Half-Blood Prince?, kto nim
jest?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Half-Blood Prince?, kto nim
jest?
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wszyscy nazywają Harry'ego półkrwi bo
tak mówi Jo i tyle w tym temacie
-------------------- ...
|
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
W kazdym bac razie Harry nie jest ksieciem.
Kto ?? Osobiscie obstawiam nowa postac jako ze Jo powiedziala iz watek tej
postaci calkowicie wymazala z ksiazki 2. Czy w innych czesciach pokazala sie
ta postac (np. 3 czy tam 4 moze nawet 5) rowniez w to watpie. Sama Jo
moglaby sie obawiac ze ktos za szybko odkryje tajemnice...
-------------------- |
Hermione |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 62 Dołączył: 12.12.2004 Skąd: London ![]() |
będzie to za pewne ktoś kogo najmniej
się spodziewamy
![]() albo nowa postać albo ktoś kto jeszcze nie odegrał istotnej roli w życiu Harry'ego. tym bardziej że 'Książe' to osoba która ma władzę czyms rządzić bądź jest najlepsza, wyrózniona. To poprostu musi być jakiś nowicjusz. albo inaczej. ktoś kogo znamy z tąd ze była o nim gdzieś nie wielka mowa. był wspomniany i w zasadzie nie uznaliśmy go za 'istotnego' a teraz odegra wazna role ![]() Ten post był edytowany przez Hermione: 13.12.2004 18:07 -------------------- I wtedy wydało mu się, ze poprzez mgłę, w której pogrążał się jak w lodowatych odmętach śmerci, ujrzał srebrzyste światło, rozjarzające się coraz mocniej i mocniej ... i poczuł, że pada na twarz w trawę...Zbyt słaby, by się poruszyć, śmiertelnie zmęczony i rozdygotany, otworzył oczy. Trawa wokół niego tonęła w oślepiającym blasku. Jęk w uszach urwał się nagle,lodowate zimno przemijało...
Coś odciągnęło dementorów..coś krążyło wokół niego, Syriusza i Hermiony...świszczące oddechy cichły. Oddalały się...Napłynęła fala ciepła... |
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
Raczej nie wydaje mi sie zeby ta postac byla
gdzies wspomniana... To by raczej nie mialo wiekszego sensu...
-------------------- |
Hermione |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 62 Dołączył: 12.12.2004 Skąd: London ![]() |
no nie wiem jak bedzie to się okaze ale
takie jest moje zdanie
![]() -------------------- I wtedy wydało mu się, ze poprzez mgłę, w której pogrążał się jak w lodowatych odmętach śmerci, ujrzał srebrzyste światło, rozjarzające się coraz mocniej i mocniej ... i poczuł, że pada na twarz w trawę...Zbyt słaby, by się poruszyć, śmiertelnie zmęczony i rozdygotany, otworzył oczy. Trawa wokół niego tonęła w oślepiającym blasku. Jęk w uszach urwał się nagle,lodowate zimno przemijało...
Coś odciągnęło dementorów..coś krążyło wokół niego, Syriusza i Hermiony...świszczące oddechy cichły. Oddalały się...Napłynęła fala ciepła... |
Pottermenka |
![]()
|
Gadacie ze omawianie jakis postaci typu
"Zgredek" jest bzdurne - no i zgadazam sie z tym w pelni (zreszta
czasami zastanawiam sie jak moznaby cos takiego wymyslec - -' ) - tylko
po co wlasciwie jest ten temat ?? <<'
-------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
O_o jaka zmiana. Kolejny dekadent na forum
;p
tylko po co wlasciwie jest ten temat ? coby dowiedzieć się, kogo forumowicze obstawiają na hbp? -------------------- |
Pottermenka |
![]()
|
Child i bez ciebie mam fatalny humor -
nie dobijaj mnie <<'
Skoro tak bardzo chcecie sie dowiedziec kogo forumowicze obstawiaja to nie zrzedzcie ze "ta teoria jest bezsensu a ta taka sobie" <<' >Ja sie zmieniam ^^ !! wiecej nie powiem nic sarkastycznego!! Pomaranczowa alternatywa!!< Ten post był edytowany przez Pottermenka: 21.12.2004 20:13 -------------------- |
Konrad89 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 121 Dołączył: 06.11.2004 ![]() |
Ja tam uważam ze Zgredek byłby świetnym
księciem jako że jest najmniej skrzacim skrzatem domowym i zarazem jest
najbrdziej ludzki ze skrzatów i najbardziej skrzaci z ludzi...więc tak jakby
łączy te dwa rodzaje...
-------------------- ![]() |
Janet |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 25 Dołączył: 09.04.2003 ![]() |
Znając Rowling to będzie dla nas wszystkich
szok. Tak właściwie to kiedy przeczytałam pierwszy raz tytuł szóstego tomu
to w przeciwieństwie do większości osób nie pomyślałam ze to będzie jakiś
człowiek. Serio. Odrazu przyszła mi myśl, że to będzie jakaś legenda o
istnieniu domniemanego księcia lub coś takiego. Albo np. ten książe już nie
żyję. Był to któryś z za łożycieli hogwartu albo średniowieczny znany mag. A
może przepowiednia? wpis w księgach znaleziony przez wielką twórce
hogwartu??? A co do artykułu to jęśli ta dziewczyna obstawia feniksa to ja
jestem za bazyliszkiem. Był w drugim tomie, a w piątym to nie pamiętam sle
to szegół XD. Chociarz nadal się wacham, nad teorią że nie będzie żadnej
materialnej osoby..
-------------------- I'm servent of Lord Voldemort.
http://s5.bitefight.pl/c.php?uid=69594 |
ktostam |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 29.11.2004 ![]() |
przynajmniej ktos juz sie zaczyna wahac co do
mojej teorii;-)
|
Pottermenka |
![]()
|
Bardzo podoba mi sie teoria ze ksiaze nie
zyje tzn. byl ale sie zbyl XP XD
Taa super pomysl - krazyla jakas legenda o jakims zlowieszczym duchu ktorego pod koniec Lord Voldemort wywola i Harry bedzie musial go wyslac spowrotem do krainy Hadesu XP XD Jednak co do bazyliszka - nie zgadzam sie z tym zupelnie. Watek tej osoby zostal calkowicie usuniety przez Jo z ksiazki 2 . -------------------- |
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
Jednak co do bazyliszka - nie zgadzam sie z tym zupelnie. Watek tej osoby
zostal calkowicie usuniety przez Jo z ksiazki 2
taa.. ale bazyliszek jako osoba to też ciekawy wątek.. ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
Agnessa |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 280 Dołączył: 08.11.2004 Skąd: z wariatka.exe ![]() |
hmm.... a moze Neville bedzie tym ksieciem?
![]() ![]() -------------------- ![]() Mistrzyni Eliksirów Gliwice sa jak rzut ziemniakiem,a kanarki są pyszne!-by Agnessa.Wymyślone o 01:11 rozmawiając z kolegą,o tym,że Agnes jednak pomoze go uratiwac przed rozpędzoną tirówą ;] |
Pottermenka |
![]()
|
Tylko zastanow sie czy Neville albo Malfoy sa pol - krwi... ; /
PS. - Daga - Gdyby bazyliszek okazal sie animagiem zdecydowanie bylaby to osoba Ten post był edytowany przez Pottermenka: 10.04.2005 21:53 -------------------- |
Weasley |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 84 Dołączył: 09.04.2005 Płeć: arbuz ![]() |
jest!!! w koncu trafilem na
to forum!!!!!!!
to świetnie ![]() Ten post był edytowany przez kubik: 09.04.2005 22:07 -------------------- Raising Hell In The 90's!
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Weasley @ 09.04.2005
21:43) hę?? ![]() em.... hm.... chyba przydały by się ogromne transparenty w największych miastach polski ze strzałą "TUTAJ JEST FORUM".... wow.... zeby dalej się off-top nie rozwijał to ja do tematu: Draco być nie może, bo jest pełnej krwi i odczuwa wstręt do wszelikch mieszańców. co do SS to bardzo bym chiała, ale to raczej też nie możeliwe... obstawiam Nową Postać lub Remusa Lupina... -------------------- |
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
Pottermenka --->
QUOTE Jednak co do bazyliszka - nie zgadzam
sie z tym zupelnie. Watek tej osoby zostal calkowicie usuniety przez Jo z
ksiazki 2 <--- nie powiesz mi że W TYM ZDANIU chodziło ci o bazyliszka jako animaga... ![]() Tłumaczę: w tomie II został usunięty wątek bazyliszka a nie było tam mowy o żadnych animagach (a tak wogóle jak już zaczęłam się czepiać to do końca - całe to zdanie nie jest poprawne stylistycznie ![]() -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
nut |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 14.04.2005 ![]() |
czemu wy zakładacie że ten ksiąze będzie po
stronie dobra?? przecież to możę być jakiś nowy sługa Volda
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Harry Potter and Half-Blood Prince
halllo hallo dzwoni??? ![]() -------------------- ...
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
dzwoni, dzwoni. tylko chyba nie w tym kościele co trzeba.
o co ci chodzi z tym Harry Potter and Half-Blood Prince? ![]() -------------------- |
kubik |
![]()
|
Połkrwi to znaczy ze Vold by go nie przyjał na słuzbę bo jest mieszancem.
-------------------- ...
|
Univien |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 19 Dołączył: 23.04.2005 Skąd: z Wrzeszcącej Chaty ![]() |
Mam taką obiekcję, że Księciem Półkrwi MOŻE być Hagrid. Argumenty:
- Matką Hagrida była olbrzymka, mogłabyć ona jakąś znaczącą postacią w świecie olbrzymów, może nawet była ich królową; ojciec był czarodziejem - nie ulega wątpliwości, że Hagrid jest półkrwi; - Myślę, że Hagrid jako przyjaciel Harry'ego powinien odegrać dużą rolę; - W II tomie jest bardzo duża wzmianka o nim, a jak sama Rowling stwierdziła w drugiej części można się sporo dowiedzieć; Dlatego ja wcale bym się nie zdziwiła gdyby Księciem Półkrwi został nasz szacowny gajowy Rubeus Hagrid. -------------------- „Gdy Syriusz umarł i Remus wyszedł powoli na zewnątrz, nie do końca jeszcze świadomy co tak naprawdę się wydarzyło, słońce świeciło jasno i mocno i nawet ziemia była ciepła pod jego stopami. Remus pomyślał, że zawsze wiedział, że lato mu coś odbierze.”
Każdy krok wydaje się mały... |
Maciejh |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 27.04.2005 ![]() |
Osbiście nie wierze w to, że HBP jest Hagrid, ale za tym argumentem przemawia fakt, iż może nie chodzi tu o czystość krwi czarodziejskiej, a może chodzi o to, że Hagrid jest półczłowiekiem. Płynie w nim półkrwi człowieka pół olbrzyma. Może tu o to chodzi??
|
anagda |
![]()
|
o... fajne.... takiej teori jeszcze nie słyszałam... swoją drogą to bardzo ciekawe faktycznjie przekonywująca opinia. wszyscy się zastanawiają czy to oznacza księcia, który sam jest "półkrwi" czy osobę, która będze księciem "półkrwstych". a nigdzie sie chyba jeszcze nie pojawiło, ze chodzi o normalnego, rasowego mieszańca. takim jest Hagrid i może on być tym ksieciem, bo coś mi się zdaje, ze słowa "strażnika kluczy" w angielskiej wersji nie były na darmo pisane z wielkiej litery...
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 18.06.2025 09:49 |