zespołu i mam wrażenie że czasem jest niedoceniany. Grał niby prosto, ale to właśnie dawało piosenkom Nirvany siłe. No i John Bonham z Led Zeppelin. Najlepszy rockowy pałker jaki stąpał po Ziemi.
|
Child |
![]()
|
Perkusja na nowej płytce Dzieciaków rozwala - jest mocno, konkretnie, kiedy trzeba szybko, a jeżeli sytuacja wymaga to i zwalnia razem z gitarami i całość miażdży [Punch Me I Bleed - najwolniejszy utwór na płycie i chyba w całym dorobku CoB, a gdyby nie wokale to możnaby mówić o namiastce ballady]. I ogólnie zbliża się do thrashowych standartów.
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
czekaj czekaj, płytka cob już w sieci?;>
GDZIE?! -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
-------------------- |
GrimmY |
![]()
|
http://www.mininova.org/tor/103153
na slsk tez juz widzialem, na tdt.org.pl jest poki co tylko polowa plyty, do jutra powinna byc. jak przeslucham sie wypowiem i udostepnie jak ktos bedzie chcial -------------------- |
MisieK |
![]()
|
yeah. jutro rano wam powiem co sądzę o tej płycie. za godzine się sciągnie ale jestem dziś wyjątkowo dojebany i chyba niewytrzymie bez snu.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
a ja powiem tylko tyle, że wszyscy tr00 i w4rri0rz po pierwszych sekundach dostaną drgawek i zaczną rzucać jobami, jakie to popowo-komercyjno-gejowskie ;}
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
Własnie zacząlem szłuchać... po living dead beat nie wiedziałem czym ty się tak zachwycasz:) teraz jest już lepiej:]
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
co do perkusji.
taki perkusista him'a ma trzy kotły. a jak wiemy, nogi ma dwie. a więc po co mu trzy kotły? *reklamy* *po rekalamach* ażeby mu się logo zespołu zmieściło! hahahaha! -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Child |
![]()
|
a on używa któregokolwiek, czy tylko tak dla picu ma, żeby zestaw był kompletny? ;}
-------------------- |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
odpowiedz sobie sam na to pytanie, licze na Ciebie ;p
-------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
BlackOmen |
![]()
|
QUOTE(Child of Bodom @ 09.09.2005 06:49) a ja powiem tylko tyle, że wszyscy tr00 i w4rri0rz po pierwszych sekundach dostaną drgawek i zaczną rzucać jobami, jakie to popowo-komercyjno-gejowskie ;} Nie bylo tak zle ale sam album mnie nie wzruszyl zbytnio;] A CoB zawsze bylo gejowskie i zawsze je lubilem ![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Child |
![]()
|
co racja to racja - pięciu chłopa kilka miesięcy ze sobą w trasie albo studiu... oż!
słucham Meshuggah i czuję się rozpie*dolony. takie jeden rodzynek - Friend's Breaking And Entering to czyste tekno z growlem ;} Ten post był edytowany przez Child of Bodom: 11.09.2005 14:55 -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
QUOTE(Child of Bodom @ 11.09.2005 14:52) słucham Meshuggah i czuję się rozpie*dolony. takie jeden rodzynek - Friend's Breaking And Entering to czyste tekno z growlem ;} Metal propaganda na el dresso. -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Doti |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 34 Dołączył: 19.09.2005 ![]() |
Ja wogóle kocham te mocniejsze klimaty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MisieK |
![]()
|
LP, srogi mhrok
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Ale Ocean jest w porządku ;P I teledyski mają fajne, o.
(zresztą Misiu, to jest ta od Diddla, także daj dziecku spokój XD) |
MisieK |
![]()
|
i od 0,7 XDDDDDDDDDDDDDDD
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 12:09 |