Rock, Metal, Punk..., Czyli
mocniejsze odmiany muzyki!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Rock, Metal, Punk..., Czyli
mocniejsze odmiany muzyki!
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
eh. ale pocieszam się tym, że coma, hunter i acid drinkers będą.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no to Coma dostanie 40 minut, a Hunter z Kwasami po jakies 50, coby headlinerom nie zabierac czasu [;
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
kwachy dostały 2 godziny jako gwiazda "mniejszej sceny" w Kwadracie. Coma półtorej, graja zaraz przed the Rasmus(support XD) a Hunter... Hunter... z Huntera zrezygnowali ;(
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No to ciekawe ile osob pojdzie na piwo, kiedy Coma skonczy grac? ;)
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
pewno wszyscy... no przynajmniej ci którzy będą w stanie bo to bedzie już koło północy, środek neptunaliów... oj może być ciężko się wyekspediować.
Child |
![]()
|
jak krzykniesz kto bedzie gral, to ludzie sami przystapia do ewakuacji ;)
-------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
kurczę pieczone. słucham sobie płyty cypress hill, a konkretnie tego kawałka - click. cholera, podkład brzmi jakoś znajomo... przeglądam stare płyty i włączam ten oto słynny kawałek knż - click 2. wtf?
taka ciekawostka. -------------------- |
MisieK |
![]()
|
końcówka tej piosenki Cypress Hill mi się kojarzy z Black Sabbath;p ta harmonijka przez ostatnie 30 sekund:p a melodia faktycznie bardzo podobna.
Child |
![]()
|
Taka tam ciekawostka ;P
Cztery ostatnie kategorie mozna obstawiac juz teraz: Ikona - Kerry King Wytwornia - Nuclear Blast [ale i tak wygra Roadrunner - Trivium, Him, Opeth, Dragonforce, Zakk Wylde, Igor Cavalera - nominowani zwiazani z RR ;]] Perkusista moze byc tylko jeden [jak nie wygra Lombardo, to znak ze Metal Hammer rowniez poza Polska zmienia sie w Metal Chłammer ;]] Shredder - Children Of Bodom [pomijajac moje upodobania, ale do definicji shreddera - someone who kicks ass at metal guitar - najbardziej pasuje duet Laiho/Latvala] Pozatym - kto wybieral nominowanych do najlepszej kapeli na swiecie i dlaczego nie ma wsrod najlepszej plyty 'Shovel Headed Kill Machine'? Stary thrash juz sie nie sprzedaje? ;> -------------------- |
MisieK |
![]()
|
płyta roku - pewno Ghost Reveries
najlepszy zespół z UK - BFMV najlepszy na świecie - Trivium riff lord - slash/page. jak dla mnie page;) shredder - CoB perkusista - racja Child, racja. wytwórnia - i tak wygra RR:p ikona - Zakk wygra. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
OMFG! Satyricon to jest UNDERGORUND?!
![]() ![]() Ten post był edytowany przez BlackOmen: 15.04.2006 11:25 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
od wczoraj przesluch..e nowe cidi proletaryatu 'rec.'. na temat pt: 'kiedys grali lepiej ;/' sie nie wypowiadam, bo moja dotychczasowa znajomosc z tym zespolem to ich pierwsza plyta 'proletaryat' czyli klimaty rodem z jarocina. co zresza troche mi utrudnia oswajanie sie z tym albumem, bo mowiac delikatnie jest nieco inny. ale wrocmy do najnowszych wypocin - plyta w porzadku, nie pamietam zeby jakis polski krazek mnie tak przyciagnal w ciagu ostatnich kilku miesiecy.
-------------------- |
Child |
![]()
|
Slejaaa prze do przodu ;P
Ale jezeli ma to byc najszybszy album, to spodziewam sie plyty o dlugosci EP-ki, chyba ze panowie nagrywaja utwory trwajace mniej wiecej tyle co te z Hell Awaits albo Angel of Death [btw - cale RiB trwa jakies 29 minut]. A z reszta - jezeli bedzie to material na miare HA, RiB albo SoH to moze trwac te niecale pol godziny. i tak bedzie rozwal ;] -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
albo coś mi się przesłyszało albo lordi wygrało eliminacje eurowizji w finlandii ;D
chyba nie pozostaje nic innego jak 20-tego maja zasiąść przed telewizorami i czekać na występ. -------------------- |
Child |
![]()
|
jak finowie zajma przyzwoite miejsce, to podejrzewam, ze norwegowie za rok wystawia mayhem, a szwedzi entombed ;P
btw - jakby zrobic metalowa mroczno-szatanska eurowizje to polska by wymiatala na takiej imprezie ;d -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(GrimmY @ 29.04.2006 21:57) albo coś mi się przesłyszało albo lordi wygrało eliminacje eurowizji w finlandii ;D chyba nie pozostaje nic innego jak 20-tego maja zasiąść przed telewizorami i czekać na występ. @_@ to my zamiast "Ich Troje' Moglismy wywalic te nasze 2tm.23 i zrobimy hardcore eurowizje ![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Nie za bardzo wiadomo o co chodzi ale wnioski wyciagac mozna :d
Lorrrrdi. Edit: ale tu juz po polskiemu nawet :d rrrrdi. Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 30.04.2006 16:23 -------------------- |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
No po wczorajszym minimaxie w Trójce mogę śmiało oświadczyć, że nowy Pearl Jam nie zawiedzie niczyich oczekiwań. Dzisiaj oficjalna premiera (jeśli ktoś byłby ewentualnie zainteresowany kupnem oryginału ;]). Dla innych- czas zacząć szukać w sieci. Zaraz tu może wrzucę singiel promujący. Dobry stary Eddie i jego babcia Pearl - wspaniały dżemik się zapowiada.
edit: World Wide Suicide Ten post był edytowany przez Ahmed: 01.05.2006 10:38 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Czeka mnie dziś godzina w Empiku. Przesłucham sobie. Jestem na dystans i nie wierzę, że nie stetryczeli do reszty. Może i tym milej się rozczaruję.
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Najlepszy metalowy utwór wszechczasów?
"Paranoid" jest nieśmiertelny a nie "Iron Man". No i "Ace of Spades" dopiero na 10 miejscu? Nie wierzu, nie wierzu.... -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
MisieK |
![]()
|
i Master dopiero na trzecim. oszukana ta lista jakaś.
Child |
![]()
|
ej, co tam robia hard-rockowe zespoly?
![]() Tytul przy Judasach conajmniej dziwny. Spodziewalbym sie raczej Breaking The Law albo Painkillera. -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Prosze państwa - są nowi Red Hoci. Póki co nie nadaję się na konstruktywne recenzje. Ale jest ok. Jest bardzo okej.
Ten post był edytowany przez Katon: 08.05.2006 16:43 |
Child |
![]()
|
w TR dostali piec gwiazdek ;P
Katon zachwyca sie Red Hotami, ja nowym Godsmackiem. IV od poczatku daje ostro po pysku. Trzy kompozycje z wykopem na dzien dobry [Livin' In Sin, Speak, The Enemy] chwilla oddechu z akustycznym Hollow i plyta dalej smiga do przodu. No Rest For The Wicked i Bleeding Me. Skojarzenia z Metallika? Owszem, nie tylko po tytule. Wokalista spiewa podobnie jak Hetfield, ale bez kalki. Dalej schemat podobny - dajemy czadu i zwalniamy. Na koniec solidna, bardzo dobra kompozycja w stylu Alice In Chains. -------------------- |
Katon |
![]()
|
Więc lekko już zaprawieni usiedliśmy na wałach i załączyliśmy Stadium Arcadium. Po znanym już wszystkim, świetnym "Dani California" lekkie rozczarowanie. Balladowy "Snow". Sałata. Ładna, ale nie wywołująca specjalnych emocji. Potem funkowy Charlie - uspokojonie, chociaż gładziutki refren nie pozwala spełznąć z twarzy wyrazom lekkiego dyskomfortu. Solówka uspokaja tylko po to, aby następne "Stadium Arcadium" doprowadziło nas do nerwowych pochrząkiwań. Miało być cholera rockowo, a tu już druga kapucha w zestawie. Ładna, zgrabna, miła, ale cholera. Nie za takie piosenki pokochaliśmy RHCP. W napięciu oczekujemy początku "Hump de Bump". Wreszcie. Jest. Pełna satysfakcja i wypuszczane z ulgą powietrze. Radosny, rozkołysany funk. Tak taneczny i słoneczny jak tylko można było marzyć. W dodatku Flea gra w nim na trąbce i duch "Freaky Styley" unosi się gęsto ponad naszymi głowami. "She's Only 18". Inaczej, ale zdecydowanie rockowo. Osadzony rytm, cięższe gitary, fajny tekst. No i solówka. Właściwie przy każdej piosence możaby to dopisać. Johny szaleje. I to nie są bajdełejowe pitupitu. Nawet w sałaciakach nie skąpi gęstych, bluesowych solówek. "Slow Cheetah". Miło, spokojnie i akustycznie. Takie ballady nie odbierają nam wiary. Gęste i ciekawe "Torture me" (jakkolwiek bez rewelacji), lekko bitelsowskie (fajne zaśpiewy w tle) "Strip My Mind" i jesteśmy już przy "Especially In Michigan" z udziałem Rodrigueza z Mars Volty. Świetna, lekko niepokojąca piosenka (zwracam uwagę na kapitalnie 'wyprodukowane' chórki). Zaraz potem ruchliwe, trochę slovakowe "Warlocks" i wyposażone w bardzo chwytliwy (i lekko 'szantowy') refren "C'mon Girl". Zupełnie już spokojni popijamy winko i czekamy na ciąg dalszy. "Wet Sand". Jak dotąd najlepsza ballada na płycie. Przejmująca i ciekawa muzycznie, szkoda, że na koniec pierwszej płyty trafia przynudnawy (zdania były jednak podzielone) "Hey". Tyle Jupiter. Czas na Marsa (tak nazywają się krążki). "Desecration Smile". Beach Boysi. Podoba mi się, chociaż troszkę miękkawe. "Tell Me Baby" wzbudza kontrowresje. Kapitalne, ostre zwrotki (jest Flea na klangu i Kiedis wreszcie rapuje) i melodyjkowaty refren. Ładny, ale psuje troszkę efekt. "Hard To Concetrate" to kolejna sałata. Tyle, że bas przypomina "Pretty Little Ditty" i to sprawia, że wybaczamy jej wszystko. Ale jesteśmy już rozgrzani i nie chcemy ballad. "21st Century" - świetne. W pamięć zapadają szczególnie wyczyny Frusciantego pod koniec. "She Looks To Me" jak najbardziej w pożądku, ale szybko zapominalne. Pewnie dlatego, że zaraz po nim wyczekane "Readymade". Riffowa jazda gdzieś w klimacie wczesnych lat 70tych. Jeden z najjaśnejszych punktów całego albumu. Słuchaliśmy dwa razy pod rząd. "If". Po poprzedniej piosence raczej blada, ale w sumie frapująca sałatka. "Make You Feel Better" to superpozytywna, troszkę naiwna piosenka o tym jak to zespół sprawia, że ludzie czują się lepiej. Fajne. "Animal Bar" - wg. mnie rewelacja. Lekko psychodeliczne zwrotki i chyba najbardziej oryginalny refren w całym zestawie. Dynamiczne "So Much I", powalający "Storm In The Teacup", wzruszające "We Belive", kapitalne, inteligentne i ostre "Turn It Again" i wreszcie epicka opowieść o śmierci psa Flea "Death Of A Martian". Naprawdę zwrusza. Jest ok. Naprawdę.
Kapitalne? Inteligentne? Ostre? Ludzie!!! Ta piosenka jest najlepszą rzeczą jaką spłodził ten zespół od czasów Blood Sugar Sex Magic. Lepsza od wszystkiego na One Hot Minute, Californictaion i By The Way! Chwała niech będą Talking Heads. Zainspirowali Franza Ferdinanda, a teraz najlepszy kawałek Red Hotów od lat! Ten post był edytowany przez Katon: 10.05.2006 11:24 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 14:31 |