Rock, Metal, Punk..., Czyli
mocniejsze odmiany muzyki!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Rock, Metal, Punk..., Czyli
mocniejsze odmiany muzyki!
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Okropni ;d
-------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
bojownicy o prawdziwość i czystość metalu!
to coś dla was poczytajcie sobie forum manowara ;> -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zamiast o muskulach powinni pisac o penisach i o tym prez kogo z grupy chceiliby byc rznieci od tylca...
- kufa gej metla przestaje mnie bawic ![]() Ten post był edytowany przez BlackOmen: 02.10.2005 12:44 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Copiczek |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 23 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Sosnowiec ![]() |
Spójrzmy prawdzie w oczy. Większość z nas zaczynało wchodzić w styl "buntu" od tych słabszych kawałków. Czyli Linkin Park, P.O.D., Evanesance... U mnie w pokoju nadal wisi mega plakat pod (jak go odkleję to mi się tynk skruszy) Pewnie, że kochałam ten i inny zespół (w moim wypadku LP) ale po paru miesiącach w dłonie wchodziły mi kompakty Megadeth czy KoRn'a. Owszem lubię, ale nie ubóstwiam. Wolę coś co raczej daje mi powera. Coś co gra w całej mojej duszy i na zewnątrz. A mowa o Red Hot Chili Peppers, S.O.A.D., Nirvana i HappySad.
Ale to tylko moje skromne zdanie. -------------------- Ogółem nie lubie ludzi, myślę, że są głupi.
|
TMs |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 16 Dołączył: 31.10.2005 ![]() |
Ja tam nie zaczynałam od Linkin Parków. Jak się ma tatę maniaka, to od razu leci klasyka ...
![]() -------------------- Jak widzę napis sygnaturka to szlag mnie trafia.
Rzeczpospolita babska pozdrawia wszystkich mężów stanu. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
z całym szacunkiem dla klasyków - fajnie się czyta starsze recki, gdzie autor tejże zachwyca się, jakto zespoły grały cięzko i szybko. obecnie Cypress Hill na Bones ich połyka na raz ;p Ciekawe też, co by napisali w '76 jakby im dać do posłuchania najnowszego Exodusa? ;>
-------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
No tak, zgoda, tylko czy w rocku koniecznie chodzi o to, żeby było jeszcze szybciej i jeszcze głośniej?
|
Child |
![]()
|
niekoniecznie, ale ja nie mam nic przeciwko mięsistym riffom, zagęszczonej perkusji i basowi wprawiającemu plomby w rezonans. nawet preferuje taki łomot ;p
a z drugiej strony - [chociaż szufladkowanie ssie ;]] nazwy takie jak speed, thrash albo hard zobowiązują ![]() -------------------- |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
waiting for "Hypnotize" SOAD-u....mam nieodpartą pokusę zakupienia oryginału, premierka była wczoraj, teledysk do singla "Hypnotize" już mam i czekam, zacieram rączki...Jak twierdzą chłopaki z Systema: ta płytka im jeszcze lepiej wyszła i są z niej bardziej zadowoleni niż z "Mesmerize". Ja chcę już już już już!!!!
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Jak w stylu Mesmerize, to ja się potłukę. M. było okropne.
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja "Mesmerize" odebrałem z mieszanymi uczuciami. Co do prawdy jest kilka świetnych utworków, który mnie urzekły, ale niektóre w ogóle mi nie podchodzą. Chyba najbardziej mnie "przekonała" ballada Lost in Hollywood, świetny utwór, w którym SOAD udowadnia że potrafi zagrać coś wzruszającego, spokojnego. Poza tym szybkie "Revenga", prześmiewcze "Radio/Video" i singlowe "Question!". Z piosenek które były dla mnie niemiłym zaskoczeniem to na pewno "Old School Hollywood" i utwór promujący czyli "Cigaro". Tak więc obok kilku naprawdę dobrych kawałków znajdują się też i takie które mi nie odpowiadają, ale to w sumie wkażdej płycie SOAD-u znajdą się i perełki i zgniłki. Ale mam nadzieję że chłopaki nie spuszcza teraz z tonu i "Hypnotize" to będzie coś naprawdę wielkiego na miarę "Toxicity". A i tak zawsze będzie mnie urzekało w ich muzyce to przejście od spokojnego rytmu po szaleńczą i szybką mzuykę, i przede wszystkim łączenie różnych stylów. Serj wszystko zaśpiewa!!!
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Child |
![]()
|
tylko Daron sie wpieprza za często na ostatnich dwoch płytach ;]
to ja tak po skrócie pojade z Hypnotize: 1. Attack - spokojny refren, przeplatany z łupaniem pomiędzy byob a cigaro. Chop Suey sie nie spodziewajcie ;p 2. Hypnotize - mocna rzecz doskonala na singiel. i wszystko na ten temat. nawet drugi wokalista az tak nie irytuje ![]() 3. Dreaming - mozna porównac do Attack - zbudowane na podobnej zasadzie, ale zamiast cigarowego walenia jest wiecej zagrywek kojarzących sie z Toxicity. 4. Kill Rock'N'Roll - mój kolejny typ na singiel. dosyc proste granie bez komplikacji - idą za riffem - z cholernie melodyjnym refrenem i ponownie dwoma wokalami. 5. Stealing Society - bardzo systemowy - zagrany tak jak mozna tego oczekiwac. w kompozycji kojarzy sie nieco z Radio/Video - czyli pod wokal nagrany lżejszy podkład [nie liczę refrenu i - oczywiscie - partii bez wokali]. 6. Tentative - prawie to samo, co wyżej ;p z tą różnicą, że częściej się rozpędzają i mniej oszczędzają instrumenty 7. U-Fig - po kilku przesłuchaniach nadal uważam go za wypełniacz 8. Holy Moutains - imo Aerials tej płyty. 9. Vicinity Of Obscenity - pozornie jakaś zeschizowana kompozycja [a teksty to klasyka "co poeta miał na myśli?"] w stylu Bounce/X. ale najciekawszy smaczek kryje się w - niepsodziewanie ;p - refrenie. Końcówka płynnie przechodzi w 10. She's Like Heroin - tu w przeciwnieństwie do poprzedniego kawałka, tekst jest jasny i klarowny - prostytucja i uzależnienie. muzycznie - poczatkowo moze sprawiac wrazenie, ze muzyka była napisana na 'wspomaganiu' ;p całośc opiera sie na sekcji rytmicznej, gitara wystepuje okazjonalnie do ostatniego refrenu. 11. Lonely Day - krótka balladka z refrenem nieco 'childrenowskim' - mocno zagranym i zaspiewanym z nutką rozgoryczenia, jakiegoś drobnego schizu. kolejny typ na singiel. 12. Soldier Side - podobnie jak Lonely Day - balladka. w srodku niczym nie zaskakuje, najlepsze na końcu - Intro Soldierside zagrane z wykopem ;p czy lepsza od Mesmerize? nie wiem - spodziewałem się wiecej czadu spod znaku Toxicity, więc z leksza 'to nie to'. źle nie jest - poziom porównywalny z wczesniejszą płytą - moze odrobinę wyzszy; na szczęscie brak takiej wpadki jak Old School Hollywood [syntezatorów nawalili jak Fear Factory ;]] jak ktos chciałby poczytac o The Legacy w wykonaniu Testament - niech pisze własnie słucham ![]() Ten post był edytowany przez Child of Bodom: 22.11.2005 22:20 -------------------- |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja tam zaczynałem od klasyki przez duże "K". Oczywiście najpierw poleciał Iron Maiden a za nim Black Sabbath, Kiss, Judas Priest, Jethro Thull, Def Leppard, Saxon. Skończyło się na tym, że obecnie trawię "Demigod" Behemotha
![]() Mam takie zapytanie. Ktoś kojarzy kapelę MonstruM? Rozwala połowę polskich zespołów metalowych (grają coś jak Iron Maiden) i pochodzą z miejscowości, gdzie JA chodzę do szkoły !! ![]() |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Ja jeszcze o SOAD. Płyta Mesmerize cierpi (jak już stwierdził Child) na syndrom ZDD, czyli Za Dużo Darona. Daron śpiewa, Daron pisze piosenki, Daron wypowiada się w wywiadach, że ta płyta zawiera dużo jego uczuć, ale chłopaki nie mają nic przeciwko temu (khm). Do tej pory pisał tylko muzykę, brzdąkał na gitarce i od czasu do czasu cośtam popiskiwał w tle i było ok, bo System to dwie rzeczy- muzyka i świetny wokal Serja.
A teraz miauuu, lalalalaaa i sweet Danny and Lisa, które mnie rozwala za każdym razem jak je słysze. Płytę Mesmerize oceniam jako popowy projekt solowy Darona, z lekkimi ostrzejszymi wstawkami w wykonaniu SOAD. Ten post był edytowany przez Cat: 23.11.2005 11:46 |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Oni nigdy mnie nie przekonali do końca. Doceniam ich i właściwie trudno mi coś temu zespołowi zarzucić (w warstwie muzycznej oczywiście - w warstwie ideowej zarzucam tym lewackim idiotom właściwie wszystko...), ale to jednak nie moja bajka. To jednak nie RATM.
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Jesli juz mowimy o SOAD to mi znacznie opadl entuzjazm z nimi zwiazany. Ideologicznie, muzycznie, caloksztaltowo.
-------------------- |
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Copiczek @ 22.11.2005 18:23) Spójrzmy prawdzie w oczy. Większość z nas zaczynało wchodzić w styl "buntu" od tych słabszych kawałków. Czyli Linkin Park, P.O.D., Evanesance... U mnie w pokoju nadal wisi mega plakat pod (jak go odkleję to mi się tynk skruszy) Pewnie, że kochałam ten i inny zespół (w moim wypadku LP) ale po paru miesiącach w dłonie wchodziły mi kompakty Megadeth czy KoRn'a. Owszem lubię, ale nie ubóstwiam. Wolę coś co raczej daje mi powera. Coś co gra w całej mojej duszy i na zewnątrz. A mowa o Red Hot Chili Peppers, S.O.A.D., Nirvana i HappySad. Ale to tylko moje skromne zdanie. czasem mi wstyd że zaczynałam właśnie od Linkin Park...kochałam ich i czasem żal mi całej kasy wydanej na oryginalne płyty:/wszystkie single i w ogóle jazda na maksa....ale w końcu od czegoś trzeba było zacząć ![]() ![]() QUOTE(Ahmed @ 22.11.2005 22:05) waiting for "Hypnotize" SOAD-u....mam nieodpartą pokusę zakupienia oryginału, premierka była wczoraj, teledysk do singla "Hypnotize" już mam i czekam, zacieram rączki...Jak twierdzą chłopaki z Systema: ta płytka im jeszcze lepiej wyszła i są z niej bardziej zadowoleni niż z "Mesmerize". Ja chcę już już już już!!!! hm....ja mam ją od z trzech tygodni<nie mogłam napisać bo nie maiałm neta;)> i powiem szczerze dużo jej nie słuchałam fajna i w ogóle, ale nie porywa aż tak.... obecnie skupiłam się na bardzo mało znanym zespole który powstał w okolicy zamku Czocha;)-Leśnej...grupka nazywa się Izmair i gra...no nie wiem gotyk chyba ;)zagrała w Zielonej Górze na zakończeniu Abracadabra Gothic Tour 2005...mhm...ich stronka;) |
Child |
![]()
|
a co tam panie, w 2005 usłyszelismy ciekawego? - mały srodowiskowy ranking. Polecam spojrzec na typowanie Nergala. Jego notowania w oczach "prawdziwej" braci pewnie sięgnęły juz 666 kilometrów poniżej piekielnych odchłani ;>
-------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
child - pusc sobie 'on the run' pink floydow i patrz na trzech panow w twojej sygnaturze, idealnie pasuje. (tak swoja droga, kim sa ci dwaj z przodu? [z tylu - carrey]).
ale do tematu, choc wlasciwie to nie jestem pewien czy w odpowiednim miejscu to pisze. przegladajac file liste jednego z uzytkownikow soulseek'a, natrafilem na cos takiego 'pink floyd:the dark side of the moon - orbitlal remix'. o ile floydow nie wypada przedstawiac, to o zespole orbital nie kazdy chyba slyszal. panowie graja ambient techno (sic!), tyle tylko, ze sluchajac ich ma sie wrazenie, ze powinno to brzmiec, sam nie wiem - inaczej. mowie tak, bo po przesluchaniu ich dwoch plyt daje troche do zrozumienia jak zalosna jest stricte komercyjna odmiana elektroniki, ktora na codzien mamy okazje sluchac/ogladac w tv. a jak samo polaczenie wyszlo - coz, niektorzy remixowanie PF uwazaja za cos pomiedzy glupota, chamstwem a zbeszczeszczeniem swiatyni dobrych gustow muzycznych (swoja droga - wyszedl niedawno nagrany od nowa 'the wall', to znaczy przez zupelnie innych luddzi - slyszal to ktos?), ale mi barzdo przypadla do gustu ta hybryda. najlepsze jest to, ze zmiany w niektorych (co nie znaczy wszystkich - np. 'money' brzmi jak przeboj disco;) utworach sa czysto kosmetyczne - ot tutaj dodane echo, troche spokojnego beat'u, troche organkow, znizony/zawyzony glos, a slucha sie tego naprawde przyjemnie milo. milosnikom eksperymentowania sczerze polecam, jesli ktos chce posluchac - @ soulseek nick 'gr1mson' (ewentualnie pogonic mnie w pm'ie). -------------------- |
Darkness and Shadow |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 12.12.2005 Skąd: z dziury zabitej dechami ;) Płeć: Kobieta ![]() |
Ech, ja kocham Nightwisha i po mojej sygnaturze to chyba widać, lecz lubie sie porwać na dajmy... Moonspella, Children of Bodom, System Of A Down albo jeszcze Korn. Nightwish jest super i chociaż mam niewiele jego utworów to przesłuch..ę je na okrągło. System i Korn nie są też takie złe, więc od czasu do czasu nie zaszkodzi, ale Moonspell... Warto przesłuchać Irregious (czy jakoś tak)!
-------------------- Forever, your eyes will hold the memory.
I saw your heart as it overtook me. We tried so hard to understand and reason But in that one moment, I gave my heart away. Wróciłam. Tak jakby. Moje forum. Przystań obłąkańców. |
Child |
![]()
|
te jakos tak nazywa sie Irreligious ;P
QUOTE child - pusc sobie 'on the run' pink floydow i patrz na trzech panow w twojej sygnaturze, idealnie pasuje. (tak swoja droga, kim sa ci dwaj z przodu? [z tylu - carrey]). po prawej chyba Aykroyd, a lewego ni chu chu ;P -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
czy ktoś miał już styczbność z tworem 'roadrunner united – the all-star sessions'?
-------------------- |
Child |
![]()
|
nie, ale po składzie i twórczości zaangażowanych w to osób [Trivium, Machine Head, Killswitch Engage, Fear Factory, pan Akerfeldt choćby] wnoszę, że będzie urywało głowę przy samej (_!_) ;]
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Child of Bodom @ 04.12.2005 12:15) a co tam panie, w 2005 usłyszelismy ciekawego? - mały srodowiskowy ranking. Polecam spojrzec na typowanie Nergala. Jego notowania w oczach "prawdziwej" braci pewnie sięgnęły juz 666 kilometrów poniżej piekielnych odchłani ;> Ale srogi tort dostał \m/ Jeśli chodzi o SOADa to mój współlokator mnie katuje Mezmerizem i Hypnotizem, bo jak inaczej można nazwać słuchanie tych dwóch płyt przez 24h na dobę non stop?//o przepraszam, czasem sobie puszcza "dobry polski hiphop" = pal ziółko, pal ziółko...//W każdym razie płytki mam przewałkowane dogłębnie i z jedna piosenka mi się na obu podoba. Pozatym ci panowie polecieli sobie w kulki. Łączny czas trwania tych płyt to jakieś 70 minut, nie lepiej było wydać jednej płyty? roadrunner united mi się sciąga. Grimmy -> kiedyś się do ciebie po tą przeróbkę PF zgłoszę, choć jestem z góry wrogo nastawiony. Odkrycie sezonu zimowego, piosenka Again zespołu Archive, wyszła w 2002 chyba. Aż żal, że tak późno odkryłem. Jeżeli chodzi o polskę to dwa zespoły mi wpadły w ucho ostatnio. Power of Trinity - reagge. Dobre gitary i dobry wokal, czego tu więcej potrzeba? Snowman - coś dziwnego co mi się podoba, przesłuchajcie sobie. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Ahmed |
![]()
|
QUOTE (swoja droga - wyszedl niedawno nagrany od nowa 'the wall', to znaczy przez zupelnie innych luddzi - slyszal to ktos?) Słyszałem fragmenty w Trójce w Minimaxie, leciał przez jakieś 3-4 tygodnie w niedziele. Wiem tylko tyle że jest to projekt jakiegoś duńskiego zespołu ale nie mam pojęcia jak się nazywa, praktycznie niedostępne w Polsce. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 11:53 |