Prawie W Całości Wywiad Z Jkr Po
Polsku!, bardzo ciekawy! [troszkę spoiler]
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Prawie W Całości Wywiad Z Jkr Po
Polsku!, bardzo ciekawy! [troszkę spoiler]
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
niemożliwe
Jedyną [zyjaca] rodzina Harry'ego są Dursleyowie -------------------- ...
|
Zagubiona |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 07.01.2004 ![]() |
Z wywiadu można się dowiedzieć pewnej
ciekawostki. Mianowicie tego, że w przeciwieństwie do V tomu, w VI Harry
szybko opóści dom Dursleyów. Rowling mówi, że nie będzie o nich zbyt wiele,
a to znaczy, że HP nie zostanie u Dursleyów zamknięty na całe lato i
pozostawiaony w niewiedzy.
PS. Ale ciekawe gdzie wtedy będzie? I kto go zabierze? Państwo Weasley? Wątpię. A może sam Dumbledore??? |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Zagubiona <--- nie uważasz że do
Kwatery Głównej zakonu? No bo gdzie? Tam będą Weasleyowie, Remus i reszta,
tam będzie bezpieczny. Inne miejsce? Ciężko mi wymyślic.... A kto go
zabierze - to już nieważne.
Poza tym, czy to pytanie związane z tym wywiadem? Tak średnio.... -------------------- just keep dreaming.
|
pAtRyK |
![]() ![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 11.02.2004 Skąd: Głubczyce ![]() |
Mam pewne wątpliwości dotyczące pytania
30. Rowling powiedziała, że Harry widział tylko śmierć Cedrika ale mi się
wydaje, że tak nie było. Sprawdzałem kilka razy w CO. Ta sytuacja wyglądała
tak, że Harryego zapiekła strasznie blizna, tak, że przestał widzieć na oczy
i wtedy usłyszał "zabij niepotrzebnego" a potem bezwładny upadkek
ciała Cedrika.
|
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Ale może chodzi o to, że widział jego martwe
ciało w chwilę po śmierci?
-------------------- just keep dreaming.
|
pAtRyK |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 11.02.2004 Skąd: Głubczyce ![]() |
Nie wydaje mi się bo mówi wyraźnie że
trzeba zobaczyć czyjąś śmierć bo martwe ciało to można pójśc do kostnicy i
pooglądać.
![]() |
kkate |
![]()
|
No to ja już nie wiem... Widział, jak
Voldemort rzuca Avadę, zamknął oczy, widział przez powieki zielone światło,
a jak otworzył, Cedrik był martwy. Widać to mu się zalicza do tego, by
widział testrale
![]() -------------------- just keep dreaming.
|
Sunlight Priestess |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 97 Dołączył: 26.06.2004 Skąd: Privet Drive, Surrey ![]() |
Chodzi o to że rozumiał śmierć. Dlatego nie widział Tresali od początku bo niemowle nie rozumie śmierci.
Moim zdaie Jo nie powiedziała nam zbyt dużo. Powiedziałą to, czego domysliliśmy się sami. -------------------- Nieśmiertelność. Nie ufam. Nie wierzę. Nie toleruję. To nie istnieje.
![]() |
kkate |
![]()
|
Sunlight Prestiess ma rację... Od tego momentu, jak zginął Cedrik, Harry rozumiał śmierć... Nie chodzi o to, że widział, jak Cedrik obrywa Avadą. Był świadkiem jego śmierci, może potwierdzić, że zabił go Voldemort... O to chodzi
![]() -------------------- just keep dreaming.
|
Eowina |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 09.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
To jednak nie bedzie matki chrzestnej ? No cóż,przynajmniej nie bedzie to przypominalo jakiejs telenoweli,jak w nie których ff(chociaz sama napisalam kiedys ff o jego chrzestnej,ale ona byla spoko
![]() Duzo wyjasnila w tym wywiadzie,az dziwne ![]() -------------------- "Nie każdy bładzi,kto wędruje..." J.R.R Tolkien
|
Carmen |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 46 Dołączył: 26.06.2005 Skąd: Gdynia ![]() |
Mnie interesuje to zdanie w pytaniu 27 : " Bylam naprawde zmartwiona, kiedy Syriusz zostal zabrany..."
Jak myslicie, o co jej chodzilo ? Nie moglo to byc raczej cos zwiazane z przeszloscia Syriusza ( np. z zabraniem do Azkabanu ) bo przeciez nie dodawalaby potem czegos takiego : " Nie, nie, nie możemy. Porozmawiamy o tym później. Myślę, że mimo wszystko już coś wydaliśmy, ale mniejsza o to." A przeciez sama Rowling caly czas powtarza, ze Syriusz nie zyje, wiec co moze byc takiego waznego w tym zdaniu, ze cos nam zdradzila ??? -------------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 07:42 |