Rock, Metal, Punk..., Czyli
mocniejsze odmiany muzyki!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Rock, Metal, Punk..., Czyli
mocniejsze odmiany muzyki!
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
strach sie przyznac ze zaczynalem od soad a nie od Venom [;
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
łolaboga. jesteś ZŁY!
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Tofik |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 48 Dołączył: 14.02.2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Hmm ja słucham raczej delikatniejszych gotyckich rytmów za metalem nie przepadam a może jeszcze nie dojrzałam dostatecznie. Jest dla mnie stanowczo za ciężki^^. No może niektóre kawałki znajdą się i w tym klimacie.
-------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
no dobra szatany, kto chce być wujkiem know-it-all i oświeci mnie lub ewentualnie zarzuci próbkami zespołu 'kobong' (polskiego zresztą), posiadałem dotychas jeden kawałek tej nie istniejącej już grupy, ale to było przed formatem dysku mego twardego ^^
od siebie dodam tylko tyle. że takiej łupaniny od której rozbolała by mnie głowa nie słyszałem już dawno. -------------------- |
Variatka |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 19.02.2006 ![]() |
Aperfectcircle,peccatum,opeth,vice,ulver,testament, cradle of filthŕto jest dla mnie strasznie komercyjne, metaliczkę^^, no i coś delikatniejszego apocalyptica, therion:)
-------------------- Dobrze robię.. dobrze robię tobie!! YOł
![]() |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kobong? Teraz to sie Neuma nazywa
![]() Aha - ten link jest seksistowski - wymaga IE żeby obejrzec klip. QUOTE takiej łupaniny od której rozbolała by mnie głowa nie słyszałem już dawno. jak chcesz ryzykowac to poszukaj Cryptopsy albo Meshuggah ;PTen post był edytowany przez Child: 19.02.2006 13:53 -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
meshuggah już znam, a stąd, że w jednym z odcinków osbourne'ow synalek męczył tym zespołem sąsiadów więc z czystej ciekawości się zainteresowałem;>
dziękuje za link, kobongową płytę wypatrzyłem na emule ale przy oszałamiącej prędkości 1-2kb/s ściągnie mi się to za jakiś tydzień ;P -------------------- |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ej, słyszałem, że jest taki fajny zespół, jak ktoś zna to niech poda tytuły wartych grzechu utworów. Zespół to "Death From Above 1979".
|
Child |
![]()
|
jakby sie ograniczyc do piewszej czesci nazwy... to polecam to :P
-------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cholerka nie wiem czy znowu az taka mocniejsza odmiana muzyki ale...
Ostatnio zainteresowalem sie blizej artysta niejakim Olafem Deriglasoffem. Czlowiek dosyc nieprzecietny, wczesniej wiedzialem tylko ze wspolpracowal min. z Kazikiem (skads sie wzielo to skopanie Olafa z Berlina) gral tez z Pudelsami i Apteka. Jego glos dopiero uslyszalem bo dorwaniu Yugotonu (mial tam 2 genialne piosenki) i jego solwoej plytki Produkt. Musze przyznac ze jest to jeden z niewielu polskich artystow ktorych uslyszalem dopiero ostnimi czasy i od pierwszego rpzesluchania bylem pod niezlym wrazeniem. Calkiem szybka dobra tekstowo alternatywna plytka [Produkt]. Czekam aktualnie na dalejsz eosiagniecia tego kolesia, ale musze powiedziec muzol nieprzecietny :D Ps. Polecam zassac zarowno album soowy jak i Yugoton cala pklytka bdb moze ma kilka kieprawych kawalkow ale wiekszosc miazdzy;] Ten post był edytowany przez BlackOmen: 01.03.2006 23:51 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Avalon |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 360 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
musze was rozczarowac kozlątka ale meshuggah napewno nie mozna nazwac tepa lupanina... dajcie to do zagrania jakiemus muzykowi to zobaczycie ile sie z tym bedzie meczyl... riffy ogolnie proste, ale łamia rytmy lepiej niz tool. ;]
-------------------- /pewnie znowu wpadlem na jednego posta/
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Elektroindustrial chyba srednio pasuje do tego tematu ale i tak lepiej niz do innych, a musze sie z wami podzielic 'odkryciem': Funker Vogt *_* Jeszcze nie jestem w stanie powiedziec co mnie w nich tak oczarowalo (raczej nie wyglad :D) ale nie moge sie im oprzec.
tu macie costam. Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 12.03.2006 14:23 -------------------- |
Child |
![]()
|
Ma ktos dostep do tych nagran? Plik, link do torrenta etc., cokolwiek. Za nagranie Fisha Cliche tez bylbym wdzieczny.
El, przekozackie to jest :D Aż mnie najszla ochota ukrasc jakiegos Kraftwerka albo inne Prodigy ;] -------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ed2k://|file|Fish.-.Cliche.mp3|6720788|D552C4248F054C6ECE3509D86AF5F391|/
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
eDonkey? brzyyydal ;]
ale uwentulanie moge sprobowac. [na bearshare mam jakies 76% i stoi] -------------------- |
MisieK |
![]()
|
to była ostatnia deska ratunku:D
Child |
![]()
|
Bullet for my Valentine - anyone? Smakowity kawalek nowoczesnego grania. Są riffy, melodie, smaczki - umiejetnosci muzykow wysokie. Debiut brzmi swierzo, jest glosny, mocny i "nie spieprzony na masteringu" ;]
Jedyny mankament tego ciacha - ileż można? Jest juz przeciez tyle zespolow grajacych w podbnym klimacie - chocby Trivium, Killswitch Engage, Chimaira, Machine Head, w pewnym stopniu Fear Factory i ostatnie wydawnictwa In Flames oraz Soilwork. Polecam fragment o melodyjnym lojeniu ;] Ten post był edytowany przez Child: 16.03.2006 20:50 -------------------- |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
David Gilmour "On an Island"
Ach ten dźwięk, ta muzyka, pięknie, pięknie...."Division Bell II" ;] Lekko, przyjemnie, epicko, klimatycznie - nic dodac, nic ując. Tytułowy utwór jest po prostu boski, powrót do tego co najlepsze w PF. Imo,Gilmour udowodnił tym albumem, że jest o wiele lepszym artystą solowym aniżeli Waters. Warto dodac, że przy twórzeniu albumu pracowali Preisner i Możdżer - jest więc i polski akcent w tym cudownym longplayu. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
GrimmY |
![]()
|
od płyty jakis przełomów i odkryć nie oczekiwałem, w końcu glimour ma już ich sporo na koncie n'est pas? a jednak mam pewien niedosyt, sam nie wiem czego od niej należało się spodziewać: akustycznych perełek, późnego pinkfloydowania, czy może czegoś jeszcze innego. płyta dobra, ale po kilkukrotnym przesłuchaniu powróciłem do odsłuchiwania starej twórczości siwych dziadków.
-------------------- |
Amania |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 54 Dołączył: 06.03.2006 ![]() |
A mi płyta Gilmoura się bardzo podoba, od pierwszego przesłuchania
![]() Zresztą można było się tego spodziewać, że Gilmour wypuści coś tylko na poziomie. Płyty Watersa też mi się podobają, chociaż są nieco trudniejsze w odbiorze. W ogóle Pink Floyd jest the best ![]() |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Płytka jest wg mnie bardzo dobrym albumem. Ma bardzo przyjemny klimat jak to ktos wczesniej napisal 'Division Bells II'
![]() Jednak parzac na listy przebojow to plytka 'On In Island' nie przeprowadzila szturmu an listy przebojow. Ostatnio na jedynce polskiego radia rock listy sobie posluch..e i Gilmour szybko stamtad wypadl. Bede musial jeszcze na UWM~FM zobaczyc ile sie on trzymal. -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
T.Love - I hate Rock'N'Roll
Dopadłem nareszcie nową płytkę Muńka i jego ekipy. Pierwsze, świeżuchne wrażenia: fajnie, fajnie, fajnie!!! Jest w tym trochę punkowego klimatu, jest singlowy "Gnijący świat", który nazwałbym "Jest super II", jest i reggae. Teksty - dobre, nie-moralizatorskie, obserwacje naszej szarej polskiej rzeczywistości streszczone w kilku piosenkach. Płytka wydaje sie bardzo przystepna, sporo utwórków wpada łatwo w ucho. Powrót można w pełni uznać za udany. Zadowolony. btw, ma może ktoś LP "Domino" grupy Pustki. Nigdzie nie mogę dostać, a bardzo mi zależy. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Mi się właśnie strasznie teksty nie podobają. Kiedy wchodzi w politykę jest śmieszny. Kiedy próbuje opisać Polskę - powiela swoje własne, średnio odkrywcze kalki. Muzycznie jest fajnie. Poza t.r.a.g.i.c.z.n.y.m. singlem.
|
MisieK |
![]()
|
osobiście zapierdole organizatorów gdańskich neptunaliów. "prowadzimny negocjację z kilkoma znanymi zespołami ze skandynawii"(chodziło o blok rockowy) i zaprosili the RASMUS :|||||||
Child |
![]()
|
eee no - respekt \m/
ale mogli tez zaprosic Him. Jak mroczno i skoczno, to na 666% -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 23:35 |