Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

51 Strony « < 33 34 35 36 37 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Rock, Metal, Punk..., Czyli mocniejsze odmiany muzyki!

MisieK
post 27.01.2006 11:14
Post #851 

Chrapiący Mesjasz New Age

Grupa: czysta krew..

na Pulse najlepszy fragment to chyba 'wish you were here' śpiewane razem z publiką. cudo.

--------------------
MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.]
PrZeMeK_Z.: Tak trochę.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
BlackOmen
post 27.01.2006 17:39
Post #852 

Animag

Grupa: Magiczni Forumowicze

Misiu, a widziales wersje z obrazem czy tylko audio cedeka meczyles?

--------------------
user posted image
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?"
Jonasz Kofta
+Quote Post
GrimmY
post 28.01.2006 00:45
Post #853 

Potężny Mag

QUOTE(BlackOmen @ 26.01.2006 16:49)
QUOTE(Ahmed @ 26.01.2006 01:37)
wracając do Floydów:
Delicate Sound Of Thunder z 1988 - niesamowita koncertówka, Gilmour na wokalu sobie świetnie radzi, chociaż jestem zdecydowanym zwolennikiem składu "jeszcze" z Watersem. Tutaj jednak nie mam prawa do niczego się przyczepić, najpierw kilka kawałków z "nowego" albumu A momentary lapse of reason a dalej już świetnie zagrane utworki z Ciemnej Strony Księżyca i wspaniałe, majestatyczne "Comfortably Numb" Davida. Prawdziwa uczta dla smakoszy z PF. Ja z płytką zetknąłem się pierwszy raz w zeszłe wakacje, ale dopiero teraz ją dorwałem. Idę się rozkoszować....
*

Ja sie zabralem za zasysania koncertowki "Pulse" ze wszystkich stron zachwalana jako cudo koncertowe. Ciekaw jestem na ile okaze sie ta recenzja trafna. Niestety sporo b ed emusial sobie poczekac z moja predkoscia na e-mulu. Oczywiscie po 24h to usune user posted image
*

jestem szczęśliwym posiadaczem wydania tego koncertu (ach uwielbiam być nieskromny, może zrobić fotki płyty?;asd) w formacie vcd (stety/niestety, audiofilem nie jestem, ale jakość obrazu i dzwięku nie wszystkich zadowala). ogólnie nie polecam ściągać płyt audio, bo choć jest na nich więcej kawałków, to uważam, że ten koncert po prostu trzeba obejrzec (a poza tym, jest 'one of these days' ktorych na audio nie doświadczycie). misiek - mi tam najbardziej w pamięci zapadło wykonanie 'comfortably numb', szczególnie solo gilmoura.
co prawda brakuje watersa, ale co zrobisz...

edit:
a skoro przy ściąganiu legalnych filmów z internetu jesteśmy, to osobomy przychylnym klimatom jarocina polecam poszukac na emule występów live, a koniecznie arahje w wykonaniu kultu czy tez kawałki proletaryatu lub dezertera (i tak dalej, i tak dalej).

Ten post był edytowany przez GrimmY: 28.01.2006 23:27

--------------------
user posted image
+Quote Post
MisieK
post 28.01.2006 21:19
Post #854 

Black -> tylko audio;(

--------------------
+Quote Post
BlackOmen
post 29.01.2006 15:44
Post #855 

Animag

Ha ostatnio przezywam faze na zespol o wdziecznej nazwie 'Rush'. dobry progresywny rock. Powstali w latach '70 i graja do dzisiaj w skladzie niezmienionym :] Wokalista ma głos podobny glos do wokalisty Yesów (chodzi o jego wysokosc user posted image), rzezniczacy jest koles na perkusji (mistrzostwo gry :) ), ale co ja ebde gadac po proznicy dam kilka kawalkow jako preview (skasujcie po 24h user posted image)

Overture
Temple Of Syrinx - 2 kawalki ktore nastepuja po sobie. Takie mieni wprowadzenie do tego jak brzmi ich styl grania, jak sie udziela perkusista, wokalista i grajacy na bałałajkach.
Rythm Method - Miażdząca, rzeźnicząca, wymiatjająca i w ogóle och i ach solówka na perkusji ;] (ponad 8 min ;P )

Test For Echoes - i an koncu taki kawalek aby milo wszystko zakonczyc.
Polecam sciagnac i odtwarzac w foobarze bo to jedyny player jaki znam co nie robi tych wkuzajacych mini paus miedzy kolejnymi trackami.

--------------------
user posted image
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?"
Jonasz Kofta
+Quote Post
GrimmY
post 29.01.2006 16:22
Post #856 

Potężny Mag

QUOTE(BlackOmen @ 29.01.2006 14:44)
Ha ostatnio przezywam faze na zespol o wdziecznej nazwie 'Rush'. dobry progresywny rock. Powstali w latach '70 i graja do dzisiaj w skladzie niezmienionym :] Wokalista ma głos podobny glos do wokalisty Yesów (chodzi o jego wysokosc user posted image), rzezniczacy jest koles na perkusji (mistrzostwo gry smile.gif ), ale co ja ebde gadac po proznicy dam kilka kawalkow jako preview (skasujcie po 24h user posted image)

Overture
Temple Of Syrinx - 2 kawalki ktore nastepuja po sobie. Takie mieni wprowadzenie do tego jak brzmi ich styl grania, jak sie udziela perkusista, wokalista i grajacy na bałałajkach.
Rythm Method - Miażdząca, rzeźnicząca, wymiatjająca i  w ogóle och i ach solówka na perkusji ;] (ponad 8 min ;P )

Test For Echoes - i an koncu taki kawalek aby milo wszystko zakonczyc.
Polecam sciagnac i odtwarzac w foobarze bo to jedyny player jaki znam co nie robi tych wkuzajacych mini paus miedzy kolejnymi trackami.
*

sciągam, bo już ktoś mi polecał ten zespół.
a co do odtwarzaczy to proponuje apple'owskie itunes, ja nie narzekam.
a tak btw, foobar to twór tego samego faceta (polaka zresztą) co był jednym z głównych twórców winampa?

--------------------
user posted image
+Quote Post
BlackOmen
post 29.01.2006 19:49
Post #857 

Animag

Z tym autorem foobara nie mam za chiny ludowe pojecia. Nawet jesli tak to i tak foobar wg. mnei miazdy winampa pod wzgledem jakosciowym i tym ze odtwarza wszystkie pliki muzyczne, a jak sobie jeszcze foo_pilota dogralem to nawet ladnie wyglada z wierzchu.^^

--------------------
user posted image
Jonasz Kofta
+Quote Post
Katarn90
post 30.01.2006 20:53
Post #858 

Czarodziej

ostatnio zrobiłem sobie wycieczke w lata 70. i cały czas słucham Led Zeppelin, na zmiane z Budgie i Wishbone Ash. Ciekawa mieszanka, ale i tak najczęściej powtarzają się "No Quarter" Zeppelinów (arcydzieło) i "I turned to stone" Budgie. Polecam jeszcze DVD "The Song Remains The Same", zarąbisty koncert LZ z Madison Square Garden z super utworami i 20minutową (ponad) solówką Page'a.
+Quote Post
Ahmed
post 02.02.2006 00:04
Post #859 

The Fallen

Wykopałem skądś płytkę zespołu...And You Will Know Us By The Trail Of Dead "Source Tags and Codes" rocznik 99. Przesłuchałem raz, potem drugi i jeszcze raz... na razie nie schodzi playlisty. Jesli miałbym opisać co krają chłopaki z tego zespołu to naprawdę byłoby to ciężkie do określenia. Jest w tej muzyce rozmach, epickość, pasja, spontaniczność a obok przewija się furia, niepokój, mnóstwo ekspresji, dynamiki. Przede wszystkim oderwanie się od jakichś konwencji, szablonów, budowanie niesamowitego nastroju, wrażeń, tą muzyką słuchacz "żyje".Mogę wymieniać: Sonic Youth, Pink Floyd, na pewien sposób Archive, trochę Mars Volty. Ale i tak to nie odda tego co kryją w sobie AYWKUBTTOD (ciekawa nazwa). Szczerze polecam zapoznanie się z twórczością tego zespołu, a szczególnie z w/w albumem. Dawno żaden zespół nie dał mi takiego kopa ;O

Kilka Linków:
Another Morning Stoner

Baudelaire

how near how far

Days Of Being Wild

Source Tags & Codes

Ten post był edytowany przez Ahmed: 02.02.2006 01:08

--------------------
w nocy spać i grzecznym być za dnia.
+Quote Post
BlackOmen
post 02.02.2006 00:27
Post #860 

Animag

Ahmed wez wrzuc kilka kawalkow na http://www.yourfilehost.com/ bo mnei ciekawi co to jest. Z opisu wnioskuje ze jakis ciekawy progresywny rock, fajnie by bylo przesluchac cos co jest polecane.

ps. Grimm jakies wrazenai po sciagnieciu Rusha bo taka cisza nastapila ktora mozna dowjako odbierac user posted image

Ten post był edytowany przez BlackOmen: 02.02.2006 00:28

--------------------
user posted image
Jonasz Kofta
+Quote Post
Katon
post 02.02.2006 18:21
Post #861 

YOU WON!!

Tak się wetnę w tą dyskusję o prog rocku, którego nienawidzę szczerze i soczyście, żeby powiedzieć, że Arctic Monkeys są niesamowici i cały szum wokół nich ma uzasadnienie w piosenkach. Możecie kontynuować.
+Quote Post
MisieK
post 03.02.2006 13:01
Post #862 

Ściągnąłem sobie AYWKUBTTOD. Baaaaardzo dobre, podbnie jak u Ahmeda u mnie od rana z playlisty nie schodzi.

--------------------
+Quote Post
GrimmY
post 03.02.2006 17:40
Post #863 

Potężny Mag

QUOTE(BlackOmen @ 01.02.2006 23:27)
Ahmed wez wrzuc kilka kawalkow na http://www.yourfilehost.com/ bo mnei ciekawi co to jest. Z opisu wnioskuje ze jakis ciekawy progresywny rock, fajnie by bylo przesluchac cos co jest polecane.

ps. Grimm jakies wrazenai po sciagnieciu Rusha bo taka cisza nastapila ktora mozna dowjako odbierac user posted image
*

wrazenia są, dostęp do internetu niestety nie zawsze, ale do rzeczy. na codzień nie przepadam za rockiem progresywnym, ale ci panowie... no dobra, szczerze mówiąc to przede wszystkim perkusja wymiata (wszystkie kawałki prezentują się przynajmniej dobrze, ale 'rythm method' to jedna z lepszych solówek bębniarskich jakie słyszałem ostatnio) przyczepiłbym się tylko do barwy głosu, ale to już kwestia gustu. jakieś inne polecanki z tego zespołu?

--------------------
user posted image
+Quote Post
BlackOmen
post 03.02.2006 23:58
Post #864 

Animag

QUOTE(Ahmed @ 01.02.2006 23:04)
Wykopałem skądś płytkę zespołu...And You Will Know Us By The Trail Of Dead "Source Tags and Codes" rocznik 99. Przesłuchałem raz, potem drugi i jeszcze raz... na razie nie schodzi playlisty. Jesli miałbym opisać co krają chłopaki z tego zespołu to naprawdę byłoby to ciężkie do określenia. Jest w tej muzyce rozmach, epickość, pasja, spontaniczność a obok przewija się furia, niepokój, mnóstwo ekspresji, dynamiki. Przede wszystkim oderwanie się od jakichś konwencji, szablonów, budowanie niesamowitego nastroju, wrażeń, tą muzyką słuchacz "żyje".Mogę wymieniać: Sonic Youth, Pink Floyd, na pewien sposób Archive, trochę Mars Volty. Ale i tak to nie odda tego co kryją w sobie AYWKUBTTOD (ciekawa nazwa). Szczerze polecam zapoznanie się z twórczością tego zespołu, a szczególnie z w/w albumem. Dawno żaden zespół nie dał mi takiego kopa ;O

Kilka Linków:
Another Morning Stoner

Baudelaire

how near how far

Days Of Being Wild

Source Tags & Codes
*

Całkiem fajne, brakuje mi tylko jakis spokojniejszych kawalkow. Całkiem miła rąbanka, ale jakoś wydaje mi się dosyć podobne do sporej ilości rocka jaką można stosunkowo łatwo znaleźć na necie. Sporo luda nawet tego słucha jak sprawdzałem na last.fm ile tam ludzi słuchało 'And You Will...' Aktualnie mam nastroj na troche inna muzyke, ale o 'And You Will..' nie zapomne.

QUOTE(GrimmY @ 03.02.2006 16:40)

wrazenia są, dostęp do internetu niestety nie zawsze, ale do rzeczy. na codzień nie przepadam za rockiem progresywnym, ale ci panowie... no dobra, szczerze mówiąc to przede wszystkim perkusja wymiata (wszystkie kawałki prezentują się przynajmniej dobrze, ale 'rythm method' to jedna z lepszych solówek bębniarskich jakie słyszałem ostatnio) przyczepiłbym się tylko do barwy głosu, ale to już kwestia gustu. jakieś inne polecanki z tego zespołu?
*

Sam w zasadzie szukam, jak znajdę jakieś pewniki to dam znać ;-)

--------------------
user posted image
Jonasz Kofta
+Quote Post
Daga
post 05.02.2006 20:29
Post #865 

Ścigający

jakieś 30 stron wcześniej xD:
a wiecie jaki jest najlepszy w Polsce, pochodzący z Łodzi zespół? ^^ [nie, nie ich3 ;]. Coma. wysunęli się na pierwszej miejsce w moim osobistym rankingu ukochanych kapel. w tej chwili nie przeżyję ani jednego dnia bez ich muzyki... bez nich czuje sie jak na głodzie ;D they're my gods! :] przede wszystkim teksty. genialne. niepowtarzalne, prawdziwe, pełne uczucia i emocji. ktoś się kiedyś zachwycał tu Leszkiem Ż. ludzie, wierzcie mi, że Coma ma mase tysiąc razy lepszych kawałków, naprawdę! Leszek jest świetny, ale Pasażer, 100 tysięcy jednakowych miast, Pierwsze Wyjście z mroku, Chaos kontrolowany... [zwłaszcza stare wersje] i całe mnóstwo utworów, których nie ma na debiucie...
vold, Ty to zna?
po prostu dla mnie absolutnie najlepszy zespół w Polsce. kto nie zna, niech żałuje (: bo ma czego.

no ja jestem za. Tzn. zgadzam sie, może z mniejszą euforią ale się zgadzam.
Nightwish? Może być. Ale Within Temptation zdecydowanie nie. Muzyka owszem,ale wokal stfu.
A Huntera ktoś zna? Tylko raz słyszałam.

--------------------
"Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"

user posted image
Główny Alchemik (hehehe)
+Quote Post
Katarn90
post 05.02.2006 20:55
Post #866 

Czarodziej

jasne, że znamy (przynajmniej ja). no, jeśli słyszałaś raz, to żałuj bo mają świetny repertuar. O wiele lepszy od Comy, z całym szacunkiem dla fanów.
+Quote Post
BlackOmen
post 05.02.2006 21:23
Post #867 

Animag

Nightwish? Może być. Ale Within Temptation zdecydowanie nie. Muzyka owszem,ale wokal stfu.

Nightwish tez nie

A Huntera ktoś zna? Tylko raz słyszałam.

Da sie posluchac, ale ogólnie powala tylko 'Kiedy Umieram'

O wiele lepszy od Comy, z całym szacunkiem dla fanów.

Na moj gust Coma jest jakoś wyżej wymierzona niż Hunter i ma więcej miażdzących kawałków.

--------------------
user posted image
Jonasz Kofta
+Quote Post
Child
post 05.02.2006 21:48
Post #868 

leżący rybak

Da sie posluchac, ale ogólnie powala tylko 'Kiedy Umieram'
desperujesz - cale MedeiS rozwala :}

--------------------
user posted image
His power level... It's over ni-- oh, wait. It's only over seven thousand.

+Quote Post
MisieK
post 06.02.2006 14:28
Post #869 

Jak dla mnie kilka kawałków z T.E.L.I. też jest rozwala. NieRaj napewno, Krzyk kamieni też. Ale MedieS lepsze;)

--------------------
+Quote Post
Katarn90
post 07.02.2006 14:57
Post #870 

Czarodziej

Loża Szyderców. Polecam, troche takie....niehunterowe. Kojarzy mi sie z System Of A Downem, szczególnie te wrzaski.
+Quote Post
BlackOmen
post 07.02.2006 18:37
Post #871 

Animag

Wrzuć próbki user posted image

--------------------
user posted image
Jonasz Kofta
+Quote Post
Eva
post 08.02.2006 23:44
Post #872 

nocturnal

Ja przedkladam Huntera nad Come. Szczegolnie po ostatnim ich koncercie.

I przemilym usmiechu jakim zostalam obdarzona przez wokaliste ^_^

Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 08.02.2006 23:47

--------------------
“You may be as vicious about me as you please. You will only do me justice."

deviantART
last.fm
+Quote Post
saya
post 13.02.2006 21:32
Post #873 

Kafel

Czego ja słucham hmmm. <sprawdza galerię mp3> Cradle of Filth, Apocalyptica, Within Temtation, Terion, Nightwish, NIN no I coś tam jeszczepewnie by się znalazło^^

--------------------
just wait for me, a'right?
+Quote Post
MisieK
post 13.02.2006 22:43
Post #874 

najtłisz ;> ph33r!

na szczęscie wypieprzyli wokalistkę... może nowej nie znajdą;>

--------------------
+Quote Post
BlackOmen
post 13.02.2006 22:48
Post #875 

Animag

Kradą ci filce również niezłe tyle ze tamci maja caly bend user posted image

--------------------
user posted image
Jonasz Kofta
+Quote Post

51 Strony « < 33 34 35 36 37 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 06.07.2025 12:35